- Azonnali informatikai kérdések órája
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Projektor topic
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nestor16
senior tag
válasz
Feketelaszlo #1799 üzenetére
Hát akkor ezt is megtudtam. Mindig tanul az ember.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Nestor16 #1797 üzenetére
100 °C-on a tűzhelyen a fazékban forr a víz, de nem a zárt hűtőkörben.
100-110 °C még üzemi hőmérsékleten belül lehet egy mai motornál. Jó, mondjuk a PSA-nak tudomásom szerint pont nincs túl sok végsőkig kihegyezett közúti motorja, az ő típusaiknál a hülye-biztosság fontosabb szempont, de alapvetően a magasabb hőmérséklet = magasabb hatásfok.
-
Nestor16
senior tag
Nem lehet, hogy csak 100 az utolsó érték? 100 fok is már sok, mert már forr a víz és onnantól kezdve hogy 110 vagy 120 már mindegy is.
Én legalábbis így értelmezem és így jön ki, hogy a mért értékkel megegyezik.
Láttam talán a "Milyen autót vegyek" topikban, hogy volt szó a sebességkorlátról pályán avagy mennyitől büntetnek. 152 jött ki nekik amikor már küldik a 30 ezres csekket. Úgy tudom, hogy +15 hm/h a ráhagyás, ezen felül még valami %-os plusz ráhagyás van? Így 150-es tempomat beállítással számoltak.
Na és vajon ez az óra szerinti érték vagy a GPS által mért? Ugye itt is van kb 8 km/h különbség.
Mi 1m alatt néztünk autót és így is lemondtunk a külföldi behozatalról még ismerős hiányában is, még ha ingyen is hozná be. Felmentek a kinti árak, mert a románok mindent felvásárolnak. Szerintem kint sem sokkal jobb a kínálat, inkább több. A jót ott is hamar elviszik. Egy Toledót egyből találtam a kinti keresgélés elején, 2 napra rá már fent sem volt, pedig az mindenkinek nagyon tetszett, extrás volt, szép sötétszürke stb. Azóta se dobott ki a kereső hasonlót találatokat, csak más típusból esetleg. Ami euro 4 vagy alatti arra már sok az átírás tudtommal, ilyen 200.000, de mi 300-ba számoltuk inkább összességében. Nem beszélve az időről, energiáról, pénzről amit erre kell áldozni, hogy kimenj/behozasd főleg ha mégsem felel meg a kiszemelt. Pedig mondom, nekünk ismerős hozta volna be aki ezzel foglalkozik. De ez csak a mi tapasztalatunk. Érdemes lehet autóvadászon beállítani a keresést és úgy várni, nézelődni, csak úgy lehet kifogni a jót.
-
echterion
nagyúr
válasz
Feketelaszlo #1794 üzenetére
Köszi a választ. Utánanézek ezeknek, hogy hogy lehet kitalálni a típust. A melyik típusú kocsi kérdést nálam az dönti el elsőslrban, hogy melyik tetszik jobban. Utána jön a többi, így én tudok kompromisszumot kötni a többi területen. A 607 egy árnyalatnyival jobban bejön, de alapvetően mindkét típus tetszik. Autónavon amúgy nagyon jókat írnak a 607-esekről, meg a népítéletek se olyan lesúlytóak.
És nem rettennék vissza egy kinti vételtől sem, de ahogy elnéztem az árakat, a regadóval együtt anyagi értelemben ugyanott lennék. Kérdés, hogy mennyivel jobb állapotúak az ottani kocsik a hazaiaknál, plusz egy márkaszervizes csekkolást macerásabb összehozni ezres km távolságból. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
echterion #1791 üzenetére
Attól függ, melyik automata (előre lelövöm a poént: nem tudom a választ). 3 féle létezett: a ZF-féle hagyományos buta hidraulikus, az Aisin modern automatája Tiptronic néven (fiatalabb V6-ban szerintem csak ez lesz), meg egy AL4 kódnevű, amit messzire el kell kerülni. Mindhárom totál más - részletekbe menően nem ismerem a hibáikat, távol áll tőlem a világuk (s a lelki békém megtartása érdekében szeretném, ha ez így is maradna), de ha megvan a konkrét típusa, akkor egyszerűbb rákeresni a bajaira.
Amúgy a 607 V6 talán több már, mint egy szép nagy szedán. A 407 kommerszebb ugyan, de az is meg van tömve mindenféle földi jóval - egyszerű felhasználásra szerintem inkább való az. Persze ízlések és pofonok, de filozófiában távol áll egymástól a 2 típus. Dinamika a legkisebb motorok kivételével egyiknél sem lesz probléma.(#1793): Azon kívül, hogy nincsenek papírja, szerintem jobb kormányos is, de ez csak tipp.
-
echterion
nagyúr
Úgy néz ki, kell vennünk pár évre egy másik kocsit, kifejezetten nekem. Mivel beváltak nálam a Pug-ok, így a 407-607 párosból vennék valami szép szedánt. Dízel, benzin, talán mindegy is nekem, a lényeg, hogy suhanjon vele, ne erőlködjön 140-es tempónál.Ami kérdésem van: mely motoroknál mire érdemes figyelni, automata váltó esetén milyen zajokra, fizikai mozdulatokra kell figyelni vétel előtt? Természetesen vétel előtt be fog gurulni egy szervízbe a kiválasztott, de azért nem vinnék be 10-et, hanem csak az arra érdemeseket.
Valami ilyesmi felszereltségben, korban gondolkodom. Erről pl. mi a véleményetek konkrétan?
-
-
Nestor16
senior tag
Reggel kínunkba (ha már Pesten vagyunk minden autót meg kell nézni alapon... ) voltunk valahol ott is, Mazda 3 szinte új 70e km-kel dobálózott a kereskedő... be se indult
Meg tűzőgéppel tették vissza rá az elejét... nem tudom ilyenkor ki szégyellje jobban magát, Mi mert ott kerestük a csodát vagy az eladó, aki 10 éves autókat újként árul.
Egyébként a Budai oldalról (Hűvösvölgy), magánszemélytől vettük. -
Nestor16
senior tag
Gratula. Nekünk pedig a Mazda 6 lett végül és nagyon tetszik mindenkinek. 2 órával előtte rakta fel a hirdetést mikor megnéztük. 2004.10., 170e km, szervizkönyves, fekete, tempomat, tolatóradar, a rozsda csak kezdetleges és felületi, azt már le is kezeltük, téli-nyári szett, alufelnivel, szép megkímélt, jól húz, csendes (pedig nyersnek írták a hangját) tehát nagyon kifogtuk 800e-ért.
A szerelő körbenézte, majd rákérdezett, hogy 1,2-1,3m?
Aztán csak nézett.
A történethez hozzátartozik, hogy fél éve kerestünk már egy ilyet, ami normálisan karbantartott stb. A végére kezdtük meg is unni az egészet csak legyen már autó szóval ha ez nem jön akkor csak valami átlagosat vettünk volna meg. -
Studi
veterán
Megvettem a korábban ide is linkelt padlizsán színű 407-est, úgyhogy most már ontopik tag lettem.
Egyelőre nagyon tetszik, főleg a régi Swift után. -
Htomi78
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy citroen c5 2.2hdi faps automata kombim,121ekm van benne, és bedobálja a depolution system fault hibát, a folyadék tartály félig van, a dpf ki lett véve és ki lett takaritva, igaz hogy nagyrészt városi használatba van az autó, de valami jó ötletet szivesen fogadnék. -
Nestor16
senior tag
válasz
echterion #1780 üzenetére
Én csak félfüllel hallottam a telefonálást, mondta hogy ki volt vonva egyszer a forgalomból majd visszaállították, már nem tudjuk mi volt az oka.
Nincsenek róla se hivatalos számlák, papírok se hamisított.A gazdája szignózta alá, hogy ezek voltak cserélve a saját papírozása szerint és a felmérés során is úgy találták.
Figyeltünk a rozsdára a Mazdánál, nem tűnik vészesnek, főleg a hasonló kortársához képest...
Ezt a Mazda 6-ost néztük meg előtte, ez tele volt rozsdával, én pár évet se adnék neki. -
Nestor16
senior tag
Köszi a választ. Végül nekünk már nem fontos, mert találtunk egy tuti Mazda 6-ot.
Ezt a Peugeot 406-ost is megnéztük és igazából csak ennyi gond volt vele meg pár apróság. Ülésfűtés vezető oldalon nem ment, ablakemelők a vezetői oldalról csak a vezetői irányítható, valószínűleg csak a csatlakozó lehet a ludas, ugyanis azt az ajtót cserélték, mert neki lett tolatva de ha nem mondják fel se tűnik. (Tehát működnek egyébként az ablakemelők csak mindegyik a sajátját mozgatja.) Apróbb horpadások vannak rajta, amit a hétvégén ki is húz egy ott dolgozó. Rozsda nem nagyon volt rajta, a hátsó kipufogó bilincset kell cserélni. A kormányburkolata picit lötyög. Szép állapotban van.Felhívtuk az előző tulajt, mert egy kereskedésben volt egyébként beszámított autóként, egy nő használta munkához, de a férje mondta el, hogy amit kellett mindent cseréltek rajta. Jól vált, egész jól húz. Jók a fékek is. Klíma is jó.
Remélem valakinek a hasznára válik, mert aki ilyet keres annak jó vétel lesz szerintem. Nem egy sufni kereskedésnek tűnt, a jobbik fajta. Behozott autókkal foglalkoznak. A Mazda nekünk pedig egy álomautó. -
nesa
veterán
válasz
Nestor16 #1775 üzenetére
Vákuumszivattyú nál van 2db o gyűrű azt kéne megnézni hogy onnan indul-e a folyás ott szeretnek szivárogni nekem is ott szivárog az 1.9td ha ugyanaz a szimering méret akkor 16x20x2 és a nagy 44x48x2 az autósboltba előrecsomagolt javító kb 1,5-2k ha szimeringesnél veszed a hő és olajállót az kb 300ft a 2db.
-
Vigneau
félisten
Tud valaki jó, megbízható és olcsóbb PSA bontót, ahol láttak is már a Pug 208-at?
Válaszokat előre is köszi!
-
Nestor16
senior tag
406-os 2.0 HDi, motor jól megy csak egy apróság aggaszt minket, van a motorblokk (szemből) jobb oldalán kicsi olajosodás. Valahonnan onnan szivároghat egy kis olaj, de nem tűnt friss nyomnak, ugyanígy alul a motortakaró lemezen is ugyanilyen olajosodás figyelhető meg. Mi okozhatja ezt? Mennyibe kerülhet a javítása? Nem gondoljuk komoly problémának, de azért mégis jó lenne tudni hogy mire számíthatunk, mégis ha komolyabban bele kell nyúlni az drága lenne. Elvileg figyeltek a motorra és az autóra is, látszik rajta, hogy egyben van.
Nem hengerfejes.
-
MC Pite
veterán
Ezt a részecskeszűrő kiütést részt nem komálom... Aki megveszi a dízelt és sokat spórol a naftán
teljen banánra is, akkor ne 30-40ért kiütesse és kivágassa (sokszor el is b*sszák a szoftveres részt) hanem akkor szánja rá a háromszorosát és újabb 200.000km-ig normálisan működik az autó.
Vagy preventív jelleggel célszerű kitakaríttatni korábban.Kettőstömegű: 95Le-ig az 1.5 dci-ben nincs (a Logan MCV meg is issza a levét, rezonál, hangos mint állat pont a takarékos fordulatsázmtartományban) és az 1.4 HDi (legalábbis 70 Le-g) sem kapott.
2.0HDi-ből tudtommal csak a a régi DW10 90 lovas verziója nem kapott, az 1.6osból a 75/90/92/95 lovas sem.
Igaz, kerülendő a kényes frekvenciákat pl C4 Picassoba (II) csak ETG6os váltóval adták ezt, kézi mellé az erősebbik eHDi (116le) volt társítva.
Feltételezem a 100 lovas BlueHDi sem kap - kézi váltó esetén nem tudom, kéne hozzá alvázszám... A 120 lovas viszont kettőstömegűvel van párosítva.BSM: Úgy tűnik hogy BSM modulból legalább akkori revíziót kell keresni mint ami van, jelen esetben ez L-et jelent (ami szívás, mert 2007 Q4-ben már kb csak a XPicasso használhatott B3-ast, úgyhogy kb XP utolsó két évéből kellene találnom). Szerk: Esetleg a 206+ volt még matuzsálem műszakilag, de felénk ritka mint a fehér holló.
Viszont az A4 is hasonló kiosztásnak tűnik... Sőt BSM-A4 6500Y3; és a gyári program is 6500Y3-at ír az enyémhez... Wtf...Van tippetek honnan lehet anyagot szerezni (fizetnék is érte) a BSM-hez? Valószínű nem a 3 nagy relé egyike lesz az AC-é, mert az csak 15A-es biztit kapott, és van egy huszas, két harmincas és egy negyvenes biztosíték is. Kisebből meg már sok van (abból egy nagyobb kiterjedésű csak, gondolom az lesz az ablakmosó motoré)... Ráadásul a K szériáson több mint a fele tök más típus, mint az L szériás BSM-en.
-
Studi
veterán
-
nesa
veterán
válasz
Feketelaszlo #1770 üzenetére
mondjuk a 207i is furcsa kicsit mintha inkább 206 lenne...
Egyébként ezt a 405-406 hibridet annyi pénzér amiért ott árulják kelet europába is vinnék ha lehetne kapni.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Feketelaszlo #1768 üzenetére
Ez a legnagyobb közel-keleti ország évek óta egyik legsikeresebb modellje. A karosszéria valóban 405 - de azt külön ilyen néven is gyártják fapadosabban - ez az extrásabb változat 406 stílusjegyekkel. A megfelelő szögből a kutya nem mondja meg, hogy nem 406-os (jó, mondjuk oldalról pont egyértelmű), de az a modellváltás a Peugeot-nál is inkább volt evolúció, mint revolúció. Szerintem egész pofás - függetlenül attól, hogy a gyártási minőség a saját piacos alkatrészeik miatt - valószínűleg hulladék. Ja, amúgy van 405 pickup is - ebbe már kicsit nehezebb belelátni a formát.
-
Studi
veterán
válasz
Feketelaszlo #1768 üzenetére
baaaszzz, ez mi???
biztos nem 406, inkább tűnik 405-nek, amire 406-szerű lámpákat barkácsoltak.
-
Feketelaszlo
senior tag
Gyártani gyártják, csak ami Iránban 2017-ben modern, az nem biztos, hogy itt Európában is az lenne.
-
whited
addikt
Kicsit el vannak szallva a 406 araival
En most keszitem a sajatomat es nem lenne pofam 800nal tobbet kerni erte pedig nagyon szep, kombi
Origi 180e km van benneNestor: jo az a 2.2
A hiba ott van hogy ott mar van kettostomegu meg FAP de ezen kivul.. -
aero.
veterán
Sziasztok 2.2 HDI (DW12) 170 lovas verziójáról mit érdemes tudni? Van olyan jó, mint a 2 literes, vagy fososabb?
-
dj79
senior tag
válasz
Nestor16 #1760 üzenetére
Nem, nem mind olcsóbb. Szerintem inkább attól függ az ár, hogy mennyire problémás az adott típus.
Most a friss 2.2 hdi-vel megint belenyúltál a tutiba, de ígérem nem fikázom.Nekünk is a sokadik francia autónk (p206, xsara, megane, most p307) van. Az úgynevezett presztizsmárkákhoz képest jelentősen olcsóbban hozzá lehet jutni akármelyikhez, az árkülönbség feléből teljesen rendbe rakni és élvezni. Ennyi a trükk.
[esetleg?]
[vagy ez] -
Nestor16
senior tag
Azt gondoltam, hogy a francia autók olcsóbbak főleg a hírük miatt, mint ugyanolyan korú német vagy japán konkurenciája. Viszont van ára ennek is, még külföldön is megkérik ha karban volt rendesen tartva. Új hirdetés 406-osból, ennek már ára is van meg állapota is, gondolom. Egyébként 1M a plafon az autóra.
Ezek szerint csak szerencsénk volt a 18 éves 306-osunkkal 330 ezerért gumikkal, mert jól szuperál azóta is. 10e kilómétert beletettem félév alatt, a motor egy kicsit eszi az olajat (ha már itt tartunk, érdemes meggyűrűztetni? ) és a kopó alkatrészek kopnak: fék, motortartó bak gumigyűrűje más gond nincs is vele, azt a kevés rozsdafoltot lekezeltük.
Amúgy sosem gondoltam volna, hogy Peugeot-m lesz, de ez a régi forma nagyon tetszik és illik is hozzám (az új formákkal még mindig nem barátkoztam meg). Benéztem a német autós topikba és az összefoglalóban lévő autók fele ki is emeli a presztízs szintjét, én meg ennél jóval szolidabb vagyok. -
dj79
senior tag
válasz
Nestor16 #1758 üzenetére
Nyilván van igazság abban, amit írsz.
A fórumokon nyilván kevesen jelennek meg úgy, hogy közlik, épp minden rendben van az adott autóval.
Én is úgy vettem anno az autót (307 kombi), hogy több típust / márkát megnéztem az adott árkategóriában.
Beszerveztem több megtekintést. Volt olyan rozsdamentesnek hirdetett Focus, ahol a csomagtérben még bent volt a javítófesték, ugyanis egy az egyben ráfújták a rozsdára.Ez még elég jónak tűnt, de nyilván költeni kellett rá, mint mindegyik használtra.
Ezért is kérdeztem, hogy mennyi az értékhatár, ameddig el tudsz menni mert mint láthattad korábban személyesen, az ár az esetek többségében tükrözi az állapotot.
-
Nestor16
senior tag
válasz
Plazmacucci #1757 üzenetére
Én gyakorlatilag mindenről csak rosszat hallok, ha nem az egyik elfogulttól akkor a másiktól.
Arra jöttem rá, hogy nem is lehet objektíven dönteni használt autó ügyben. Ahogy a közhely tartja: megbízhatóság, kényelem, olcsóság. Ezek közül maximum kettő igaz (használt) autóknál. -
-
dj79
senior tag
válasz
Plazmacucci #1749 üzenetére
-
MC Pite
veterán
Igen, köszi a tippet. Ránézés 3 hét múlva lehetséges, BSM van (15K) csak el kell hozni; a próbához is meg kell venni.
Elvileg holnapra (én még olyat postánál nem láttam
) megérkezik egy BSM, bepattintom, ha jó, akkor a gyárit is megcsináltatom; ha nem, akkor másutt lesz a gebasz.
Tegnap fél10kor még kiműtöttem, minden csatlakozás és forrasztás csitti fitti, nem elválás/oxidáció lesz a ludas. Hogy mérni tudjak a jó vastag lakkréteget le kell kaparni; úgyhogy előbb megpróbálom egy másikkal, ha már sikerült relatív gyorsba találni.
Pulsar: Gondolom BSM-re gondoltál, a kintire, nem a benti BSI-re.
Nálam 23-án makacskodót először, keresgéltem mi lehet, egyszer csak elindult, és még beletekertem 400km-t mire 27-én úgy döntött hogy nem megy. Innentől nem is erőltettem hogy hátha elindul, inkább a garázsban dekkoljon mint valahol távol. -
-
Studi
veterán
válasz
Plazmacucci #1751 üzenetére
800-ért biztos.
Csak laikusként néztem körbe, ezektől függetlenül még tetszik.
-
-
Studi
veterán
válasz
Plazmacucci #1749 üzenetére
A fényezés elég karcos, apró sérülések vannak rajta, de végülis 11 éves.
A beltér bézs, két gyerekkel, ezt azért észrevenni.
A bal első ülés el van szineződve picit, ez látszik is a képeken. A műszerfali LCD picit hiányos, a középkonzolon levő full rossz, de ez típushiba sajnos. Amikor néztem téli gumi volt rajta, az kukás, nagyon öreg. Elvileg van hozzá nyári. A motor alatti műanyag tálcán volt némi olaj, de ennek a forrását a sok műanyag burkolattól nem látni, lehet akár betöltéskor melléöntött is.
-
-
dj79
senior tag
válasz
Plazmacucci #1746 üzenetére
Jó a színe
. Motorikusan ezek egész jók, inkább az elektronika lehet vicces, így azt kell erősen átnézni.
Így a képekről amúgy nem rossz, leszámítva a horpadást a bal hátsó sárvédőn.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Apósom szeretne valami dobozos 3 személyes munkás autót. Egyelőre a Citroen Jumpy a befutó, amiből 2009-es évjáratot nézett 1,6 dízel motorral, 300k km feletti futással. Gondoltam érdeklődöm, hátha valaki jártas a dologban, mennyire ajánlott ez a típus? esetleg ebben a kategóriában, méretben, 3 személyest mit érdemes nézni?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
-
-
válasz
MC Pite #1742 üzenetére
2005ös 206osba nem ment. A jelenseg az volt hogy nem zúgott az AC, es elöl az injektorokhoz menő benzincsövet lehuzva sem jött benzin. BSI kocogtatásra elindult általában. Aztán egyszer már arra sem. Keresgéltem sokat melyik lehet az a relé, hogy kicserélem, vagy valakit aki kicserélné, de nem találtam semmit, igy lett a BSI csere.
Illetve annyit mondtak hogy a BSI gyujtaskor csinal egy self testet és ha valami errornvan bárhol akkor sem inditja el az AC-t. Igy el is bizonytalanodtam és maradt a komplett csere. Egyszer azért azforrasztottam rajta mindent, hátha segit de nem segitett. -
MC Pite
veterán
Faca... Neked mi nem ment, és milyen verziójú a MSB? (Enyém 2007es XPicassoban BS3-as és üzemanyagszivattyú reléje).
Nem indul az autó; fojtószelep mozog, gyertyák jól néznek ki és nem jött a nyomáselengedő szelepen ki semennyi benzin sem. Fülre sem hallani gyújtáson hogy menne; és direktben megtáplálva 30ból 30× indul a pumpa(és utána spriccel is a szelepen ki a benzin), viszont mikor közben összedugom, nem megy. A pumpának menő csatin általában 7V körül mérek terhelés nélkül (vagy 9-10 is volt, indításnál meg alig négyet). Szóval szerintem ez a relé lesz. Villamosságis emberek nem látták az autót, de a BSM gyanúját hallva nem is nagyon akarják, azt a tippet kaptam vigyem el tévé szerelőhöz
Zolysy azt mondta ránéz; közben ha hamarább tudok elhozni egy másik BSMet akkor előbb az lesz, aztán megjavíttatom a másikat amikor már mobilabb vagyok...
-
Nestor16
senior tag
-
dj79
senior tag
Indexkapcsolót ellenőrizni kell, hogy rendesen működik-e minden funkciója.
Hátsó rugók szeretnek törni. legalábbis a kombinál.
Légzsák-átvezető szalag, kürt típushiba ezeknél.
Hátsó ajtók zárását szintén ellenőrizni kell.APF a benzineseknél még előfordulhat, érdemes egy hibakód-kiolvasást tartani.
MC Pite: index 307 fórumáról Lipták Zoltán aka Zolysys talán tud valamit mondani.
-
MC Pite
veterán
Sziasztok!
Komárom Esztergom vagy Pest megye környékén tudtok valakit akit BSM (vagy BSI) egységet javít?
Üzemanyag szivattyú reléje be***rt, de senki nem meri kicserélni -
válasz
Feketelaszlo #1731 üzenetére
Köszönöm. Igen, a 2005ös 206osomba már egyet megettem
Anyosom nézett ki egy ilyen 307est. Kicsit felszisszentem amikor mondta hogy 2001-es, mert ha jól tudom azota gyártják a 307eseket. Köszi a linket, nem ismertem, de hasznosnak tűnik -
Feketelaszlo
senior tag
Első generációs BSI. De ahogy rákerestem a topikban ezt a rendszert neked talán nem kell bemutatni.
A 307-nél azt hiszem beázásos történetek is voltak - ez alatt nem az esőt kell érteni, hanem hogy nem ajánlott nagy nyomású mosóval telibe csapni a motorteret. Visszahívások listája.
-
2001-es 307-es, 1.6 benzines. Mi ezeknek a tipus betegsége, mit érdemes megnézni, oda figyelni nagyon?
-
Nestor16
senior tag
válasz
Feketelaszlo #1726 üzenetére
Az automata eddig benne se volt a számításba. De ha van és jó akkor elfér. Tényleg bizalom gerjesztő az autó. Csak hát apámnak a szomszéd is messze van... Így nehéz is autót vásárolni.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Nestor16 #1725 üzenetére
Passatot meg A6-ot is automatával? Haragban vagy az autószerelővel, hogy ilyesmiket tanácsol?
Akkor már inkább egy S60 (bár a Lagunától meg Accordtól való félelmet sem értem), de szerintem a 406-os is teljesen vállalható, viszont amiket leírtál, az alapján mindkét kocsi kicsit zűrös. Az ABS 80%-ban tényleg jeladó hiba, de én nem szívesen közlekednék úgy vele, hogy nincs megcsináltatva. Egyébként ezt már néztétek? Kicsit bizalomgerjesztőbbnek néz ki, mint a másik 2 (ettől persze még lehet átvágás), meg még van egy másik most is hahun.
-
Nestor16
senior tag
Inkább autó formájút keresünk, sedant, dizel. A francia a kényelme miatt tetszik, de megbízhatóság is fontos lenne, a srác a TDI-t ajánlja, ami persze jogos, de a népautókat és a presztízs márkákat kerültük volna. A6, Passat, Octavia amiket mondott. Toledót keresünk még TDI-vel az még tetszene nekünk csak kevés van főleg ami nem a common ezüst szín (bár az utcán meg elég sok van belőle) és ahhoz képest drága is kicsit. Saab is bejönne csak azt nem ismerjük. Az Accrod és a Laguna pedig drága mulatság lehet. Franciából még Megane van kombi, ami nem is túl hosszú a 4,5 méterével, azt még lehet megnézzük. Minket még el tud csábítani a sok extra bár ilyen árban csak hátrány tudjuk, de nem volt még túl extrás autónk. (A Laguna ezért lett volna jó.) Mazda 6 túl sportos. Még németből is be tudnánk hozatni autót, de ilyen árkategóriában 300-400 csak az autón túli költség, az átírás, honosítás.
-
Nestor16
senior tag
Mit észre nem veszel.
Egyébként átnézettük egy szerelővel is a másodikat. Egyben van csak hengerfejes. nem is tudom már melyik kupakot leszedve onnan jött a füst. Alkuval elhozva sem vállaltuk be, nem szeretnénk a szervizben kezdeni. (Legalábbis nem a motortér miatt.
)
(#1720) dj79: Köszönöm a véleményeid! -
-
Nestor16
senior tag
Első az nekem is gyanús, már féléve árulják, kereskedésben is állt, pedig meógyőzőek a gazdájuk.
A második be lett hozva 2 éve osztrákból, ott szervizbe hordták, van bejegyzés 360e-nél is. Már indítás után ilyen a szintjelző, neki a pályán csinálta először, valami elektronikai hiba is lehet akár. Vitte már a saját szerelőjéhez talán és ő nem tudta megcsinálni.
Mi is el akarjuk vinni bevizsgálni megvásárlás előtt Miskolcon (csak hova?) meg nagyobb tempónál is meg kéne hajtani. Hát az automata végül is tetszik, bár ha dízel ugye és pályára veszik akkor nem tudom mi is az értelme főleg a 4 sebességesnek.Nekünk Bp-Miskolc vonalon végül is jól jönne. a 130-nál 3 ezer alatt még jó is, bár csendes nem lesz, ezt mondta az eladó is.
Ha a 2 problémát + az esztétikai hibákat javítjuk akkor egy nagyon visszafogott megbízható luxusautónk lenne szerintem. -
dj79
senior tag
válasz
Nestor16 #1716 üzenetére
Szia!
Mindenképpen automata? Azért ennyi km-nél már kinézhet egy váltójavítás.
Első:
Olajfolyás lehet a főtengely-szimeringnél is. Ha ennyit késik a váltó, felejtős.Második:
ABS jeladó hiba lehet, kerékcsapágy cserével elvben javítható.
Az alacsony hűtőfolyadék jelzés tippem szerint hirtelen gyorsításkor jött elő, igaz?
Valószínűleg a minimum alatt van a szint, rá kell önteni egy kis desztvizet és újra meghajtani.A fordulatszám nekem a kézi váltósban 2800rpm 130-nál, az automatát sajnos nem tudom.
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Van 2 Peugeot 406 kipróbált, kiszemelt járgányunk. 2.0 HDi. Tetszetősek.
Pár aggályunk azért van velük: az egyik (240e km) valahogy nem úgy húz ahogy talán kéne, gázadásra nem mindig reagált időben, pár másodperc (5-6) múlva kezdett csak húzni, akkor sem tudtam kihúzatni rendesen 3 ezernél elvált az automata (a sport módot nem kapcsoltuk be, hiába kértem meg rá). Az alján látszott olajfolyás a váltó és a motornál is, az egyiket meg tudták magyarázni hol szivárog. A másiknál (380e km) pedig felpörgött 4 ezerig is. (Mindkettő automata.) Erről mi a véleményetek?
A második autón (ezt szeretnénk inkább megvenni) kicsit már meglátszik, hogy ennyi van benne, de még így is teljesen vállalható, szép és gyakorlatilag full extrás, emiatt vállalnánk be a problémáit. Hibája nemrég jött elő mégpedig, hogy az ABS ki-ki gyullad a műszerfalon, ha be van kötve. Féktárcsa csere után jelentkezett a hiba. A másik pedig, hogy az Alacsony hűtőfolyadékszint jelző világít, a mutatója pedig egyszer jelez, egyszer nem és leesik a mutató.
Egyébként megkíméltek, volt foglalkozva vele, mit érdemes még megnézni? Bombázzatok tanácsokkal kérlek, nagyon hajlunk a megvétel felé.
Kérdésem még, hogy az automata váltó 4 sebességgel 130-nál zavaróan hangos? Mennyi fordulaton megy vajon a motor olyankor? -
Zolás
addikt
Bakker, azóta se haladtam a projekttel, minden szerelő 250-350k-ért fel akarja újítani a motort, igaz hogy még meg se nézte, hogy tényleg az adagoló a baj, de már rögtön itt tartok vele.
Szóval most normális nem lehúzós szerelőt keresek Pest környékén, akinek van valami infója, az ne tartsa magába. Nem hiszem el, hogy azért kell bontóba tolnom az autómat, mert csak a lehúzás megy. -
Sziasztok,
2006-os Citroen C4, 1.6HDi 110LE. Leállítás után megy a hűtőventilátor. Eddig ez oké, viszont leállítás után 3 órával is ment még. Rányomtam a központi zár nyitásra, kikapcsolt.
2 hete lemerült akksi várt reggel, azt betudtam annak, hogy már 3 éves darab volt benne, de esélyesen hasonló lehetett.
Van valakinek ötlete, merre induljak el a hibakeresésben? -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Mint típus érdekelne a 2012 utáni Citroen C5, 2 literes dízel motorral és automata váltóval. Ez nagyságrendileg mennyit fogyaszthat városon belül (Budapest)?
Használtakon belül láttam többféle erősséget is (140, 150 és 163 lóeró), ezeken belül is biztos van eltérés.
A 2,2-es 204 lóerős gondolom azért érezhetően többet eszik, ugye? 1,6-osokat nem is néztem, mert ekkora kasztnihoz kicsit neccesnek érezném.
-
Sziasztok,
víz hőmérséklet jeladóra tudtok mondani ajánlott márkát? Valeo pl jó még?
A Gates termosztátot már találtam, amit tresh javasolt, már meg is rendeltem, köszi -
Packersbay
tag
Sziasztok!
Nemrégen vettem egy Citroen Xsara Break-et(2001-es) a hátsó ablaktörlő motort kicseréltem mert nem működött. Viszont ha valakinek esetleg van kapcsolási rajza hozzá azt megköszönném,hogy mégis milyen sorrendben kössem be azt a 3 vezetéket
-
hát a gyári marha merev. Találtam otthon FESTO csövet, lehet megpróbálom azzal is. Illetve azért azt hozzá teszem, hogy jó 4 évet vártam erre a cső cserére, így az sem elképzelhetetlen, hogy a fúvóka van eltömődve
Így rendeltem belőle párat, aztán ha megjön, akkor folytatom a kísérletezést
Köszi a tippet, megnézem azt isÉs köszi a mindent
-
tresh
veterán
-
Igen, de ha a cső átmérője nagyobb is, a spricni csatlakozojának átmerője állandó. Ez az átmérő valószinű kisebb mint a cső átmérője, így a nyomás megnő ismét. Persze itt már kerdés hogy a szivattyú bírja-e
És itt már belép a rendszer amit irtál
Akkor a kérdésem az, hogy valaki cserélte-e már, és ha igen, hol vegyek csövet?
Studi nincs megtörve,.direkt figyeltem az ivekre, illetve a szivargast is ellenőriztem működes alatt is.
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
Lehet reggel volt és nem írtam érthetően. (nálam előfordul) szóval ha van egy rendszer egy adott "szivattyú" teljesítménnyel és csőhosszal+átmérővel amibe bármelyik tényező megváltozik akkor nem lesz megfelelő a közegáramlása. Egyszerű példa pl gépészet terén ha van egy fix térfogatáramod egy fix átmérőn mondjuk 1 bar nyomással és te szűkítesz a cső-keresztmetszeten a nyomás nőni fog ha ugyanazt a térfogatáramot akarod átvinni rajta vagy csökken ha nagyobb. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Mesterséges intelligencia topik
- Programozás topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- joghurt: frenda dsttöytoi
- További aktív témák...
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest