- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- iPad topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabias82
tag
válasz
Luck Dragon #12214 üzenetére
Egy kis segítséget kérek!
55PFS8109 -milyen panel van benne (lg/samsung) hány Hz? és edge led ha jól rémlik.?
A következő: 49PUS7150- ebből szintén milyen panel és mit tud a panel de visszafelé olvasva 50Hz találtam ez elég szomorú. És ez is Edge led? vagy Direct led?A 8109 kifutó modell már de még itt ott beszerezhető, és gondolom az idei modell UHD nem igazán tudnám kihasználni sok SD adás miatt..de nagyon elszomorító lenne a képe?
A tévém a 42PFL6877k pedig már a szervizbe van bevizsgáláson. Eddig valami szalagkábelt rendeltek hozzá, hogy arra gyanakodnak azért nem indul be. Erre kíváncsi leszek -
Zahire
tag
válasz
#94529552 #12216 üzenetére
Nem mondod komolyan, hogy a Philipsek között nincs egy megbízhatóan működő, 127 cm - es készülék, ami HD-s ? Akkor az egész Philips cég egy nagy szar, vagy mi ? Akkor minek ez az egész topik ? Csak azon filozófálunk , hogy milyen szar a Philips tévé ? Mert ezek szerint ez a lényeg !
-
Most az Mm-ben kupon akció van a tv-re ,köztük a philipsre is 15%.
-
Zahire
tag
Esetleg van valakinek tapasztalata az 50 PFH 6550 készülékről ? Érdemes venni ? Én 50 incheset szeretnék és a nem 4K változatban ezt találtam.
-
fabias82
tag
Sziasztok!
Edge-Led vagy Direct led van az idei 2015 Philips modellekben ezt lehet valamiből megállapítani? A direc led többet fogyaszt gondolom sok ide modell többet fogyaszt a 2014-es modellektől papíron!
-
kzoli073
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni két problémámmal kapcsolatban. 1 hete vettem egy Philips 32PFH5500/88 android smart tv-t.
1. gond: Rendesen bekapcsol a tv, aztán 10-20 sec után kikapcsol a képernyő, majd 4 színes pötty kering, ezután Philips logó, majd innen megy az adás. De ez nem mindig fordul elő (pl. 6 bekapcs.-ból az első 3-nál volt ez, aztán nem volt ez a probléma). Volt olyan is, hogy 20 perc után fordult ez elő.
HDMI1-re van kötve egy Panasonic DVD-író,
HDMI2-re van egy SONY házimozi csatlakoztatva,
SCART-ra pedig egy DAEWOO DVD-író.
Netre egy DIGI router van kötve kábellel, WI-FI ki van kapcsolva. Az automata frissítés is. Majd lefrissítem, ha kell, mert most frissítettem a szoftvert. Analóg tv-előfizetésem van.2. gond: minden reggel kb. 6 óra körül lenémul a SONY házimozim rádió adása (MUTING ON). Ez azóta van, amióta ez a tv itt van. Összefüggésben lehet esetleg azzal, hogy a tv 6-kor frissítene?
Mi lehet a megoldás?
-
sebgutkopf
őstag
Elég ritkán használom a qwerty-t, lehet már rég óta nem is ment, csak most vettem észre. Jobb híján, amíg nem oldják meg, addig a telefonnal keresek és a tv eljátssza. Ha gyakran használod, akkor persze egy rendes billentyűzet a távirányítótól nagyságrendekkel jobb használhatóságot biztosít.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Luck Dragon #12180 üzenetére
Tehát akkor lehet várni egy frissítésre.
Philips feedback tech fórumon jeleztem a gondot, mások is megerősítették ugyanezt. Remélem lesz foganatja. -
lorinser
senior tag
válasz
azigazimoris #12202 üzenetére
Nem kell infrás telefon:
- a telefont állítsd be úgy, mint ha fényképezni akarnál
- fordítsd a távirányítót a kamera felé
- a távirányítón kezd el nyomkodni a gombokat és figyeld a telefon kijelzőjén, hogy a távirányító infrája villog-eHa villog, akkor a távirányító jó és valszeg a TV infra érzékelője lesz a hibás.
-
busman_
tag
válasz
azigazimoris #12202 üzenetére
Erre nem gondoltam, de sajnos nincs ilyen teló senkinek az ismerettségi körömben
-
fabias82
tag
Sziasztok!
55PFK7509
55PFK7179
Ezek között a típusok között az eltérés az ambi 2 vs. 3 oldalas és a hangrendszer plusz a 7509-hez. Milyen panel van ezekben LG azt gondolom de IPS ? És 100Hz. 55PFK8109 lehetne még esélyes csak a tv talpa ne a két szélén lenne. a 8109 az lg vagy samsung paneles? -
-
busman_
tag
Köszi a tippeket. Telefonnal megnéztema távkapcsból nem jön fényjel sajons, mintha behalt volna. Utána olvastam piros-kék gombokkal kell elvileg újra párosítani, de nem jártam sikerrel.
-
TIT
veterán
Szuper már 2 órát siet a műsorújság(i betű)mi a francot csinálnak ezek,rossz felé állították az órát?
-
proly01
őstag
Az is elkepzelhető amúgy hogy újra össze kell párositani a tv vel a távkapcsot.Most nem tudom fejből melyik 2 gombot kell 5mp ig nyomvatartani de a leírásában benne van. Nekem mar csinalt ilyet is.Aztán jó lett...
-
Shady313
aktív tag
Ahogy olvasgatom nem lenne túl sok pozitív élményem a kártya HDMI 1.4-es portja miatt
4k @ 30Hz
-
Shady313
aktív tag
válasz
bluemirage #12192 üzenetére
Desktopot 4k-n használnám egy 280x-el, sokszor kb 1 méter távolságból, böngészésre, programozásra.
Szintúgy 1 méter távolságból (is) szoktam játszani a jelenlegi 32" 1080p képernyőmön (Samsung UE32EH5300) aminek a képminőségével nagyon elégedett vagyok. Nyilván torzulna egy 1080p-s felbontás egy 4k képernyőn, azonban mennyire számottevő?
-
válasz
Shady313 #12191 üzenetére
Milyen messziről néznéd is milyen felbontáson használnád.
Ha erre a jellemző válaszokat adod, akkor a jellemző tanács jár hozzá: NE VEGYÉL 4K-s kijelzőt szgép monitornak. (nem mellesleg TV adáshoz se)Ha folyamatos(!!) 4K-s felbontáson hajtja meg a szgéped, akkor talán van értelme... különben közelről ratyi képe lesz.
-
Shady313
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a 49PUH4900-as szériával? Tetszik, hogy nem SMART és monitornak használnám PC-re kötve. Milyen a képe? Betekintési szöge (alulról is érdekelne)?
A választ előre is köszönöm
-
fabias82
tag
válasz
azigazimoris #12188 üzenetére
Köszi, az infót!
-
fabias82
tag
válasz
Luck Dragon #12139 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Találtam egy 48pfs8209 tévét.És ezt nem találtam a listán,hogy járna rá az 5 év gar. a 8109-re igen és 55pfs8109,és 55pfs8209-re pedig igen. Akkor elviekben erre is?De persze a bolt is kétséges van e még nekik 249e az ára. 55pfs8109 az meg 299e.Gondolom eltérés a 8109 és a 8209 valami színbeli lehet? -
koliz1
tag
válasz
Luck Dragon #12180 üzenetére
Vagy ajánljatok valamit 300 ezer alatt ami Ambilight középen van a talpa és Androidos
-
z.z
csendes tag
válasz
sebgutkopf #12178 üzenetére
Én meguntam a sz.rakodást a gyári qwertyvel (szintén 7109) és vettem egy rendes vezeték nélküli billentyűzetet touchpaddel egybeépítétve. Belekattintok a mezőbe és gépelek.
-
busman_
tag
Na most a TV megy, de a távkapcsra nem reagál. Ismételt ki-be húzás illetve elem csere megvolt. Nem volt leejtve sosem. Most nem világít a kis piros led a tv-n egyáltalán...
-
busman_
tag
Sziasztok!
Pár órája kapcsoltam ki az 55pfs7509-es TV-met és most nem kapcsol be. A hálózatból kihúztam és ezek után is még percekig világtott a piros led az elején. Pár perc múlva elaludt, visszadugtam a kábelt, de nem kapcsolt be. Megint kihúztam és megint világított a lámpa. A leírásban nincs semmi ilyen hibajel feltüntetve.
Nem volt áramszünet, sem zárlat, semmi szokatlan.Mi lehet a gond?
-
válasz
sebgutkopf #12178 üzenetére
Nálam volt ilyen egy frissítés tette lehetetlenné a qwerty használatát de egy másik frissítés helyre tette a dolgokat.
Koliz
100 -
koliz1
tag
Sziasztok
Az Philips 50PFH6550/88 50 vagy 100 Hz ?
Köszönöm
-
sebgutkopf
őstag
Sziasztok,
mintha korábban valakinek lett volna hasonló gondja, de most nem találom.
A lényeg, hogy tegnap 7109-es TV-n youtube alkalmazás alatt keresésre használni akartam a távirányító hátoldali qwert billentyűzetet és legnagyobb meglepetésemre nem működött. A jelet veszi a TV, de a beviteli mezőbe nem jelennek meg a karakterek.
A qwerty oldal nyíl és OK gombjait rendben értelmezi a tv, míg a betűkre csak villog a piros led, hogy látja jelet kap, de nem reagál.
Azt nem tudom megmondani mióta nem megy, mert hónapok óta nem használtam a qwerty oldalt.Akinek volt hasonló gondja annak mi lett a megoldás?
-
dualcore
őstag
Most hogy már közel 1 éve használok 4K-s megjelenítőt, némi tapasztalat: Ahogy előttem Pumma kolléga is írta, ha nincs hozzá megfelelő eszköz csatlakoztatva, nem sok értelme van a 4K-nak. Én 80 % ban erősítőn keresztül használom ami csak felkonvertál UHD-ra így kijelentem, jó az UHD. Ha valaki olyan PC vel dolgozik ami bírja a nagyobb felbontást, és fotókat ne talán videókat szerkeszt akkor is nagyon jó a tv-n keresztül. A netes tartalmakból még igen kevés létezik, és az sem egy nagy durranás. A műholdas adások meg még kódolva vannak.
Ha valaki csak HD és FHD tartalmú anyagokat néz, akkor jó választás lehet, ha megéri neki a többlet költséget. Az SD tartalmak igen gyenge krémszerű maszatolásként jelenítődik meg. (többek közt ezek miatt sem nézek tv adásokat is)
Röviden tömören.
-
törölt tag
válasz
pbtechnitian #12168 üzenetére
Inkább a képminőség, menü használhatóság és gyorsaság lenne ami fontos egy tévénél, nem ezek. A tavalyi 7-es FHD-k közül keress, jobbak az idei szériáknál. De ennyiből 47-est vagy nagyobbat érdemes és lehet venni.
UHD-t csak akkor vegyél, ha minden eszközöd alkalmas rá, amivel használnád, és csak HD vagy jobb felbontású műsorokat nézel rajta. Mert az SD-t és az annál rosszabb felbontást minden 4K-s tévé gyengébb minőségben jeleníti meg. -
rsf
senior tag
válasz
Luck Dragon #12174 üzenetére
OK semmi gond...
Üdv. -
-
válasz
davenport #12164 üzenetére
Ma felhívtam a televíziós vonalat, mindenáron firmware-t akart velem frissíttetni a telefonos emberke, de a legújabb van rajta, és semmi bajom nem volt tv-vel, a távirányító az amelyik nem ad le jelet.
Végül felvette az adataimat, azzal hogy küldenek egy új távot még jótállás keretében, reménykedem hogy valóban így lesz.
-
rsf
senior tag
válasz
Luck Dragon #12137 üzenetére
Sikerült vmit megtudnod nekem?
Köszi. -
access_denied
senior tag
válasz
Vagy még inkább 43PUS7150.
-
válasz
Vagy ha még találsz 42pfs8109
-
válasz
6550 és 7100
-
pbtechnitian
csendes tag
Eléggé megfogott az Ambilight és az Android párosa a Philipsben.
Max 200-250 körül mi számít a legjobb 40-43" Philips tv-nek?
-
válasz
Debilon #12162 üzenetére
igen, tényleg törvény írja elő, hogy a közszolgálati csatornáknak az első program helyeken kell lenniük (ha jól értem ilyesmi a probléma gyökere)
Majdnem. A törvényben csak ennyit írnak: 73. §(1c)167 A 73. § (2) bekezdésében meghatározott műsorterjesztő köteles a 74. § (1)-(1c) bekezdésben meghatározott audiovizuális médiaszolgáltatásokat alapbeállításként a csatornasorrend első helyeire tenni.
Ez az én értelmezésem szerint az alap kiosztást szabályozza le, még sorrendet sem ír elő, az csak az MTVA ajánlása, hogy mi hol legyen. De ez nem tiltja meg, hogy később kedvem szerint rendezzem oda- és vissza.(Jól is néznénk ki
...)
+ Nem csak akkor reseteli a csatornalistát, ha éppen megvariálja a csatornakiosztást a UPC, hanem attól függetlenül a legváratlanabb pillanatokban. Eddig 2 hétnél tovább nem bírta tartani az általam kialakított listát.davenport
köszi! A 22PFH4109/88-n tudod rendezgetni a kedvenceket? -
Szép estét, egy 22PFH4109/88 boldog gazdája lennék kb. egy éve, de egyik percről a másikra behalt a távom. Elemet is cseréltem benne, se kép, se hang. Nem ejtettem le, nem folyt bele semmi.
Vajon ezzel a hibával érdemes nekiindulnom a márkaszerviznek, vagy vigyem a tv-t is? -
törölt tag
válasz
bluemirage #12158 üzenetére
Köszönöm a választ, még ezt is néztem, hátha jó lesz ez is.
Philips 32PFH5500/88 Android rendszerű Full HD Slim LED Televízió 32" (80cm) 2 év garancia
http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/32pfh5500-p286997045/?gclid=CMHC_vj79MgCFcafGwod7zkJTg#Igazából idős házaspárnak keresek valami jót, akiknek a szórakozása - már csak az egészségi állapotuk miatt is - a tv nézése, hallgatása.
Még ezt is néztem, ez nagyon gagyi lenne?
Panasonic TX-32C300E HD Ready 200Hz LED televízió 32" (82cm) fekete 2 év garancia 2015-ös modell!
http://avplanet.hu/televizio-arak/led-televizio-arak/panasonic-tx-32c300e-hd-ready-200hz-led-televizio-32-82cm-fekete-2-ev-garancia-2015-os-modell.html -
Debilon
addikt
-
Megtörtént a telefonbeszélgetés. Nem léptünk sokat előre. A szervizmérnök minden csatornakiosztással kapcsolatos anomáliát a törvényre fog.
Szerinte a törvény miatt van az, hogy a csatornák átrendezése után pár nappal visszarendeződik alapbeállításra.
Szintén a törvény miatt nem lehet a kedvencek sorrendjén változtatni.Tegye fel a kezét, akinek UPC előfizetése van mediacard-al, és nem tudja a csatorna/kedvencek sorrendjén módosítani!
A TV-n egy 2014(előtti) szoftver fut. Honnan tudja, hogy 2015 nyarától milyen változások történtek a törvénykezésben?
-
azigazimoris
aktív tag
válasz
Óvatosan azzal az ambifikázással
Jó az a cucc -
access_denied
senior tag
válasz
"Az Ambilight egy sz*r, én sosem használtam"
Hm. Felesleges csicsa? Este, amikor csak a tv fénye adja a fényt, kifejezetten szemnyugtató, hogy van valami, ami tompítja az éles kontrasztot.
Csodának nem csoda, de aki látta, azok közül senki sem állította, hogy ne lenne kényelmesebb a szemnek. Szerintem nem sokan osztják a véleményedet.
-
válasz
#20221952 #12153 üzenetére
Ha STB-vel fogod használni akkor a TV-t monitorként használod, így túl sok meglepetés nem érhet. Ha csak az 5300-as fér bele, akkor nyugodtan vedd meg azt. A 9 éves TV-dnél szebb képe lesz.. Ezt biztos és ez volt a kérdés. Másrészről... alsó-közép, vagy jobb esetben is középkategóriás TV. A méret nem lényeg... a mai sok SD adásnál egy optimális választás is lehet egy átlagos szobában.
Nekem egy régebbi (legalább 5 éves) 7496-om van 600Hz-es PMR és ha jól emlékszem (remélem jól) valós 100Hz-es panel. Az 5300-as 200-as PMR (még 5 év után is) és valszeg' 50Hz-es panel... ami zavaró lehet gyors mozgásoknál, sportnál.
Az Ambilight egy sz*r, én sosem használtam... felesleges csicsa, de a philips-es többség megőrül érte és csodaként állítja be, míg a világ túlnyomó része meg megvan nélküle. Tehát nem emiatt javaslom, de azért én megvizsgálnám, hogy egy kicsit várva egy 6000-es szériára futná-e még...
-
Trak
addikt
válasz
proly01 #12152 üzenetére
Nem.
Az ingyenesen elérhető ECP az alábbi listában kijelölt és 2015/11/01 és 2016/01/31 között vásárolt televíziókra érvényes, amelyeket a www.tv-ecp.eu honlapon a 2015/11/01 és 2016/02/29 időszakban regisztráltak;
- A TP Vision fenntartja minden jogát a promóciós időszak meghosszabbítására. -
törölt tag
Sziasztok!
Megmerjem venni az alábbi tv-t, vagy inkább mást ajánlotok ebben az árkategóriában?
Philips 32PFH5300H/88
http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/32pfh5300-p278740817/Csak tv nézésre kell (azért a képe legalább legyen annyira jó, mint mostani kilenc éves hagyományos tv-nek - most is az van, csak már dögledezik és a javítása minimum 25 ezer forint lenne), semmi extra nem szükséges, set top box HDMI-vel lesz hozzá kötve.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
TIT
veterán
válasz
hupikeki #12150 üzenetére
Pixel plus már 2003 óta van kb.a másik gyengébb és már sehol nem találni tv-be.
Én az 5-ös képétől se dobtam hátast,ill.de,hogy milyen rossz
Haver samuja is táphibás lett pár év után és most is hallottam,manapság minden tv beszarhat,gagyulás van 1000-el.Ha a samunak jobb a képe azt vedd,de kétlem.
Lehetőleg azonos kategóriát kell összevetni.Más:A műsorújság("i" gomb)egy órával többet mutat,ez szolgáltatói hiba?
Nem tudtam az órát csak manuálisan beállítani,mindig szivat ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest