Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
j0k3r!
üzenetére
"ja meg ugye erdemes lenne a camelCase nevkonvenciot kovetni"
Na, jó is, hogy nyitottad a témát, már akartam ebben a témában veletek eszmecserét folytatni.
A PHP beépített függvényei sem mindig konzekvensek, sokszor kevertek a névkonvenciók, de azért a legtöbb "globális" függvény neve következetesen underscore-ral ellátott, míg az objektumorientált kód (lásd PDO, DateTime class, stb.) metódusai a camelCase-konvenciót követik. Aztán a .NET-es konvenciókhoz hasonlóan lehet látni egy-két kódban Pascal case-t is, de ez a ritkább eset, már amennyire legalábbis én eddig észrevettem.Én általában inkább követem az eredeti szokásokat, tehát osztályon belüli metódusoknak én is camelCase-neveket adok, globális függvényeknek pedig underscore-ral ellátottat, de néha a mai napig belekavarodom, és van, hogy keverem a kettőt, aztán utólag persze javíthatom következetes névre. Bár általában törekszem az objektum-orientált kódra, van, amikor ezt mellőznöm kell, pl. a Drupal használatánál, ami egyelőre erősen procedurális (okok itt olvashatók, amúgy is érdekes cikk), és itt is az underscore használata a jellemző a függvényeknél.
Nálatok mi a bevett szokás?
Maradtok annál, hogy OOP-s jellegű kódolásnál camelCase, procedurális kódolásnál underscore, vagy következetesen ragaszkodtok az egyik konvencióhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Filmvilág
- Milyen autót vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Saeco Incanto HD 8918 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- PS 4 Pro 1Tb Spiderman Limited Edition
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest