- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
PéterPocok
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A mai nap kezdtem bele a processzorom túlhajtásába (Xeon E5450). Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet akkor baj, ha 2 mag között nagy a hőmérséklet különbség? Konkrétan az 1. mag 49 fokon üzemel míg a 4. mag csak 41-en.( 2. mag 43fok, 3. mag 45 fok) Ezek a maximális értékek 20 perc stressz teszt után. -
Elamaas
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok.
Olyan programot, programokat keresek amikkel jól lehet mérni a rendszer hőmérsékletét. (cpu, vga, system).
Lehetőleg vírusmentes helyről.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket.
Üdv!
-
törölt tag
Sziasztok!
Kérnék 1 kis segítséget/véleményt, esetleg tanácsot a következő "problémához":
1 irodai (céges) konfigurációról lenne szó.
Mennyire normálisak ezek a hőmérsékleti értékek?
AIDA4 Extreme van feltéve odabenn (screenshotot csatoltam), Windows 10 Pro fut a gépen.
Most hogy már jönnek a melegebb idők, szerintem pl. az MCP hőmérséklet magas...
Cseréljek e valamit a gépben hogy jobb legyen a szellőzése?
Első és hátsó Thermaltake ventik vannak ill. lettek tavaly előtt beszerelve a gépházba.Előre is köszönök minden konstruktív hozzászólást!
-
vis89
csendes tag
sziasztok!
Van egy csudagép , ami rendkívül zúg és érthetetlen hőt termel.
alaplap :Asus p8-h67v
cpu: i7 -2600A mellékelt képen is látszik hogy az AUXTIN és a CPUTIN ami nagyon meleg na meg az ssd (gondolom itt elszállt a szenzor) A cpu 20%on már eléri a 70 C°-ot , a határ meg a csillagos ég.
-
Adam_97
csendes tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani hogy egy alaplapi VRM-nek milyen az átlag hőfoka és mennyi lehet maximum?
-
baritz1995
tag
Huto pedig egy sythe grand kama cross 2
-
baritz1995
tag
A cpu alap orajlen megy alulfeszelve
-
baritz1995
tag
Sziasztok
Vettem egy uj gepet
Sajnos hutes gondjaim vannak
Cpu: amd fx 8320
Lap giga 990xa-ud3
Haz cm k380
Alpon magok 20-22c socket 34-36c
Ezzel nincs is gond
Viszont jatek mellet magok 55-58 socket 72-74c re is.felmennek.ami nem.tul.idealis
80 fokra alitottam a bisoban a hofok figyelot
Viszont jatek kozben sipol halkan kettot ez lehet a hofok 80 fel kozeledese miatt??
Illetve van vmi otlet a hofok stabilizalasara ??
Bocs az ekezetek miatt -
Klayman
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van egy AMD-s Dell M5010 típusú laptopom. Volt egy reballozás a múlt héten.
újra lett pasztázva ki lett pucolva. A probléma a következő.A cpu hőmérséklete alapjáraton 70 fok körül mozog.
Aidával csináltam stressz tesztet 75 foknál indul csak be a gép hűtése ilyenkor kb 68-65 fokig visszahűti.
Ezután a hűtés ismét leáll és felmegy 75-80 fokig a tesztelés folyamán.A kérdésem az lenne, hogy tudna-e esetleg valaki valami megoldást erre.
Előre is köszönöm
Üdv.
-
inserv
csendes tag
Sziasztok.Szeretnék alaplapot,és memóriát cserélni,és venni egy ssd-t.Van egy AMD phenom 9600 Quad-core 2.30 GHz 4 magos procim AM2+ os foglalattal amit szeretnék megtartani,viszont memóriár szeretnék venni DDR 3 1600-ast.Találtam combó alaplapot(ASRock N68c-s ucc)ami táogatja az AM2+ és az AM3 at is,viszont nem tudom hogy az AM2+-os procimmal is kezelé a DDR3 at,vagy csak az AM3 al.Illetve ezen az ASRock N68c-s ucc alaplapon csak SATA2 3.0 Gb/s csati van.Nagyon lelassítja az ssd-t,és a fentiekről mi a véleményetek?
Köszi.
-
bodom88
csendes tag
Sziasztok!
most cserélték ki a gépemben a hűtőt alapból AC freezer 13 pro volt rajta egy i5 2500k-hoz ennek a kerete eltört a 2 csavarozási pontnál amig megjött a következő addig fel lett rakva a gyári hűtő (ezzel semmi gond nem volt) most megjött az új AC hűtő össze lett rakva de terhelés alatt egyből 90fok felett van mind a 4 mag ugyanakkor hideg a borda a programban iylenkor a CPUTIN érték 45-50 fok közötti értéket mutat ha leveszem a terhelést ez megfordul a 4 mag 45-50 a CPUTIN 80+. Szerintetek mi lehet a gond? -
Cobra.
őstag
-
férfiállat
tag
van egy xigmatek prime sd1484 proci hűtőm és mellé egy i5 3570k-s proci az alaplapon van oc gomb amit be is kapcsoltam így 4200-n pörög alapból a problémám az hogy az aida64 kiírja a mag hőmérsékleteket is és a cpu1-es mag és a 3-as meg között átlagban 10-15 fok különbség van, arra lennék kíváncsi hogy ez elfogadott vagy én raktam fel rosszul a hűtőt??
illetve hogy alapból 30 fokon van a proci pedig 17-n kellene lennie
-
cipos2
csendes tag
Már nagyon várom a segitséget
-
cipos2
csendes tag
Fontos kérdés és gyors választ várok hozzáértöktől
Kezdem is
alaplapom N1996 L-A690 LENOVO AMD ATHLON 64x2 4400+procival és egy gyári kis amdhűtövel szépen ment (Addig -Addig még én nem cseréltem le a processzort ) csere meg volt erre-AMD ATHLON 64x2
ADO5600IAA5DO
NAA9G 0808FPGW
9474091880038 Processzorra (5600+ Brisbane)Ja lehet hogy fontos lehet 939 volt a 4400+ proci ez az ujjj pedig 940
Továbbá Melegszik a processzor most lecseréltem egy jobb minösű hütésre ASUS CROX K8M2-7MB5S
egy ideig jo is volt az ujj hütés szépen mentek a játékok is de már megint fel fel megy a proci hő fokja
alapba jelenleg is 28 -33 fok de ha netezek játcok akkor azzonal fel megy 55fokra már nagyobb játékkal nem is merek játcani illetve most már ki is vettem a kártyát csak egy beépittet kártya van benne Mert ha van benne videokártya akkor alapbol van rá eset hogy 45-52 fok mikor bekapcsolom
kérdésem hogy mitöl van ez
pormentes és ujj ca hütés 1 hete hogy vettem
Hátha lényeges lehet még ezt leirom Speed Fan progi ezt irja
Fan1- 13RMP Fan2-3400RMP Fan3-0RMP Sys Fan- 0RMP CpuoFan- 0RMP AUXO Fan-2058RMP CPU1 Fan-999RMP Aux1 Fan 0RMP
-
ryori
senior tag
Mivel méri a hőmérsékletet, a kihasználtságot és az fpst? milyen program lehet? notebook hőmérséklet méréshez tökéletes lenne,
-
Algol
senior tag
Elvileg ez nem a processzor hőmérséklete, mert a a processzormagok hőmérsékletét
core #1 - #4 -nél láthatod, de most veszem észre, hogy az meg lehetetlenül alacsony értéket mutat, holott ennek elvileg pontosnak kellene lenni, merthogy ezt egészen más módszerrel mérik.Így ez a program sem a valódi értékeket mutatja, azok a kiírtaktól teljesen különbözhetnek. Sajnos túlságosan sokfajta új alaplap, VGA jelenik meg, ezeknél a hőmérséklet-szenzorok adatait másképpen kellene értelmezni, mint eddig, de nem frissítik olyan gyakran a monitorozó programokat, azok ezért nem tudnak a változásokról, így helytelen értékeket fognak kijelezni.
-
Ensym
csendes tag
Eddig is csak neteztem, de akkor meg nézem fél óra múlva hátha.
-
Algol
senior tag
Igen, meg most már azt sem mondhatom, hogy nincs bekötve a #2-es szenzor, hiszen változik a hőmérséklete.
Próbáld ki, hogy kikapcsolod a gépedet, fél órát hűlni hagyod, majd bekapcsolás után mondjuk egy órán keresztül csak internetezel, nem terheled a gépet. Azután nézd meg, hogy mit ír ki a Temp#2-nél.
Még olyasmi is lehet, hogy a #2-es szenzor által szolgáltatott analóg jel hosszú vezetékezésen jut el a az érzékelő csiphez (Nuvoton NCT6776F) és zavarjeleket vesz fel, ezért látunk hamis értéket.
Ki kellene nyomozni, hogy hol van ez a szenzor, az biztos, hogy nem a CPU és nem a GPU szenzoráról van szó. -
Ensym
csendes tag
Temp#2 nél még mindig nem oké valami. Ugyan úgy sokallom.
http://www.kepfeltoltes.hu/view/130302/gep_www.kepfeltoltes.hu_.png -
Algol
senior tag
Téves érték lehet, arra a csatornára valószínű nincs is szenzor kötve. A 125°C túl sok, ha valós érték lenne, akkor valami már kezdene nem működni.
Egyébként milyen program írja ki ezeket az értékeket? Ha kicsit még nyomozni szeretnél, akkor próbáld meg más programmalal is megnézni a géped, például ezzel, ezt telepíteni sem kell, csak a mappájából futtatni. Előtte a másik monitorozó programból - ha az állandóan - futna, lépj ki. .
-
Ensym
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám merült fel, hogy az AUX nagyon fel melegszik (nem értek hozzá ne tudom mi az).
System: 36 C
CPU: 34 C
AUX: 125 C
HDD: 33 C
VGA: 48 CEddig különösebb problémám nem merültek fel csak ez aggaszt, hogy mit kéne vele csinálnom.
Semmi nem volt húzva a gépen.
CPU: Amd Athlon II x4 631
MOB: Asrock A55M-HVS
VGA: Sapphire HD7750 1gb ddr5Válaszokat előre is köszönöm!
-
Algol
senior tag
válasz
TorpPiri #515 üzenetére
Ez a processzor hőmérséklet még nem vészes és az is rendben van ha ilyenkor már ugyancsak pörög a ventilátor. Sajnos az nem derült ki, hogy minek lehet a hőmérséklete a SpeedFan által kiírt Temp1: 64°C.
"túlpörög a venti ... furcsa, mert nem érzem, hogy meleg lenne a gépem alja
A ventilátor fordulatszámát egy hőmérséklet érzékelő jele vezérli. Ott a gépben, ahol ez az érzékelő van, valamiért meleg lesz. Erre gyorsabban kezd forogni a ventilátor, de így sem képes az érzékelő környékét lehűteni, sőt ez a melegedés később a gép kikapcsolódását okozza. Nagyjából ez történhet a gépedben.
Leírom, hogy én mit tennék, bár nem biztos, hogy te is meg akarod / tudod ezt tenni, mert ehhez szerszám, gyakorlat és némi információ is kellhet. Bár az utóbbit a netről esetleg meg tudod szerezni, ha beírod a keresőbe: "How to disassembe Acer Emachines E728".
Szerintem ellenőrizni kellene, hogy szabadok-e a gép szellőzését biztosító légutak. Elsősorban a ventilátor és a lemezes hűtőradiátor csatlakozásánál szokott összeállni a sok apró szösz egy posztószerű anyaggá, ami szinte teljesen elzárja ott a levegő útját. A laptopokban levő hűtőtest általában két hűtőpadból szokott állni, melyeket hőcsövek kötnek össze egymással és a radiátorral, így szállítva a radiátorba a keletkező hőt. Az egyik hűtőpad a processzorra-, a másik a videokártyát tartalmazó chipre illeszkedik. Ezek a radiátorral és a hőcsövekkel együtt egy darabot alkotnak. Ezt a hűtőtestet kellene kiszerelni, közben megfigyelni, hogy jól illeszkedik-e arra a bizonyos második chipre. A hővezető pasztát - ami többnyire ilyenkorra már meg szokott keményedni - le kell pucolni és frissel helyettesíteni. A gondos összeszerelés után a gépet tesztelni kell videokártyát, processzort terhelő programokkal, miközben figyeljük ezek hőmérsékletét.
Ha ez az eljárás nem oldja meg a problémát, akkor mindenképpen szervizbe kell vinni a gépet, ahol valószínűleg alaplapot akarnak majd benne cserélni.
Van olyan gép amelyiknél a hűtőrendszer kitisztításához elegendő a gép alján egyetlen takarólemezt leszerelni, de olyan is amelyiket (a kijelzőjén kívül) teljesen szét kell szedni ahhoz, hogy a hűtéséhez hozzáférhessünk.
-
Algol
senior tag
válasz
TorpPiri #513 üzenetére
"gyakran túlpörög a venti, és ilyenkor rendszerint kilövi magát a gép"
Először is mit értesz azon, hogy "kilövi magát a gép". Vajon a gép kikapcsol, vagy újraindul, vagy kifagy?
A mellékelt SpeedFan képernyőn minek a hőmérséklete lehet a Temp1: 64°C?
Hogy többet megtudjunk próbáld meg más progival is megnézni a géped, például [ezzel], ezt telepíteni sem kell, csak a mappájából futtatni.
-
TorpPiri
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, ha mégsem, kérlek szóljatok! Olyan problémám lenne, hogy a laptopomban (Acer Emachines E728) gyakran túlpörög a venti, és ilyenkor rendszerint kilövi magát a gép. Azért furcsa, mert nem érzem, hogy meleg lenne a gépem alja, sőt sokszor hideg levegőt (még csak kicsit sem langyos) lövel ki magából.
Ez a probléma sajnos játékoknál rendszeres, így játszani nem nagyon lehet rajta, viszont van, amikor egyszerű böngészés közben előbukkan a probléma, nézzek épp videót vagy csak fórumozzak, akármi..
Hallott már esetleg valami hasonló problémáról?A SpeedFan program segítségével lemértem a gép hőmérsékletét, amikor kicsivel is jobban pörgött a venti, de szokott ennél sokkal gyorsabban-hangosabban is.
Valaki tudna segíteni?
Előre is nagyon köszönöm! -
Algol
senior tag
válasz
szabi001SA #510 üzenetére
Látom, és a Temperature #2 ráadásul változtatja is az értékét, így nem mondhatom rá, hogy erre a csatornára az érzékelő be sincs kötve.
Amit azonban tudni érdemes, hogy ezek az alaplapi szenzorok analóg jelet szolgáltatnak és ezt a jelet valahogy el kell vezetni az érzékelőket kezelő super i/o chiphez, esetedben ez a Nuvoton NCT6771F. Ez a jelelvezetés hosszú úton történhet és egy analóg jelre mindenféle zavarjel rakódhat, akár annyi is, hogy teljességgel használhatatlanná teszi az eredeti jelet.
Más a helyzet a processzor maghőmérséklet értékeivel. Pont az analóg jeleknek az előbb leírt problémái miatt a processzorgyártók bevezették a digitális hőmérséklet érzékelő szenzorok - DTS - használatát a processzoraikban. Az Intel a Core processzoroktól, az AMD az Athlon 64-esektől kezdődően. Ez azt jelenti, hogy az érzékelő analóg jelét már a processzorban digitálissá alakítják, ezt az értéket egy regiszter tárolja, ezt már csak ki kell olvasni. A digitális jelek a zavarokkal szemben sokkal jobban védettek.
Esetedben ez azt jelenti, hogy vagy az adott érzékelő hibás, vagy a tőle származó jel túl sok zavart szed fel.
Ha a nálad mutatott 124 - 127 °C hőmérsékletek valósak volnának, már nem működne az alaplapod.Egy dolgot még megpróbálhatsz: frissítsd a BIOS-t, ha netán nem a legújabb verziójú van fenn nálad, ez esetleg javíthatja a problémát.
Végső soron írhatsz az ASROCK Supportnak, megkérdezheted: "mi mán ez?"
-
Tonett
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az ügyben, hogy egy fx-8150 milyen hőfokon kellene hogy menjen hyper evo 212 hűtővel átlagos szobahőmérsékletek mellett? Annyi infót találtam mindössze, hogy 61C a proci maximuma amit én rendszeresen el is érek kisebb terhelés mellett is (pl telepítés). Alapjáraton 45-48C között mozog... Amennyiben ezek az értékek nem jók, mi lehet a megoldás mert a hűtő elvileg jól van felrakva és paszta is került alá elegendő?(ez a melegedési jelenség okozhatja a jelentős teljesítmény romlást amit tapasztalok ?)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Tonett
-
Algol
senior tag
válasz
szabi001SA #508 üzenetére
"csak ez az AUX zavaró!"
A 127°C lehetetlen érték, ami azt jelenti, hogy vagy nincs ilyen szenzor az alaplapodon vagy a mérőprogramod értelmezi rosszul az értékeket. Nem kell foglalkoznod vele. Milyen programmal is mérted ezeket?
Vízhűtés mellett a processzor hőmérséklete korrektnek tűnik, de a magokra kiírt 0°C-os értékek, már azt mutatják, hogy a mérőprogram rosszul ismeri fel a szenzorokat. Próbáld meg más progival is megmérni, például ezzel, ezt telepíteni sem kell, csak a mappájából futtatni.
-
szabi001SA
csendes tag
Helló!
Alaplap: 26C (Asrock 870 Extreme3)
CPU: 33C (DualCore AMD Athlon II X2 270, 3.4GHz (17 x 215))
1. mag: 0C
2. mag: 0C
GPU: 31C (PCI Express 1.0 x16: MSI NX7950GT-E (MS-V066))
HDD: 20C
SYS/ AUX: 127C (nem sok ez egy kicsit??) és pontosan mi ez az AUX?? a proci húzva van 3.4ről 4.1re, Termaltake vízhűtéssel! azzal nincs baj! csak ez az AUX zavaró! -
mr_ricsi
veterán
A D820-nak beépített hővédelme van, ami nem engedi a tokhőmérsékletét 64,1 °C fölé.
Ha 80-at mértél, az nem lehetséges.
Másrészt ha meleg a proci, akkor meg kell nézni, hogy rendben van-e a hűtése, van-e paszta a cooler alatt, rendesen felfekszik-e a procira, nem poros-e, forog-e a ventije, van-e megfelelő légcsere a házban. -
haddent
addikt
Hűtéstől függ... gyári intel hűtéssel ha húzod és 100% ra kihajtod akkor akár ennyi is lehet 100% terhelés alatt... alapjárat 60fok irreális és lehetetlen, ha van rajta hűtőborda kb
..
Egy 3hőcsöves hűtővel 60fok fölé nem menne szerintem... Persze ha nem adsz neki mittomén 1,6V -ot -
zobika
tag
Üdv!
Kérdésem a következő:
Dualcore e5800 (3,2GHz, 2 MB Cache, 45nm, 800 Mhz FSB) proci milyen hőmérsékleten működik? Alapjáraton, és terhelve(pl.játék alatt)? Most egy Pentium D820-as procim volt, ez borzasztóan melegedett, alapjárat 60 fok, játék 75-80 fok. Gondolom ennél azért jobb lesz a helyzet?! -
Adamyno
tag
R04CH
Toljál be a házba annyi ventit és olyan nagyot amennyi és amekkora csak belefér, dugd rá az alaplapra vagy egy átalakítóra őket, ha nincs máshogy hely nekik. Lehetőleg úgy áramoltasd a levegőt, hogy elölről hátra, lentről felfelé. Utána nézd meg a hőfokot újra, más programokkal is.
A zajterheléssel ne foglalkozz, ha veszel egy pici chipsethűtőt az jobban sípol mint egy repülőgép pár hét vagy hónap múlva.
Vagy szerezz egy vízhűtést, amihez chipset hűtő rész is van. Az viszonylag halk és megbízható hűtést ad, ha össze van rakva, viszont drágább a léghűtésnél.
-
Adamyno
tag
Hát ezt nem bírtam ki
Ha neked vízhűtésed van öreg, akkor mitől másabb mint a léghűtés?
Attól, hogy a víz 10 centivel odébb viszi a hőt, amit ugyanúgy a ventillátor fúj ki a bordák között?Vagy talán folyékony nitrogénnel vagy kompresszorral hűtöd? Mert ahhoz képest meg igen magas a hőmérséklet
-
R04CH
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy Asus p5n7a_vm alaplapom és a gyári chipset hűtése elég silány mivel a maga a chipset 81 °C-os windowsban. Na én arra lennék kíváncsi, hogy milyen chipset hűtőt ajánlanátok ami megbízható és nagyot hűt.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
GGGGG0313
csendes tag
Sziasztok! Tudna valaki nekem segíteni? Amikor bekapcsolom a számitogépem,nincs az a csipogo hang ami szokott lenni és nem jelenik meg semmilyen kép a monitoron (miden zsinor a helyén és jol be vannak dugva)! Visszont nem érzékeli se az egeret,se a kaviaturának a jelado érzékelöjét! 1 darabig ég az lámpa ami azt jelzi h tölt,dolgozik a gép de késöbb elalszik a fény és nem birom sehogy se ujrainditani,resetelni a gépet csak ugy ha hátul kikapcsolom az áramtalanito gombot és utána vissza! De nem érek el vele semmit mert kezdödik minden elöröl! Elöre is köszönöm a segitséget!
-
Jeesus
csendes tag
Sziasztok!
A négymagos AMD Phenom II X4 955-ös CPU-m hőmérsékleteivel akadtak problémáim.
A baj az, hogy mindenféle tuning és húzás nélkül bármilyen nagyobb processzor terhelésnél (a 100%-ostól még igen messze) 75-80 Celsius fok fölé kúszik a hőmérséklete.
Gyári hűtő van ugyan rajta, ami nem sokat ér, de még ehhez képest is durvának tűnik nekem.
Valami ötlet???Gondoltam arra is, hogy elb***tam mert túl sok hűtőpasztát használtam, de ha valaki meg tudna ebben erősíteni vagy meg tudná ezt cáfolni az jó lenne.
Előre is köszi!
-
Fetyoka0
tag
A proci hőmérséklete max 48 C-ra megy föl everest terhelési tesztje alatt. Aztán kifagy. Majd nem indul el a gép ismét. Megnyomkodva a hűtőt ismét elindul és megy egy ideig.
Ilyenkor mi a helyzet ? Mikroszakadások az alaplap többrétegű NYÁKjában?
-
Fetyoka0
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy 478-as és egy 775ös konfigom. Egyik se akar bekapcsolódni csak ha nyomom erősen a procihűtőjét a proci felé.
Egyébként csak bekapcsol a gép és nem ad jelet a monitorra. Ram tuti jó, videokari tuti jó. Procik, alaplapok elvileg jók ha így működnek.
-Táp egy 350-es DELTA.
-Procik letisztítva hűtőjük letisztítva újrapasztázva(ezüst).A 478-assal már újrahúztam egy windowst de kifagy mindig. Ha nagynehezen bakapcsolódik a procihűtő mozgatás hatására, akkor a biosban 45 fokot mutat. Amúgy a bios a procihűtő hőmérsékletét vagy ténylegesen a procijét mutatja?
Ha nincs a házban rendesen megfeszítve az alaplap(odacsavarozva rendesen a házhoz) mondjuk csak házon kivül probálgatom az befolyásolhatja a hűtő illeszkedését?
Teljesen tanácstalan vagyok.
ps.: ja amúgy ha paszta nélkül próbálkozok stabilabbnak tűnnek és gyakrabban is elindulnak, viszont akkor a bois 55 fok körülit mutat.
remélem jó helyen kérdezősködök -
Gerisz
addikt
Az intel lecsökkenti a processzor sebességét, majd kikapcsol ha túlmelegszik minden külön program nélkül ezzel nem kell foglalkozni.
Vészesnek nem vészes, ezt tudja a gyári hűtő. Ha bírod a hangját akkor maradhat, a szellőzés egyébként mindennek csak jót tenne, még ha alacsony fordulatú ventikkel oldod meg akkor is. -
flash-
veterán
válasz az előző kérdésemre?
-
flash-
veterán
sziasztok
az alábbi konfigom van.
játéknál (call of duty-MW2 nél)itt vannak a hőmérséklet értékek:negyed óra játék után.
ezek mennyire veszéles értékek?gyári hűtés van a procin.és semmi extra hűtés nincs.
muszály lecserélni a gyári proci hűtőt?plusz még házba is kéne vennem?A másik kérdés pedig,hogy van olyan program,ami leállitja a gépet,ha valami eléri a kritikus hőmérsékletet a konfigban?
vagy legalábbis bezárja a játékot,vagy figyelmeztet játék közben? -
embe
nagyúr
Vegyél rá egy Arctic ventit, például ilyet.
A lényeg, hogy a csatija ilyen, és így sorba lehet kötni a ventiket. Mondjuk veszel egy ilyen pwm-es ventit, olyan méretben mint ami a proci hűtődön van. Azt a ventit pedig rácsatlakoztatod a fenti venti csatijára. Ez persze akkor jó megoldás, ha a proc. hűtődön valamilyen szabvány méretű venti van.
-
albert8
veterán
válasz
pottyantós #484 üzenetére
Igazad van
de ha passziv a procihűtő akkor semmi akadálya
Azon kivül pedig nem látok rajta -
tjokai
senior tag
Ha igen, miylen csatlakozót kell keresnem?
-
tjokai
senior tag
ASUS M2N68 alaplapra köthető plusz ventillátor?
-
roro27
tag
Sziasztok!
Tegnap olvasgatva ezt a topicot gondoltam megnézem milyen meleg a procim. Hát 60 fokos volt úgy hogy a géppel semmi izmos dolgot nem csináltam! Ma pedig a gép indításakor is megnézem a hőfokot induláskor 37-38 fok ez elég érdekes számomra. A másik dolog am i feltűnt a BIOS nézegetése közben ahol meg lehet nézni a feszültségeket a BIOSban ott a hogy ugráltak a fesz értékek úgy jöttek ki valami hangok az alaplaból. Elég furcsán hangzik de tényleg így van. Ezek normális dolgok és hagyjam vagy minél hamarabb derítsem ki mi okozza őket?
Köszönöm a válaszokat! -
zoli03
őstag
1. hsz-ból idézet:
"A SZOFTVERES ÉRTÉKEKNEK NEM SZABAD HINNI, MERT KÖZÜK SINCS A MÉRÉSHEZ.
EGYEDÜL MÉRŐMŰSZERREL MÉRT ÉRTÉKEKBŐL LEHET ÉS SZABAD KÖVETKEZTETÉST LEVONNI.
Ezért mindenki mérjen multiméterrel, vagy egyéb feszültségmérővel, ha konkrét választ vár, különben mehet a sóhivatalba. Nem feszültségmérő a BIOS, Everest, Speedfan és egyéb szoftver, aminek az értékét a monitoron láthatod és nem külső hardver által mért értékről van szó."
-
flash-
veterán
itt a raidmax quantumról kérdeznék hogy egyik érték sem magas a teszteknél?
http://www.overclockersclub.com/reviews/raidmax_quantum/5.htm
-
flash-
veterán
sziasztok
találtam egy házat ami tetszik,csak negativumnak az írják a teszt oldalon hogy x58 as lapoknál nem tökéletes a hütése
itt a teszt:
http://www.overclockersclub.com/reviews/nzxt_lexas/5.htm
valóban kell félnem?
vagy ezek az értékek jók,normálisak? -
Baltásgyilko
csendes tag
válasz
knorbert1992 #458 üzenetére
Így van köszönöm szépen. Még annyi lenne, hogy az ATT-ben hol tudom azt beállítani hogy üresjáratban mennyire vegye le a GPU és a RAM frekvenciáját? Az overdrive 5 menüpont az?
-
knorbert1992
tag
válasz
Baltásgyilko #457 üzenetére
okés az a lényeg
jó segítség volt a forum társ
-
Baltásgyilko
csendes tag
válasz
knorbert1992 #456 üzenetére
Ati Tray Tools-sal megoldódott a gondom, hang és hő is elviselhető
-
knorbert1992
tag
válasz
Baltásgyilko #454 üzenetére
Köss kompromisszumokat
,vagy a hang v a hő
te döntöd el
-
Krisinto
őstag
válasz
Baltásgyilko #452 üzenetére
Lehet,hogy hibás a kártya...
Nekem egy 4670-em volt és néha nem indult a venti...
AtiTrayTools-al próbáld meg szabályozni,de mielőtt feltennéd töröld a catalyts control centert! -
Baltásgyilko
csendes tag
válasz
knorbert1992 #453 üzenetére
Próbáltam és úgy tudom is állítani, csak úgy az a gondom hogy nincs számomra megfelelő beállítás, olyan hogy üresjáratban ne legyen hangos, játék közben meg jól hűtsön. Azért is kérdeztem itt hogy lehetne-e valami megoldás rá hogy elöbb kapcsoljon be a venti automata szabályozásnál.
-
knorbert1992
tag
válasz
Baltásgyilko #452 üzenetére
Elvileg én is most tudtam meg ,hogy a CCC-be csak a rev kariknak vezéerlhető kézzel a hőmérséklete. Próbáltad már? Bemész CCC-be ott az Overdrive opciónál keress venti szabályzást ,ha találsz akkor azt állítsd a vga-d izlése szerint ..
-
Baltásgyilko
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy valaki találkozott-e már az én problémámmal.
A probléma a következő:
Videókártya: Sapphire 4850 gyári hűtő (1slot). Legújabb catalysttal (régebbiekkel is volt ez a hiba). A videókártya meghajtóprogramja csaj 70 °C-os hőmérséklet felett kapcsolja fel a ventit.
Van-e erre valami megoldás? Mert így az átlag hőrmérséklet 80-82°C. -
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Szab1990 #443 üzenetére
Igazából ha azóta használod akkor most se lesz baja. De biztos ráférne egy alapos takarítás. 3-5 fokot is jelenthet, de ha durva a helyzet akkor többet is. A házvetiknél meg az a lényeg, hogy ne egymás ellen dolgozzanak, hanem áramoltassák a levegőt a házban elölről hátra.
(#445) Krisinto: a pénzköltést hagyjuk arra az esetre ha más nem jön be
Ellenben igazad ven, mert épp most akarom eladni a ac freezer 64 promat
CSak sajna ez am2 lefogató. -
Hunter2
addikt
válasz
jblgti38 #429 üzenetére
Ez a legfrisebb verzió, próbáld ezzel. EVEREST Ultimate Edition v5.50.2183
-
Szab1990
csendes tag
van 12 cm 1 elöl 1 hátul hát lehet az lezs az a baj fénykorában nem néztem meg mennyi volt akkor a hőfok csak most kattnatma rá vagy 2 napja
amúgy 2008 augusztusban vettme agépet de akkro ezekszerint szart sme ér a gyári hűtő anélkül kéne árulniuk és és annak az árábol lehetne venni oylat ami redesen tezsi a dolgat
-
Szab1990
csendes tag
jah gyári hűtő pasztazas segítene vmennyit ? gigabyte gz-x6om van
-
Szab1990
csendes tag
sziasztok mit szoltok ehez a hőmérséklethez naon sok? E8500as intel p5e3 alaplap 1104es Bios kb 26 fokos szobai hőmérséklet
everest szerint:
sapka:66-68 fok között valtozott terhelés alatt (crysis)
core1:63-64
core2:63-64
gpu:53
hdd:39
alaplap:40 -
JoolsNOS
veterán
válasz
jblgti38 #431 üzenetére
A terhelés utáni hőmérséklet kb 1-2 mp után 10-15 fokot eshet, tehát nem tudsz nézni. És igen ha nem ismeri fel az alaplapot akkor amiatt lehet fals az eredmény.Ugyanis a magok hőmérséklete a prociszenzor alapján jön, a proci kupakhője meg elvileg a lap alapján.
Hopp most látom megoldódott.
-
-
jblgti38
tag
-
Aethel
aktív tag
Üdv!
Asus a7n8x2.0-ás alaplapnak a 61°C normális? Nem sok ez egy kicsit?
Az Athlon 3200+-os proci 34 °C-os, 1950-es HIS kártya pedig 66°C-os.Ezek mind alapjáraton mért adatok.
-
jblgti38
tag
válasz
JoolsNOS #430 üzenetére
ati HD4870 sapphire azon belül pedig Toxic vagy hogy.
Biosszal is tudok nézni terheltet.
hisz ha terhelés után gyorsan nyomok egy restartot akkor....
annyi idő alatt nem nagyon hűl túl sokat.
max 1-2 fokot.neM?am most nézem.
az everest felsem ismeri az alaplapom.
üres az a mező.
ezért lehet esetleg a gond?
mert ettől függetlenül a procimat szépen felismeri -
JoolsNOS
veterán
-
jblgti38
tag
5.01.1700-s verzió konkrétan.
ma beszéltem egy rendszerinformatikussal aki igen csak sok gépet rak össze és elég régóta van a szakmában.
ő azt mondta h a bioszé lehet a pontos mert hogy annak ott van valami érzékelője(ő persze rendesen megmagyarázta,én meg ennyit értettem meg)
meg hát ugye megtapogattam a hűtőt mindenhol és nem volt meleg,így valószínű hogy
a biosz értéke volt a pontos(vagy legalábbis pontosabb)
hiszen ha a proci 90 fok lenne azért a hűtőt nemigen fogdostam volna úgy.
ettől függetlenül már csak az zavar hogy mégis milyen progit kéne letöltenem ahhoz hogy az igazi értékeket lássam:Segyébként van még egy érdekes adat ez pedig a GPU dióda (MemIO) 63 °C.konkrétan.
és persze ez az adat terhelés nélkül van.
ez nemgáz? -
jblgti38
tag
most teszteltem...kikapcsolás előtt az everest 82 fokot mért a cpun.
kikapcsoltam majd jól meg tapogattam a hűtő minden részét,azt is ami közvetlenül rámegy a cpura és abszolút nem forró ,inkább langyosnak mondanám.már pedig biztos jólvan rárakva a hűtő mert egy számtech boltban rakták rá.
bár a hűtő pasztát a közepére nyomta egy nagyobb kocka alakzatban. -
jblgti38
tag
gondolom ez természetes.
de a kérdés még mindig az ,hogy ezt lehet-e terhelni?
mert terhelés alatt felmegy 92ig.
a magok hőmérséklete is felugrik egy 10est.
kb 40-re. -
jblgti38
tag
nem esik vissza.
a bioszban alapból kevesebbet mér egy jó 40-50 fokkal.
az everest ugyan annyit ír mint mielőtt kikapcsoltam.
csak azért írtam h érzékeltessem a nagy különbséget ami számomra felfoghatatlan.most teszteltem.
Everest : cpu:81
magok:32
Coretemp:35
biosz:44ha ezt valaki érti....
-
válasz
jblgti38 #422 üzenetére
az a baj, hogyha terhelés megszűnése után 1-2 másodperce már vissza esik a hőmérséklet akár 20-30 fokot is.... szóval a reset és bios megoldás ezért nem hiteles.
a másik érdekesség, hogy a magoknak midig melegnek kéne lenni mint magának a procinak. De lehet rossz benne a hőelem. -
jblgti38
tag
válasz
JoolsNOS #421 üzenetére
najó de tegyük fel megtapogatom a proci hűtőt...de ha nem vezeti jól a hőt akkor hiába tapogatnám...
Core Temp...nemtudom 33-34 fokot mutat.Az everestnél sehol sincs ilyen adat.
a magok 30 fokosak maga a cpu meg 79:S
ha terhelem rendesen akkor fel megy olyan 90re.
1x próbáltam terhelés után gyorsan újra indítottam megnéztem bioszban 48 fok körül mérte az értékét, az everest meg 92
akkor még nemvolt coretemp-em fent,azzal nem mértem.
fogalmam sincs hogy melyik miért mutat annyit amennyit.
általában mindenki az everestet ajánlja.de lehet csak azért mert mindenki csak ezt ismeri?^o)
számomra még mindig rejtély hogy ha a magok jó hőmérsékleten vannak akkor a 'cpu' mégis marha magas,pedig állítólag nem kéne. -
jblgti38
tag
ez egy amd athlon II x3 425.
Rana magos.
levettem az egyik oldalát a gépnek(azt az oldalát ahol nincs semmi csak a fal,amire felcsavaroztam a lapot) megtapintottam az oldalát de nem igazán mondanám azt h sűt.
langyos.azért ha 80-90 fok lenne sztem jobban érezném.
mellesleg a biosz 40 fokokat ír.
fogalmam sincs h akkor ezzel egyáltalán lehet vmit csinálni,v már szimplán azzal is rontom a proci állapotát hogy alap helyzetben megy a gép:Smellesleg: az tény h nyomja ki a meleg levegőt.az azért nem hideg
de nem égeti le a kezem.. -
WolfheartGR
őstag
-
jblgti38
tag
leszedtem egy új everest-et...
ez már végre kiírja h magonként 37.
és maga a cpu meg 81.
ezmost mi is?:S -
jblgti38
tag
sziasztok!
az Everest nekem kb 80 fokot szokott mutatni alap állapotban a cpu-ra .
ezzel ellentétben a biosban olyan 46.
feltettem egy Coretemp nevű programot az viszont 34 fokot ír:S
mi tévő legyen hogy megtudjam az igazságot?
levettem az oldalát és megtapintottam a gép oldalát ott ahol a proci van,de igazából csak langyos,semmiképp sem meleg.
azért ha ien 100 körül lenne a proci hőmérséklete egészen más tapintása lenne a gép oldalának nem? -
Prohard22
csendes tag
hy E8400 alap 45 50fok jó ez???? menyinek kell hogy legyen
-
Ryder1
senior tag
Lenne megint néhány kérdésem.
Először is nézzétek meg ezt a pár képet amit Everestből csináltam:
[processzor]
[processzor2]
[Érzékelő]1, Tehát azt nem értem, hogy miért nem érzékel semmit? Pedig lenne mit: Proci, VGA, HDD, ventik fordulatszáma.
Proci: Intel Pentium 4 2,8 GHz
VGA: Asus ATI HD 3450 512MB DDR2
HDD: Samsung HD322HJ
Ventik: 2 db Kolink Silent 8cm Case Fan, 1 db Spire SP08025S1L3/42, Lehetséges, hogy ezek a típusok nem támogatják azt, hogy meg tudjam mérni, illetve rosszul vannak bekötve?
A ventik nem az alaplapon található 3 pines csatlakozóra vannak kötve, hanem a tápból egy molex csatlakozóra.
A VGA-nak van egy hőmérő progija, de az valamiért nem akar elindulni, de már régebben használtam, tehát annak támogatnia kell a mérést.Remélem tudtok valami megoldást a problémámra.
-
Ryder1
senior tag
Na bekötöttem.
Ebből van egy hátul
Ebből meg egy hátul, egy elől.
Lehet, hogy majd lesz egy 4. is előre, de most ez a 3 is jobb, mint ami eddig volt, azaz nem voltKöszi mindenkinek a segítséget, aki segített.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Indiában szeretnek TV-zni
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest