- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Gaming notebook topik
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz
Piftuka #6527 üzenetére
Szia!
Először is, köszönöm a válaszodat. Másodszor, nem vettem magamra.
A TV-kről, Panasonic TX-48AS640E, Samsung PS51F5500 (mind két TV aktív 3D-s, RF-es). A szemüvegekről, Panasonic TY-ER3D6ME (kompatibilis a Panasonic TV-vel, [link]), Samsung SSG-5100GB (Samsung gyári tartozék).
Kezdésnek, egy használt készülékről van szó, amihez az előző tulaj kettő darab Samsung szemüveget adott, amit a Panasonic és a szerviz sem fogadott el (mint utóbb kiderült, tökéletesen működik vele, ahogy itt a fórumon is olvastam), ezért vettem az ajánlott szemüveget. Ugyan úgy, ugyan azt a hibát produkálja mind a kettő szemüveggel a Panasonic TV.
A párosítás sikeresen megtörtén mindkét TV-nél, mindkét szemüveggel (működik a 3D hatás is), csak a Panasonic-nál szellemképes (ez forrástól, szemüvegtől függetlenül így van, ezt a szerelő is látta, aki elvitte a TV-t, meg is jegyezte, hogy valami nincs rendben).
A 2D->3D átalakítás úgy került a képbe, hogy a szerviz nem fogadta el forrásnak az internetről letöltött 3D demó videókat, mivel ez forrástól független (mellékesen a Samsung-on működik, nem szellemképes, mint a Panasonic, igaz nincs az a nagy élmény, mint a filmeknél, de ez most lényegtelen), így próbálkoztam ezzel.
Igen, Half-OU, Half-SBS filmeket néznék (utóbbit többségében, azt olvastam, hogy jobb az aktív TV-hez), de itt most nem a tökéletes élménnyel van baj, azaz, az "élmény" meglenne mind a két TV-nél, azzal a különbséggel, hogy a Panasonic szellemképes, nézhetetlen.
Most próbálok szerezni egy 3D-s Blu-ray lejátszót meg 3D-s filmet a próbához (igen, csak próbához, mert nekem elég az az "élmény", amit a Samsung-on látok, ha ezt tudná a Panasonic is, akkor nem lenne miről beszélni), ha azzal is jelentkezik a hiba, akkor ismét be fogom jelenteni hibára.
Amiért a Panasonic-ot szidom, leírom, az a szerviz hozzáállassa miatt van (amit leírtam, azt a szervizes mondta telefonon), ezt ki is fejtem. Ha a tervezéskor betesznek egy szolgáltatást (esetünkben 2D->3D átalakítás), gondolom nem azért tették bele, hogy használhatatlan legyen (mint ahogy a szervizes állítja, hogy ez csak ennyit tud, érdekes módon a Samsung-on jól működik). Ezek alapján vagy a Panasonic-nál rontottak el valamit, vagy a szervizes akar hülyének nézni.
Amit most leírtam, azt mind végig beszéltük a Videopart szerelőjével telefonon, mindenre kitérve (a virágboltot is ideértve
), és arra a következtetésre jutott az elhangzottak alapján, hogy valószínű a TV-vel lesz a probléma.
Természetesen tisztába vagyok azzal is, hogy a különböző márkák másként jeleníthetik meg a tartalmat, eltérés lehet az élmény között, de azt nem hiszem el, hogy az egyik TV-n az összes forrás (ide értve a 2D->3D átalakítást is) jó, míg a másikon nézhetetlen.
Meg lehet itt dobálózni a szak szavakkal, meg, hogy teljesen más szoftver fut a két készüléken, meg, hogy ez a modell 2014-es, már elavult, ne is várjak tőle többet (ezt mind a szervizes mondta, mellékesen a Samsung 2013-as). Mivel én is szerelő vagyok (csak más területen), így ezek a halandzsák nem hatnak meg, főleg az, ha hülyének akarnak nézni.A szakvéleményről még nem tudok nyilatkozni, mivel még nem láttam, ahogy a TV sem érkezett még vissza, de kíváncsi leszek rá (nem is értem, hogy hogyan lehet úgy szakvéleményt kiadni, hogy két azonos típusú, de eltérő átmérővel rendelkező TV-t hasonlítunk össze, ezt a szervizes mondta telefonban, hogy ez alapján nincs semmi baja a TV-nek, mivel a másik is ugyan az produkálja).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest