Új hozzászólás Aktív témák

• modder

aktív tag

válasz lakisoft #10140 üzenetére

Én nem vagyok java ee expert programozó, de most azzal fogok dolgozni jó ideig, és nem hiába nem a PHP-t választottam, pedig ahhoz is értek kicsit.

Sajnos azt nem mondtad el, hogy egyedi fejlesztés lenne, vagy valamilyen ingyenes(nem ingyenes) webshop motort használnál.

Első szempont:
    csináld abban, amihez értesz.
    Második szempont:
    nézd meg a tárhely lehetőségeket. Van egy csomó PHP PaaS cloud alapon. Van javahoz is Google Appengine (most ezzel próbálkozom) vagy Heroku
    Harmadik szempont:
    fenntarthatóság. Itt nálam egyértelműen a Java nyer. Azért, mert Java EE definiál egy jól körülhatárolt rétegelt architektúrát: adatbázist, perzisztencia réteget, üzleti réteget, kontrollert és megjelenítést. Mindennek megvan a maga helye, nem mosódnak el a határok a kódban a szerepek között.
    Java-ban ugyanolyan gyorsan fejlődik a cloud technológia, pl NoSQL adatbázisokhoz API, ezekre épülő perzisztencia réteg, Memcached, 3rd party API-k.

PHP-t azért nem választom, mert nem típusos nyelv, ami melegágya a gányolásnak: nem egyértelműen definiált interfészek. Egyébként itt is lehet választani valami MVC frameworkot, amivel lehet nagy volumenű alkalmazásokat gyártani, pl symfony.
    Ha esetleg webservice-t kell publikálnod, akkor PHP-ban szenvedni fogsz vele.
    ha Business2Business kommunikációt akarsz később, szintén szenvedni fogsz vele.

Biztonság: mindkettő olyan biztonságos, amennyi hangsúly fektetsz az impelementációban erre a kérdésre.

Még egy szempont, hogy PHP-ba sokkal könnyebb beletanulni, általában egyszerűbbek a megoldások, de ez szintén melegágya az elk*rvult kódnak, mert ahogy nőnek az igények, nő a komplexitás, és az egyszerű megoldások a későbbiekben gátat szabnak a kód fejlődésének. Javab engem arra ösztönöz, hogy már az elején végiggondoljam, hogy mit hogyan akarok csinálni, és a kiterjeszthetőségre törekszem. Ettől a kód az első lépésekben túl komplexnek tűnhet az igényekhez képest, de később ahogy fejleszteni kell, minden megtérül.

Új hozzászólás Aktív témák