Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Tele von Zsinór #3781 üzenetére

Egyetértek, az include-olandó cuccot az elején kell megvizsgálni, én úgy szoktam, hogy még a DOCTYPE előtt megnézem a $_GET értékét (ha épp attól teszem függővé az include-olást), és attól függően pakolom bele az elérési utat meg címet meg hasonlókat egyes változókba (pl. egy $file_to_include változóba) vagy tömbbe, amit aztán az oldalnál már a <body> részben include-olok, és itt akár lehet kapásból fájlvizsgálatot is végezni (létezik-e egyáltalán, stb.). Nem tudom, hogyan lehetne ennél szebben. :F Mit csinál másként a smarty?
    Most a WAMP telepítése után megnéztem az alapértelmezett index.php fájl tartalmát, ott mondjuk számomra új dolgot csinált, hogy a változókba a következőhöz hasonlóan pakolja bele fájlok tartalmát:

// images
    $pngFolder = <<< EOFILE
    iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAQCAMAAAAoLQ9TAAAAA3NCSVQICAjb4U/gAAABhlBMVEX//v7/..................
    ==
    EOFILE;

(A sok pont helyén persze még sok-sok karakter van.)
    Aztán a kép kiíratásakor csinál egy ilyet:

header("Content-type: image/png");
    echo base64_decode($pngFolder);
    exit();

Vagy a másik, ha nem képet jelenít meg, hanem az oldal tartalmát, akkor azt így csinálja:

$pageContents = <<< EOPAGE
    <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">

<html lang="en" xml:lang="en">
    <head>
    ...........
    </body>
    </html>
    EOPAGE;

(A sok pont helyén ismét a többi tartalom)
    Aztán csak simán a következő sor jön:

echo $pageContents;

Nem lehet, hogy valahogy így csinálja a smarty is? Mert akkor ezzel az include parancs helyett el lehetne érni, hogy csak egy sima echo utasítást adj ki, és akkor a megjelenítést nem kevered az alkalmazáslogikával.

Egyébként erről az <<< EOFILE és <<< EOPAGE cuccokról miért nem lehet semmiféle leírást találni a php.net-en? :F:F

Új hozzászólás Aktív témák