- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- iPad topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
Ismerősömnek van egy Packard Bell laptopja, most fejből nem tudom a pontos típusát, de pár éves már, 2 magos procival 2 GB rammal és win 7 van rajta és olyat produkál, hogy bekapcsolás után a windows logo-tól nem akar továbbjutni, ha várok 5-10 percet akkor van, hogy betölt a win 7, de általában nem.
Bios frissítés megvolt, lehet-e esetleg valami széria hiba?
Mivel újratelepítés megvolt, amíg nálam volt a laptop és telepítettem a programokat addig nem tűnt fel, hogy ilyen hibája lett volna, de egy-két nap használat után ismét ugyanezt csinálja.
A Hard Disk sentinel szerint 100/50-es a merevlemez állapota de még elvileg nincs baja csak pár hibás szektor van rajta. Most ugye kérdés ha kap egy új merevlemezt akkor is ezt csinálja-e, esetleg volt-e már valakinek hasonló problémája?
-
gerner1
nagyúr
Én úgy tudom, hogy HM55 chipset van a gépben, de a SATA portok korlátozva vannak SATA-II -re. Szóval, a mért eredmények szerintem helytállóak.
A Crystal Disk Info -val (ingyenes) megnézheted. Amennyiben az Adatátvitel módja sor mellett az látod, hogy: SATA/300 | SATA/600 , akkor az azt jelenti, hogy a noti sata portja SATA-II , a vizsgált meghajtó (SSD) pedig SATA-III ( 3Gbit/sec - 6Gbit/sec ) .
-
felali
tag
Sziasztok!Vettem a gépembe( Easynote Tk 85 i5 540m proci 8gb ram )egy OCZ agility3 256gb ssd-ét de a teljesítményével nem vagyok elégedett az 500mb sebesség helyett max 200mb tud próbáltam többfajta teszt pogival is a windows ujra rakva, még valamit be kellene állítani?Az ssd AHCI módra van állítva.
-
gerner1
nagyúr
válasz
IronChef #2312 üzenetére
Nos, mivel HM77 chipset van az alaplapodon, akkor elvben támogatja az i7-3632QM -et is. Ez a "legerősebb" i7-xxxxyy, ami még 35W TDP -s, tehát a jelenlegi hűtésed is alkalmas volna, a teljes miskulanciával együtt.
Érdemes volna frissítened a BIOS -t, mert a gyártói oldalon v2.21 a legutolsó, neked pedig v2.03 van most. Aztán mindenképpen személyes próbával vásárolnék bármit is, amennyiben minden OK. Esetleg, ha ismeretségedben van olyan személy, akinek a gépében van i3-3110M, vagy hasonló, akkor egy próba erejéig érdemes volna megkörnyékezned, mert ha az (ivy-bridge) működik, akkor a fentebb írt i7 és méginkább valószínű, hogy működni fog. Az i3-3110M és társai pedig gyakoribbak, amennyiben ez/ezek közül nem működik, akkor marad a sandy-bridge CPU sorozat ezek közül bármelyik, ami 35W TDP -s....
Mindezeket, csak saját felelősségre!
Január középen csináltam egy hasonló upgrade -et (igaz, az egy Acer Aspire V3-531-B9706G50) amely szintén HM77 chipset -es gép volt. Ott B970 helyére került egy i7-3612QM, CoolerMaster MasterGel Maker Nano pasztával. Kapott még egy SSD-t, és 2x8GB 1866Mhz -es RAM modult (mindjárt aktív is lett a dual-channel). Öhhhmmm........ - így már eléggé ütős lett a hangszer. SSD -ét kivéve, mindent a tulajdonosa hozott, és rendkívül elégedett lett vele. Itt a kollégák között is sokakat meglepett a teljesítmény ugrás, amit az új egységek így egy lépésben okoztak. A gyári kijelző felbontásán nagyon simán futottt minden, magas beállításokkal. Ez az i7 -es, már kifacsarja teljesen a dedikált VGA -t ....
Egyébként ~4-5 éve az Acer tulajdonában van a PB is, és elég sok hasonlóság van bizonyos modelleik esetében.
Az eddigi link -ekből már látszik némi kérdőjel, és ha megnézed, hogy az intel HM77 Express chipset miket támogat, akkor talán már kezded érteni, hogy miért ( és a BIOS támogatottság egy másik modosító tényező ) nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy ez/vagy az biztosan működni fog.
-
gerner1
nagyúr
válasz
IronChef #2310 üzenetére
IronChef
Ez így kevés sajnos. a TV44 sorozat többféle konfigurációban létezett. A pontos típus megjelölések valahogy így néznek ki, pölö : Packard Bell EasyNote TV44-HC-346HG, vaqgy TV44-HC-461HG, esetleg TV44-HC-845HG, stb ...
Az alaplapi chipset típusát kellene tudni pontosan, és a jelenlegi prockódét. Ezeket megmondja a CPU-Z freeware progi. Aztán jöhet a latolgatás, mert a PB érdekesen gondolta a BIOS támogatást is.
Magyarul, ha most neked egy B980 CPU figyel a gépben, akkor nem biztos, hogy működni fog egy 3. generációs 4 magos i7 -essel, mert lehet, hogy csak 2.gen i5 -öt fog elfogadni.
De, ha most neked pölö egy tv44-hc-346hg van, i3-3110m -mel, akkor a max CPU, amit belerakhatsz az i7-3632QM (ami 4mag/8szál) lehetne.A gép hűtése 35W TDP -s CPU -hoz van tervezve, de ez is kétféle van. A leggyengébb konfiguráció esetén nincsen dedikált VGA, csak a CPU -ba integrált Intel HD Graphics. Ennek a hűtője kisebb, mint a többi társáé, ahol van dedikált VGA is. Szóval ez is lehet befolyásoló tényező ...
35W TDP -nél magasabb értékű CPU -t nem célszerű belerakni ( de ezek mindegyike i7-xxxxyy ) mert nem biztos, hogy az alaplapon, a cpu -t kiszolgáló áramkörök sokáig elbírnák az extra fogyasztás kiszolgálását, valamint, a tervezettnél nagyobb hőtermeléshez nem elegendő a gyári hűtés, és hiába izmosabb papíron a CPU, throttling -olni fog, aminek nincs értelme. Ezen felül, a 220-as tápegységet is gyakran cserélni kell, mert az összteljesítmény-igény, szintén a tervezett felett lenne...
-
IronChef
újonc
Üdv mindenki. Kellene egy kis segítség az én Packard Bell EasyNote TV44 HC tipusú laptopomat szeretném kicsit erősíteni egy jobb CPU-val. Az lenne a kérdésem milyen CPU-t rakhatok bele ami nem teszi tönkre a gépet. A válaszokat előre köszönöm:
-
enzo89
csendes tag
Köszi! Közben rájöttem már. Szimplán csak az én balf*szságom és a Packard Bell tróger címkézése volt a probléma. A gép elején DOT S van, a hátulján DOT_SE, de a sorozatszáma alapján kiderült, hogy dot se3. Innentől kezdve már nem volt nehéz megtalálni a megfelelő drivereket. Mellesleg a wifi driver továbbra sem volt a Packard Bell oldalán, egy wifi stick-el kereste meg magának a Win7 a megfelelő drivert.
-
wdtwrd
tag
Az ismeretlen eszközök azonosítását próbáld, mint itt (bár XP, de ugyanúgy működik): [link]
Nemrég volt nálam DELL gép, a hardverazonosító alapján rákeresve, egy Lenovo laptop driver-ével azóta gond nélkül megy. Persze a chip-gyártók honlapján is lehet keresgélni, de ehhez kell a hardver pontos típusszáma.
Ha lehet akkor a wifi-vel kezdek és a többiből már a legújabbat töltöm, vagy ha van mellékelt DVD arról felmegy mindenből régebbi, és a rendszer-frissítés jelzi, ha van újabb.
A játékfüggő ismerősök persze a videokártya programját rendszeresen frissítik.Aztán néha a driver-ek telepítési sorrendje is bezavarhat. Ajánlott ez a sorrend ha hosszú az ismeretlen eszközök listája:
- chipset (ehhez kapcsolódóan: energy/power management, USB3, SATA...)
- video (integrált, majd dedikált)
- audio
- LAN, WLAN, bluetooth
- többi -
enzo89
csendes tag
Sziasztok!
A problémám egy Packard Bell Dot S-el lenne. (DOT_SE-130G)
Bűn lassú volt rajta a Windows 7, ezért vesztemre újra telepítettem. Windows 7 32bit ment rá (Ultimate), a Packard Bell honlapján lévő driverek nem jók sem a vgahoz, sem a lanhoz, sem a wifi-hez.
Leszedtem a "sima" Dot S drivereit, nem jók akárcsak a Dot Se driverei. Windows 8.1-nél van Wifi, de eldobálja, driver támogatás nincs 8.1-hez.
Van ötletetek, hogyan lehetne wifit, és megfelelő drivereket varázsolni rá?
-
metemorfozis
csendes tag
Hali !
Boldog újévet kívánok mindenkinek !Szeretném tudni, hogy mennyit érhet ez a masina:
Packard Bell Pew92
Processzor: Celeron (R) Dual Core CPU T-3500 2,1 GHz,
VGA: Mobile Intel (R) Series Express Chipset Family,
RAM: Samsung 4GB DDR3 1333 MHz + gyári 2GB 1066 MHz
Vinchester: 500 GBElőre is köszönöm !
-
wdtwrd
tag
válasz
Allmegvalto #2304 üzenetére
Igen, a reball segít, mert rendszerint a sok száz chip-tüske forrasztásainak repedezése okozza.
Házilag hőlégfúvóval, vagy sütőben szokták "javítani", de inkább bízd gyakorlott szakemberekre, mert nem megfelelő kezekben teljesen tönkremehet. -
Allmegvalto
tag
Sziasztok van egy Packard bell ares gm2 laptopom.
és ez a hiba: [link]
Erről tud valaki valamit? reballozni kell vagy ilyesmi?
Köszi, Üdv,
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
TJ65ösre keresek ram fedelet.
-
Becksman
őstag
Sziasztok!
A napokban néztem egy packard bell modellt (packard bell te69kb). Mi a véleményetek erről?
Processzor: amd a6 5200m
Memória: 4gb
Igp: hd 8400
Hdd: 1tbMindez 91 ezer lenne kiszálítással együtt.
Inkább netre használnám illetve régebbi játékok futtatására (half life 2, most wanted). -
dzso22
senior tag
Üdv mindenkinek!
Megtudná valaki mondani hogy egy turion64 x2 tl60-as procit támogatja a Packard Bell ALP AJAX D (mx51) es laptopom vagy valami más gond van. ?
tl-52-vel szépen ment.
Beleraktam a tl60-at és ugyan elindult de kiírta hogy ismeretlen cpu.
Ekkor biost frissítettem 204-ről 304-re
Visszaraktam a nagyobb procit,bekapcsol a gép de már se kép se hang.
Ment vissza a régebbi bios de már ezzel sem hajlandó képet adni a tl60-al. -
gerner1
nagyúr
válasz
benderguz #2295 üzenetére
benderguz
Úgy néz ki, hogy a jelenleg elérhető legerősebb cpu van benne, de nem is ez probléma. A baj az, hogy ez is már az új notigyártás szellemében készült, így a CPU beforrasztott, nem foglalatban figyel.... Normál halandó humanoid nem tudja cserélni, az biztos.
Egyébként, a kompatibilis CPU-k itt:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bobcat/AMD-E%20Series%20E-450.html -
benderguz
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék tőletek adott egy
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/packard-bell/easynote-f7211-bz-875hg-p129816535/
Hol tudnám megnézni ,hogy milyen procit lehetne bele tenni.
Válaszotok köszönöm.. -
gerner1
nagyúr
válasz
nikos21 #2290 üzenetére
Próbáld meg a driver -eket letölteni más módon, mert ahol én nézem, ott gyakorlatilag az összes driver esetében frissebb verziószámot látok. Igazad van, ott van a listában az ELANTECH is..
http://www.packardbell.hu/pb/hu/HU/content/download
Majd válaszd:
Csoport - Notebook / Sorozatok - EasyNote / Termékek - EN TS44HR
OP-rendszernek válaszd a Windows 8 -ast.
Ez az F4244-**** érdekes széria..... Az biztos, hogy a letöltő oldalon az EN TS **** sorozatnál találod . A 44 -esből kétféle van. A "HR" és az "SB" . Az SB valami butított kiadás lehet. Szereintem neked nem az van.
-
nikos21
aktív tag
felraktam az elan és a synaptics drivereket de sajnos egyik sem hozott eredményt a görgetősáv kapcsán.
-
nikos21
aktív tag
sziasztok volna egy kérdésem egy notebook-ról Packard Bell Easynote F4244-HR-252HG windows 7-ről 10 re lett frissítve az opp rendszer és a touchpad görgetője nem működik és nem is találtam semmilyen drivert hozzá, létezik hogy nem lesz jó a 10 es?
-
gerner1
nagyúr
Valszeg elírta a hírdető. Van ilyen. Korábban, elvétve hírdettek 6-13e közt többet is, de most ez van. Külföldön is felmentek az árak, mert az upgrade -elők miatt erősödik a kereslet... Nemrég hírdettek egy noti alaplapot (nem tk81), hibásat, N970-el együtt, de most nem találom. Lehet, hogy eladták. Törött notiból volt, és az 8e körül volt hűtőbordával . Talán Miskolcon. De ritka ez is, és próbálni kell...
A ClOD valóban nem megy elfogadhatóan egy ilyesmi gépen, de tisztán emlékszem rá, hogy a Wings of Prey -t elég jól vitte az a példány (n970 -nel) a kijelző 1366x768 -as felbontásán, ami nálam járt. Annak a tulaja is szimulátor rajongó volt..... Bár, mindez nem lényeges, hiszen írtad, hogy irodai alkalmazás lenne a fő prioritás + van más alternatívád ilyen célra ....
-
lala42
őstag
válasz
gerner1 #2282 üzenetére
Ez a p970 érdekes, de basszus ennyit nem ér az egész laptop.
A procicserés cikket én is olvastam, hát ezzel a lapossal nem igen menne a ClOD. ( cliffs of dover) De arra ott a nagyobbik gép.
Most van szétszedve egy takaritásra. Postalanitás,pókháló eltávolitás és pasztázás. -
gerner1
nagyúr
lala42
Nem próbáltam még ezeket "upgrade" -ben.....
Ellenben találtam ..... - talán érdekes lehet ... :
http://hardverapro.hu/apro/amd_phenom_ii_x4_p970+ bővebb infó, hogy mégis milyen eredmény várható ??? .... :
http://logout.hu/cikk/tk-81_processzor_csere/nyomtatobarat/teljes.html- "szétbarkácsoláshoz"
(DiY esetére) némi segédlet :
https://www.youtube.com/watch?v=ivg_9JSopfU
https://www.youtube.com/watch?v=j7i5UlFVOEYJóminőségű hővezetőpaszta beszerzése ajánlott, még a művelet előtt....
-
gerner1
nagyúr
Az összes "újabb" már UEFI -s noti, de asztali PC is tartogat sok meglepetést. Sajnos az új funkciókat mindenkinek tanulni kell, de ez a haladás. Erről nem ez a típus tehet. Elmondhatom, hogy mindegyiknél új ismereteket kell elsajátítani. Ezt nem lehet megúszni.
Gyakran segít ha USB telepítőt készítünk a Rufus v2.xx progival (freeware). UEFI -s géphez a legtöbb neves webfelületen, és a gyártók által is ajánlott az UEFI-s USB telepítővel történő rendszer telepítés.
Kipróbálhatod, (másképp, szerintem az adott típushoz te sem fogsz találni érdemi leírást...) hogy a Rufus v2.xxxx -t használva, betöltesz egy win7XXX.iso image -t, és felül beállítod a Partíció séma és fájlrendszer nevü sor alatt a GPT partíciós séma UEFI-s gép(ek)hez beállítást, majd elkészíted a telepítő USB -det.
Én még nem próbáltam, de nincs kizárva, hogy win7-hez is megcsinálja, amit kell. Majd, a BIOS-ban addig kapcsolgatsz, hogy az USB-ről megkezdje a telepítést. Ha megvan a jó BIOS beállítás, amivel működik a telepítő, azt érdemes feljegyezni ( a későbbiekre gondolva...) .Fontos, hogy a winfos telepítés befejezésével ( mindegy, hogy xp/win7/win8/stb) elsőnek a chipset driver-t telepítse az ember, majd restart! Ezt követően pedig mivel ugye intel chipset -es az alaplap, az intelManagement driver-t kell telepíteni! ... -majd restart! Érdemes ezeket előzetesen az intel honlapjáról letölteni, mert a gyártói oldalon sajnos nem mindíg a friss és/vagy jó van fent!!! Ha ezt a sorrendet betartom, akkor a rendszer számára biztosan megfelelő driver kerül tepítésre, és a többi hardver is problémamentesebben települ, ha ez a kettő van elsőnek telepítve, mert akkor lesz jó a rendszerleírás az OPrendszer számára. Majd csak ezt követően jöhetnek a többi hardware egységek driverei.
Sikeres telepítést követően, a legtöbb esetben következik a BIOS-ban az UEFI -s funkciók "vissza-állítása" és a rendszer betöltés is némileg gyorsabb lesz, valamint az egész "védettebb"....
Biztosan komoly okod van, hogy ragaszkodsz a win7 -hez, de a win 8.1 is kellemes tud lenni. A legtöbb felhasználót zavarja a win7 -től eltérő kinézet, a metro felület, a minialkalmazások hiánya, a felnyitáskor - alvó állapotból ébredéskor a képernyő és a jelszókérés, stb,stb , de ezek mind-mind kikapcsolhatóak, és gyakorlatilag a megszokott win7-hez megszólalásig hasonlító rendszert lehet beállítani. Erre is kell persze némi időt áldozni, de ha egyszer sikerült, akkor a többség nem áhítja már a win7 -et..... Nálam is egy ilyen optikailag win7-é degradált win8.1 fut a TJ75 -ösömön. Minden patent, semmi hátrány nincs a win7-hez képest.
-
nand
csendes tag
üdv, egy ilyet kellett telepítenem: Packadr Bell Easy Note EN TV11HC
furán viselkedik a honlap - persze biztosan nekem kéne figyelmesebbnek lennem.
win7 64 bithez nincsenek driverek, win8 64 bit és win7 32 bithez való dirvereket töltöttem fel. lesz, ami lesz. -win8-al lehet vígan fut, nem tudom, nekem win7 kell.
ha pl másolok ugyanúgy újra telepítés után is beáll a rendszer, mint a régi belassult rendszerrel.egy átlagos laptop telepítése töredék ennyi kellemetlenséget szokott nekem okozni.
ha valaki elégedett ezzel a laptoppal, elhiszem neki, de én biztosan nem ajánlanám senkinek. -
lala42
őstag
válasz
gerner1 #2276 üzenetére
Talán ezek szóba jöhetnek ?.
Athlon II P320 2 2 2.1 GHz 1MB 25W +
Athlon II P340 2 2 2.2 GHz 1MB 25W +
Athlon II P360 2 2 2.3 GHz 1MB 25W +
Turion II P520 2 2 2.3 GHz 2MB 25W +
Turion II P540 2 2 2.4 GHz 2MB 25W +
Turion II P560 2 2 2.5 GHz 2MB 25W +
Phenom II P650 2 2 2.6 GHz 2MB 25W +Phenom II P920 4 4 1.6 GHz 2MB 25W +
Phenom II P940 4 4 1.7 GHz 2MB 25W +
Phenom II P960 4 4 1.8 GHz 2MB 25W + -
gerner1
nagyúr
lala42
Nagyjából ez az elvi mozgástér: http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/AMD/V_Series_for_Notebook_PCs/V160.html
Phenom II N970-el működő már járt nálam is (talán gyárilag is volt ilyen széria...), tehát a V160 25W TDP-jéhez képest, az N970 35W TDP-jét még biztosan elbírja az alaplap cpu kiszolgáló áramkörei, és azok komponensei. De ez is már 40%os teljesítményfelvétel különbség!
Phenom II X620-x940 (mind 45W TDP -vel !) valszeg működne, de szerintem arra már biztosan nem méretezett a gyári hűtés + az egyebek. És ehhez valszeg nagyobb teljesítményű hálózati tápegység is kellene...+ borítékolható egy időelőtti KO... - de bátraké a szerencse. Én nem javaslom, csak saját felelősségre!
A V160-hoz képest az N970 pölö 335.3% -kal nagyobb teljesítményt nyújt a nyers tesztekben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy akkor, ami most max 8-11FPS -t produkál, az majd ettől felmegy 29-33FPS, vagy fölé. Max 19-23% növekedést lehet realizálni (+3-5FPS) egyazon game esetében. Az általános rendszerszintű használhatóságban érezhető lehet nagyobb lökés, ha az egész megvan spékelve egy SSD-vel is.
-
lala42
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy Packard-Bell Easy Note tk81-Pew-96 laptopot. Az,hogy 80 fok körüli a proci hőmérséklete, azt orvosolható. De egy V-160 as proci van benne. Ajánljatok már egy komolyabb bele való processzort. Természetesen reális áron. -
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #2273 üzenetére
Sikerült megoldani.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni, nem boldogulok a WLAN Driver beüzemelésével.
Egy Packard Bell EN TS11SB -ról van szó.
A hivatalos oldalon letöltöttem az operációs rendszerhez való Drivereket, a Realtek-et, a Broadcom-ot és az Atherost. Mint a hármat feltettem, és nem tudom a Wifi-t használni, mert a tálcán a jobb alsó sarokban hogyha rákattintok az internet kábel ikonra akkor nem dobja ki az elérhető wifi hálózatokat. Akkor gondolom nem jó a driver?
Most elkezdtem Frissíteni a Windows-t remélem ez segít.Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli -
wdtwrd
tag
-
wikcy0316
újonc
Packard bell tk11bz notebookom van és bekapcsolás után egy ideig van hang, de utána megszűnik. A hangszóróknál úgy jelzi mintha szólna, de ez nem így van.Ha lecsukom és újra felnyitom ismét lesz hang egy darabig. Ha hangszórót csatlakoztatok, akkor azon működik teljesen hibátlanul.
Próbáltam új illesztőprogramot, sőt a gép újratelepítését is. Egyik sem használt. Esetleg hangszóró csere használhat? Vagy mit kéne tennem? Privátba aki tud, legyen szíves segítsen. -
wdtwrd
tag
válasz
saddybaddy #2269 üzenetére
Ha sokszor csak többszöri restart-ra látja csak a vinyót, akkor a merevlemez hibájára, vagy rossz érintkezésre gondolnék először. Nem mozog könnyen a vinyó csatlakozójánál? A csatlakozó tüskéi nincsenek elszíneződve?
-
saddybaddy
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy PB TK85 noti amiben winyot cseréltem mert a régi(500GB) tönkrement.
Raktam bele egy 640Gb -os új winyót de azóta érdekes dolgokat csinál.
Az egyik,hogy alaphelyzetben ha megy a Win 10 akkor a lemez teljesítmény 0-100 % között ugrál miközben nem megy semmi olyan progi alatta ezért laggol a rendszer de keményen
A másik hogy bootoláskor rengetegszer eljátsza,hogy nem látja a winyót ezért nem tud bebootolni.
Ilyenkor ha bemegyek a biosban akkor nem is látszik a MAIN menüben,hogy csatlakoztatva van a winyó viszont a BOOT menüben ott van.
Ezután jön egy pár restart és egyszer csak bebootol
Ti találkoztatok már ilyennel?
Ja a HDD sentinel szerint Kiváló 100%-os a winyóm
A válaszokat előre is köszönöm!
-
felali
tag
Sziasztok!Nem tudja valaki véletlenül hogy honnan tudnék core i5 matricát szerezni már szét gugliztam magam de nem találtam sehol.
-
codmester
tag
Sziasztok! Kinéztem egy PACKARD BELL EASYNOTE TE69KB-t
valakinek van tapasztalata vele kapcsolatba? -
gerner1
nagyúr
felali
A 2-magos i7-640M a csúcs, amit még belerakhatsz. Ebből következik, hogy az összes első generációs i3 & i5 is működni fog. Mindegyiknek azonos a TDP -je a p6100 -zal (35W) így a cpu tápellátásáért felelős áramkörök komponensei sem lesznek túlterhelve. Igy megfelelő a jelenlegi CPU hűtő is, és nem kell nagyobb (watt) teljesítményűre cserélni a 220V -os tápegységet sem.
4magos i7 nem fog működni, mert nincsen 4 magoshoz igazított BIOS, mint pölö a korábbi TJ75-ös sorozathoz volt ...
A CPU upgrade legfontosabb eleme, hogy tudjuk milyen alaplapi vezérlőchip van a gépünkben. Ez ugyan is, szintén bekavarhat (én már többször cumiztam ilyen miatt... ) hogy pontosan mely CPU-k jöhetnek szóba.
Erre alkalmas a CPU-Z program, amely pontosan megmondja, hogy mi az alaplapi vezérlőd, és ennek pontos ismeretében, annak a CPU támogatottságát is át kell vizsgálni.TK sorozatban nem működnek azok a CPU -k, amelyekből hiányzik az integrált grafikus chip (4magos i7....). Ennek oka az, hogy az oprendszer, a CPU grafikus vezérlőjével indul, mert ez a primer. Amennyiben nincs, akkor a gép nem ad képet. CPU + minden működik, de fekete képernyő lesz csak, még a külső kimeneten is... Ennek oka, az az álatlános gyártói irányelv, hogy a termék üzemidejét vizsgálva, annak használata során <80%-ban elegendő az integrált is, amelynek teljesítményéhez elegendő tartalékokkal bír a rendszerhez illesztett hűtés. Igy, egy átlag felhasználó igényeit kiszolgálja a gép, illetve azokét mindenképp, akiket ezzel a termékkel megcéloztak. Akiknek több kell, azok vesznek alapból erősebb gépet....
Alaplapi vezérlőchip típusát nem ismerve -tehát csak a P6100 -at alapul véve- az alábbi CPU-k jöhetnek számításba:
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Pentium_Dual-Core_Mobile/P6100.htmlüdv.
-
Kacsa250
újonc
Sziasztok! Keresek olyan embert aki tudna nekem segíteni egy Packard bell tj65 szervizelésében! Előre is köszi
-
felali
tag
Sziasztok!Azt szeretném megtudakolni töletek hogy van egy easynote tk 85 tipusu gépem pentium p6100-as procival szeretnék helyette egy i3 vagy i5-öst a foglalat elméletileg jó csak azt nem tudom hogy a bios vagy az alaplap támogatja-e tudnátok ebbbe tanácsot adni?
-
wdtwrd
tag
válasz
verycool #2258 üzenetére
Ha a gyártó logója sem jelenik meg akkor valószínűleg valami hardveres gond lehet.
Elsőnek eltávolítanám a töltőt és az akkut, majd a bekapcsológombot 20-30 másodpercig nyomnám, aztán vissza a töltőt és próbálnám, hogy így megjelenik-e valami a képernyőn.
Ha minden rendben, akkor a legközelebbi bekapcsolás előtt az akkut is visszatenném. (ha úgy nem indul akkor lehet, hogy az akku zárlatos)Ha így sincs kép, akkor még olyat lehet kipróbálni, ha 2 memóriamodul van a laptopban, hogy egyesével bekapcsolni, (a memóriamodulok macerálása előtt az akkut és a töltőt is eltávolítani) hátha valamelyik meghibásodott.
Ezután visszavinném oda ahol vettem, mert komolyabb baja lehet. (bár volt, hogy ismerősöm hasonló tünetekkel beküldött laptopot visszaküldték, hogy nem tapasztalják a hibát - és azóta megy rendesen) -
verycool
tag
Sziasztok. Most vettem a kezembe 1 pb easynote te69kb notit, irtak hogy linpus linuxxal erkezik de bekapcsolaskor csak porog semmi kep fekete. Ez normalis valaki tud segiteni mi a megoldas? Van nekem egy bootolhato win 8.1 pendrivon is de arra sincs reakcio. Valahol olvastam vasarlas elott hogy a boot bejon es a usb eszkozrol bootolva siman megy ra win de itt se kep se hang.
-
wdtwrd
tag
válasz
metemorfozis #2256 üzenetére
Itt egy lista a kompatibilis processzorokról:
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Mobile_Celeron_Dual-Core/T3500.html
Ahogy látod T3xxx széria a Celeron Dual-Core, a T4xxx a Pentium Dual-Core, és a T5xxx-T9xxx pedig a Core2Duo.
Itt egy összehasonlítási lista, Passmark-teszt eredményekkel:
http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.phpEbay-en, vaterán stb. típusszámra keresve vannak 3-6ezer körül.
-
metemorfozis
csendes tag
Sziasztok !
Packard Bell EasyNote Pew92-höz nem tudjátok, hogy lehet e kapni valami komolyabb processzort mint az eredeti T3500 2.1Ghz-es ?
Húzni gondolom nem érdemes rajta és nem is igazán akarok ! De van e lehetőségem bővíteni ?
Előre is köszi a válaszokat !
-
B.i.L
senior tag
Sziasztok ismét!
Kellene egy kis" segítség!
PackardBell TK 81 - N970,6650 1 GB, 750 GB,4 GB ram,stb...elszált a vinyóm és szükségem lenne gyári "Recovery partició"-ra.Vagy vinyója ha van valakinek,megvásárolnám.OEM kulcsom van a gép alján.Vásárlás dátuma 2011'
Itt vagy privátban - Hálás lennék a segítségért. -
-
Radeon_5
aktív tag
Hali mki, van egy TM85-osom elado, i3, radeon 5470, 320gb, 6gb ram, kulsoleg annyi hibaja h a zsanerok mellett elrepedt a muanyag (szerintem ez szeriahiba), belsoleg semmi baja, de a kulso miatt nyomott aron adom nyilvan. Akit erdekelhet irjon ram, nemsoka kirakom hirdetesbe is.
-
Hakuhun
tag
Sziasztok! :3 Nálam van barátnőm laptopja, egy Packard Bell EasyNote TE11HC.
Ugye ez a gép alapból Ubuntuval jött amivel flottul is ment, de ráraktam egy Win7 64-bites rendszert is.
Már indításkor fura volt, mert nem látta a wifit, amit amúgy alapból látnia kéne egy laptopnak Windows 7 alatt.A lényeg az, hogy felraktam a gyártó oldalán található, ehhez a laposhoz tartozó drivereket, mindent ami kell.
Eszközkezelő már nem jelez hibát - pedig a Lant és a PCI-t is kín szenvedés volt megoldani.
Adapterbeállításoknál a Win mutatja az adaptert, de csatlakozni nem tudok rá, mert nem tudom bekapcsolni a wifit.
Elméletileg Fn + F3 lenne a hozzátartozó gyorsgomb, de nem csinál rá semmit.
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest