Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Coyote2000

    őstag

    válasz redingitell #4487 üzenetére

    Részben igazat adok neked, részben nem.

    Amiért igazad van: a botrányos marketingdumák tényleg átverik az embert, aminek a legjobb példája a hangszóróknál használt (aztán azóta feledésbe merülő) PMPO. Ez az irreálisan magas érték egy teljesen valószerűtlen esetben elérhető teljesítménymaximum volt. A hangszóróknál joggal felejtette el mindenki, és hagyatkozott inkább a valós (RMS) mutatóra.

    A CRT tévéknél is ment a maszatolás a herzekkel, de az LCD-nél már kicsit más a helyzet: a múltbéli technológiákhoz képest sokkal nagyobb szerepet kap a szoftver, ami épp a Philips legnagyobb erőssége (mert valljuk be, árban és dizájnban a Samsung leveri, persze ez szubjektív).

    A képjavító szoftverek eléggé különbözően működnek, viszont a PMR egzakt képlet alapján számolandó - és ebben teljesen megegyezik a Samsung CMR (Clear Motion Rate)-jével, az LG TruMotionjával és a Sony MotionFlowjával. Igazából egy tök egyszerű összeadás a képlet, amin összevonják az általános tulajdonságok Hz-eit, de nem adnak hozzá semmi olyat, ami kamu lenne, tehát más gyártónál ne lenne elérhető. Alapból a képlet a panel frekvenciát + processzorsebességet + háttérvilágítás sebességet tartalmaz. Ebből értelemszerűen a processzorsebesség a szoftver sebességére van hatással, azaz közvetetten befolyásolja a képminőséget.

    Referenciának egy kis segítség:

    Ezt nem azt jelenti, hogy a Philips hazudja a legnagyobbat, hanem azt, hogy azonos panel esetén a Philips adja a legjobb háttérvilágítást és processzorsebességet. A végeredmény szemmel látható különbség, ami viszont tényleg fontos.

    Ahogy az autóknál a katalógusban megadott fogyasztás, ez sem húzható egy-az-egyben a valóságra, de irányadónak megfelel, és a tévék egymás közti hasonlításában sokat segít. Nagyon jól látszik, hogy melyik gyártó igyekszik az alsó szegmensben érvényesülni, és melyik a közép- és felsőkategóriában.

Új hozzászólás Aktív témák