Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
válasz
gerner1
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, igazából nem annyira fontos a frissítés, hogy végleg elrontsak valamit. Igen, van telepítve intel vga driver is, váltható grafikai rendszer van. Egyszer régebben próbáltam frissíteni, de nem sikerült , ha jól emlékszem. Úgyhogy inkább nem kísérletezem vele, nehogy baj legyen belőle.
Lehet hogy később leformázom az egészet, és rakok rá teljesen új rendszert. Ki lehet-e ez esetben iktatni az intel grafikai megoldást, hogy csak a radeonnal működjön minden (ne kelljen folyton konfigurálni programonként)?
Köszi -
HellGreg
őstag
Sziasztok, van egy i5 + radeon 6650m (váltós) vga-s notebookom, frissíteni akartam a vga drivert. Felmentem az amd oldalra, és ott csak egyetlen fajta driver van fent windows 7-hez, 200 mb-os telepítővel. de nem írja, jó-e laptophoz is. Más lehetőséget nem találtam. Lehet hogy azt kell leszedni minden radeon kártyához, beleértve a mobilt is?
-
HellGreg
őstag
Hardveres eredetű gáz nem hinném hogy lenne, max valami melegedés esetleg, nekem pl. ugyanezt csinálja a WoT-tal a 6650-es vga. mióta rendesen hűtöm a rendszert (nem ám laptophűtővel), nyitott ablak előtt tárolom, azóta megduplázódott az fps. Nem tudom, dupla vga-s-e a géped (ha igen, célszerű megnézni, a játék nincs-e energiatakarékos használatra állítva). Egyszer nekem úgy maradt, 10 fps fölé nem ment.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, olyan gondom van, hogy az i5 2410m (2.3-2.9ghz) processzorom játéknál (WoT) nem használja a turbo módot. a cpu-z progival nézem játék közben, 2.4 ghz fölé nem megy, pedig jó lenne, mert akadozik néha, kéne az a plusz teljesítmény. pedig a windowsban mindent max teljesítményre állítottam, a grafikus kártyát is.
Hogy lehet ráimádkozni a processzort, hogy használja a 2.9 ghz-et? -
HellGreg
őstag
Sziasztok, valaki meg tudja nekem mondani, ha egymás után halnak meg a billentyűzeten a gombok, akkor az gondolom billentyűzetcsere lesz, de olyan kategória-e, amit azonnal meg tudnak csinálni, vagy több napos művelet-e, és kb mennyibe kerül?
Köszi
Úgy látom, kb 3 db billentyű működik már csak, nem tűnt fel, mert külső billentyűzetet használok, mióta halnak rajta a gombok. Ja és előfordulhat-e hogy a bekapcsológomb (power) is meghal majd? -
HellGreg
őstag
Sziasztok, van nekem egy LS11HR típusú PB-m, 2 éves, a következő konfig:
- sandy i5 2410 m
- 4 gb DDr3
- Radeon 6650m 1Gb + Intel akármiaz a bajom, hogy elkezdtem WoT-ozni, ment is high grafikán, csak néha melegedés miatt lekapcsolta magát a gép. Plusz hűtőt nem használok. Rájöttem, hogy minimum grafikán is teljesen jól néz ki, levettem, csak a tripla pufferelést hagytam pipálva (nem tudom mi az), amúgy minden minimum, 1920 felbontásban (külső monitort használok). első 1-2 csata oké, 50-60-70 fps. Aztán elkezd hülyülni, leesik 15-20 környékére, akad, elég idegesítő. Levettem 1680-as felbontásra, ugyanaz. Feladatkezelőben belőttem hogy egy mag vigye, ugyanaz. Beállítottam magas prioritásúra, ugyanaz. Kilőttem azokat a háttérfolyamatokat, amelyek bezavarhatnak. Ugyanaz. És már nem tudok mit kitalálni. Kínomban rákötöttem kábellel a routerre (előtte wifin volt), egy ideig nagyon jó volt, majd megint ugyanaz, akadás, 15 fps stb. És már nem tudok mit kitörpölni neki. Néha 40 fps, máskor (többször) 15-20.
Nem hiszem, hogy a konfig gyenge lenne hozzá, tehát valakinek van valami ötlete esetleg?
Előtte Skyrim, Cities XXL, Heroes VI, FIFA 13 (asszem), GTA 4 szépen futottak. Ez meg nem.
Köszi előre is. -
HellGreg
őstag
válasz
csibeszke75
üzenetére
Hát szerintem senki nem kapott hozzá lemezt, ahogy én sem. más biztonsági mentést akarsz fölrakni?
-
HellGreg
őstag
válasz
csibeszke75
üzenetére
A win7 kulcsa nincs meg valamelyik papíron, amit kaptál a notihoz? mert akkor letöltesz egy home premiumot, és használod hozzá. Így esetleg nem működik?
-
HellGreg
őstag
válasz
Zenador
üzenetére
esetleg?
Aspire 5742ZG-P623G32MN
http://www.notebooksarok.hu/notebook/acer/aspire-5742zg-p623g32mn-lxr9202031/5116
vagy itt van talán a legjobb:
-
HellGreg
őstag
válasz
Zenador
üzenetére
Kis info róla: http://www.notebookcheck.net/AMD-E-Series-E-300-Notebook-Processor.60141.0.html
nagyon gyengének írják, az athlon 2 és a celeron dc is erősebb, ugyanazon az órajelen is.
esetleg ezek jobbak lennének, ha minimálárasról van szó:
http://www.grando.hu/packard_bell/packard_bell_15_6_hd_led_easynote_f4081_rb_132hg_1474209615.html
és
http://www.grando.hu/packard_bell/packard_bell_easynote_ts_f4085_gn_350hg_notebook_1490046294.html
-
HellGreg
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szerintem fölösleges a milyen notebookot vegyek topikba menni, mert ha pl. 125 ezerért akarsz gépet venni, 150 ezreseket fognak ajánlgatni, hogy annyit még megér rádobni. Én is jártam ott, engem is óva intettek a Packard Belltől, mégis bekockáztattam, mert erősebb gépet akartam jó áron, és eddig bevált. Egyébként meg nekem az 1 év gari is bőven elég, mert ha naprakész akar maradni az ember, 1 év múlva még viszonylag kis ráfordítással tudja újabbra cserélni a gépét.
-
HellGreg
őstag
nem szabad reggel bekapcsolni

-
HellGreg
őstag
Újabb info,
Cities XL, full graffal 8x AA, 1600*900 mint kés a vajon. Ha túl sokat építkezel, akkor már kiakad egy kicsit, a 4gb ram olyankor már kevés neki, de ez az asztalinál is így volt.
Ja, ez az LS széria, i5, 6650. -
HellGreg
őstag
Tényleg, azt tudni, milyen fajta hdd van ezekben a gépekben (márka)?
-
HellGreg
őstag
válasz
Atomreaktor
üzenetére
Amúgy amiben 540gt van meg egy kétmagos intel, azzal már elég jól el lehet játszani, nézd meg a notebookchecken, mit bír az a kártya. nem gyenge. 155k-ért 6650-nel is van, az meg bizonyítottan nagyon erős.
-
HellGreg
őstag
Kicsit tesztelgettem azóta az enyémet (LS11-HR050GE), gondolom nagyjából ugyanaz, csak a hardver nem teljesen. Tegnap akksiról neteztem, youtube, zene, miegyéb (játék nem), max hangerőn sokszor, kb 3 óra 45 pervet bírt az aksija. Heroes 6 maxon elmegy (nekem 6650 van benne, de az kb egál az 540gt-vel). sims 2 maxon tökéletes (feleségem jóvoltából). Ami kicsit zavar, hogy ha olyan szögből találom el a space gombot, nem mindig reagál rá. Meg lehet hogy ez már túlzott odafigyelés, de mintha egy picit könnyebben nyílna és záródna (lazul a monitor összeillesztése?). Remélem csak én parázom túl. Lehet van bennem egy görcs, hogy ez mégiscsak a legalsó kategória notebookban, ha jól tudom, és túl kritikusan állok hozzá, tény hogy nyugodtabb lennék, ha az eredetileg tervezett Dell vagy Lenovo jött volna össze. De eddig jók a tapasztalatok.
-
HellGreg
őstag
válasz
Gabesz1019
üzenetére
Energiagazdálkodási lehetőségek > (oldalt lent) Alvó állapotba lépés idejének módosítása > (Lent) Speciális energiaellátási lehetőségek módosítása, lesz ott egy csomó lenyíló menüpont, ott a hdd is...
-
HellGreg
őstag
válasz
Gabesz1019
üzenetére
Nekem az asztali gépem csinált ilyet pár évvel ezelőtt, akkor ki se derült, mi a hibás, egyszerűen abbamaradt egy idő után. Talán érdemes külföldi fórumokon rákeresni, a garanciát még nem javaslom, mert lehet hogy hetekig nem látod viszont a gépedet. próbálj 3dmarkot, játékokat, másolást hdd-ről, futtass biosban ramtesztet, valahogy csak ki tudod szűrni, mi lehet az ok.
-
HellGreg
őstag
válasz
Gabesz1019
üzenetére
"olyan hangot ad ki mintha megakadt volna valami és újra elindulna" - ezt egy kicsit pontosabban körül tudnád írni? A hang hardveres lehet, vagy szoftveres?
-
HellGreg
őstag
válasz
MokiSenpai
üzenetére
Most nézem, milyen fapados honlapja van a packard bellnek

-
HellGreg
őstag
válasz
MokiSenpai
üzenetére
Szia, sajnos ezzel a képernyős dologgal én se vagyok kibékülve. Ha ágyban fekve nézek filmet, beállítom bizonyos szögbe, de ahányszor helyzetet változtatok, annyiszor kell állítani a monitort is.

-
HellGreg
őstag
Kipróbáltam a PB-mmel egy jó Heroes VI-ot, 1600x900-ban minden beállítás full maxon, átlag 30 fps, 28 alá nem ment, 40 volt a max. Nem rossz ez a 6650m, igaz, olyan forró levegőt fújt ki oldalt, hogy égette a kezem, így nyáron melegben biztos kell majd plusz hűtés neki. Ezzel az olcsó műanyagos dologgal nem értek egyet, szerintem kifejezetten kellemes tapintású.Volt már Asusom, az sokkal gányabbnak tűnt. Kiváncsi leszek a Skyrimra és a Diablo3-ra, bár az utóbbival biztos nem lesz gond. Ha meg igen, ott van a háttérben az asztali gép, ketten bármivel megbirkóznak

-
HellGreg
őstag
válasz
nagysandor88
üzenetére
Köszönöm, így már minden világos
, nálam is a switchable graphics van, vagyis kapcsolgatni kell,mely alkalmazás mit használjon, különben alapból mind az intelt használja. -
HellGreg
őstag
Most olvastam egy tesztet itt: http://prohardver.hu/teszt/notebook_160000_forint/prohardver_ajanlasa.html
A tesztben eléggé lehordták a PB-ek "olcsó műanyag" borítását, ami szerintem egyáltalán nem igaz, nekem nem tűnik annak, sőt kifejezetten kellemes tapintású. Persze, melegedés, akku üzemidő gyenge, de még mindig a legerősebb gépek ár/teljesítmény arányban.
azt írják, hogy az i3, i5, i7-tel szerelt gépeknél ugye van egy alaplapi vga, meg egy erősebb, és hogy lehet crossfire-ben használni őket. Ezt próbálta már valaki esetleg? Mondjuk akinek 6650m van?
-
HellGreg
őstag
válasz
daniel20
üzenetére
Mondjuk az enyém ilyen lett 190k-ért:
17", i5-2410, 4gb, hd6650m 1gb, 750gb, win7, office starter. Szerintem még ez sem számít drágának, ahhoz képest hogy jó tudású konfig. Gondolom egy 20-ast dobott rajta a szoftver.
Érdekes ha rákeresek a saját gépemre: LS11-HR-050GE, a magyar oldalak csupán az én ph-s oldalaimat hozzák ki, meg a saját hozzászólásaimat. Most ez mi? Egyedül nekem van ilyenem az országban?

-
HellGreg
őstag
Szerintem lehet vmi elírás benne, mert ez a gép ennyiért irreálisan olcsó, nem létezik hogy i3 + 540m ennyiért...

Egyébként nekem is Packardom van (adataimnál megnézhető a típus), kb három hete. Eddig nagyon jó tapasztalataim vannak vele, i5 2410m, 4gb, 6650m, 750gb, 17", a külseje sem rossz, elég masszív, nem recsegős műanyag, vékony, szép a képernyője, csak jót tudok egyelőre mondani. Játékok is szépen mennek, az egy év gari sovány, de én egy év múlva úgy is lecserélem, nem várom meg, míg nem ér majd semmit. Sok rosszat mindenről lehet olvasni, általában jót azért nem mert ami jól működik arról minek írjon valaki? Nincs kékhalál, fagyás, de még belassulás se volt. Az LG led tv-m megvétele után találtam egy topikot ahová azok jártak dühöngeni, akiknek 1-2 hónap alatt elromlott ugyanaz a típus. Be is paráztam hogy majd elromlik az enyém is. Ennek másfél éve, azóta se volt semmi baja... -
HellGreg
őstag
Beginner
kérdés, de nem találom: hogy lehet kikapcsolni a fönti gombsort, hogy az F gombok működjenek? -
HellGreg
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nekem minden előre föl volt telepítve a windowsszal együtt. Fölmegy a 80 megás driver, csak a gpu-z nem jelzi ki a hőfokot, és a catalyst menüje sokkal szegényesebb mint az asztali gépen lévő catalyst. amúgy nincs más probléma. ja meg nem indul el a 3dmark a felbontás miatt (1600*900).
-
-
HellGreg
őstag
válasz
IZGŐ-MOZGÓ
üzenetére
Nekem az AMD honlapja egy 1,5 mb-os valamit kínált föl ami köszönőviszonyban sincs a driver fogalmával sem

Dobnál egy linket lécci? -
HellGreg
őstag
Egyébként az a windows-partíció, ahonnan elvileg föl lehet rakni a rendszert, sértetlen marad, ha újraparticionálom a lemezt?
-
HellGreg
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Hát arról van szó, hogy ebben a kütyüben intel i5-2410m proci van, amiben van egy beépített intel HD graphics vga, az működik hogyha nem csinálsz semmi vga-igényes dolgot. Van benne egy 6650M is, arra rá lehet állítani a játékokat. Próbáltál már esetleg 3dmark vantage-t futtatni?
-
HellGreg
őstag
válasz
IZGŐ-MOZGÓ
üzenetére
Nekem is ugyanez a gondom, felraktam a 3dmark vantage-t, de nem hajlandó elindulni valami felbontásos kínja van, minimum required resolution not supported és innentől kezdve fölköthetem magam, nincs megoldás.
Felmentem ati.com-ra, leszedtem a legújabb HD6xxxM-es software suite-t (1,2 MB, gyanúsan kicsi), mert ami fent van, az egész egyszerűen primitív mint a barlangrajz, semmi beállítási lehetőség. De az meg nem ismeri fel a vga-t (HD 6650M).
Ezt az intel hd akármit nem lehet kiiktatni valahogy? én nem akarok energiatakarékoskodni!!! -
HellGreg
őstag
válasz
kenu man03
üzenetére
Szerintem a frissítések miatt csinálja. Kilép és úgy indul újra, vagy csak resetelődik?
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, ma futottam bele egy Packard Bell EasyNote LS11-HR-050GE gépbe 189k-ért, olyan paraméterek mellett meg is vettem. i5-2410, 4gb, 750gb, Hd6650 1gb, 17.3".
Az lenne a kérdésem, mennyi ideig kell elsőre töltőn hagyni, és be lehet-e kapcsolni, vagy meg kell várni míg teljesen feltölt?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- ÚJ HP Victus Gaming Laptop Ryzen 7 8845HS / RTX 4060 16GB RAM 1TB SSD Gari
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, nálam is a switchable graphics van, vagyis kapcsolgatni kell,mely alkalmazás mit használjon, különben alapból mind az intelt használja.
ennyi pénzért... jó hogy jó...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszi!