Új hozzászólás Aktív témák
-
krypton
senior tag
válasz
Winner_hun #199 üzenetére
Sikerült újrapasztáznom. Mindent úgy csináltam ahogy írtad, de nem kellett volna leszednem mert csak a garancia ugrott. Hűvösebb nem ,vagy csak 1 nagyon kicsit lett. XD
-
krypton
senior tag
válasz
Winner_hun #195 üzenetére
És csak a GPU magjára kerüljön ugye? Mivel kenjem szét? Gyors segítségedet pedig köszönöm szépen.
-
Winner_hun
félisten
Nem kell melegíteni, amikor leveszed meg felteszed akkor vigyázz hogy ne billegjen a hűtő a magon. Eltávolítás papírzsepivel, esestleg fültisztító pálcát is igénybe vehetsz. Nem kell vastagon újrakenni mert az inkább árt minthogy segítene. Én vékonyan az egész felületre kentem, ha pár helyen kimarad az sem gond, mivel ahol van az úgyis szétnyomódik. Olvastam olyat is hogy középre csak egy pötty, aztán kinyomódik az mindenfelé.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
A Videókártya GPU-ját szeretném újrapasztázni, de teljesen kezdő vagyok. Radeon 3870-em van de azt sem tudom hogy kezdjek hozzá. Mielőtt hozzákezdek érdemes-e befűteni a kártyának? A régi paszta eltávolítására mit használjak? Mennyi pasztát és hova? stb... Jól jönne ha leírnátok mindent
krypton
-
Vidori
tag
De mivel neked csak egy északi csip van ez az, sok N-vidia-ban közös az IGP és az MCP
pl. NVIDIA GeForce 7100 / nForce 630i Chipset.
A te esetedben a gyári support szerint:
NVIDIA 560 MCP
Packed with the same technology used by the most demanding PC Enthusiasts, NVIDIA nForce® 560 media and communications processors (MCPs) deliver outstanding quality and performance for every PC user. Confidently manage and back-up precious digital files, surf the Internet faster, and play the latest games with technology designed today and ready for tomorrow. -
Vidori
tag
MCP Media and Communications Processor
Média és kommunikációs processzor. Az nVidia új chipkészlete, mely tartalmazza az AMD-től licenszelt HyperTransport vezérlőt, amely a lassú PCI helyett rendkívüli, 800 MB/s-os adatátviteli sávszélességet biztosít a két nForce (IGP és MCP) chip között. Az nForce2 déli hídja.
Az MCP további képességei között szerepel a dedikált sávszélesség biztosítása a különféle perifériák felé, az integrált Dolby Digital hangrendszer, az USB támogatás, a HomePNA 2.0 hálózati szabvány és még sok más. -
cuccka
csendes tag
MCP 61 °C (142 °F)
Mi az a MCP?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
elmoraan (r) #188 üzenetére
Terheletlen. Azért szép lenne terhelten
-
kriszbon
őstag
Üdv mindenkinek! Csak most olvastam ezeket hozzászólásokat és nekem az a véleményem hogy a 127 fok nagyon is sok, és nem kamumérést mutat legalábbis nálam nem mert a Déli hídról van szó igen is kell vele foglalkozni! A kézikönyvem ezt írja ICh6 I/O controller hangvezérlő Ata PCI Express Stb. Az everestbe bent is van! Az Aux meg szerepel a hangvezérlő menüben is. Én sem tudtam egy ideig hogy mi a fene az az Aux amit mér és nagyon magas,aztán beugrott hogy a hangvezérlő beállításoknál is lehet engedni vagy tiltani, tehát hanghoz tartozik és déli híd! Mivel lusta voltam szétszedni a gépet hogy újrapasztázzam(műanyag patent hátulról lehet kipattintani) ráraktam 1 4x4cm-es rack hűtő ventit és most 45-52 fokot mér
Amúgy menet közben megnéztem a híd bordát és nem igazán lehetet tapogatni
sőt el volt már szineződve a tulmelegedéstől a felirat is félig leégett róla! Ha tévedtem akkor bocs mindenkitől és javítson ki. De én magamat akkor is
-
didyman
őstag
válasz
vikking156 #176 üzenetére
Ha borda hidegnek tűnő, akkor a pasztázás körül lesz gond, vagy nem fekszik fel a borda tisztességesen.
-
Shaba
tag
Hali!
E5200 procim van, alapjáraton 48-50 C.
Szerintetek ez nem túl magas? -
Peet84
csendes tag
hellósztok!!
Igaz nme idevaló a téma vagyis nme pc hanem Laptop. Fujitsu siemens amilo-m van .
50 -55 fok között mozog a proci mega merev lemez. Ki let fújatva de ugyan ennyi lett!
Szerintetek jó ez az érték?Válszotokat előre is köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
vikking156
csendes tag
Hali!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A procimról az Everest valamint a BIOS is azt írja, hogy 70-80 fok között mozog a hőmérséklete, viszont érzésre a hűtőborda olyan 40 fok környéke.
A venti sem pörög, ilyen 2300-2700 közt van.Valamelyik nap azt vettem észre, hogylassú a gép, akkor néztem rá először, 90 fok volt a proci hőmérséklete, nem pörgött a venti, csak ilyen 2700 körül, kidzsuváztam a ventillátort, meg lehúztam a csatit majd visszadugtam, akkor lehűtötte ( azaz, amíg a Windowsba be nem lépett, addig pörgött mint az ökör) , viszont azóta szerintem hülyeségeket ír ki a hőmérsékletre. Csak kiírni, nem is lassú (tehát az első magvédelem nem kapcsol be) és nem is forró érzésre sem.
Valaki valami tipp? Nem tetszik a folyamatos 67-80 fok közti hőmérséklet.
Ja, Intel 2.8-as HT-s, 2 mega Caches proci, ASUS P5GD1 Pro alaplappal... Segítsetek légyszi.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
A konfigom az adatlapomon, arra lennék kiváncs, hogy milyenek ezek az értékek.
VGA: 63 fok
HDD: 24 fok
CPU: 43 fok (húzva 3.8 GHz-re)
Alaplap: 35-37 fok(Ezek mind IDLE értékek!)
-
monti20
tag
Helló!
Ezek az adatok mennyire jók avagy rosszak??
SpeedFan 4.37:
Temp1: 38C
Temp2: 53C
Temp3: 40C
HDD: 35C -
epidemic
tag
Na, megvettem az új hűtőt: Artic Cooling Freezer 7 Pro
Első benyomásom...sokkal nagyobb mint a gyári inteles!
De itt legalább megvan a profi szisztéma a hűtésnek, nem pedig az alaplap irányába nyomja a levegőt mint az előző. Miután végigtanulmányoztam az útmutatót ízekre szedtem a gépet, kifújtam az utolsó porszemet is majd szépen összeszereltem mindent!
Kellemes hangja van a ventinek (nem emlékeztet a porszívóra) de a teljesítmény még kellemesebb! Állandó 31C fokon tartja a processzort és úgy vettem észre a többi érték is esett 2-3C fokkal, igaz nyomja is ki a levegőt rendesen!
Köszöntem a tippet! -
epidemic
tag
válasz
(Bundás) #170 üzenetére
Ahh...már itt is! A boltban is mindig mondják a srácok, hogy erősebb táp jó lenne!
Bár tény, ha új proci akkor táp is kell. Csak nem úszom meg 20k-ból!Azért vettem csak 8cm-es ventit, mert a 12-es nem fér be hátra és nem akartam az oldalát kivágni. De mint mondtam eddig nem lépte túl az üzemi 67,7C fokot. Két napja lázasodott be.
Meg próbálok még azzal javítani hogy havonta kifújom belőle a port (ingyé van a spray).Az FSP 400W PNR táp pont van a boltban raktáron, most néztem 6k alatt. Nagyon jó tippet adtál, hiszen elektronikai kütyüt ünnep előtt nem veszünk! (max ajándékba)
Akkor ez lesz, táp + hűtő a procira. És 10k alatt vagyok bőven. -
(Bundás)
addikt
válasz
epidemic #169 üzenetére
3. Na ezt kéne elsőként orvosolni. A baba videokártyádhoz és a leendő processzorhoz elég veszélyes ilyen táppal nyomulni. Ha nincs több zseton 350-400 Watt körül FPS PNR tápot javallok, a mostani ipari hulladék, csoda hogy eddig nem volt problémád.
5. több házszellőzés kell, mint egy 8 cm-es ventilátor
6. valóban, a gyári intel hűtők mintha többet pörögnének igazi porszívó hanggal társulva.P4 D processzor ügyben nem tudok okosat mondani, nem vágom e szériát, de az biztos nem adnék egy 1 magos prociért ennyi pénzt. Ennyiért már 2 magos procit kapsz, ami húzva simán megy 2x 3-4 GHz között. Igaz a lapodba nem megy bele, de emiatt ekkora többletet kiadni 1 magért...
A helyedben vennék most egy normális tápegységet (FPS-350 vagy 400 PNR @5-6e Ft, ha több pénz Gigabyte SuperB 460W @9e Ft) és egy jobb hűtőt (említett Cooler Master HyperTX2 @4e Ft). Ezeket így is-úgyis meg kéne venned az általad kinézett P4 procihoz.
Jövőre esnek ismét a hardware árak, addig stabil a Ceruza ismét. Ekkor pedig lecserélném az alaplapot + procit egy 2 magos 775-ös platform-ra. Ha eladod majd a lapod és a procit szinte ugyanott tartasz anyagiakban, viszont izmosabb géped lesz. -
epidemic
tag
válasz
(Bundás) #164 üzenetére
1.oldalborítás eltávolítva de így is melegszik. Amúgy elég zárt maga a ház, de a szoba is csak átlag 20C hőmérsékletű, radiátortól távol, + egy 8cm-es rendszerventi. És előtte 3 évig semmi baj nem volt.
2. Codegen 400W
3. akkor már inkább új processzor ahhoz úgy is kell az új hűtő
4. sajnos az alaplapom az E szériát már nem támogatja, de még így is akad miből válogatni! [link]
Valamint procit is olyan 20k-ig tervezem, többet nem szeretnék költeni rá. Előre láthatólag az Intel Pentium 4 641 3,2GHz lesz a befutó, mert itt helyben elég korlátozottak a készletek, igaz így drágább 2-3k-al. A netes rendelésen még gondolkodom, de jobban szeretem ha tudom kitől vettem ha netán valami baj lenne.Mellesleg jelenleg:
CPU: 52C CPU-venti: 2673rpm Burkolati venti: 1205rpm ( a processzor ventije kicsit lassú nem?) Mintha máskor gyorsabban pörögne, vagy csak én emlékszem rosszul!?
A szobahőmérséklet stabil 20C. -
(Bundás)
addikt
válasz
epidemic #161 üzenetére
1. házszellőzés?
2. tápgyeség?
3. miért nem hűtő csere?
4. ha játszol és mindenképp új procit szeretnél (és az alaplapod komálja) én egy core2-es CPU vennék (E2xx sorozat tagja olcsón/használtan, ezek simán mennek 2x2600-2800 GHz körül, vagy E5200: alapjáraton is baba, de 3-4 GHz közé húzhatóak) + Cooler Master Hyper TX2 hűtés (@4e Ft környéke) -
epidemic
tag
Sziasztok!
Én is hasonló gonddal küzdök! Tegnap épp a witcherrel játszottam mikor elkezdett lassulni a game, de erősen! Meguntam, kiléptem. Este megint nekiültem, ahogy elindítom őrült recsegés-ciripelés meg minden, 5 perc volt mire a feladatkezelőt elértem hogy kilőjem a game-t. Mondom itt baj van! Bemegyek gyorsan a biosba a CPU még akkor esett vissza 78C fokról. (Intel Celeron D 2.66 gyári hűtővel).
Pedig a nyáron cseréltem a pasztát mert nem szerette a meleget, utána minden rendben volt.
Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy kb 4 hónapja húzva jár a proci 3GHz-en.
De eddig nem volt gond vele, viszont most már egy flash videót sem tudok megnézni mert beszaggat! Hiába vettem vissza 2.66GHz-re így is. Jelen pillanatban is 51C fokos, míg a többi HDD: 31C, GPU:35C, Alaplap:28C.
Eddig vonakodtam új procit cserélni, de csak veszek karácsonyra, nincs mese!
De nem tudom, P4 64 bites (min. 3GHz) processzort most dobozost vegyek vagy inkább vegyem meg hozzá külön a hűtőt? Sokan mondták már hogy az intel a hűtést eléggé kicentizte. Vagy inkább kicelsiusolta! -
spln
tag
válasz
ProEvoFan #155 üzenetére
Nem hinném.
De őszintén szólva, ez elég meglepő az adatlapod alapján. Mert a CM elite 331 egy elég szellős ház és abban nem kéne ilyen meleg legyen, habár gondolom a 4850 elég sokat fűt rajta.
Lehet megérné előre is beszerelni egy 12es ventit (hátul ugye van gyárilag..).
Hyper TX milyen állásba van beszerelve egyébként? -
ProEvoFan
nagyúr
giga P35 DS3 lapom 49alapon és 51 terhelés alatt állandóan
kérdem hosszútávon nem lesz baja? -
Klemens
őstag
Hát...hogy mennyiről indul azt így hirtelen nem tudom, de 15 perc alap használat mellett 67 fokos. Gyári borda van rajta, huzatot jelenleg nem kap, mert egyenlőre a ház még mindig építés alatt, de reményeim szerint már 2 hét múlva aránylag végleges állapotba kerül a ház és akkor már lesz benne huzat rendesen.
-
Vladi
nagyúr
Köszi srácok az infót!
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Egy állandó 68-72 fokos hőmérsékletet mennyire szereti az alaplapi chipset? -
Tomate
veterán
Szedd, le acetonnal vagy alkohollal.
-
spln
tag
Régi procim (am2 4800+) nekem is ráragadt a hűtőre, annyira hogy kijött a foglalatból mikor levettem a hűtőt.
Az oldalra csavargatás volt nekem is az első tippem, de meg sem moccant. A csavarhúzós feszegetés sem ment, mert egyszerűen semmi nem ment be a két felület közé annyira tapadt.
Aztán egy ismerős mondta, hogy a paszta hőre lágyul. Így az lett a vége, hogy leszedtem az alu blokkról minden alkatrészt és feltettem a villany rezsóra legkisebb fokozaton. Közben kézzel ellenőriztem mennyire melegszik, mikor elég melegnek találtam megpróbáltam a csavarós módszert és működöttHa az alapban van a proci, akkor meg valamivel leterhelve egy pár percre felmelegszik, utána kikapcs és szépen lejön a borda.
(#148) Vladi:
Itt ph-s aprók közt találsz, ilyen hővezető ragasztó szalagot. <link> -
Vladi
nagyúr
Felmerült pár kérdésem. Van nekem egy régi agp kártyám, lehet, hogy egyszer még szükségem lesz rá. Egy s3 csoda. (Szeretek guberálni na
)
Viszont azon kicsit vacakul oldották meg a hűtést. A borda simán rá volt ragasztva egy ilyen hővezető valamivel. Ez a ragacs rajta is maradt a procin, olyan, mintha egy műanyag borítás lenne.
Ezt hogy lehet eltávolítani? Acetonnal ezt is?
Aztán hogyan rakom vissza a hűtőbordát? Mert lyuk egy szál se, amibe csavart vagy valamit tehetnék. Honnan szerezzek ultra ragadós hűtőpasztát? Árulnak ilyet?
Úgy ennyi hirtelen. -
szerelő
csendes tag
-
-
szerelő
csendes tag
Szervusztok!
Egy hőmérséklet mérő szenzor azonosításával van problémám.A tesztprogramokban (Sandra, Everest stb.) a szenzor Auxiliary Temperature néven jelentkezik be. Az már egy külön rejtély számomra, hogy a fent nevezett két tesztprogramban más-más hőmérséklet jelenik meg ugyanolyan gépterhelésnél.
Beszúrok két képernyőképet a fenti jelenségről:
[Sandra]
[EVEREST]Milyen hardvert jelölhet az Auxiliary név? Mi lehet az oka, hogy más-más hőmérsékletet jelez a két program?
[link]
Alaplap azonosítója: 63-133-0000010-00101111-073107-INTEL$P4I6G133_P4I65G BIOS P1.4Tesztprogramok:
Everest Ultimate Edition 4.20.1170
SiSoftware Sandra Pro Business win 32 2008.1.12.30 -
Xerxész
őstag
válasz
Hawk1979 #139 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy szűk a hely.
A procihoz és annak hűtőjéhez hozzáférek, kivettem a videókártyát is, így még könnyebb.
A szűk helyet úgy értettem, hogy a csavarnak (vagy nem tudom, mi az, amivel rögzítve van a CPU venti a hűtőhöz) a lyuka szűk és nem férek be semmivel sem, hogy megcsavarjam.De pont ez a baj, hogy nem szokványos csavarral van rögzítve, hanem úgy néz ki, mint a csillagcsavar feje, csak ez hogyismondjamcsak...nem homorú fejű (azaz a csillagcsavarhúzót nem tudod a csavar fejébe helyezni), hanem domború... Nem tudom, érted-e, hogy mit akarok mondani.
Pedig tuti biztos, hogy le lehet szedni a ventillátort a hűtőstestről.
-
Xerxész
őstag
Hát, egyelőre ezzel a módszerrel nem jártam sikerrel...
Te hogy csinálod? Egyszerűen benyúlni sem tudok oda csavarhúzóval, olyan szűk a hely...és akkor még fogást is kéne találni rajta, hogy eltekerjem.Néztem Auchanban ilyen csavarhúzót, de nem találtam... Hogy a fenébe lehet ezt a fajta csavart kicsavarni? Ilyen hülye megoldást...
-
Mindig félek, hogy valami baja lesz a lapnak...én ötvözném a két gyártót, az amd hűtő fel fogatását, az intel proci rögzítésével...
Jobban is szeretem a csavaros hűtést...mondjuk a hyper 21-m megszívatott, mikor raktam fel, nem jöttem rá, hogy a rögzítőben a menet, balmenet.. -
-
shteer
titán
válasz
Realradical #129 üzenetére
viszont azt is vedd figyelembe, hogy a cpu foglalat a cpu-t normális esetben nem engedi elfordulni - pereme van, amibe szinte pontosan illeszkedik a cpu széle
ha a cpu is fordul a hűtővel, az már kint van akkor a fogalaltból. szerintem. nekem mindig sikerült így levennem a hűtőt, egyszerűen a foglalat nem engedi elfordulni - a zár így meg locked helyzetben van, mert a hűtőtől nem lehet felnyitni - S478-ra gondoltam én is mindezidáig is -
Realradical
őstag
válasz
Hawk1979 #125 üzenetére
Én úgy vettem ki, hogy itt most azokról a típusú procikról/hűtésekről beszélgetünk amik olyan szinten vannak összeragadva, hogy lefogott állapotból ha meghúznád fölfelé a procit simán kijönne lábakkal vagy láb nélkül. Ha azt nekem valaki úgy le tudja csavarni károsodás nélkül az előtt leborulok a főtéren.
A régi ezüstpasztás s478-as szériánál nagyon sok olyat láttam ahol egyszerűen nem tudtad másként szétszedni. Ha simán csak meg van szorulva lehet pöcögtetni meg macerálni, csavargatni, de ha komolyan megszorul a proci az egyenlő a gyilkossággal ha elcsavarod (pár láb tuti ott marad). -
shteer
titán
jó lenne tudni milyen indíttatásból kenik fel azt a vackot
mikor szétszedtem először, MX-2-t kaptak a hidak is, legutóbb már fogyóban volt, sima fehér kence került rá
csokis kekszutálom a Spart-t, megvette a Plus-t és most abból el fog belőle tűnni minden jó saját márkatermék
köztük az olcsó és nagyon finom csokis keksz is
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Hawk1979 #125 üzenetére
"mint ahogy a töltött csokis kekszet is" ez nagyon ottvan
meg is éheztem
shteer : eddig nem találkoztam olyan deszkával ahol szépen lett volna felrakva az északi híd, most már reflexből kapom le és újrapaszta, de igysem árt ezt évente megismételni, és akkor samu se kell hozzá, meg jobban is hűt, -
shteer
titán
válasz
Hawk1979 #125 üzenetére
+ asuséknál fordul elő még, h az alaplap északi de főleg a déli híd bordája durván oda van ragadva - én is paráztam mikor szedtem szét, h feltegyem a vízhűtő blokkot
de enyém szerencsére normális fehér pasztával volt kenve, az északi viszont vmi durván kemény rágógumihoz hasonló cuccal, ráadásul csak a fele felületén érintkezett -
Hawk1979
őstag
válasz
Realradical #121 üzenetére
Hmmm.
Amióta az eszemet tudom (kb. 3éve...),ha össze van cuppanva két alkatrész a hővezető pasztától,én is mindig picit elcsavarom a két felületet egymástól,mint ahogy a töltött csokis kekszet is szét lehet szedni ilyen mozdulattal,anélkül hogy eltörne a keksz....
Nem feszegetünk csavarhúzóval,ha nem muszáj."A te módszered meg ha valaki félreérti az megfogja a hűtőt és egy laza csavarintással leszedi a prociról miközben az benne van a socketben." Ezzel nem tudom mit akartál elérni,de pont leírtad a lényeget.Proci bent csücsül a lapban,hűtő lefogatása kioldva,és pici horizontális csavarás ha ragaszkodik,és már le is jött.
Egyébiránt inkább a videókarik Gpu-ja ragaszkodóbb típusúak,mert gyakran nem pasztával,hanem más érdekes kitöltő ragacsokkal operálnak a hűtőbordák alatt. -
shteer
titán
válasz
ahogy érzed. ha nem találsz egy fórumhoz megfelelő stílust, privátban főleg nem kívánok vitázni veled. azt hiszem megfelelő modorban írtam az első neked címzett hsz-t, a sértődött válaszodban volt az első személyeskedés az ollókezű megszólítással. úgy látom a 12 éves pályafutásod még nem jelenti azt, hogy elérted a megfelelő értelmi szintet. befejezetem.
majd mindenki eldönti, melyik módszert választja. ennyi.
-
Realradical
őstag
válasz
*tanácsokat no.
-
Realradical
őstag
A hozzászólásod igenis személyes. Attól kezdve, hogy valakinek megmondod , hogy mit csináljon az már nem általános. Sőt mi több azt mondani valakinek, hogy vegyél vissza, jó alaposan kiemelve az kb. olyan tahóság, mint a kocsmában a:
-mivan mivan mivan?!
Érted a különbséget?
A kezdő júzer is ismeri a csavarhúzót. Az óvatos mozdulat a csavarhúzóval nem azt jelenti, hogy verjen le mindent a megcsúszó csavarhúzóval, nyilván tisztában van vele, hogy az alaplapról való alkatrész leverés az nem egyenlő az óvatos elfordítással.
A te módszered meg ha valaki félreérti az megfogja a hűtőt és egy laza csavarintással leszedi a prociról miközben az benne van a socketben. Na annak mi lesz a végeredménye? A te stílusodat követve: Ne adj ilyen tancsásokat! Mert ottmaradhatnak a lábak sőt még ha van keret akkor az is leszakadhat.
A megoldásom nem adhoc és brutális. 12 év alatt egyszer sem okozott semmilyen problémát. A reakciódból ítélve Te pont annyi éves vagy. Mehet a flame war privátban tovább ha szükségét érzed a sértett EGÓ által inspirált visszavágásnak.
-
shteer
titán
válasz
Realradical #111 üzenetére
először is: vegyél vissza! semmi személyeskedés nem volt a hsz-omban
a kezdő júzer megfogja a hűtőt és egy finom, nem túlságosan erőltetett csavaró mozdulattal veszi le a prociról. nem kell nekiesni egyből egy szerszámosládával
vagy a kezdő júzer a tanácsodat megfogadva betol egy csavarhúzót a hűtő alá és egy hibátlan mozdulattal végigszántja az alaplapot a csavarhúzó végével, eltávolítva a felesleges smd alkatrészeket.
érted a különbséget?
nem állítottam, hogy megkarcoltad, csak a módszered hm... hogy is fejezzem ki.. brutális és ad-hoc. ne adj efféle tanácsokat, mert baj is lehet belőle
-
Xerxész
őstag
Nyugi srácok, értettem a poént, nah, ezért ne essetek egymásnak.
Abszolút laikus vagyok, de azért annyira hülye nem, hogy nekiálljak a monogramomat belegravírozni a CPU hátába.
Amúgy amikor a régebbi gépemen próbálkoztam, ott úgy ahogy van, ki is jött a CPU a foglalatból, amikor a hűtőt le akartam venni. Aztán mivel nem tudtam, hogy miért ragadt rá a hűtőre a proci, nem is kíséreltem meg leszedni róla. Ezért így hűtővel együtt csak érzésre próbáltam meg visszaügyeskedni a a procit a helyére (ugye mert nem láttam alá, hogy minden tüske a helyére megy-e)...hát, először nem is mertem rányomni, nehogy a tüskék elgördüljenek, ha nem pont a lyukakba illeszkednek. Aztán végülis kénytelen voltam visszanyomni a helyére, de nem lett semmi gond. Működött...
Mondjuk az adrenalinom az egekben volt a bekapcsolás és bootolás során... -
Realradical
őstag
Nyúlj már be nekem kézzel egy csavarintó mozdulatot produkálni a hűtés és a proci közé miközben a proci benne van a foglalatban és a hűtés rá van ragadva. Te netán Ollókezű Eduárd vagy? Ha kint lenne az öledben a hűtés ráragadva a procival akkor okosat mondtál volna , de így nem.
szerk: Mellesleg az életben nem karcoltam még meg ezzel a procedúrával egy procit sem láthatóan. Nem betonozva van, csak meg van szorulva
-
shteer
titán
válasz
Realradical #107 üzenetére
sztem gravírozz magadnak, de ilyen tanácsokat ne adj
nem kell egyből csavarhúzóval nekiesni, ha mégis nagyon ragaszkodik akkor vmi műanyag szerszámmal noszogassuk
-
Henryk
aktív tag
Hali!
Core 2 Duo E6550 passzív hűtéssel (true black 120) 20 fokos idle (everest szerint) az ugye teljesen hihető 21fokos szobában ugye?
ha bekapcsolom a ventit akkor 16-17 fokot ír..
Ez az új idegen technológia.. a proci ami hűti a gépet... -
Realradical
őstag
A proci tetejére (kupakjára) még gravírozhatsz is ha nem megy túl mélyre.
A venti alját szerintem nem karcolod meg, ha meg is karcolod max egy pötty lesz. Nekem még sosem okozott ilyesmi gondot. Mindenesetre jobb mintha két lába bent marad a procinak a foglalatban szvsz. -
Xerxész
őstag
válasz
Realradical #74 üzenetére
De akkor megkarcolod mind a hűtőtestet, mind a procit is, nem? Az pedig nem egészséges egyiknek sem gondolom...
Amúgy a procit az oldalán meg lehet fogni, ugye? -
shteer
titán
válasz
Veriakilis #99 üzenetére
inkább érdemes leszedni és backplate-tel és gap-paddel (akár a gyárival) keményen odacsavarozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- World of Tanks - MMO
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Politika
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest