- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
lakisoft #10140 üzenetére
Én nem vagyok java ee expert programozó, de most azzal fogok dolgozni jó ideig, és nem hiába nem a PHP-t választottam, pedig ahhoz is értek kicsit.
Sajnos azt nem mondtad el, hogy egyedi fejlesztés lenne, vagy valamilyen ingyenes(nem ingyenes) webshop motort használnál.
Első szempont:
csináld abban, amihez értesz.
Második szempont:
nézd meg a tárhely lehetőségeket. Van egy csomó PHP PaaS cloud alapon. Van javahoz is Google Appengine (most ezzel próbálkozom) vagy Heroku
Harmadik szempont:
fenntarthatóság. Itt nálam egyértelműen a Java nyer. Azért, mert Java EE definiál egy jól körülhatárolt rétegelt architektúrát: adatbázist, perzisztencia réteget, üzleti réteget, kontrollert és megjelenítést. Mindennek megvan a maga helye, nem mosódnak el a határok a kódban a szerepek között.
Java-ban ugyanolyan gyorsan fejlődik a cloud technológia, pl NoSQL adatbázisokhoz API, ezekre épülő perzisztencia réteg, Memcached, 3rd party API-k.PHP-t azért nem választom, mert nem típusos nyelv, ami melegágya a gányolásnak: nem egyértelműen definiált interfészek. Egyébként itt is lehet választani valami MVC frameworkot, amivel lehet nagy volumenű alkalmazásokat gyártani, pl symfony.
Ha esetleg webservice-t kell publikálnod, akkor PHP-ban szenvedni fogsz vele.
ha Business2Business kommunikációt akarsz később, szintén szenvedni fogsz vele.Biztonság: mindkettő olyan biztonságos, amennyi hangsúly fektetsz az impelementációban erre a kérdésre.
Még egy szempont, hogy PHP-ba sokkal könnyebb beletanulni, általában egyszerűbbek a megoldások, de ez szintén melegágya az elk*rvult kódnak, mert ahogy nőnek az igények, nő a komplexitás, és az egyszerű megoldások a későbbiekben gátat szabnak a kód fejlődésének. Javab engem arra ösztönöz, hogy már az elején végiggondoljam, hogy mit hogyan akarok csinálni, és a kiterjeszthetőségre törekszem. Ettől a kód az első lépésekben túl komplexnek tűnhet az igényekhez képest, de később ahogy fejleszteni kell, minden megtérül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest