- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Így építsd a billentyűzeted!
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hangszigetelt ház, elöl két-három 140-es Noctua , hátul egy 120-as (esetleg a Phanteks 30 mm vastag keretű motyóiból raksz be 3-4 darabot), NH-D15, folyékony fém kence, csúcshűtéses VGA, passzív táp és jól beállított ventiprofilok kombójával szerintem kulturált eredményt érhetsz el.
Esetleg egy igényesen összerakott DIY vízhűtés lehet még megoldás, bár az elég körülményes (és olyan is volt, aki az óriási radiátorokat + ventiket egy másik helyiségben tartotta, de ez ugye nem mindenki számára opció).
-----------------------------------------------------------------------
(#26) Chp: Itt két moncsival, 15-ös fényerővel 110, 60-assal 140 watt körül fogyaszt a masina (egy moncsi + alacsony fényerő kb. 90 watt). Azt vettem észre, hogy a fénysűrűség variálása eléggé kihat a dologra – legalábbis ezeknél a kijelzőknél (LG 24GM77).
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
PuMbA
titán
Igen, 200W-os összfogyasztású konfigurációkat még könnyű csendesen hűteni, nem is kell annyi ventilátor, nem is kell gyorsan forogniuk, ott nem áll fent ez a probléma
Synthwave: Hogy lehet megoldani? Nekem 250W-ot már azért nem egyértelmű, mert 3db 140cm-es halk házventi is csinál már kicsit hallható zajt 800-900 RPM-en egy szellőző házban. 500RPM-en pörögve még okék.
[ Szerkesztve ]
-
Azért azt is meg lehet úgy csinálni, hogy valóban csendes legyen, csak igen mélyen a zsebbe kell érte nyúlni.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
PuMbA
titán
Így van. Ha fejhallgatóval / valamivel nagyobb hangerővel hangfalon és külön szobába elvonulsz / egyedül élsz, akkor lehet hangos egy gép, de egyébként a lakásban lévők hallgathatják a sugárhajtóműveket működés közben
A zaj meg ugye nagyobb probléma, mint 10-15 éve volt, mert a fogyasztással erősen megnőtt a ventilátorok száma a PC-ben. Erős zajszennyezést okozó eszköz lett egy 400-500 W-ot fogyasztó játék PC.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Az a verzió volt nekem is. Természetesen nekem sem volt vele bajom ott, ahol Te is írod.
Viszont Time Spy, illetve GTA V alatt fel tudott szépen hangosodni. Jelenleg az Asszony gépében dolgozik. 1075mV mellett 2150MHz-re leszabályozva teljesen csendben van és beéri kb. 75W-tal.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
A 6700 XT mellett labdába se rúghat.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
-
Nincs mit, just doing God's work.
Ha érdekel majd még ajánlás, nyugodtan dobhatsz egy privit, aztán lépésenként elárasztalak csekkolásra érdemes dolgokkal.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Chp
őstag
válasz
Synthwave #13 üzenetére
Millió köszönet a részletes információkért!
A Doomworld oldalról nagyon sok modot szereztem már be - mod ezesetben pályacsomag, epizód vagy total conversion -, lehet tényleg érdemes lenne regisztrálni mostmár. Ki fogom próbálni amiket ajánlottál, egyébként is nagyon durván lázba tud hozni egy atmoszférikus helyszín, amit művészi szinten építettek meg lelkes modderek, szóval igazi csemege amit felkínáltál és ismételten köszönöm szépen! -
"Alapvetően, ha..."
Akkor ezek szerint respectable casual vagy, nem filthy.
"a DW-ön rápillantva a linkre megindult a nyálelválasztás"
Egen, SuperCupcakeTactics az egyik kedvenc mapperem az ultimate cyberpunk megawad AUGER; ZENITH <---- $$$ óta, ami a körítését tekintve észbontó, hogy complevel 2, szóval még Boom-kompatibilitás sem kell hozzá, csak limit-removing. Mármint eszméletlen hangulat a '80-as/'90-es évek japán cyberpunk vibe-jával és millió referenciával, mindez egy rakás interaktív DoomCute-tal és az egyik pályán rombolható oszlopokkal megfejelve, sőt néhol a szabad téren esik az eső. ESŐ. Limit-removinggal.
tl;dr: Ez egy szerelmeslevél azoknak a klasszikus shooter rajongóknak, akik szívük rejtett bugyraiban hordják a cyberpunk műfajt, kiváltképp annak az Aranykorból származó, japán eredetű animációs iterációit (Patlabor, AD Police, Bubblegum Crisis, Cyber City Oedo 808, Ghost in the Shell, Akira stb.).
Ebben a cuccban amellett, hogy 5 (4,5, mert az egyiknél csupán társszerző) pályát jegyezhet (köztük a nyitányt és a magnum opust is), ő volt a projektvezető is. Igen sajátságos, felismerhető stílusa van; érdekes, részletgazdag geometria sok szintkülönbséggel és jellemzően kondenzált akció, ami az enyhén kaotikus textúrázással a rendezett entrópia benyomását kelti.
Ha még nincs DW reged, érdemes csinálni egyet, aztán néha-néha körbenézni az oldalon. Tele van hasznos infókkal, segítőkész emberekkel, érdekes topikokkal és jobbnál jobb WAD-okat ismerhet meg az ember.
YouTube-on leginkább MtPain27 csatornáját ajánlom a témában, mindenféle mapszetteket szokott bemutatni, igényes stílusban.
Lenne még rengeteg ajánlásom mindenre is
, de türtőztetem magam, és csak esselfortiumék Knee-Deep in Knee-Deep in ZDoomját hagyom itt a poszt epilógusaként. Észveszejtő mágia, hogy ez VANILLA. Mármint fut az eredeti DOS-os doom2.exe-vel!
A GZDoomot kissé ironikus módon nem szeresse, de tipikusan az a kategória, amiért az ember leszed egy Chocolate, Crispy, PrBoom+ vagy DSDA-Doomot, esetleg Woof!-ot (szóval egy vanilla demo kompatibilitást piedesztálon kezelő source portot), ha eddig még nem tette volna.
Egyébként 0.25 óta a DSDA-Doomban már van úgynevezett Indexed renderer OpenGL alatt, ami a PrBoom portcsaládban a GLBoom és GZDoom rendererek után elsőként szinte alig különböztethető meg rénézésre az OG szoftverestől, viszont reszponzívabb annál – meg nyilván kategóriákkal jobb frame rate-eket produkál, mert a GPU nem csak dísznek van a gépben. Nagy jóság.
[ Szerkesztve ]
-
Chp
őstag
válasz
Synthwave #11 üzenetére
Alapvetően, ha nem nézem a fényekkel való kísérleteket, én is jobb szeretem a vanilla külsőt, annyi, hogy magasabb felbontáson, de mégis az említett textúra szűrés nélkül jó pixelesen, eredeti textúrákkal és játékmenetet befolyásoló módosítások nélkül, viszont mindezt magas, - 120-as - FOV beállítással, mert szeretek szélesen, sokmindent látni. A PWAD javaslatod nagyon szépen köszönöm, ha lejjebb ment a Napocska, erre mindenképpen rá fogok nézni, mert még nem láttam ezelőtt - irgum és burgum nekem, hozzá is teszem gyorsan, a DW-ön rápillantva a linkre megindult a nyálelválasztás.
-
Egen, valóban nem egy hajóban evezünk a folyón; itt a GZ-t hamar felváltotta a Crispy Doom, majd a DSDA-Doom, 99,5 százalékban csak compleveles cuccokat játszom, 144-es monitorral, bill + egérrel, 640 x 480-ban (igaz, néha befigyel az 1176 x 664 is; slaughter mapokon nem feltétlen jön rosszul a szélesebb látómező, mikor a lényóceánt terelgeted, és a prioritást élvező monsztákat is könnyebb beazonosítani a némileg magasabb felbontás miatt), és alkalmasint demókat is rögzítek (UV Speed, UV Max, NoMo). Dióhéjban low res@"vanilla-esque" emberke vagyok, kompetitív hajlamokkal. : >
De így már értem a "mocskos dolgokat".
Viszont ha rá vagy úszva a Hereticre, Cuppyék új PWAD-ját érdemes lehet megnézned, ha nem láttad még.
[ Szerkesztve ]
-
Chp
őstag
Gyakran veszem elő a Doomot, Hereticet, Hexent és ezen engine-en futó alkotásokat, általában egy jó végigjátszás után elmúlik egy időre az inger, de tavaly október óta nem bírom letenni a Hereticet és a hozzá készült modokat. Most ott tartok, hogy külső, dinamikus fényeket befolyásoló modokat tesztelek zseblámpa funkcióval Hereticben, kontollerrel játszva 4K-s televízión, textúra szűrés nélkül, custom mapokon. Többet kár is írni.
Asszem beszippantott kicsit.
-
Oké, a portból sejtem, hogy casual
, de azért érdekelt volna.
------------------------------------------------
(#7) kiegészítés: Pontosabban két modell és négy SKU, viszont az OC-s verzióknál picit több az általánosan megszokott jelzésértékűnél a tuning (+145/+130 MHz), szóval nem feltétlenül okafogyott teljességgel – bár az igaz, hogy a világot megváltani sem fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Bizony. Az egyszerű szófordulatok mögötti háttérjelentések gyártása mindig felderíti a borús délutánt.
Amúgy a "nem esett túlzásba" szókapcsolatnak itt pozitív a felhangja, mert azt jelenti, hogy a gyártó nem árasztotta el a piacot 86 SKU-val, amik között esetenként nagyítóval kell keresni a különbséget; egyelőre van két modell, egyik sem háromventilátoros (ez sokaknál biztosan érdeméremmel honorálandó), egy pedig "ITX-es" ----> nem esett túlzásba = a lényegre koncentrál, nem specifikál "túl".
------------------------------------------------------
(#4) Chp: "GZDoom közben"
Nocsak, potenciális akolitát érzékelek a radaron. Mesélj még! : >
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Párban, de minek?
-
-Sazso-
csendes újonc
Azért itt is beindult a batár nagy 3 ventis 2,5 slotos vga dömping az alsó kategóriában...
Lehet itt is fanyalogni , bár nem tudom miért volt ez baj a 4060 ti hírnél is.
Szerintem teljesen jó ,ha minnél nagyobb a választék a több fajta hűtésvga-ból.
Plussz akinek a nagyobb elfér valószinű a melegedéssel egyaltalan nem lesz gondja, jobb esetben még halkabban is teszi a dolgát. -
Vigneau
félisten
Nagyon hasonló a két hűtés a korábbi RX 6600 szériát megfigyelve. Gondolom, valóban tartották magukat a költségek csökkentéséhez, így nem is módosítottak igazán rajtuk. A két ventis SWFT sajnos nekem már hangos volt, de amúgy a mai napig tisztességgel teszi a dolgát az Asszony gépében.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
hokuszla
senior tag
"A Gainward NEM ESETT TÚLZÁSBA, mikor az AD106 GPU-val szerelt NVIDIA videokártyák piaci startját követően bemutatta saját iterációt"
"Az XFX két dupla BIOS-os grafikus kártya bemutatásával ÜNNEPELTE meg az AMD Navi 33 XL GPU-val szerelt"
így kell ezt
10600k 16GB 1660s 5TB
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gyártó egy két- és egy háromventilátoros modellel száll versenybe a vásárlók kegyeiért.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Ukrajnai háború
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest