- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
windlord #94340 üzenetére
Én privátilag és munkahelyi szinten is velük csináltatok mindent: Start Üveges.
Biztosításos dolgokat is csinálnak, szóval nem egyszer volt olyan meló, amit úgy csináltak meg, hogy nekem fizetnem nem kellett, a biztosítóval volt lezongorázva a dolog és rögtön ők fizettek nekik. Privátilag és munkahelyen is voltak ilyen ügyek már. Házhoz jönnek, felmérnek, hozzák a kész üveget, berakják.
-
válasz
windlord #94338 üzenetére
Igen, ha a hivatalos szervek nem 10-15 év késéssel kullognának az Internet léte után, ezek mind jó megoldások lennének.
Németek is megszívatták magukat, mert erőltették a rezes technológiát, gondolom ott is azokban a városokban saját az infra, ahol rájöttek, hogy vagy megoldják maguknak a gyorsabbat, vagy más nem fogja. -
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
windlord #92367 üzenetére
A h265 az felel a helytakarékosságért, hiszen az a codec ami tömörít. (illetve ebben a kontextusban az x265 a helyes kifejezés, mert a h265 az maga a szabvány, amit az x265 tömörítő megvalósít) Amire gondolsz az a fájlkiterjesztés, de az csak egy konténer, neki mindegy mi van benne. Legyen mkv...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
windlord #92358 üzenetére
Feltételezem Windowson vagy, ott úgy általában a handbrake progi tud mindent és azokat batch-be is fűzi, szóval ott lehet hagyni a gépet éjszakára.
A h265 az újabb telókon biztosan megy, de azért próbáld ki. A h264 az meg nem kérdés és az is eléggé jól tömörít, ráadásul sokkal gyorsabban kész is leszel vele, mint 265-tel, ha csak nincs valami erőműved.
Ha Linuxon vagy, akkor meg terminálban egy for ciklusba fűzött ffmpeg és akkor x ezer fájlt megcsinálhatsz egyszerre, 5 perc munkával.
-
s7evcsenko
addikt
-
Exian
addikt
válasz
windlord #90691 üzenetére
Sajnos nem. Felfele már nincs hely, szekrény meg ilyesmi van a mosógép helye fölött. Illetve, már nincs meg a szárítógép, azt amúgy mindenképp el is adtuk volna, függetlenül attól, hogy nem is fért be. De az amúgy is brutál nagy volt, 60x60cm-es kocka volt. Sehogy sem fért be. És ha már újat kell venni, ezért gondoltam egybe gépre.
A fő gond mondjuk az, hogy eleve át is kell helyeznem a fürdőben mindent, mert most vékony fajta mosógépünk van, ahol most van, ott csak keskeny gép fér el, bár ahogy nézem, már mosó-szárítógépekből is van keskenyebb típus. A másik oldalon viszont kicsit mélyebb gép is elférne, csak ahhoz át kell csövezni.
Köszi! Megnézem ezt a modellt, ez is elég keskenynek tűnik már.
-
Exian
addikt
válasz
windlord #89989 üzenetére
Aucs
Most a zárást hirtelen csak bajonettzárral tudtam megoldani
Azért ha valaki cserél ablakot, gondoljon rám. Amíg nem lesz meg az ablakcsere, pótolnom kellene a peremrúdzárat.
De jöhet tuti tipp is, hogy hol lehet kapni megfelelő méretben. A 999 aprócikk szerint felejtsem el...
-
emre
veterán
válasz
windlord #89966 üzenetére
Meglepne ha ingyen csinálnák.
De a kérdés is meglepő, mert a gari általában csak rendszeres évi karbantartás mellet érvényes a kazánokra, regisztrál szerelő beüzemelése mellett. Szóval elméletileg a beüzemeléskor találkoztál a szervizessel, mert csak hivatalos szerződött partner üzemelheti be az új kazánt és az sem volt ingyen. Illetve utána kellett lennie még két karbantartásnak ami nagyságrendileg 20-30k körül szokott lenni.
Ebben az összegbe a kazán kitakarítása belefér (jó esetben, lelkiismeretes szerelő esetén), de a rendszer átmosása már külön kategória. -
-
Exian
addikt
válasz
windlord #88611 üzenetére
Áucs. Nekem onnan múltkor nem adták vissza, igaz, kaptam egy bontatlan, új TV-t helyette
(annak a dobozát tudnám adni) Esetleg derítsd ki, hogy visszaadják e a dobozt. Ha Samsung a TV és közvetlenül a Samsung szervizbe viszed a Komlói útra (célszerű), akkor ott visszaadják, sőt, el is kell hoznod. Korábban egy másik TV-vel kapcsolatban én oda dobozban vittem és "rámripakodtak", hogy azonnal vigyem el a dobozt, mert nem tudják/akarják tárolni. Sőt, azon is kiakadtak, hogy egyáltalán miért vittem dobozban. Elég fura helyzet volt.
-
válasz
windlord #88341 üzenetére
Elhiszi valaki, hogy tényleg semmi backdoor nincs?
Én nem tennél, elvégre kínaiak.
Más kamerával nem állnék szóba, csak olyannal, ami akkor is működik, ha tiltva van a ki-be kapcsolat a kameraeszköznek. Nekem amikor volt is lakáskamera (most nincs, de a cucc megvan, lusta vagyok összerakni), az is úgy működött, hogy nem maga a kamerás eszköz volt elérhető kintről. A képet áttette egy másik szerverre, amit meg lehetett nézni kintről, de a két eszköz között semmilyen kapcsolat nem volt -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
windlord #88341 üzenetére
Dahua... Pár órát kínlódtam az egyik francos IP kamerájukkal. Ahány cuccuk van, annyi különböző módon lehet elérni a kamera képét hálózaton keresztül. A neten meg ahhoz a típushoz ami nekem kellett abszolút semmi leírás nem volt, nekem kellett összelogikázni. Volt a menüben olyan állítási lehetőség, ami csak adott nyelvre állítva jelent meg...
Kedvező ára van, de én a Dahua márkát jó szívvel senkinek nem tudom ajánlani.
fudi2002: bírjátok még? Én eljöttem onnan, mert gagyi volt a fizu, meg ahogy ment el 1-2 kolléga, a feladataik szépen átvándoroltak hozzám és kezdett sok lenni.
-
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
válasz
windlord #88323 üzenetére
A cegnel 2 honapig nem ment a riasztorol napi teszt, nem szoltak
Ezzel pont betaláltál. Kizárt, hogy ennyi a történet. Ott dolgozom 8 éve. Amúgy ha van pl kommunikáció ami helyettesíti a napi tesztet és nem tellik el 24 óra jelzés nélkül akkor tesztnek vesszük. Szóval ne állítsunk ilyeneket minden részinfó nélkül.
Telepítői vonal stimmt, javaslom az ügyfeleddel mondasd le szerelésre a rendszert. Sajnos a kedves telepítőurak sem tudják eltalálni a megfelelő telefonszámokat, pedig párszor emailben megkapták már őket. -
-
Exian
addikt
válasz
windlord #87530 üzenetére
Ja. Rendbe is lesz rakva mielőbb, lesz FI relé is.
De sajna csak jövő héten tud jönni szaki.
Addig max. annyit tudok csinálni, hogy pl. a fürdőből viszek földkábelt, vagy közvetlenül a bizti táblától, csak nem tudom, az úgy mennyire elegáns
Mármint műszakilag. Esztétikailag okés, meg van a lehetőség elvinni, van üres kábelcsatornám végig a biztitáblától gyakorlatilag végig a számítógéphez.
-
blaca83
őstag
válasz
windlord #87368 üzenetére
Sajnos mire a gyerekeket elrendeztem, már bezárt minden. :(
Holnap hajnalban Pestre megyek és nem is tudom mikor érek vissza.
Készre akartam tenni a gépet, mert a feleségemnek dolgoznia kellett volna rajta holnap.@hcl: Ideiglenesen összekötöttem kìvülről a kártyáról kap áramot, de ìgy nem maradhat.
A hétvégén talán több időm lesz a dologra.AKI esetleg talál otthon, vagy lát valamelyik boltban az gondoljon rám PLS.
Köszi
-
IO.sys
őstag
válasz
windlord #87238 üzenetére
A Hársfában rendeltünk tavaly ősszel egy asztalt, én terveztem, mm pontos számítógépes rajz, nem kevés pénz kifizetve, akkor kezdik is. Ekkor még a gyerek az asszony pocakjában. Telnek a hónapok, én rendszeresen hívom őket, hogy a dolog hogy áll. Decemberben még el se kezdték, mert nincs asztalos. Januárban szabadságon van az asztalos. Mind a 40. Mire kész lett, a gyerek már állt, hó már sehol. Az ár horror volt, mindenki kiröhög, amikor az asztal előtt állva kiejtem a számon az árát. A minőség meg hagy kívánnivalót maga után. Úgyhogy nagyon fsza a Hársfa.
-
válasz
windlord #86486 üzenetére
Tény, csak gondoltam ha nála veszem, akkor olcsóbb a beszerelés.
Más, hátha érdekel valakit. 25-én nyit újra a Lahti utcai Lidl és eléggé jó akciók lesznek. Pl az a dupla indukciós főzőlap még az eredeti árán is megérte nekünk a nyaralóba, hát még ezen az áron.
-
samu2062
senior tag
válasz
windlord #85774 üzenetére
Igen,tudom.Nem is ezért gondoltam így,hanem mert valahogy jobban szeretek közvetlenül az érintett emberekkel kommunikálni,érdeklődni meg ilyesmi.Könnyebb időpontot egyeztetni,azonnal tud válaszolni a "kacifántos" kérdéseimre és lehet egyezkedni.
CPT.Pirk én is hányszor jártam így...
És ami még bosszantó,hogy ahogy elém ér,bevágja a motort a kocsim elé,holott szabad a pálya és még 200 métert előrébb mehetne,és szép lassan visszajöhetne a saját sávjába.
Sokszor ezek,úgy megijesztették a mögöttem ülő kislányomat,hogy sírva fakadt.De még én is meg tudok ilyedni hirtelen,mert volt,hogy észre sem vettem,hogy jön,mert annyira gyorsan sacc/kb. 200-al érkezik meg,tényleg,mint ha a semmiből eléd robbanna,kurva nagy hanggal.
Ilyenkor azért megfordul az ember fejében,hogy ha ferrarija lenne,utána rongyolna,és felkúrná a levegőbe a seggrakétájával együtt. -
válasz
windlord #85774 üzenetére
Kivéve, amikor az ingatlanos cég az adatbázis böngészéséért is ötezret kér... Ott fordultam ki, ahogy ez elhangzott
@IO.sys : Egyszer vittem én a kb. 20 éves akkori autómat, persze előtte rendberakva - sima ügy volt. UTána inkább szerelő vitte, mert nekem túl sok macera és idő lett volna, ő összerakta, amit kellett, és el is vitte.
Én is költöttem több százezret néha autójavításra, de úgy amúgy, a 15 év alatti költségekből max. ha egy új kisautó jött volna ki. Ha meg azért az aktuális 1-300 ezerért másik használtat veszek, ugyanúgy egy roncsom lett volna. Így meg nem volt gányolás (vagy ha volt, én csiáltam) benne egy idő után.
-
torma1981
veterán
válasz
windlord #85479 üzenetére
Pécsen? Te itt élsz? Mindenhol minimál bér. HR-es 2 diplomával nem keres 240k-t egy 300fős cégnél. Akkor hol keres egy sima munkás 300k-t tisztán? Nem Pesten élünk. Én 14év minőségügyi tapasztalattal messze nem 1500ft nettót kapok. Pedig nem pótolható a munkám semmivel, pikk pakk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Grave_444
nagyúr
válasz
windlord #85442 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, keresni foglak nyáron.
a2d2 Ahogy látom a többség szeret ott lakni. Örömmel olvasok ilyen sorokat.
Győrt én is szeretem, nyaralni voltam ott háromszor is.
Balatonparton pedig van nyaralónk, elég sokat lejárunk.UHHH Egyetemre a felvételi júliusban derül ki, akkor lesz 100% a költözés. Bő 1 hónap alatt szerintem sikerülhet mindent elintézni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
windlord #85426 üzenetére
Szoktam nézegetni, viszont ha valóban összejön július végén derül ki és szeptember elején lenne aktuális a költözés. Egyelőre ez arra jó, hogy tisztában legyek az árakkal.
Ha lesz hirdetve megfelelő állás és albérlet azt biztos megtalálom, a keresgélés könnyen megy.
Örülnék ha ki tudnánk fogni mi is egyet jó áron.
Engineer086 Tetszik hogy mindenki azért jó véleménnyel van a városról.
Nekem jelenleg 15-20 perc séta otthonról a belváros, nyáron naponta simán megjárom gond nélkül.
Van hogy fél órát is elsétálok ha épp nincs kedvem buszozni. Biciklizés itt se jellemző, mert a ház és a város közt egy elég nagy völgy van.Minden szép és jó, már csak az anyagi hátterét kell kimatekozni.
Mindenkinek köszönöm a pozitív hozzászólásokat és a segítséget.
-
válasz
windlord #85268 üzenetére
Igényelsz Curve kártyát, hozzárendeled a magyar bánkártyádat, beállítod, hogy forintba terhelje.
Horvátországban a Curve kártyával veszel fel automatából kunat középárfolyamon váltva, a magyar kártyádon fogja forintra terhelni. Ha van rá lehetőség akkor Curve kártyával vásárolsz (tankolás, étterem).
Ezzel kikerülöd a váltás költségét és a magasabb eladási árat, ráadásul a nyaralás végén nem marad felesleges kuna-d. -
Sir Riccio
addikt
válasz
windlord #85251 üzenetére
Az a baj, hogy nem érted a különbséget a szükségszerű húsfogyasztás, az állattartás és az állatkínzás között, így pedig nehéz a témában vitatkozni, hogy megpróbálod szándékosan összemosni a hármat és ezzel magyarázni, hogy miért oké, hogy az ember minden más faj felett áll és azt csinál velük amit akar. Ami amúgy nagyjából így is van, de erről még nekem lehet az a véleményem, hogy barbárság egy élőlényt kitenni annak amiről feljebb szó van, csak, hogy a gyerek szórakozhasson vele.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
windlord #85251 üzenetére
Disznót mikor elkapják, sztem örömében énekel csak. Gyanítom alig várta hogy valaki hozzáérjen. Nem tudok mást elképzelni, bár nem tudtunk még egyeztetni vele. Bár sztem lenne itt-ott ember aki tudna vele, nincs nagy osztálykülönbség köztük...
Ahogy Hofi is mondta...
-
Sir Riccio
addikt
válasz
windlord #85240 üzenetére
Az a baj, hogy a nyúl nem feltétlen gondolja azt, hogy kurvanagy buli ha elviszik valahova, ahol visítanak körülötte és ahol simogatják (és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a gyerekek többsége, sőt a felnőttek egy része sem tudja, hogyan nyúlhat egy nyúlhoz - remélem ezért jár a pont - úgy, hogy annak ne legyen baja). Mert ami a gyerek szerint oké, az koránt sem biztos, hogy a nyúl szerint is oké.
Karácsonyra amúgy béreltetek/kértetek kölcsön rénszarvast?
Sokkal jobb ha plüssnyúl van, sőt a plüssrénszarvas is rendben van. -
windlord
őstag
válasz
windlord #85240 üzenetére
Amugy meg gondoljatok a nagy eszmeitekre etkezeskor, amikor eszitek a jo kis allathusokat.
Ezek az allatok orultek volna ha gyerekek koze kerultek volna kolcsonbe, mint inkabb a Ti tanyerotokba.
De itt is lehet beszelni a haszonallat felelos tartasarol.
A nyulat nem simogatni kell faluhelyen, hanem levagni es megenni.Varosban lakasban tartjak es simogatjak.
Falun azert vagjak, hogy taplalek legyen belole a vilagban.
Na hol az igazsag?
-
Sir Riccio
addikt
válasz
windlord #85224 üzenetére
Valószínűleg zavarná mert a nyúl nem játék, hanem egy élőlény. Nem ajándékozunk életet, kis időre sem. Ja és mielőtt belém álltok: szerintem lakásba nem való kutya és a fotós kollègáknak is beszóltam akik élő nyúllal csináltak/akartak csinálni szupercuki húsvéti képeket, mert az állatkínzás.
Ha szeretnée megtanítani a gyereke(i)dnek a felelős állattartást annak nem ez a módja.
-
IO.sys
őstag
válasz
windlord #85204 üzenetére
Vékony lap helyett rendes lap lett a hátfal, amiatt rövidebb lett az ellenkező oldalon az egyik polc. 3 lábra van hatással. Állítólag meglehetősen bonyolult asztal nonfiguratív asztallappal, fiókossal, polcokkal, megminden. 3 db-ba összerakattam, a maragékot meg én szerelem, így lett kicsit mókás az egész.
-
IO.sys
őstag
-
UHHH
őstag
-
-
-
válasz
windlord #84685 üzenetére
Azt írd oda, hogy Gigabit LAN, és Gigabit-esWAN port. Tehát 500-as Digi nethez még frankó, ezres esetén kicsit kevés (úgy 750-900MBps-t tud jó esetben). A wifije meg 450MBps.
Na most még ma is kapsz 5-10 ezer között (inkább 10 felé) olyan új routert, aminek csak 100Mbites WAN portja van, nem hogy giga. Ezen meg ott van.
Ha gigás WAN-t akar az ember + AC wifit, akkor kb. Archer C5, nem olcsó. A 1043 meg giga WAN-t ad, jóval 10 ezer alatt. Jó ez a router.
Nekem egy 1043v1 most a home szerver + switch, mert a C5 4 portja kevés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged