Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #10200 üzenetére
Létezik egy, a kódok együttműködésének elősegítését célzó csoport, a php-fig (Framework Interoperability Group, mostanság gondolkodnak jobb néven). Ismerősek lehetnek a PSR-0 "szabvány" miatt, ami szépen elterjedt.
A közelmúltban fogadták el a PSR-1 és PSR2 javaslatokat, azaz:
- PSR-1 Basic Coding Standard
- PSR-2 Coding Style GuideA hozzászólásodban felvetett kérdésre: korábban a Symfony2 coding standardját használtam, ami kevés pontban tér el a fentebb linkeltektől, úgyhogy majd ezekre térek át.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Sk8erPeter #10200 üzenetére
<sajatvelemeny>
en amit szoktam hasznalni:
- protected, private adattagok es metodusok neve _-al kezdodik ($_someImportantData, _justAnotherMethod())
- public adattagok es metodusok siman camelCase
- interfacek neve mindig I-vel kezdodik (ITestInterface)
- osztalynevek, nevterek: nagybetuvel kezdodik es camelCase (ClassTwo)
- konstansok: csupa nagybetu (ha hosszu a neve, akkor alahuzassal tagolom)az alahuzasos dolgot kerulom (kiveve konstansok), igy legalabb ha ranezek a kodra, akkor egybol latom, hogy az valoszinuleg valami beepitett php-s dolog lesz
</sajatvelemeny>ha kihagytam valamit, majd kerdezel
Új hozzászólás Aktív témák
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3605
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest