Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali! Itt PH-n többen ajánlották a PHP Fekete könyvet, de a Weblaboron meg jól lehúzzák, azt mondják, sok hiba van benne, helyette a "PHP fejlesztés felsőfokon" c. könyvet ajánlják. Itt van az ebben a témában indított thread, olvasd el, nem hosszú.
Én a "Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt" c. könyvet olvasgattam, DE az ma már nagyon elavult, helyenként hiányos, hibás. Ugyanebből a PHP5 könyv lehet, hogy nem rossz, mert az még nem elavult, az alapok elmagyarázására (pl. egyáltalán mi az a függvény, mi az a tömb, stb.) szerintem használható. Az már más kérdés, hogy a példaprogramok mennyire hibásak, vagy nem azok, a PHP5 könyvvel kapcsolatban még nincs tapasztalatom.
De ha Weblaboron a "PHP fejlesztés felsőfokon" c. könyvet ajánlották, akkor rossz már csak nem lehet.
Mindenesetre figyelj arra, hogy ne olyan könyvet vegyél, ami régebbi verziójú PHP-példaprogramokat tartalmaz, hanem olyat, ami aktuális, mert bár a nyelv többnyire visszafelé kompatibilis, vannak olyan dolgok, amik azóta megszűntek, emellett viszont már vannak olyan lehetőségek, melyek az újabb verziókban már megvannak, a régebbiekben nincsenek.
Tehát arra is kell figyelni, hogy a szerveren, amire a cuccaidat feltöltögeted, milyen PHP-verzió van. Ezt megtudhatod a phpversion() függvénnyel.
Létrehozol egy sima PHP-kiterjesztésű fájlt, amiben elég, ha csak a következő szerepel:<?php
echo 'Jelenlegi PHP verzió: ' . phpversion();
?>Ez kiírja az aktuális telepített verziót.
Új hozzászólás Aktív témák
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Next level racing wheel stand 2.0
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest