Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Az
sqlsrv_query
és abind_param
használata "kizárja egymást"?Eredetileg így néz ki egy lekérdezésem előkészítése (példa):
$sql = "INSERT INTO " . $table . " (id, name, date) VALUES (?,?,?)";
$stmt = $conn->prepare($sql);
$stmt->bind_param("iss", $id, $name, $date);
De most, ahogy olvasgatom, hogy kell megvédeni egy PHP-alapú weboldalt, és rátaláltam az SQL Injection Attacks-re, tippnek a
sqlsrv_query
használatát látom.És ha jól látom, ez alapján a fenti példával ez így nézne ki:
$sql = "INSERT INTO " . $table . " (id, name, date) VALUES (?,?,?)";
$params = array($id, $name, $date);
$stmt = sqlsrv_query( $conn, $sql, $params);
- A bind_param az ugye akkor kell, ha gyakori a lekérdezés, mert így hatékonyabb. De akkor ezek szerint ezzel is kijátszható a kód (SQL Injection Attack)?
- Ha pedig átváltok az ajánlott sqlsrv_query-re, akkor bár védve leszek az injection-támadások ellen, de bukom a bind_param (prepared statement) általi hatékonyságot?Vagy hogy van ez? Lehet/kell ezeket "mixelni"? Vagy elég csak az egyik, hogy mindkét előnyt (hatékonyság + védelem) megtarthassam?
Köszi!
Amúgy próbáltam az itt említett példán keresztül "megtámadni" az adatbázis, de sehogy sem fogadta el a Drop Table kódrészt (saját adatbázisra szabva, persze). Szóval nem tudom kipróbálni, melyik a jó megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lego Star Wars - Mandalorian Fang Fighter vs Tie Interceptor (75348)!
- Asus AM1M-A AMD AM1 alaplap + Quad Core AMD Sempron 3850 Processzor
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Logitech G923 PS5/PC + Váltó + playseat brake pedal + 3D mod
- Samsung Odyssey G40B 27" 240Hz 1ms IPS G-Sync full HD pivot HDR10 gamer monitor
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest