Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elims
veterán
Jaa,akkor azért annyi. :-)
7-8e alatt nem hallottam sehol.Most alaposan át kell nézetnem.Megtesz majd egy pár km-t..
Lámpái is szarok.Nagyon lefelé hord.Igaz,a hátulja meg nagyon fent van,a rúgók felnyomják..Olyan mint egy szöcske.Neked a futómű állításon van még vmi gubanc vagy már patent?
Az a biztosítás Nagyon Korrekt!!!
Neduddki: Köszi! Sajnos nem pesti vagyok.
A gyertyákkal kapcsolatban megkérdeztem egy nagyon heptikés autósboltost. (Hatvan 21-es autós sarok,igazi bolond hozzáértő) Ő azt mondta csak élettartamban jobb az irridium gyertya.Másban nem. Pedig majdnem megvettem.
-
Patrick
addikt
Most van ilyen akció, azért 5k.
Semperit nem olyan rossz. Bár a %-nak nem szabad hinni, jól nézd meg, sőt le is mérheted mekkora a profilmélysége. Nekem nincs pénzem téli gumira, igaz csak városban használom.
Jól teszed, nekem így B04-el 15846 Ft lesz az éves díjam + az a szaros adó ami még 4700 Ft.
Hát kitartás, én is sokat szarakodtam, lassacskán a végére érek mindennek az autóval kapcsolatban.
-
Elims
veterán
Nekem meg csak a gondok jönnek.. :-/
1 hete porvédőt akartunk cserélni a bal első féltengelyen -benti,blokk felőli részen-. Tudtam,hogy rizikós lesz,mert szétugorhat,tűgörgők,stb.
Kár volt darálnom. Az egész csillag -tripod- + a kehely -csésze- amiben benne van + a gyűrűk a tűgörgőkről szarok voltak. Szinte egy az egyben.
Egyetlen bütykön voltak meg az összes tűgörgők a gyűrűvel a többi 2-n nem.
Ott kellett hagynom a "haveromnál" a kocsit.
Nagy hiba volt. Azóta a váltó is kottyan.
Most meg kitalálta a húgom,hogy ő ezzel szeretne vissza,kimenni.
Fasza.
Féltengelyt találtam,de apróságok még lennének.
Téligumit tegnap vettem. Semperit,195/65/15 kb.90%-os.
12e Ft. volt a 4db. Garanciával.Ha szar,kicseréli.Nekem is kell futóművet állíttatni.Most egy igazi szerelőnél van a kocsi.
Átnézi. Azt mondta,hogy minden O.K.,csak a kétoldali kormányösszekötőt kell cserélni.
Elég baj,hogy a többi hibát nem találta meg..
5e-ért nem állítanak szinte sehol futóművet,Patrick.
Nem értettél félre vmit?
Ja,a biztosítóval is harcolok még.. Az union-nál 21e+6e baleseti adó lenne nekem Évente.
Most 76e évente. Kb.50e megmaradna,
Az már jelentős... Sok követ megmozgatok most a cseréért. -
neduddki
nagyúr
HI!
na ma vizsgazott a civic igen komojj felkeszitest vegeztettem, megkertem Zolit, hogy huzzon a kezifeken mert tul fennt fog:- )
ja es visga utan elvittem furomuvet allitani is jo lettudv
neduddki
-
akom
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy 2000-es évjáratú Peugeot Partner-ünk.
A műszerfal cserére szorul.
Tudnátok ajánlani bontót, vagy boltot ahol olcsón hozzá lehetne jutni?
Leginkább Budapest, és Kecskemét környékén.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
CsaBully
tag
Peugeot-Citroen-Renault hátsó futómű felújítása,cseréje: pcrhatsofutomu.hu
-
Elims
veterán
Megjött a válasz..:
"......A meghirdetett tarifa szerint a xxxxxxxx-es sz. szerződésének az éves díja a 2012-es évre 56196 Ft.
A biztosító a meghirdetett tarifát nem változtathatja meg.
Tájékoztatjuk, hogy a szerződésére a terjedő időszakra számlázott 18264 Ft. tartalmazza a baleseti adó összegét is ( 4215 Ft.).
A baleseti adót a Népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény II. fejezete értelmében számláztuk ki.A fent leírtak alapján kérésének nem áll módunkban eleget tenni, a biztosítás díját nem módosíthatjuk.
Kérjük tájékoztatásunk elfogadását!
Köszönettel: ........
Korrektek?.. Elhajtottak mint a legyet.
Lehet az volt a baj,hogy befizettem tegnap előtt az első 18e-s csekket.
Tiszta szívás. Azt a +20e-t inkább neked adtam volna vagy bárki másnak.Vagy bármi csak ne a biztosítónak.. -
Elims
veterán
Már úgy van,hogy a szerződéskötéstől évenként van a zárás.
Nekem Okt.29. Ezt beszívtam.Bár azt mondta az egyik bankos ember,hogy próbáljak meg írni egy emailt/levelet a biztosítónak,amiben az áll,hogy kérném a biztosításidíj újra kalkulálását.
Megírtam az email-t,elküldtem tegnap,de még nem válaszoltak..Pont ez miatt vagyok egy kis faluba állandóra bejelentkezve.És pont nem jó. -persze pest biztos tenne még rá-
A másik ember meg azt mondta (egy nap két K&H-ban voltam,ezért),hogy próbáljam meg majd,jövőre azt,hogy bemegyek hozzájuk,beadom,hogy vége,majd kössük újra.Több ezer kedvezményt kapok. -
Patrick
addikt
Idén még fel lehet mondani, valami ilyesmi van jövőre, január, februártól nem lehet. Én az aegonnál kezdtem, aztán generáli és végül Union. B4-ben leszek asszem.
ja igen, V6 3000-es és ha még Pesten is laksz, élsz, azzal pláne több... mivel nagyobb a kockázat a balesetre, soha ne legyen...
Így drágább is. na meg köbcenti, meg életkor...
-
Elims
veterán
Aszrakurva...... :-OO
Egy évre???????????
Én majdnem negyedévente fizetek annyit!!!! Most voltam bent két -ugyanolyan- banknál megérdeklődni,hogy miért???
Nem tudták megmondani.
K&H-nál vagyok,számlám is ott van.
Eddig fizettem 13300-at (baleseti adóval),most szintet léptem a bónuszban és nem olcsóbb lett,hanem 18200Ft. lett negyedévente. Most. Okt.29-én van az éves fordulóm,úgyhogy már lemondani sem tudom.
Tiszta szipka..
A bankban meg felhívták a biztosítót és nem tudták megmondani,hogy miért lett több 5000-rel.
A válasz "Mert ennyi." volt.
És jössz te,25e Ft. 1 azaz EGY évre. :-))))
Tiszta vicc. -
Elims
veterán
Passz.Azzal -a lehet,hogy oltári marhasággal- nyugtatom magam,hogy a ventillátor kapcsoló gomba fentebb helyezkedik el a hűtő szélében és lehet,hogy nem éri/lepi el a víz a kevés mennyisége miatt.Majd ha öntök még rá akkor minden jó lesz.
Persze erre nem sok esély van... A gombának akkor is kapcsolnia kellene,ha nem éri víz,bár ezt nem tudom 100%-ra sajnos.
Lehet,hogy "megfőztem" a gombát,amikor a termosztátott addig felmelegítettem,hogy kihajtsa a blokkból is.
Akkor még ment.Akkor engedtem le a régi vizet.Akkor felment 100° köré és onnantól nem megy.
Kíváncsi leszek ha öntök rá még fagyálló folyadékot.Tiédben hogy áll?Gondolom nem kell évente szórakoznod vele.. :-)
-
Elims
veterán
Jaa,ma meg én elintéztem a kisszöcskémet.. :-/
Elmentem,hogy leengedjem a vizet a hűtőből. (ne itt a parkolóban) Leengedem,beindítom -hogy a blokkból is kiforgassa a vizet-,minden O.K. Lehül,kiegyenlítőbe fújkálok,hogy teljesen kimenjen minden víz a hűtőből,szépen átment a levegő a hűtő alján -fentről a kiegyenlítőből-.Rendesen lehült,beleöntöm a 4liter fagyállót -már bekevertet-,csak 4 liter fért először bele,majd mentem vele,de rögtön melegedett a víz,mire hazaértem 100-110fokos lett......
A ventillátor nem indult el. A kiegyenlítőből eltünt az összes víz -gondolom visszaforgatta a blokkba ami kell-,ráöntöttem a maradék 1litert,simán elnyelte.
Közben a fékpofa kopásjelző is elkezdett világítani.
Újra beindítottam,már itt a parkolóban,megvártam míg újra felmelegszik,felment 90-95-re és nem kapcsolt be a ventillátor. :-/
Fasza lesz,ha megint vmi gubanc lesz vele,3-4hete raktam bele ezt az új kapcsolót/gombát. :-/O.K. Szólj nyugodtan! :-)
-
Elims
veterán
Gömbcsuklót nyáron cseréltünk az enyémben. Gyárit vettem bele tavaly októberben 6.xxxFt-ért.
Gumibakokat -ha szólsz- tudtam volna küldeni.Amikor beraktuk a hátsó hidat a haverom az én gumibakjaimat -kipufogóét- minden áron le akarta cerélni.Merthogy neki újak vannak...
Ha kell,tudok kérni pár darabot.
Annyival olcsóbb lenne. :-) -
Patrick
addikt
No, szerdán vizsgázik az autó. Gömbcsuklót kellett cserélni, meg gumibakot, ami tartja a kipufogót, meg ilyen apróságokat mondott, sokáig nem beszéltünk, mert elfogyott az egyenlegem. belement abba is, hogy egy 20-ast odaadok és a többit fizu után.
Reméljük minden ok lesz és nem lesz drága.
-
Elims
veterán
Mi a helyzet?Tudsz már vmit?
Átment?Mennyiért?Kötöszködtek? -
Patrick
addikt
Egyszer, amikor be akartam parkolni a helyemre, mert mindenkinek van külön beállója, a kedves szomszéd a kis opel 3 ajtós corsájával nem tud úgy beparkolni hogy én elférjek, mert neki úgy kell kiszállnia, hogy JÓL elférjen, bár vékony egy nő, de neki úgy kell beállnia, na meg nem hátra, jó előre és rá a vonalamra, hogy ki tudjon szállni. Na egyszer ott meghúztam a kocsi oldalát, mert enyém az első a ház oldalától számítva, övé a második.
Aztán, amikor szerelőnél volt az autóm, akkor, mire érte mentem, már meg volt cseszve az eleje, valami barom rátolatott valami furgonnal...
Aztán volt egy olyan, hogy éjjel volt, szakadt az eső, de valami brutálisan. Mentem az úton és egyszer csak nagy huppanás jobb előröl. Megálltam, kiszálltam és láttam, hogy előttem valami barom levitte az útburkolat-javító táblát, így nem vehettem észre, mert vízszintben volt a földel, valamint az a műanyag fekete tartója, nah azt meg pláne nem vettem észre. Az picit megdobta az autót, a jobb első sárvédő becsúszott a kerék alá, de meg tudtuk csinálni, kihúztuk azt csá.
Ennyi volt, hála az Égnek.
-
Patrick
addikt
Jaja, nekem még a gyári, de teljesen jó állapotban van.
A 4 évszakos sztem arra jó, hogy városban ellegyél vele, télen, nyáron, azt aztán tényleg nem kell cserélni, egyszer megveszed, aztán jó egy darabig. Még azt mondom városon kívül és jó.
Nyilván nem totál nyári és téli gumi. Bár gumi-gumi közt is óriási különbség van.Hála az Égnek, akkor én jól érzem.
Pedig csak 4 éve van jogsim.
-
Elims
veterán
Oda érezni is kell vmennyire az autót.
Van egy ismerősöm,aki szava szerint 50éve van jogosítványa..vezetni meg nem tud. :-)
Szokták mondani még a 4 évszakos/keverék gumit is. (szerintem ilyen csak kutyában van...)Nekem nagyon lógott.A nyáron 3 kemény napom ment rá,amíg vissza ragasztottam.
Gyilkos meló.. Pedig milyen könnyűnek gondoltam. (naponta kemény fizikai munkát végzek és mégis kemény volt)Szín? Neked még a gyári van rajta?
-
Patrick
addikt
Hát szerencsére nekem még semmi gondom nem volt, ez a nyári gumi, igaz már két éves lesz, de olyan puha szerkezetű, mint állat. Egyszer sem forgott meg az első kerék, pedig nem egy emelkedőn mentem már, sőt...ki az erdőbe a tóhoz, jeges úton mentünk fel kettesben, meg sem érezte.
Inkább egy jó nyári, mint egy agyonkopott téli.
Hát igen, no comment.
Nekem jó, semmi baja nincs.
-
Elims
veterán
Erő hiába lenne a motorban,ha csak forog a kerék.. :-)
Annak a rendőrnek nem kellett gumit cserélni,aki emiatt halt meg a motoron??
Amíg ilyen szivatások mennek ebben az országban addig nehezen lehet gumit cserélni.Nem egy-két ezer Ft-os dolog...A tetőkárpit nektek hogy áll?
-
Elims
veterán
Ez is igaz...
És még azt akarják behozni,hogy kötelező legyen a téligumi.
Az anyjuk p....t.
Követni a "nagy" nyugatot. De kevesek vagyunk pedig...
Nekem meglesz a téligumi.Elmegyek egy romához -ezzel foglalkozik- és veszek tőle 4db-ot 10-15e Ft-ért.
Nyáron vettem tőle 2db yokohama-t (a-spec,90-95%-os) 7e Ft-ért.Persze a kettő volt ennyi.
Új gumit biztos nem fogok venni.Közel 100e lenne csak a 4 -még a pókerék sehol-.
Kizárt. -
Patrick
addikt
Ilyesmikre gondoltam majd a jövőben. Teljesen egyedi autót akarok majd. Nyilván nem ez lesz, de ilyesmit akarok majd én is.
Meg nyilván oldalra is. Még egyszer mondom, nem ezeket, de hasonlóakat.
A hátsó lámpán is gondolkodom, bár ami gyári van az szerintem jó, az első meg pláne jó, azt biztos nem módosítom, max újat veszek, ami szebb. Mert az enyémen sok a karc meg ilyesmi, ahogy a lökhárítókon is.
Talán egy két króm dolog kerül az autóra, kívül és belül. Na meg akarom erősebb menetfényt, szerintem lesz bele xenon is. -
Elims
veterán
Apropó.. Tegnap megjártam pestet.Buda,stb. Beleszaladtam a legnagyobb forgalomba.
148km-t tettem meg és kb. 18l benzin ment el. (Hatvanból indultam)
3000cm3-hez szerintem nem rossz.
De ha tévednék,írjátok meg.
Igaz,nem is nyomtam neki nagyon..
Hazafelé picit,de az szinte semmi nem volt.Ma láttam olyat mint amilyen neked van Patrick. Nagyon komoly orra van!!
Szép autó. -
Elims
veterán
Nekem is ugyanez van benne.
Nagyon lcsón hozzájutottam 2x4literhez. (természetesen eredeti volt..lehet,hogy nincs is hamisított)
Dízelhez való volt,azt mondta a barátom,hogy nyugodtan tegyem bele!
Semmi gáz nem lesz.Bontatlan kanna volt mindkettő.
Benzinesbe lehet dízelhez való motorokajat tenni,fordítva -dízel motorba benzines motorolajat- viszont tilos.Nekem előtte egyetlen csepp nem volt,ahogy megtörtént az olajcsere -egy másik haverommal csináltuk -szerelőben nem bízom-,azóta csöpög.
A blokkot viszont nagyon félve bontanám meg.....Patrick: ha olyan helyre viszed mimt az enyém volt,kérdés nélkül átmegy!
De drukkolok. :-)
Ha meglesz,írd meg légyszives mennyiért csinálták. -
Patrick
addikt
Nekem 4,5 l kell és castrol magnatec 10w-40 van benne. Néha nekem is csöpög, főleg így városban, meg néha áll az autó, mert felváltva visszük egymást melóba.
1200 km-t kibírt úgy, hogy nem csöpögött, szal... talán nincs gáz. Valahol az olajszűrő teteje olajos, ahogy néztem, vagy ott csöpög, vagy arra csöpög rá. -
Elims
veterán
válasz
neduddki #334 üzenetére
Ez volt a baj.. :-(((
Ennyit tettem bele.
Azóta engedi az olajat picit. :-(((( És ahhoz,hogy ez megszünjön -állítólag- meg kell bontatnom a blokkot.
Tömítéseket kicserélni.
Ha tudom,hogy ilyen következménye lehet óvatosan raktam volna bele.
Először 5litert majd +1 és esetleg +fél liter.Már megakartam kérdezni..
Ha ti beindítjátok az autót -benzines!- nektek is várni kell egy kicsit,amíg a zúgás el nem hallgat. (vmi szivattyú nyom benzint vagy olajat)?? -
Elims
veterán
-
neduddki
nagyúr
HI!
azert mondom, hogy 1 trafo es sineken megy a delej ezert nem girektjtasos
nekem d14z65 van, mod: probaltam kideriteni mi a kulomseg a 7g5d d14z6hoz, de eddig meg gyertja kivetelevel mas kulomseget nem talaltamudv
neduddki
mod: a sinek meg mint a kabelek csak fixek
meg vagyok mar hujjulve nem 6 hanem 5:- (
-
Patrick
addikt
válasz
neduddki #324 üzenetére
Itt minden gyertyának egy pipája van, de szerintem is az egész egy nagy trafó úgy mond és nincs külön 1-1 trafó.
Az enyémhez ilyen van integrált, de az X-eshez meg teljesen elektronikus gyújtást írnak. Nem tudom. Igazából a lényeg az, hogy így nincs gondom és végre gyári került bele.
Leírásom sajnos nincsen.
Neked melyik motortípus van?
-
Patrick
addikt
Okés, akkor ha a gyeryta új lesz meg a kábel, mert már esetleg régi, akkor egy fokkal jobb lesz a gyújtás, meg érdemes lenne megnézni mit ir ki diagnosztikára a kocsi, lehet, hogy a trafót is cserélni kell majd, lassacskán. Ez a nem indul dolgo ez ilyenre hajaz. Minden esetre először gyertya és kábel.
-
Elims
veterán
Nagyon köszönöm Patrick!
Nekem gyertya,kábel,trafó van.Ilyen hosszúkás vmi nincs.
Ezt átnézetem.
Mégegyszer köszi! :-)Valós 130e. '95-ben forgalomba helyezték,5-6évet használták (Németországban),itthon kb.7évet pihent -meg elrohadt a hátsó komplett híd (teljesen)-,Utána az előző tulaj és én.
Az ajtók még "pattanak" benne mint az új autóknál.A gyári üléshuzatokon egy pici kopás,szakadás sincs.
Gondolom az "étvágya" miatt nem használták annyira.A tiédben hány km van?
Neduddki: És a tiédben?
-
Patrick
addikt
Igen.
Egyben van rajta.
Ha a tiéd gyárilag hasonló vagy ilyen, akkor igen, ha nem akkor marad a másik verzió, ahova kell a gyújtókábel. Ha jó a gyertya a kábel és a trafó, akkor nem lehet semmi baj. Nekem a szar trafóval és az új gyertyákkal, valamint a kábelekkel, ami szintén új volt is érezhető volt a különbség. Igen, azért 10 év az nem kis idő.
Nem tudom, hogy lehet e. :SMennyi km van a kocsiban?
-
-
neduddki
nagyúr
-
Patrick
addikt
Én a bárdiból kaptam a gyári gyújtótrafót, francia gyártó és volt 15 vagy 20% kedvezmény.
Nem az hogy elég vagy nem. Nekem eleve 4 lyukas, tehát olyan is kell, nem tudnám az 5-öst felrakni.A 108-at én sem mértem meg, ez gyári adat, ha minden igaz. Nyilván, amikor odakerülök, akkor megnézem.
-
Elims
veterán
válasz
neduddki #310 üzenetére
Ha megkérlek,linkelnél nekem egy megbízható helyet ahonnan lehetne ilyet rendelni? (már ha tudsz) Inkább a denso venném.
Hosszú menetes való az enyémbe,ugye?
Nem szeretném ha kicsit tennék bele a nagy helyett.De fordítva sem...dugattyúkat mind összeveretném.Az enyém 5 lyukas.Hogy 108-as e azt nem tudom. Az 5 lyuk az biztos. :-)
Patrick: Elég alá a 4 lyuk?
Te boltból vetted a gyári gyújtótrafót?Esetleg bontóból?
-
neduddki
nagyúr
HI!
amejjk szimaptikusabb: denso dragabb, de vekonyabb az elektroda .2mm a difi, Nagyszokolyai cikket elolvastad? nalam a jobb/tokeltesebb eges /eco es kevesbe kornyezetterhelo/ miatt kerult be
mivel a Tied nem direktgyujtasos ezert erdemes a mazzagokat is cserelni specre, csereb draga mint a dogudv
neduddki
-
Patrick
addikt
Hát most nincs sok időm, mert mindjárt megyek dolgozni!
Googleban jól nézz körül, hogy hol lehet kapni ezt a típust, mert nagy az árszórás. Ha reggel nem felejtem el, akkor majd keresek Neked, hogy honnan lenne talán érdemes rendelni, vagy venni. Egyeznie kell a lyuksznak és az osztókörnek, valamint a váltóméretnek. A gyári az gondolom 195/65 R15
A hozzá illő gumiabroncs pedig, pl 205/50 R17, ami sztem teljesen jó.Én majd egy HIJOIN HRS H-305-öst akarok.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi haladó szinten
- Fűnyíró topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest