- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
válasz
Coyote2000 #4795 üzenetére
Akkor jó!
Most már jobban érzem magam. Az az igazság hogy meguntam a válogatást, nézegetést. Megnéztem a 3d- jét az asszonnyal neki nagyon tetszett, előtte egy Lg néztünk az fos volt. Kapcsoltattam egy sd adást és fizettem. Kb. 10 perc volt. A legnegyobb bajom az volt hogy élőben nem tudtam megnézni egy 5507est mert nem volt sehol Budaőrsön én meg Pestre azért nem megyek. Amúgy egyre kevesebben forgalmaznak Philips tvt. Nem értem miért. Az elsőt az MM ben vettem a másodikat az Extremben. Most kinéztem egyet az exben másnap már nem forgalmazzák. MMben pedig nincs is. -
bodazo
tag
A megosztás engedélyezése a Windows Media Player 12 programban
1.Indítsa el számítógépén a Windows Media Player programot.
2.A Windows Media Player programban válassza az Adatfolyam lapot, majd a Médiaadatfolyam-továbbítás bekapcsolása lehetőséget. Megjelenik a Médiaadatfolyam-továbbítás beállításai képernyő.
3.Kattintson a Médiaadatfolyam-továbbítás bekapcsolása elemre.Térjen vissza a Windows Media Player képernyőre.
4. Kattintson az Adatfolyam > További adatfolyam-küldési beállítások elemre.
•Megjelenik a Médiaadatfolyamtovábbítás beállításai képernyő.
•Egy médiaprogram jelenik meg a helyi hálózat képernyőjén. Ha a médiaprogram nem jelenik meg, ellenőrizze,hogy a számítógép tűzfala nem blokkolja-e a kapcsolatot.5. Válassza ki a médiaprogramot és kattintson az Engedélyezett lehetőségre.
•A médiaprogram mellett megjelenik egy zöld nyíl.
•Alapértelmezés szerint a Windows Media Player a következő mappákban lévő fájlokat osztja meg: Zene, Képek és Videók.6. Ha a fájlok más mappákban vannak,válassza a Rendezés lapot, és válassza a Műsortárak kezelése... > Zene lehetőséget.
Kövesse a képernyőn megjelenő a médiafájlokat tartalmazó mappák felvételéhez.Utána megnyitod a Hálózati és megosztási központot. Utána katt az otthoni csoport és megosztási beállítások kiválasztása menü pontot. Majd bepipálod a médiafájlok megosztása eszközökkel alatti pontot.
Ha ebbe bele mész, akkor ott látni kell a tv-ét és engedélyezni.Természetesen az op. rendszer az Win7 meg szerintem a gépnek otthoni hálózatra kell állítva lennie.
Nálam így van beállítva és működik. Remélem nem bonyolítottam túl. De nagy része a tv használati utasításából való. -
Horvi
őstag
Szia!
Igen erre gondoltam. Én is leszedtem a progit meg a szervert ami a philips honlapján van de mégsem tudtam összehozni a dolgot. Tudnál tippeket adni a beállításokban (server, progi, tv) hátha valamit én kihagytam és azért nem működik a dolog. Köszi
bodazo
Hát ezek szerint valamit nem állíthattam be jól mert a media player nem látja a tv-t. Esetleg le tudnád írni, hogy milyen beállításokat kellene eszközölnöm?
Köszi -
-
sepsi0
őstag
válasz
Coyote2000 #4787 üzenetére
Ráhibáztál! Ue46es6560s.
Nem ajánlotta hanem nézegettem a TV-ket és nem láttam nagy különbséget. Talán annyit hogy a Philipshez egy szemüveg 15e a Samsunghoz 2db 5e ft. Remélem jól döntöttem.
Nincs egyikkel sem bajom. Bár van még két Philips tvm úgyhogy maradhatok?!
Amúgy még nem tapasztaltam azokat a negatívumokat amit írtatok a minősége.
Pl. valamiért nem tudok bejelentkezni egy ideje a Philips honlapra . Írtam nekik válasz nuku.
Samsung ingyenes zőld szám. Azonnal kapcsol most kapok ajándék Bill. a TVhez mert nem megy a smart server karbantartás miatt és én kívertem a balhét.
Hát.....
Majd kiderűl rosszúl jártam e.Tabbról írok és okosabb akar lenni a bill mint én és átjavítja a szavakat.
-
Gabir
aktív tag
válasz
Coyote2000 #4787 üzenetére
OK-t
Vagy vett egy Pana plazmát
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeteket!
Tegnap megvettem a tv-met. Kérésére új fórumot.
Üdv! -
csemege86
tag
Igazad van. Tényleg külön elő kell fizetni a hd jelre. köszi!
Lenne még két kérdésem. Ezen a phillips tévén, amiről szó van, két furcsa dolgot tapasztaltam: az egyik, hogy ha a képformátumot automatikus kitöltésre állítom, gyakran összevissza váltogatja a képkitöltést. Ugrál a kép, pedig nekem egyszerűen csak az a formátum kéne, ahol az egész képernyőfelületet felhasználja a tv.
A másik, hogy a fényerősség is gyakran magától változik, egyszer csak nagyobbra áll a fényerő, aztán hirtelen visszavált.
Ezeknek mi lehet az oka? köszi szépen! -
Horvi
őstag
válasz
csemege86 #4778 üzenetére
Olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy melyik tv szolgáltatónál vagy? Mert ha a magentánál akkor elvileg elő kell fizetni a HD adásra. Nekem is ilyen gondom volt, hogy beállítottam 1080p-re a boxot és ugyanaz maradt a kép. Aztán rákérdeztem ügyfélszolgálaton és ott mondták h arra elő kell fizetni és csak akkor fog működni.
-
csemege86
tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy Phillips 32PFL3807 tévét. Magyar csatornákok focimeccs közben ott a HD jelzés, a kép mégsem HD. A tévén és az IPTV vevőegységen is beállítom a HD felbontást, mégis átlagos a kép. Bármelyik adón. Most üzemeltem be a Torrent Stream programot, amivel MOST először volt tényleg HD élmény egy angol meccs pc-ről kitéve a tévére. Tehát a készülékkel nem lehet gond.
A magyar sportcsatornák nem küldenek igazi hd jelet vagy a box-szal lehet gond? Köszi a segítséget! -
Ady5
csendes tag
Hali!
Szeretnék egy "kis" 19-26" méretű TV. és ez ügyben kérném a segítségeteket.
kéne bele: DivX, 100Hz , WiFi, LED, max 70eft
erre gondoltam, de nem találok róla semmit... pl hogy megy wifin a film, divix-et hogy tudja? avi?
Philips 22PFL3517H
http://www.olcsobbat.hu/termek/philips_22pfl3517h-50486ad2c1a99fc97d000009/#detailsha lenne más 5letetek várom jó igazából SAMSUNGot néznék, de ebbe az árba nem fér bele...
-
Horvi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van közületek olyan aki meg tudta oldani a media streamet lan-on keresztül? Mert nekem valahogy az istennek sem sikerült összehozni. A tv kap ip címet még youtubeozni is lehet róla de ha streamelnék egy filmet a gépről akkor a windows media playerben a stream beállításoknál valamiért nem látszik a tv. Pedig a tv elvileg csatlakozott a hálózathoz (legalábbis szerinte). De ha meg akarom nyitni a tv-n a hálózat böngészését akkor kiírja, hogy a szerver nem található. Ha valaki tudna segíteni a megoldásban az jó lenne. A tv-m philips 32pfl3507h/12.
Köszi
Horvi -
remex
tag
Még ha szünetmentest nem is használsz, érdemes mindenképp olyan dugaljakra és elosztókra beruházni amelyek túlfeszültség védelemmel el vannak látva, ezek is jócskán kímélik az elektromos berendezéseket.
Én a kütyüket kizárólag ilyenekbe dugom be. -
Gabir
aktív tag
válasz
Coyote2000 #4772 üzenetére
És egy szünetmentes tápegységet is
-
Coyote2000
őstag
Szívesen.
Csak hogy tisztázzuk: a tévédnek nincs baja. A saját védelme érdekében csinálta ezt, így van programozva. Olyan, mint amikor egy autón megszólal a riasztó - ez nem hiba, ez a dolga :-)
Viszont ha gyakori felétek az áramszünet, javaslom, hogy a főkapcsolóval kapcsold ki a tévét, vagy szerezz be távirányítós konnektort, amivel a foteltból tudsz áramtalanítani és visszakapcsolni.
-
bzs23
csendes tag
válasz
Coyote2000 #4761 üzenetére
Üdv,
köszönöm a választ és az alapos magyarázatot! Tényleg volt mostanság több áramkimaradás is...
Megnyugodtam annál is inkább, mert másnapra rendben lett a tv. Biztos az áramtalanítás segíthetett. Sajnos nem garanciális már, így most beérem ennyivel, addig nem viszem szervizbe, ameddig rendben szolgál.
Köszönöm még egyszer.
Minden jót! -
-
t.thomas
csendes tag
válasz
bluemirage #4767 üzenetére
köszi! Időközben megtaláltam, meg a szolgáltatót is b@szogattam, és ott adták meg ezt a két számot: 6000 és 256
csak a halandó felhasználó nehezen érti, miért 0.0000 számot kell átírjon és akkor a jelsebesség 1-nél 6.000 jelsebesség 2-nél 2.560 lesz és megtalálja a közszolgálati adókat.... mások a nevek, de megvan, lényeg az. -
válasz
t.thomas #4766 üzenetére
ott meg lehet adni automatikusat is.... én úgy emlékszem. Ekkor a keresés lassúbb, hiszen QAM64- QAM256-ig minden modulációt meg kell néznie. De csak ennyi.
A szolgáltatódtól is meg tudod kérdezni, vagy a weboldalán utána tudsz nézni, hogy milyen QAM-ot használ.
Ott megadják a jelsebességet (szimbolum seb.-nek is mondják) és talán a kezdőfrekvenciát is, hogy az ügyfelek a SetTopBox-okat (STB) és a TV-ket be tudják állítani anélkül, hogy a szolgáltatót b@szogatnák.szerk:
Megnéztem helyetted:
378 Mhz a kezdő
6900-as szimb.seb.
QAM256 a modulációMár, ha digi kábelről van szó.
digitális közszolg esetén: 6000-es szimb. seb.Ettől függetlenül ajánlott a PDF-ek olvasgatása, mert az STB leírásokból is lehet tanulni.
-
t.thomas
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 40PFL 5625H TV-m
Újra akartam hangolni a csatornákat, csináltam egy automatikus csatornabeállítást, de nem találja meg az összes elérhető adót.
Ezután állítottam a csatornakeresési beállításokon, van egy olyan hogy teljes keresés és gyors keresés, itt a teljes keresést választottam, a frekvencialépcső méreténél 1Mhz és 8Mhz közül lehet választani, itt 1 Mhz-et választottam, és találtam 99 digitális adót. A lényeg, hogy digi előfizetőként Szegeden sok adó xxx.50Mhz frekvencián van, ezeket nem találja a készülék. Mielőtt elkezdtem az újrahangolást, megvoltak ezek az adók is... Hogyan tudnám újra beállítani őket?? -
Venn
tag
Sziasztok!
Van egy 37PFL3537H/60 készülékem, érdeklődnék, hogy ezen a típuson van lehetőség a PVR / Timeshift bekapcsolására szervíz menüben? Jó lenne
lassan kezdődik a 2013 F1 szezon
-
Coyote2000
őstag
Szia!
A piros villogó LED és a távirányítóra nem reagáló készülék annak a jele, hogy a tévéd vészüzemmódba (protection mode) kapcsolt.
Nagy valószínűséggel ezt erős áramingadozás okozhatta (villámcsapás, áramszünet, egyéb ilyen történt mostanában felétek? Esetleg hegesztő szomszéd?)
A következőket tudod tenni:
1. kihúzod a falból a tévét, kb 10 percre (eredetileg 60 másodperc is elég, de legyen inkább több). Ennek hatására a tévé normál módban próbál majd beindulni.
2. ha még mindig gáz, ismételd meg a fenti lépést, legfeljebb háromszor - ha ennyiszer sem hajlandó elhagyni a vészüzemmódot, az azt jelenti, hogy megsérült az áramköre, és egy vagy két biztonsági kondi kisült.
Ebben az esetben sem kell kétségbeesni, ezeknek a biztonsági áramköröknek pont ez a dolguk - márpedig a villogó piros LED azt jelenti, hogy terv szerint sikerült megvédenie magát. Ilyenkor cserélni kell a kondikat: ha értesz hozzá, akkor vedd le a tévéd hátulját, és szemmel is fogod látni, hogy szétolvadt egy vagy max két kondi. Kicseréled őket, és megy is tovább... Ha nem értesz hozzá ennyire vagy GARANCIÁLIS a készülék, akkor vidd inkább vissza, ne kísérletezz!
Ja, és akár sikerül felélesztened vészüzemmódból, akár nem, mindenképp érdemes utánajárni, hogy mi okozhatta a problémát. Ellenőrizd a hálózati konnektort és az antennát is.
-
bzs23
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Hozzá nem értőként lenne egy kérdésem:
Egy Philips 42PFL3604 Lcd Tv-m van. Kiállított darab volt, majd első tulajként került hozzám. Kb. 8 hónapja használjuk hibamentesen. Ma este egyszer csak nem reagált többé a távirányítóra, illetve teljesen random módon hol a menüt dobja be, hol a forráskiválasztót, de egyikben sem lehet mozogni. Ugyanez a helyzet az oldal-gombokkal is, kivéve, hogy a source-gombot nyomogatva végül ki lehet választani a forrást, utána működik is a kép-hang, de továbbra is használhatatlan a távirányító (csak a menüt villantja be) - sajnos így a szerviz menü sem érhető el a szokásos módon...
További (vagy inkább előbbi) gond, hogy gyakran elkezd villogni a piros készenlét-jelző fény, és ilyenkor be sem lehet kapcsolni a tv-t.
Találkozott-e valaki ilyennel? Ha igen van-e rá valami megoldás?Köszönöm előre is!
-
Gabir
aktív tag
válasz
Coyote2000 #4758 üzenetére
Nekem a 9705nél is van némi törekvés, egész más a hangja(teltebb-több mély),mint az újabb 7606-n.
De hát a képcsöveseknek szinte bármelyiknek markánsabb hangja van a nagyobb doboz miatt, főleg a 80 centi körülieknek.
Régen egy beépitett mélyes fadobozos Telefunkent hallottam, csak pislogtam, mintha rendes szubláda szólt volna.
Vannak dolgok - fizikai törvényszerűségek - amiket neme lehet megszegni, igy vékony, kicsi helyről olcsón jó hangot szinte lehetetlen kihozni. -
Coyote2000
őstag
erre annyit mondanék, hogy LCD tévéhez KÖTELEZŐ a házimozi, hiszen a vékonyságnak ára van, bénák a hangszórók; a dobozhang meg nehogymár elfogadható legyen egy többszázezres tévétől.
Igenis megérdemel egy házimozit a teljes élvezet kedvéért.
A 46PFL9706-nál érdekes kísérletet is láthatunk, a Philips a talpba integrálta a hangszórókat, ezzel bass-reflex nyílást is biztosítva.
Az eredménye: asztalon, állványon egész jól szól, végre van valamennyi mély is (azért a régi mélyládás CRT tévékkel nem ér fel), VISZONT az állvány falra akasztásra is alkalmas: ebben az esetben a szomszéd (főleg panelben) tökéletesen hallja a tévéműsorunkat, akár akarja, akár nem...
-
AMD Power
titán
Lassan több mint egy hónapja ,hogy megvan a kis TV. Nagyon jó muzsikál eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Parfüm topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ukrajnai háború
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest