Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az Intel mindent feltesz az Intel 14A node-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
laceeeboy #15212 üzenetére
Nem olyan bonyolult pedig. Amit biker leírt, kicsit kifejtem neked.
Legyen az oldalad címe: domain.hu/hirek.php
Kezdjük azzal hogy ellenőrzöd melyik oldalt (lapot) nézed:
$oldal = isset($_GET['oldal']) ? $_GET['oldal'] : 1;
Alap esetben (most) a $oldal változó 1 lesz. Azaz az 1. oldalt nézed.Az írtad három hírt szeretnél megjelentetni, legyen a legfrissebb elől, ezt tároljuk egy változóban, így később könnyű módosítani.
Tehát: $hirek_szama = 3;Ezen két adat alapján létrehozol egy "léptető" változót.
$oldal_offest = ($oldal-1) * $hirek_szama;
Az $oldal-1-re azért van szükség mert különben elcsúszna a lekérdezés. Ezekkel máris egyenesben vagy, minden adat megvan hogy tetszőleges lekérdezést tudj kreálni:
SELECT * FROM hirek ORDER BY publikalas_ideje DESC LIMIT '$odlal_offset', '$hirek_szama';Szintén biker írta: a LIMIT meghatározza honnan, hány rekordot kérsz le.
Alap esetben ez most 0, 3. Azaz az elejétől 3 db rekord. Magyarul a 3 legfrissebb.
Eddig gondolom teljesen érthető.A léptetés pedig ha eddig értetted már nem okozhat gondot:
Mivel tudod épp melyik oldalon vagy ($oldal) ennek felhasználásával már gyerekjáték.
<a href="/hirek.php?oldal=<?php echo $oldal-1; ?>" title="Előző oldal">Előző oldal</a>
<a href="/hirek.php?oldal=<?php echo $oldal+1; ?>" title="Következő oldal">Következő oldal</a>
A hivatkozás így pl a : domain.hu/hirek.php?oldal=2 linkre visz, amiből máris jön, hogy a 2. oldalon vagy. A lekérdezés vége így : LIMIT 3, 3 lesz.Remélem sikerült érhetően megfogalmaznom és nem írtam hibát, közben nem ellenőriztem magam.
FONTOS: ebben amit leírtam nincs hibakezelés! Csak a működést szemlélteti!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 6700XT / 32GB DDR4 !
- Play Station 4/5 Xbox One X Series X Nintendo switch felvásárlás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 95% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó megkímélt állapotban levő Oppo Reno 5Z 8/128GB / 12 hó jótállás
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest