- Router, switch, kamera hűtése nappali bútorban
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Azt kivételesen ebay-ről vettem, Kenkó és eredeti, de ne kérdezd honnan, már több mint 1 éves.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
TayRol
nagyúr
nekem meg 52-es ND kellene, ha valakinek van eladó sikítson. köszi!
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
Mercutio_ #7189 üzenetére
Piaci árához képest kicsit drágábban vettem, 60-ért, de nagyon tiptop állapotban van, szinte új, karcmentes, dobozában, papírjaival, teljesen új állapotú távval. Denon lett volna a másik esélyes, de ez a retro kivitel nekem nagyon bejön.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zool1
őstag
Srácok egy kis segítség kellene! Milyen 72mm-es UV szűrőt tudnátok ajánlani? (lehetőleg ne a 30.000 hufos kategóriát, és Kenko márkájút se, azt most küldtem vissza...
) Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Real_Necro #7182 üzenetére
Pofás, hogy mérik ezeket manapság?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #7187 üzenetére
Nem lehetek FB-on is meg itt is, akkor még ennyit sem dolgoznék.
Amúgy szombaton jártunk Ráckevén, bár nem időztünk, csak keresztül haladtunk. Lehet oda is jó lenne valami ottalvós talit rendezni. Fotótéma van dögivel, nagyon szép partszakaszai vannak.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #7185 üzenetére
Sucuka FB-n aktívabb, csak te meg ott nem
Holnap majd jól beletépünk...
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #7185 üzenetére
Jaja, befejezte. Semmi ideje nincs fórumozni, sok a munka, de nagy ritkán benéz azért ő is
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #7183 üzenetére
Szerintem amúgy abban az árkategóriában kb mindegyik ugyanazt tudja, akár Sony, akár Samu vagy más ismertebb márka. Amikor a Sony-t vettük céghez nem nagyon találtunk különbséget, mondjuk nekünk melóban műveleteket kamerázni tökéletesen megfelelt.
(#7184) spanyoll
Sucukát nem sűrűn láttam mostanában itt fórumon. Neki sikerült már a 365-ös projektje, befejezte?
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #7174 üzenetére
Dehogy haragszom, de ezt írtam is, gondoltam, hogy nem úgy szántad. Spongyát rá
Amúgy meg most szét kell fotóznom magam az elkövetkező három napban, mert nálam van Sucuka Sanyi 50D-je, aztán ki akarom használni tesztelésileg, hogy anno majd megéri-e nekem G-t venni , vagy sem"Super perfundo on the early eve of your day."
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #7182 üzenetére
Á, ne fáradj, annyira nem fontos... Ahogy nézem, inkább 70-75K-ba fájnak ezek a cuccok (legalábbis amit én találtam az edigitalon és tetszik...)
-
Real_Necro
veterán
Igen, kipihentem magam, meg bocs, ha valakit valamivel megsértettem.
Tegnap lehet kicsit túl voltam pörögve, beszereztem egy ilyent:
t_a_m_a_s:
Kamerás dologhoz szólva. Kollégám egy óccó Samsung Q20-at vett gyerkőc kamerázásához, ő azért szereti, mert bal kézzel is tartható (forgatható), valamint napos helyen, szabadtéren nagyon szép felvételt készít. Kevés fénynél viszont ez jelentősen csökken, ellenben olcsó. Itt cégnél van egy Sony HDR-CV160. Ha gondolod egyik nap hazaviszem magammal és készíthetek pár beltéri felvételt vele.
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #7177 üzenetére
Ööö, izé, nem értjük, konkrétan min feküdtünk ki?
Az anyuka pedig azon sértődött meg - joggal -, hogy semmibe vetted. A "hány fogunk van" kérdés nyilvánvaló módon hármótokra vonatkozott (különben azt kérdezte volna, hogy hány fogatok van), te pedig önző módon kihagytad őt a számításból.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Mercutio_ #7167 üzenetére
Tegnap biztos front volt, még Freddy kolléga is igen érzékenyen reagált, pedig én ezen konkrétan kifeküdtem
Freddy, tényleg nem baszogatlak, ne vedd a szívedre, de nekem - hogy óvatosan fogalmazzak - furcsa, hogy apuka is használja a többes szám első személyt... Napi 24 órában csimotájukkal lévő anyukáknál még tolerálom úgy-ahogy, de azért finom célzásokat szoktam tenni nekik is. Múltkor megkérdezte az egyik kispajti anyukája, hogy hány fogunk van, amikor mondtam, hogy 48, tökre nem értette, amikor levezettem, hogy nekem perpill 32, a gyereknek meg 16, akkor sem vágta.... Utána meg majdnem megsértődött, hogy kiaf*szt érdekel az én fogam. Mondtam, te kérdezted...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Freddy76 #7169 üzenetére
Na csak azér'!
Szerintem az egyéb / ruházat, kiegészítő vagy minden egyéb kategóriába mehet.
Erről jut eszembe : Mosható pelusba betét majdnem teljes guriga esetleg ingyen valakinek? (Nem saját, keresztgyereké volt, de nála is már jó ideje szobatisztaság van)Crey:
[ Szerkesztve ]
-
No, halkan kérdezem csak, a vita szakkör befejezte éves működését?
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Real_Necro
veterán
válasz
spanyoll #7166 üzenetére
Ne haragudj, ha lelki világodba gázoltam, nem volt szándékos.
Oké, hogy Freddyvel lebeszéltétek, de akkor meg minek írtad publicba? Egy indított beszélgetésre reagáltam a magam megszokott módján, leírtam személyes véleményem róla, igaz időben megcsúszva, de hát nem lehetek egész hétvégémen gép elé kötve (elég az hét közben...).
Ezen kár idegeskedni.. no de tényleg ne legyen már harag.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #7167 üzenetére
Igazad van.
SZÓVAL EZÚTON IS KÖZLÖM, HOGY IMMÁR ÁLLANDÓ JELLEGGEL BILIBE KAKIL ÉS PISIL A KISLÁNYOM! Ami meglepő, hogy a mai kétévesek között ez meglepő. Hű, de furcsa mondat volt ez. Mindenesetre nem erőltettük, a kánikula alatt ez spontán kialakult, rájött a lelkem, hogy kényelmesebb neki pelenka nélkül.
Annak mondjuk volt valami diszkrét bája, amikor a születésnapján a nappaliban körbe ült az egész család (nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybátyám, nagynéném), mindenki békésen eszegette a tortát, Julcsi meg a szoba közepén pakolta tele a bilit... Fénykép is készült, de nem posztolom ki,
mert leszóljátokmert ha egyszer miniszter lesz, még valamelyikőtök ezzel akarja kompromittálni.Hardverapróra lehet felrakni pelenkát
-
zool1
őstag
-
-
spanyoll
addikt
Nincs itt mit fényezni. Freddyvel lerendeztük, a többiek nem válaszoltak, erre megjelent necro, idearckodott, felbaszott engem, aztán gondolom hagyom, de még odabüfizett, aztán felcsesztem magam és hagytam az egészet. Nincs harag persze, csak na...
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
Freddy76 #7161 üzenetére
Már jó régen, anno eladtam neki a Nikon obifordítógyűrűm. (ha jól emlékszem
)
De másodmagával volt, meg munkaidőben voltam, így nem jutott idő bővebb beszélgetésre. Aztán a fotóstalik meg nem úgy alakultak...[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #7159 üzenetére
Találkoztál spanyollal
? Akkor mégis létezik
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #7154 üzenetére
Térj már magadhoz. Nem kell mindenkire figyelni (én sem olvastam el a fél képernyőnél hosszabb hozzászólásaidat sohasem). Spanyoll tökéletesen tisztában van hozzászólásom okával, és szerintem nem is haragszik rám (már csak azért sem, mert ugye hippi, azok pedig nem haragszanak senkire). Necro meg olyan, amilyen, de ismered, ő sem rossz gyerek.
Azért reméljük sohasem lesz moderátor, mert akkor pikkpakk kiürülne a fórum.Na, holnap menj el dokihoz, állíttasd be a gyógyszeredet, és gyere vissza, vagy töröltesd magad, hogy lenyúlhassam majd az avatarodat. Holnap kiderül, hogy ősszel fogok-e menni Debrecenbe (van egy perem a Miskolci Törvényszéken, holnap lesz ítélethirdetés, ha bukta, tuti fellebbezünk a Debreceni Ítélőtáblához), akkor megiszunk egy sört
JohnnyBlue-val, te meg nézed.Én kifejezetten kedvellek, de ezt nem írom le, mert az buzulás."Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Real_Necro
veterán
válasz
#40935168 #7145 üzenetére
Én részemről lezártam, erre most jössz következőnek, aki feszegeted és menjen tovább?
Oké, hogy lezárták, csak a hozzászólásra (már korábban is) válaszolva nem csak egy szálon ment a dolog, én meg reagáltam rá, leírtam a gondolataimat. (Ha visszagörgetsz nem éppen Freddynek lett címezve a popup flashes story, hanem úgy alle zusammen mindenkinek) Egy publikus fórumon talán ez nem akkora bűn, főleg egy offolósban nem."Tehát egy kis érzéke itt pár embernek lehetne ahhoz, mikor szabad - és mikor KELL - mit írni és a másiknak esetleg mi eshet hogyan szarul. Mégiscsak egy ember van a túloldalt és hiába könnyebb a neten arc nélkül szájkaratézni, a következő talin mégiscsak látjátok egymást, már ha elmegy mindkét fél persze.. de értitek. (Remélem)."
Továbbra is azt tudom mondani, hogy ez egy nyilvános fórum. Nem hinném, hogy olyan lelki világba gázolás történt volna (ha mégis, akkor meg Crey rendet teremt), az emberek nagy része itt személyesen is ismeri a másikat. Veled is és spanyollal is találkoztam már, szóval nem arctalan beszélgetés. Ettől nem fogok sem bedurcizni, se nem elmenni egy talira.
Csak úgy példaként felhozva, anno még Throme-al is volt egy nézeteltérésünk, civakodtunk is eleget fórumon, aztán utóbbi győri talin is már jó társaságban beszélgettünk egy-egy pohárka dió mellett.De össze futottunk már korábban is...
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #7155 üzenetére
Gőzöm sincs. Múltkor rászóltam az asszonyra, hogy ne bazmegoljon, kicsúszott egy a száján. Erre finoman rámutatott, hogy az átlagos budapesti forgalomban 2,3 bazmeg, 1,2 miafasztcsinálsz, és 0,8 menjapicsábaköcsög az átlagom kilóméterenként... Azóta komolyan figyelek, hogy ne káromkodjak vezetés közben, de így meg a vezetésre nem tudok figyelni
.
Bölcsi jó, szerintem szeretni fogjuk. A beszoktatás simán ment.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Freddy76 #7151 üzenetére
Ábel is megy, de majd csak októberben kezdi...
Én is gyík vagyok a kamerához, a mozgókép nem az én viágom... Abszolút dokumentációs céllal kellene valami, irdatlan nagy dumák meg mozdulatok jönnek elő a gyermekből... Majdnem folyékonyan beszél, és indokolatlanul sokat használja a baszki és a beszarok kifejezéseket :-) Nem tom kitől tanulhatta... :-D
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #7153 üzenetére
Te legalább érted - és nekem ez a "laza" hozzáállás hiányzik, szarok a histogramra egy b&w cyanotype-nál..
De nem azért pötyögtem most, hogy én álljak rivaldafénybe. Spanyollnak volt egy kis közös mensese
Freddy-vel és ebbe nem kellett volna másnak beleszólnia.
Azért bízom benne, hogy ebből mindenki tanul (gondolom, van mit).
-
Mercutio_
félisten
válasz
#40935168 #7145 üzenetére
Szóval kiszálltál?
Büdösek vagyunk mi?
Nem elég elvontak, meg művészek?Na fejezd be a hisztit és koncentrálj a poreszre
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #7148 üzenetére
Dehogy törlöm, EK vagyok nem hülye.
Nem. Azon akadtam ki, hogy ha - Kleroo példájával élve - ha tökéletesre fotózok műteremben egy BMW-t, a fórum abba is beleköt, hogy nem Goodyear van rajta, hanem Pirelli, majd a végén beugat a főnagyokos, hogy amúgy meg a Bridgestone az igazi. És utána jössz Te, és újra megkérdezed tőlem, azért nem fotózok-e több BMW-t, mert vettem egy 200 lóerőset és gyengén megy ? (wtf)
Kb. valahogy így. Úgyhogy nem, kösz. Ez kicsit távol áll attól, amire nekem - és Nektek - szükségetek van.
Az, hogy Te nem érted és butát kérdezel most, egy dolog. Ettől még bírlak.
De a többire meg nem volt szükségem. Örültem, hogy nem egyedül láttam ezt így, megnyugtat, hogy vagy nem vagyok csutka hülye, vagy többen is vagyunk helikopterek - és akkor inkább velük zümmögök, bocs, csapat. -
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #7146 üzenetére
Bakker, ezen már én is gomdolkodtam... Csak olyan messze áll tőlem a videó... Na most, én abból indulok ki, hogy amit most kapsz olcsón, az biztos tudja azt, amit pár éve a csúcscuccok tudtak. Márpedig az is jó volt, figyelemmel arra, hogy nem mozit akarsz csinálni, csak felvenni, hogy a gyerek mit csinál/mond... Szóval én is azon gondolkoztam, hogy szabok egy nem túl nagy keretet, oszt veszek egy kis kamerát.
Mellesleg: bölcsisek lettünk, túl a második héten. Jelünk tulipán... És immár véglegesen a múlté a pelenka...
-
Fandango
veterán
Szemelyesen nem ismerek itt senkit, de tenyleg ilyen hulyesegeken kepesek vagytok igy megsertodni, a masikat megserteni, es utana ilyen modon elvalni. Olyan mintha egy regi baratsagot rugnatok fel egy hulyeseg miatt. Komolyan nem ertem egyesek gondolkodasat, hiszen senki nem ovodas, hogy toporzekoljon es bevagja a durcit. Ahogy itt kivettem a tarsasag nagyresze 30 korul vagy felette van, viselkedjetek mar ennek megfeleloen. Ezen mindenki elgondolkodhatna kicsit, hogy mit miert tesztek, mondtok, es arra, hogy reagaltok, kar lenne ezert a forumtol vagy valo eletben egymastol eltavolodni.
Peace!
-
L4mie
veterán
válasz
spanyoll #7143 üzenetére
az nem lehet, hogy a barátjuk csinálta nekik ingyen?
bocs nem olvastam végig a Wall of Textet....Csak mert pont ismerősöm csinálta így, low budget esküvő, D3000, kezébe nyomták, hogy nesze te leszel a fotós, csináljunk valamit, amúgy rajztanárnéni a csaj és szerintem baromi ügyesen komponál, szval relatíve jó képek lettek/elvárásoknak megfeleltek, a párnak ingyen, csajnak meg tapasztalat.
Tegnapi lagzin nagyon ügyes volt a fotós srác, de őt meg is fizették rendesen :3
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
t_a_m_a_s
addikt
Srácok, konyít valaki a videokamerákhoz? Én sík hülye vagyok hozzájuk...
Lehet olyat kapni manapság, ami mondjuk HD-ben rögzít, mondjuk memóriakártyára, jobb minőségben mint a telefonom, és megfizethető? Nem akarok szaktopikokat olvasni és beleásni magamat, mert
lusta vagyoknincs időm-energiám rá, de ha létezik olyasmi amit írtam, 50K körüli áron, akkor gondolkodom rajta... Egyre több dolog van, amit le kéne videózni, csak azért, hogy évek múlva visszaidézhető legyen. Nem művészien, hanem csak úgy. Pl a gyerek tök sokáig mondta a zsiráfra, hogy rivász... Ma még emlékszem rá, pár év múlva nem fogok... Ilyesmire,naHolnap majd jól beletépünk...
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #7144 üzenetére
Azért az arcból Te is levehetsz sztem picit, ha már itt tartunk
- ez nem az Operaház Fantomja.
Spanyoll és Freddy lezárták a beszélgetést, béke, peace, erre Te újra feszegeted pandora szelencéjét, aminek semmi értelme. A két hsz-ed nélkül is ugyanott lennének - mindenki értette a végén, mi a csízió és béke - de így, hogy a végén a kialvó tűzre még rápisilsz egy kis olajat, izé. Kb. a bevert szögre még kettőt rásózol, na most bentebb van, mindenki tud aludni végre jól ?
Bocs, így m3ss-iről
hogy belepofa, de jópáran k* el vagytok szállva itt, ez a frenki és én ezt most vállalom, ezért is szálltam ki a picsbe a teljes topic-ból.
Menjetek, ott az asszony, vezessétek le. (Aztán lehet, pont az asszony a gondotok - azt meg máshol vezessétek le).
No offense, csak így ez a "holnapra kipihened" nagyon magas lóról jön és ha már pont Neked csípi a szemed, hogy spanyoll ego-zott, legalább ne ismételnéd utána ugyanezt a hibát, mert ez nem a jó út.
Tehát egy kis érzéke itt pár embernek lehetne ahhoz, mikor szabad - és mikor KELL - mit írni és a másiknak esetleg mi eshet hogyan szarul. Mégiscsak egy ember van a túloldalt és hiába könnyebb a neten arc nélkül szájkaratézni, a következő talin mégiscsak látjátok egymást, már ha elmegy mindkét fél persze.. de értitek. (Remélem).
Aztán lehet, a legnagyobbat most én tettem a tűzre, de égetni már Ti fogjátok, tekintettel arra, hogy én kiléptem, úgyhogy free will.
Addig én Kleroo-val tervezem a jó kis jövő heti 4-napos Retyezátos fotóstúrát és bízom benne, hogy a következőre spanyoll is velünk jön.
glhf
-
Real_Necro
veterán
válasz
spanyoll #7143 üzenetére
Teljesen jól értettem max te lettél helikopter...
de ahogy Freddy barátom is írta, peace, holnapra kipihened.
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #7142 üzenetére
Bocsi, ha nem érted amit utána írtam és elmagyaráztam freddynek, hogy mire gondoltam, akkor nem fogom most harmadszor leírni, hidd csak, hogy elszállt az egom
-
Real_Necro
veterán
válasz
spanyoll #7137 üzenetére
Ne vedd bántásnak, de kicsit elszállt veled az egó. Freddynek is tök igaza van.
Mondjuk azt is figyelembe kell venni, hogy ha az ember "tudatlan" olyan téren, hogy megnézze van e különbség fotós és fotós között, vagy neki első szempont az ár, akkor nincs mit tenni."Én leszarom az ilyen szitukat, tudniillik nem esküvőfotózok, modellfotóért sem kérek pénzt, mivel tanulom még bőven."
Ha leszartad volna a szitut, akkor nem jöttél volna ide panaszkodni. De neked bökte a csőrödet mert nem azt láttad, amiről sokat olvastál, gyakorolgatod, de művelni még nem tudod.
Most nem keresem elő amúgy még egyszer azt a képet, ahol a jegyes fotózásunkkor Ropi egy kicsi Nikon kompakttal fotózott egy anyukát a gyerkőceivel, mert megkérték. Nem volt elszállva, hogy "figyu má', itt lóg 2 gép is a nyakamban, lövök szebbet". Mégis boldog volt a család.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Freddy76 #7140 üzenetére
In vino veritas - ban is borszerda van 1 hétig, bár nem sok olyat láttam a listán amiért mozdulnék talán a Janus sauvignon blanc. OK akkor az egyik vörös megy a bőröndbe.
Klassz volt, de Gozo kimaradt és még 1-2 kisebb hely, pár év múlva vissza kellene menni
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Freddy76 #7138 üzenetére
Vagy egy béke sörözés
(túrok is valami fehér bort, neked mert Máltáról csak 2 vöröset hoztunk azt meg ha jól emlékszem nem csíped mer savat generàl, de ha jó a vörös szólj és viszem az egyiket)
-
Freddy76
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz
Freddy76 #7136 üzenetére
Mi az pajti, sok volt a hülye ügy, vagy kettővel több a sör? Nagyon félreértesz.
Én leszarom az ilyen szitukat, tudniillik nem esküvőfotózok, modellfotóért sem kérek pénzt, mivel tanulom még bőven. Szimplán általánosságban nem tartom jó dolognak, hogy ennyire felhígult a fotóstársadalom, a magamfajta egyelőre béna marketinges készséggel megáldott jobb (ez már nem magamfajta) fotósok miatt.
A turista kompakttal való fotózását meg még jobban félreérted, ennél jobban ha akarnád sem tudnád. Nem azt mondtam, hogy ő a kretén mert kompakttal mer fotózni és odahozza nekem, hogy azzal fotózzak, hanem, hogy én vagyok a balfasz, hogy ilyenkor nem vágom rá, hogy "Hagyd pajtás, meglövöm a saját gépemmel, de nem 1 hanem 5 fotót, adj egy mailt és elküldöm.".
Teccikérteni?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Freddy76
addikt
Kurvára nem leszek most népszerű.
Ennek az egésznek a lényege tudjuk jól, hogy mi, felesleges a béna (vagy éppenséggel nem felszerelt) fotóst fikázni, meg az ifjú párt lesajnálni. A baj azzal van, hogy nem minket, "profikat" bíznak meg (átvitt értelemben, nyílván nem magamnak keresem a munkát). Tény, hogy a fotós szakma fel van hígulva veszettül; tény, hogy sokan marketinggel adják el magukat, szar teljesítmény mellett; tény, sok ifjú pár nem is tudja, hogy jobbat is kaphatna a pénzéért.
De azért azt is lássuk, hogy az úgymond kóklerek nagy része olcsó, és sokan ezt keresik. Azért van munkájuk, mert nincs pénz jobbra, vagy azért, mert nincs igény jobbra, vagy azért, mert a faluban még nem láttak jó fotóstól képanyagot. És akkor ki a hibás? Az a fotós, aki eladja a termékét, még ha az nem is üti meg az itteni haladó fotósok topikjában a színvonalat?
Spanyoll, őszintén, neked nem azzal van elsődlegesen bajod, hogy téged is megbízhatnának vele? Nosza, tessék marketingelni, legyél ügyesebb, mint az a kontár. Ilyenkor menj haza a bringázásból, és kezdj el dolgozni egy olyan facebok profilon, ami majd neked is fogja hozni a melót. Tessék példát venni Coxeréktől, ők elég masszív netes jelenlétet produkálnak, és nincs is szabad hétvégéjük. Persze ehhez az is kell, hogy telenyomják minőségi tartalommal a facebook profilt és a saját honlapjukat is - és meg lehetne kérdezni tőlük, hogy hány ingyenes, sőt, nekik pénzbe kerülő fotózásuk volt az elején, puszta "tartalomkészítés" céljából, mire elkezdtek folyni a fizetős melók. Gyanítom, sok. De érdekes, nem is hallom sírni azért, mert sok a kókler.
Nálam egyébként a kiinduló hozzászólásod másik fele dobta le a láncot, amikor az egyszerű turista van leszólva, hogy kompakttal meri fényképeztetni magát a parton.
A saját munkámból is hozhatnék hasonló példát. Ott vannak például az adásvételi szerződések, ilyenkor ugye az egyik fél (rendszerint a vevő) hozza és fizeti az ügyvédet; az ügyvédet, aki elvileg ugye mindkét fél érdekeit védi, de azért csak ott van, hogy ki fizeti... A másik félnek 50 esetből 49-szer eszébe sem jut rááldozni 20-30.000 forintot arra, hogy a szerződést megnézesse egy általa választott ügyvéddel, és ezzel valószínűleg az itt fórumozók nagy része is így van. Aztán egyszer csak hopp, kiderül, hogy valami nem stimmel a szerződéssel, és a pórul járt fél csak abban bízhat, hogy a kárát a másik félen be tudja hajtani. Bukik kétmilliót, mert annak idején megspórolt húszezret. Fontos: nem bántani akarom, aki aki esetleg ilyet csinál (kvázi nem hülyézem le az ifjú párt, mert rossz a fotós), mivel sajnos tényleg nem jellemző, hogy az ügyvédtelen fél a saját ügyvédjével is megnézesse a szerződést.
Ropi 7130: én is dolgoztam már ingyen (pl. a feleségemtől sem szoktam pénzt kérni, ha jogi tanácsot kér), de azért nem ez az általános, neked sem. Egyszer leírhatnád te is az oldaladon, hogy hány év kemény munkája volt, amíg eljutottál oda, ahova, és mekkora áldozattal járt, különösen az elején. De sírás helyett a melót nyomtad.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #7118 üzenetére
Úgy, hogy tanulnom kéne és haladni előre. Aki esküvőt fotóz, az ne fotózzon popupflashel. Sőt, ha valaki komolyan akarja venni a fotózást és áldozott egy többszázezres gépre, és vakuzni akar, annak legyen 10-15ezre egy rendszervakura. Azon kívül attól, hogy a pár nem tudja, hogy miről marad le, mint kézhez kapott kép, nem jelenti azt, hogy nem érdemelnének jobb munkát azért a pénzért. Persze a rántott hús sem hiányzik, amíg nem ismered az ízét ...
Én is azt mondom mint ropi: nem azzal van baj, ha a rokon lő pár képet, sem pedig azzal, ha csórók (és nem sóherek, mert az két dolog ugye), és nincs pénzük megfizetni egy profibb fotóst, csak egy olcsóbbat, hanem azzal, amikor (nagyon gyakran) a Sanyi ismerősének a húgának az öccse az aki hú de jó fotós, mert ismeri LR-ben az AUTO gombot, meg fel tudja húzni a clarityt 100-ra, aztán akkor hú, fizessük már neki azt a 40et és véletlenül se guglizzunk egy negyed órát, hogy hátha kispista jobban megcsinálja ugyanannyiért.Mindenhol vannak kóklerek akik szaktudás nélkül olcsón vállalnak munkát, de nem hiszem (és hangsúlyoznom kell, hogy nem tudom, de sejtem), hogy pl ügyvédként nagyon kéne félned, hogy nem lesz munkád, mert a sok újonc elvállal mindent olcsón, hisz van rád kereslet így is úgy is. Nem véletlenül nem él meg annyi fotós fotózásból mint amennyi más szakmát tanult ember abból a szakmából.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fandango #7131 üzenetére
Mert egy közös ismerőstől azt az infót kaptam, hogy nincs pénzük fotósra. Tudom, hogy az emberek nem szeretnek kérni, ezért felajánlottam, hogy megcsinálom nekik benzinköltségért (azt is azért, mert 20k-s nagyságrendbe esett), a szállással meg szerencsénk volt, hogy a párom rokonai is ott élnek így náluk táboroztunk minimális költségért, de azt sem kértem el mert végül is ő meglátogathatta a rokonokat. Dióhéjban ennyi.
(#7132) t_a_m_a_s: Persze, értem.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #7125 üzenetére
Tavaly egy esküvőt benzinköltségért fotóztam úgy, hogy konkrétan fizetős munka rám eső részét adtam át miatta egy kollégának, akivel együtt csináltuk volna. Tehát nem csak, hogy ezen nem kerestem, de még a másikból valósan realizálható összegről is tudatosan mondtam le. Mondjuk az is biztos, hogy többször nem fogom megcsinálni.
-
A Zéé
addikt
válasz
imyourfriend #7128 üzenetére
áhh, én ilyen jót sose tudtam.
Nekem csak walkman volt rajta, meg egy kölcsön "hordozható hangszóró"... Optikai tuningnak meg egy összevissza villogó led hátsó lámpa, amilyen egy haveromnak se volt...
Viszont volt egy srác a szomszéd utcában, aki az anyja Camping bicajának a kosarába épített hasonlót, de az legalább jól nézett kiJust a simple Lineman...
-
válasz
Freddy76 #7125 üzenetére
+ aki nem fotózik, az másképp néz mindent. Fotós tapasztalattal lehet, hogy egy 0 a munkája, aztán mégis tetszenek a megrendelőknek a képek. Rajta van a kedves rokon a képen és mosolyog? Na, ennyi elég is sokaknak!
40-ért Spanyoll is elvállalta volna
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Freddy76
addikt
Tegyük fel, hogy csak 40.000 van az ifjú párnak fotósra. Tegyük fel, hogy a spanyoll által látott fotós 40.000-ért vállalja. Tegyük fel, hogy egész vállalható képeket csinál. Te elvállalnád 40.000-ért?
Amúgy Coxer-rel értek egyet.
-
A Zéé
addikt
Just a simple Lineman...
-
Szerintem meg sajtból van a hold...
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #7118 üzenetére
Pont erről beszélek, csak a gondolatmenetet megfordítva: lehet belépő szintű cuccal is, csak nem biztos, hogy ez eredményt elbírja a gyomrod (persze minden relatív: most épp' az aktuális trendekhez viszonyítva).
-
*Ropi*
félisten
válasz
t_a_m_a_s #7116 üzenetére
Vonatkoztassunk el: nem azzal van a baj Tamás, ha egy rokon lő róluk pár képet szívességből (akármilyen cuccal). Ha nem tud valaki fotósra költeni, akkor értelemszerűen a saját lehetőségein belül a rokonságából oldja meg (ott pedig olyan felszerelés van, amilyen): nincs ezzel semmi baj. Amit kifogásolok és ami nagyon nagy baj, ha valaki megfelelő és biztonságos tudás illetve technikai háttér hiányában ugrik neki pénzes fotózásnak. Tudod, mennyi cuccal mentem az esküvőtökre: nem viccből cipeltem magammal csak azért, hogy a karizmámat erősítsem.
Többször leírtam már: addig mindenki bátor, amíg nem kap éles helyzetben egy ERR99-et vagy más "finomságot".
(#7119) Mercutio_: Ez most jól jött az időjárás ellen.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Rég zajongtunk
[link]
-
Real_Necro
veterán
De taxist is látni új passat-al meg régi mercivel vagy akár egy régi kombi astraval. Az egyik úgy vezet, hogy közben 3-at fordul a gyomrod, a másik meg pillanatok alatt oda ér a célba, amikor még ott tartasz, hogy milyen jó tágas ez a kocsi belülről...
Spanyoll:
Egyébként neked hogy esne, ha pl ott fotózgatnál egy párt, a magad módszerével, Ropi vagy Coxer mögötted elhaladva meg hangosan kiröhögne mert ők magasabb szinten nyomják jobb felszereléssel?Azt meg vegyük figyelembe, hogy mindenki meg akar élni valamiből. Ha valaki pont a fotózásból akar, tegye. Van aki autószerelésből él, de nem ért hozzá...sajnos tudok rá példát.
-
Mercutio_
félisten
válasz
imyourfriend #7107 üzenetére
Nem feltétlenül kell SBxxx vaku, aki érti a dolgát az öreg nyeles vakukat használva is tud megfelelő minőséget letenni az asztalra, persze ahhoz az alapokkal tisztában kell lenni, nem csak oda durrantani és várni, hogy a rendszer számol és állít mindent helyettünk.
Falak, vizmérték : Amikor harmadjára bontja vissza a '' mester '' amit csinált rá jön, hogy érdemes használni az eszközöket...
-
t_a_m_a_s
addikt
Lehet, hogy csak a sógor-koma-jóbarát volt, aki szívességből lőtt róluk pár képet, mert nem volt pénzük és/vagy nincs igényük esküvőfotósra, jók lesznek nekik azok a beépített vakus képek is...
Haverék kislányának keresztelőjén én is lőttem pár olyat, amitől én sem vagyok felhőtlen boldog, neked meg valszeg egyenesen égnek állna a hajad... (Meg is mutatom ha egyszer végre összefutunk) De ők tök örültek minden egyes képnek, mert még mindig mérföldekkel jobb mint amit a tesó lőtt a mobillal meg a mókusvillantóval
-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend #7114 üzenetére
Ha akarok ilyet, akkor elmegyek fotós pajtik mellé segédnek és ott lövök pár fotót, nem így.
-
spanyoll
addikt
Az volt a másik dolog ami eszembe jutott amúgy, hogy odamennék, és megkérdezném, puszta kíváncsiságból, hogy lőhetnék-e én is pár képet, vaku nélkül, mindezt ingyen és elküldeni nekik, de végül úgy voltam, hogy HA (mivel nem feltétlenül biztos, hogy jobb képeket csinálnék, sőt) jobb képeket lövök mint akit felkértek, akkor nekik is csak fő a fejük, meg a fotóst sem értékelik eléggé, én sem vagyok sem előrébb sem hátrább, akkor meg minek (ez amolyan 1-2 mpig élt a fejemben, de azért átfutott rajta).
Szar a marketingem, ettől függetlenül, erre rá kell jönnöm egyre jobban."Super perfundo on the early eve of your day."
-
*Ropi*
félisten
válasz
imyourfriend #7104 üzenetére
Itt az alapvető mentalitással van a baj: ha nincs pénze megfelelő felszerelésre, akkor ne akarjon esküvőt fotózni! Pénzért meg főleg ne! Taxist sem láttál még rollerrel.
Egyébként lehet vaku nélkül is fotózni, csak akkor ISO 6400-on kezdődik az élet.
Egyébként, ha egy ilyen párnak utólag megmutatnál róluk egy ugyanabban a beállításban, de rendesen megfotózott képet, úgy elhajtanák felugróvakust a 'csába, hogy lába nem érné a földet. Csak sajnos nagyon sokan nem láttak még igényesebb fotókat: ez a mi szegénységi bizonyítványunk...
-
imyourfriend
őstag
válasz
spanyoll #7108 üzenetére
Előfordulhat hogy furcsán fogalmazom, én kérek elnézést. Nem védem meg őket amúgy de nem nagyon lehet mit tenni ellenük. Keresni kell a lehetőséget majd lecsapni rá pl esküvőfotó terén. Én ha meglenne a felszerelésem és a tudásom is valahogy akkor sem vállalnék el egy esküvőt pont emiatt, nehogy elrontsam mások kiváltságos napját. További szépeket, ideje pihenni lassan!
-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend #7107 üzenetére
Bocsi, biztos nekem van nagyon este, de elég zavarosan fogalmazol...
Igenis számít viszont, mivel ad1: ellopja mástól a munkát, aki jobban elvégezné, mindezt úgy, hogy nagy részükben nincs meg a hajlandóság a fejlődésre, ad2: a párt károsítja meg, hogy igaz, olyan képeket kaphatnak amik jobbak mint, ha apuka lőtte volna őket kompakttal, de közel sem olyan jó, mintha egy jobb fotós lőtte volna meg.
Ha én gépeket szerelek / helyezek üzembe, akkor nehogy már én legyek a szegény megvédendő valaki, ha teszem azt 5 rongyért csinálok egy win reinstallt és kész, mint sem pedig az, aki 5 rongyért winreinstallt csinál utána backuppal, amit saját kontójára saját tárhelyen tárol későbbi újrarakás esetére, plusz asztalinál szétkapja és kitakarítja a gépet, meg csinál egy vinyó life expectancy tesztet pl."Super perfundo on the early eve of your day."
-
imyourfriend
őstag
válasz
spanyoll #7105 üzenetére
Ez olyan hogy jókor kell lenni jó helyen, nem számít ha egy spicli van ott (az esküvői népet ez nem érdekli, nem értenek a fotózáshoz), az megcsinálja a képeket aztán kész. Szar lett szar lett, ha a párnak tetszik mert fingjuk nincs a dolgokhoz akkor örömet okozott neki a fotós. Lehet hogy nem adja egy szint alá, én sem adnám SB700 alá ha nem lenne vakum. Addig nem készülne olyan kép/nem vállalnék olyan munkát. Nem magyarázza meg senki sem mivel a beépített flash fapados darab, 18-105 napellenzője kitakarja. Ha van fényerős cuccod, vagy egy 50 f/0.95-ös obid egy M9-el akkor nincs akadálya
(#7106) Mercutio_: Hiába a vízmérték, egy háznál a falak nem párhuzamosak, derékszöget nem lehet felfedezni sehol sem.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ne vállaljon melót, ha nincsenek hozzá eszközei.
Házat se építenek vizmérték nélkül... Jó esetbenEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
spanyoll
addikt
válasz
Elfogadom azt is, ha lyukkamerával fotóz, de ha leakaszt esküvőnként saccra 40et (és akkor lehet, hogy keveset mondtam), akkor szerintem neki még jobban van pénze egy 10-15ezres vakura meg egy óccó 1-2ezres távkioldóra, mint nekem, és nekem mégis van. Lehet vaku nélkül is esküvőzni, jegyesfotózni, ott van Cliff Mautner pl, aki ezt mesterfokon űzi, de legalább nem magyarázza bele, hogy jobb mint más. Azt pedig senki ne magyarázz meg nekem, hogy a popup flash jobban teljesít mint a pihekönnyű kvaolcsó yn vaku.
Mod: A lényeg az, hogy a probléma szerintem nem ott kezdődik, hogy valaki olcsón fotóz, és az olcsó alatt most egy viszonylagos olcsóságot értek. A probléma ott kezdődik egyik oldalról, ha valaki az elkért pénzért rosszabb munkát ad ki a kezéből, mint amilyet egy nála tehetségesebb és tanulásra nagyobb hajlandóságot mutató ember adni ki ugyanannyiért, másrészt pedig mindegy, hogy hol, nem akarok egy fölösleges flame témát indítani, sem pedig sírás-rívást indikálni.
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz
spanyoll #7103 üzenetére
Nem lehet mindenkinek profi cucca, vagy pénze profi cuccra. És nem mindenkinek ugyanaz a fotó tetszik. Ergó elhiheted hogy ő is megvenné a profi vakut (mittudomén milyen rendszere van) de még nem futotta rá. Itt a környéken is van valami figura aki beépített vakuval villogtat minden eseményen, van vakuja egy SB900 de nem használja elmondása szerint. Mindenkinek máshogy tetszik és máshogy dolgozik a cuccaival, ezt el kell fogadni szerintem.
-
spanyoll
addikt
Na ja, csak későn kapcsoltam ma én is. Nem baj, innentől így próbálom majd csinálni.
@Freddy: lehet, nem annak szántam. Tudom, hogy pl elég sok mindent kell még tanulnom modellfotóról (pózolás, fények, miegymás), és ehhez tartozóan a jegyesfotózásról is pl (meg a fotózásról így általában, de azt hiszem ez most irreleváns).
Szimplán csak arra akartam rávilágítani, hogy elég szomorú, hogy emberek megélnek ebből meglehetősen kevés tudással, a párok emlékeit is kvázi elcseszve, mert jobb képeknek jobban örülnek ugye. Popupflashel fotózni jegyesfotózáson ... legalább tett volna rá valami diffúzort érted, még azt mondom akkor nagyot nyelve, hogy oké, de így..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
*Ropi*
félisten
válasz
spanyoll #7100 üzenetére
"Meg odajöttek hozzám kedves emberkék megint, hogy fotózzam le őket, és a kezembe nyomták a szappantartót. De butus voltam és azzal lőttem. Elhatároztam viszont, hogy innentől ilyen van, inkább ingyé megcsinálom nekik rendesbe, de a saját gépemmel lövök róluk tempóban 3-5 fotót, aztán elküldöm nekik vízjellel nagyban és van egy értelmes képük mint az a kis szutyokkal készült valami..."
Pont ezt mondtam nektek, amikor Eperkutyussal a gömbkilátónál voltunk: ugye ott 1,5 óra alatt megfelelő kommunikációval 8 párt lehetett volna lefotózni, ami marketingépítésnek egyenesen kitűnő lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Router, switch, kamera hűtése nappali bútorban
- Autós topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád