- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Peugeot / Citroën / DS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok
Tudom kicsit korai de szeretek előre tervezni. Jövő ilyenkor szeretnék autót váltani egy Clio IV 1.5dci cserelnék le. (500e+km gondtalan utazás)
2019-2020 évjáratú Peugeot 508 SW 2.0 HDI EAT8 az egyik kiszemelt típus és egy Toyota Corolla TS 2.0 hybrid.
Mennyire megbízható ez a típus automata váltóval? Felhasználási mód vidéki taxi lesz. Évi 70-80k km ez nagyon vegyes használat. Van hogy akár napi 100km folyamatos város jön össze van hogy pedig folyamatos vidéki/autópálya fuvarok.
Milyen költségek jöhetnek elő 8-9 éves korára akár hasonló km után (500 000+ km körül) van annyira strapabíró mint az 1.5 dci? Családban eddig 3 db 400 - 550 000km futott 1.5 dci van és gyári részecskeszűrő és turbóval hibakód mentesen mennek még.
Leggyakrabban előfordul hibák érdekelnek ami ennél típusnál elő fordulhat és milyen alkatrész árakkal lehet számolni?
Akinek van hosszú távú valós fogyasztás tapasztalata az is érdekelne. -
Steve_Brown
senior tag
Hali,
ABS-t 2009-es peugeot 206-on ABS kockát hogy lehet Lexiaval légteleníteni?
Köszi ha valaki segít.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #6886 üzenetére
-
atosan
veterán
válasz
Steve_Brown #6891 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Hauptmann
veterán
válasz
SpongyaBob #6894 üzenetére
Szerintem nem.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni, hogy Citroen GP 1.6 Vti-hez (5FW) melyik a legtutibb gyújtógyertya? Elvileg az NGK a gyári. Na ezzel csak az a baj, hogy nagyon sokan elégedetlenek vele. Legalább annyian szidják, mint amennyien nem. Bosch szintén ugyanez. Most már végképp nem tudom, minél többet olvasok annál jobban fogalmam sincs.
Nagyon mellé lőnék a Denso-val?
-
d4d
aktív tag
Szervusztok!
Nagyon egyszerű kérdésem lenne. 2016-os 1.6 HDi 208as kis TGK, nem személy!
A kérdés, honnan tudom, hogy ez "sima" HDi vagy BlueHDi? A probléma, hogy a szervizkönyvben BlueHDi szerepel, de az autón sehol nincs adblue betöltő nyílás, se a tanksapka mellett, se a motortérben. Hogy van ez?
Köszi.
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Peugeot 206, 1,6 8 szelepesben, 2000- és évjárat a sebességmérö mechanikus vagy digitális? Após elindult és egyszer csak nem mutatja a sebességet. Néha mocorog, de semmi. Minden más müszer tökéletesen működik. -
Hauptmann
veterán
válasz
Motion_Blur #6886 üzenetére
Nagyjából reális szerintem.
-
Motion_Blur
félisten
Szia,
Köszönöm a választ, most adta meg magát teljesen a kinyomócsapágy, az alábbi ajánlatot kaptuk, úgy saccra 260-300eFt körüli árat mondott... "egyszerűbb kuplungnál 110eFt ha hidraulikus kinyomós akkor 150eFt az anyag, a munkadíj 130eFt ".
Előzmény: [link]
Szerintetek mennyire lehúzás szagú?
-
FeZ...
aktív tag
Olvastam. ;-) Azonban ha nincsen tárolt hiba, a fékkapcsoló attól még lehet rossz - időnként (én már találkoztam ilyennel), amit esetleg egy diagolással (kapcsoló teszttel, és nem feltétlenül gyári szintűvel, mert sok egyéb is tudja ezt) kideríthető lehet. Nyilván a diag sem csodafegyver, nem jó mindenre, de nem árt használni, hátha nem kell tippre egységeket cseréni.
-
Steve_Brown
senior tag
1.4 KFW-nél hajtókarcsapágyakra mekkora futásnál érdemes ránézni? Olajnyomásból lehet következtetni?
-
FeZ...
aktív tag
-
dik
őstag
Annak nincs baja működik. Diag meg drága azért nem vettem meg mert néha jó ha van(nem lenne sokat használva vagy igaz a fene se tudja ezeknél már...)... Na mindegy tipus specifikust meg nem tudok, de futok még egy kört. Ma hibakód nem volt csak a tempomat nem akart működni. Érdekes lesz ennek a sztorinak a vége van egy sanda gyanum...
-
FeZ...
aktív tag
Akármi is lehet, olyanok is, amit írtak a többiek, azonban én mindig diaggal kezdem, mert ezek az autók, ha a motornál keletkezik valami hiba, azonnal bedobja az ESP/ABS hibát néha még akkor is, ha nem is gyújt MIL lámpát még. (és természetesen a tempomat sem megy olyankor) Ha diagon csak a fékhiba van, akkor lehet arrafelé keresgélni, de ha van valami a motornál is, akkor először azt kell kijavítani/megszűntetni.
-
Doki42
őstag
válasz
MC Pite #6872 üzenetére
Szia!
Nálam is villant mégis az volt, tapasztalatból írtam. Fura volt, hogy hibakód olvasó nem tudott tárolt hibáról. Gondoltam nagy baj nem lehet, alapul vettem több szaki véleményét. Kezdtem a legolcsóbb alkatrésszel, utána jött volna a kábelezés, mivel nem tárolt hiba volt, stb… -
wéercé
junior tag
Szia!
Köszönöm a választ!
Akkor azzal kezdem, hogy szétszerelem és megnézem a kapcsoló gyártmányát.
Már próbáltam a Youtube-on böngészni ez ügyben, de sajnos kimondottan olyan videót, ahol az irányjelző kart cserélik, egyenlőre nem találtam.
De a válaszodból azért arra következtetek hogy megoldható azért a művelet.
Üdv. -
dik
őstag
Hogyan néz ki ez a nyavajás csak hogy tudja vagy el sem tudom téveszteni?
Kontaktra gyanakszom én is mert olyan kaotikus az egész. Holnap alá mászok az aknába és meglesem. Ezt a hibát már mikor megvettük pár éve is csinálta csak nagyon nagyon ritkán most meg azt elharapózott elég agresszívan az elmúlt 1-2 hétben....Esetleg más tipp valaki hátha?
-
dik
őstag
Fez a mail ami ment már nem aktuális nem tudom láttad-e egyáltalán a multkorában. Na mindegy már választ én nem láttam.
Többi fanatikustól kérdezném
eseleg diag nélkül lehet-e tudni ez mi mert kezd a sírba vinni. Fékpedálra lépésnél már elég sűrűn csinálja mondhatni 5-ből 4x már amikor persze eltűnik a hibakód. Ha nem tűnik el akkor nem sípol csak jelzi helyzet van. Mi a jó ég lehet -ez? Valaki esetleg tudja? Ilyenkor a tempomat nem működik. A seb. korlát az működik mikor van ez a hiba. Tehát fékpedálra lépésnél sipol és írja majd hol egyből eltűnik hol nem egyből. Roppant idegesítő... Persze ettől még megy az autó, de akkor is ez olyan.....
Na jó van amikor lehet 2-3 is fékezni és nem jön hiba. De ez nagyon ritka lett mostanság...
-
FeZ...
aktív tag
Először azt nézd meg milyen gyártmányú a kapcsolód (pl. DAV vagy Delphi stb), mert nem ugyanolyan a kar hozzájuk !
Azután meg keress a Youtube-on videót a szétszedéséről, mert elmondani nem nagyon lehet, csak kb. úgy, hogy az összes körmöt szét kell "akasztani" és széthúzni a kapcsolóházat, vigyázva a csúszóérintkezőkre. -
wéercé
junior tag
Sziasztok!
Peugeot 307 kormánykapcsolóban szeretnék irányjelző kart cserélni.
Ha jól tudom, ez a COM2000 kapcsoló, az irányjelző kar végén szalagkábel van.
Tudnátok segíteni a csere folyamatában?
A légzsák kiszerelés megy, a kormány leszerelés is, a további teendőkről szeretnék információt kérni.
Köszönöm!
Üdv. -
lockdown90
senior tag
válasz
Steve_Brown #6861 üzenetére
nem fogyasztana, termelné az üzemanyagot
-
Hauptmann
veterán
Ez melyik program? Én aCart használok sok éve.
-
MC Pite
veterán
C4 Spacetourer 1.2 130 Puretech, kézi, fogyasztás.
Nyergesújfalu - Oroszorszány, reggel közepes forgalom melóba, este kicsi, 50-50 km. (Tegnap is túlóráztam, már sötétedéskor indultam, akkor 4,5 lett az oda-vissza, 4,8 be, 4,1 haza.)
-
pit stop
addikt
Új 1.5 HDI-ről van esetleg tapasztalat, a technika mennyire forrta ki magát?
Eleinte voltak vele gondok, azóta változott a helyzet? -
gery2123
őstag
Sziasztok!
Csak el hoztuk a C4 -est, úgyhogy itt is vagyok az első kérdésselaz alábbi gumi be van esve/csuszva. Honnan tudok szerezni és mit ide? Ez a fix kis első ablak gumi vízzárója ha jól mondom. Köszönöm előre is.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MC Pite #6852 üzenetére
Az előző tulaj cserélt fagyállót és egyébként nem redvás a rendszer. Az előző hűtőben sem volt dugulás. Én nem is cseréltem fagyállót mert 1 éve volt vízpumpa csere, akkor meg 2-3 liter a földre folyt, az új G12-vel lett pótolva. Most pedig a nagyobb hűtővel és az egyéb veszteségekkel szintén 1-2 literrel több kellett bele.
Kicsi vízkő azért van de nem vész.
VIsszatérve, hogy mivel lehet kitakarítani: Kompresszor, azzal nehezebb elhajtani a bordákat, illetve könnyebben odaférsz a pisztollyal.
-
MC Pite
veterán
Ahm... Hogy tudnám helyben takarítani?
-
MC Pite
veterán
válasz
Steve_Brown #6844 üzenetére
A méret is hozott, de egy ugyanekkora/tiszta hűtő friss folyadékkal is már javít a helyzeten, a tizenéves hűtők nem kicsit dzsuvásak, illetve sokszor hiányosak jellemzően.
Én is nézelődök hogy kellene nagynyomású mosóra valami 90°os fej, amivel bentről kifelé lehetne mosni a hűtőt (valamennyire). -
Steve_Brown
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Parkside Performance dekopírfűrész PPSTKA 12 A1
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest