Hirdetés
- Mini PC
- Fujifilm X
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
wdtwrd
tag
Van nálunk is egy PEW96.
Processzor még az eredeti, kétmagos Athlon P360, csak egy olcsó (~11ezer) Kingston SSD-t raktam bele. (amikor a HDD kondíciója 50% alá esett)
Az SSD-től érezhetően gyorsabb lett. (bekapcsolási idő is ~10sec, de inkább több program párhuzamos futtatása pl. háttérben a rendszerfrissítés - azóta már nem lassítja le)
Mindennapos használatra még (éppen) elég a processzor, nagyobbra váltásnál kalkuláld bele a több TDP miatti melegedést (gondolom a hűtést nem cseréled/barkácsolod) és így a kicsit hangosabb/gyakoribb ventilátor pörgetést.Persze nem feltétlenül okoz melegedési problémákat a processzorcsere, mint egy korábbi hozzászólásban írják: #1521
-
wdtwrd
tag
Bocs a kései válaszért (talán már találtál is megoldást), - a családban használt Packard Bell gépet most hozták vissza.
AutoHotkey program #InstallKeybdHook paraméterrel kiírja a kódját: VK FF SC 11A
Aztán mondjuk a hordozható "AutoHotkey.exe" melletti "AutoHotkey.ahk" fájlba beleírva:
SC11A::End
Majd az "AutoHotkey.exe" programot indítva már működik is a remap. (más fájlnevekkel is működik, csak egyezzen meg) -
wdtwrd
tag
Az ismeretlen eszközök azonosítását próbáld, mint itt (bár XP, de ugyanúgy működik): [link]
Nemrég volt nálam DELL gép, a hardverazonosító alapján rákeresve, egy Lenovo laptop driver-ével azóta gond nélkül megy. Persze a chip-gyártók honlapján is lehet keresgélni, de ehhez kell a hardver pontos típusszáma.
Ha lehet akkor a wifi-vel kezdek és a többiből már a legújabbat töltöm, vagy ha van mellékelt DVD arról felmegy mindenből régebbi, és a rendszer-frissítés jelzi, ha van újabb.
A játékfüggő ismerősök persze a videokártya programját rendszeresen frissítik.Aztán néha a driver-ek telepítési sorrendje is bezavarhat. Ajánlott ez a sorrend ha hosszú az ismeretlen eszközök listája:
- chipset (ehhez kapcsolódóan: energy/power management, USB3, SATA...)
- video (integrált, majd dedikált)
- audio
- LAN, WLAN, bluetooth
- többi -
wdtwrd
tag
válasz
Allmegvalto
üzenetére
Igen, a reball segít, mert rendszerint a sok száz chip-tüske forrasztásainak repedezése okozza.
Házilag hőlégfúvóval, vagy sütőben szokták "javítani", de inkább bízd gyakorlott szakemberekre, mert nem megfelelő kezekben teljesen tönkremehet. -
wdtwrd
tag
-
wdtwrd
tag
válasz
saddybaddy
üzenetére
Ha sokszor csak többszöri restart-ra látja csak a vinyót, akkor a merevlemez hibájára, vagy rossz érintkezésre gondolnék először. Nem mozog könnyen a vinyó csatlakozójánál? A csatlakozó tüskéi nincsenek elszíneződve?
-
wdtwrd
tag
válasz
verycool
üzenetére
Ha a gyártó logója sem jelenik meg akkor valószínűleg valami hardveres gond lehet.
Elsőnek eltávolítanám a töltőt és az akkut, majd a bekapcsológombot 20-30 másodpercig nyomnám, aztán vissza a töltőt és próbálnám, hogy így megjelenik-e valami a képernyőn.
Ha minden rendben, akkor a legközelebbi bekapcsolás előtt az akkut is visszatenném. (ha úgy nem indul akkor lehet, hogy az akku zárlatos)Ha így sincs kép, akkor még olyat lehet kipróbálni, ha 2 memóriamodul van a laptopban, hogy egyesével bekapcsolni, (a memóriamodulok macerálása előtt az akkut és a töltőt is eltávolítani) hátha valamelyik meghibásodott.
Ezután visszavinném oda ahol vettem, mert komolyabb baja lehet. (bár volt, hogy ismerősöm hasonló tünetekkel beküldött laptopot visszaküldték, hogy nem tapasztalják a hibát - és azóta megy rendesen) -
wdtwrd
tag
válasz
metemorfozis
üzenetére
Itt egy lista a kompatibilis processzorokról:
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Mobile_Celeron_Dual-Core/T3500.html
Ahogy látod T3xxx széria a Celeron Dual-Core, a T4xxx a Pentium Dual-Core, és a T5xxx-T9xxx pedig a Core2Duo.
Itt egy összehasonlítási lista, Passmark-teszt eredményekkel:
http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.phpEbay-en, vaterán stb. típusszámra keresve vannak 3-6ezer körül.
-
wdtwrd
tag
Azért írd ide a volmgr hiba részleteit.
Esetleg nézd meg van-e Win8-as audio driver a laptophoz:
Packard Bell weboldal -
wdtwrd
tag
válasz
littlejohnny
üzenetére
-
wdtwrd
tag
válasz
dodopek
üzenetére
Wifi driver-rel előfordult, hogy a víruskereső akadályozta a rendszermódosításokat.
Próbáld kikapcsolni, végső esetben eltávolítani, majd a sikeres driver installálás után újratelepíteni.De az is lehet, hogy nem a megfelelő driver-t próbálod telepíteni.
Mi a laptop pontos modellszáma? (alján matricán)
Valamint az Eszközkezelőben az ismeretlen eszköz Hardverazonosítója? (duplaklikk > Részletek >Hardverazonosító, valami ilyesmi: VEN_1234&DEV_1234) -
wdtwrd
tag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Eszközkezelőből nézd ki a Hardverazonosítót: mondjuk Futtatásba: devmgmt.msc > duplaklikk a wifi eszközön (ha nincs vezetéknélküli- vagy ismeretlen hálózati eszköz, akkor vagy nincs is benne, vagy be kell kapcsolni) > Részletek fül > Tulajdonságnál Hardverazonosítót válaszd és alul kiír ilyesmit: VEN_1234&DEV_1234. Írd be ide, de rá is kereshetsz a neten.
-
wdtwrd
tag
válasz
barkzso
üzenetére
Amit ilyenkor szoktam elsőnek próbálni: töltőből kihúzom, akkut kiveszem, bekapcsológombot ~30mp-ig nyomom, majd töltőt visszadugom (akkut később) és bekapcsolom.
Másik töltővel vagy másik memóriával lehet még próbálkozni, aztán az alaplap javítása jelenthet még megoldást. Ezt fusd át:BGA hiba -
wdtwrd
tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Az első az AMD USB3.0 Host Controller, a második, meg ahogy írtad, SMBus Controller.
Innét töltsd le fentiekhez, a Win7 64biteset:
DriverPack Solution (nálam a lista elején)
vagy
DriverScape (nálam a lista végén)Telepítés:
Letöltöd, NEM FUTTATOD(!), hanem kicsomagolod, majd az Eszközkezelőt indítva mindegyik eszközön külön-külön jobbgomb > Illesztőprogram frissítése > Illesztőprogram keresése a számítógépen > betallózod a kicsomagolt mappát és végigkeresi, majd egyből telepíti, ha talált benne kompatibiliset.Ha nem jött be, írj!
-
-
wdtwrd
tag
válasz
Maris 84
üzenetére
Nekem még nem volt gond a PB laptoppal, de ilyesmikkel el is vennék a kedvemet, hogy legközelebb PB-t vegyek.
Ha tényleg nem gyári a töltő akkor valahol-valaki sáros: vagy a boltból, vagy a szervízből.
Most nem emlékszem, de megnézem majd laptop papírdobozán, hátha ott a töltőnek is feltüntetik a vonalkódját amivel csomagolták. Ha így van akkor az alapján reklamálhatnál, hogy pedig a dobozban ez volt.Vagy a szervíz meg kell hogy adja a töltő valamilyen azonosítóját, mivel biztosan rögzítették melyik laptophoz melyik töltőt csomagolták és ez alapján mondják, hogy nem az adatbázisukban szereplő azonosító van az általad küldött töltőn.
Nem teljesen ide tartozik, de ismerősnek a gyárilag fóliázott Tenda routeréből hiányoztak az antennák. Már többbet is használunk a környéken és nem volt eddig gond. Idáig...csak 1-2 ezres tétel, de akkor is.
-
wdtwrd
tag
Az ilyenfajta foglalatú processzorokat az alaplapra forrasztják, de az előbb írták, hogy vannak cégek akik vállalják chip-ek újraforrasztását, gondolom nem kell az ország másik felére átmenni, biztosan van közelebb.
Itt van a processzorcsalád, lehet keresgélni:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bobcat/index.html
Talán az E2-2000-es lehet a csúcs, de az is kb. 20-25%-kal lenne gyorsabb, és minden költséget beleszámolva inkább eladnám olcsóbban a jelenlegit és a várható költséget megfejelve 20-30ezerrel, gyorsabb és garanciális gépet kapsz. -
wdtwrd
tag
Gyorskeresésre nem találtam meg a modellt.
Eszközkezelőben nincsen Ismeretlen/felkiáltójeles eszköz?
(Ha van akkor duplaklikk rajta és a Részletek-Hardverazonosítók mező értékét másold ide.) -
wdtwrd
tag
Persze, de inkább a meglévő merevlemezt tedd a DVD helyére szerelt keretbe, és az SSD-t az eredeti HDD helyére...
Ilyesmire szükséged lesz: raidsonic-icy-box, persze ha nem kell a dvd-nek usb ház akkor találsz olcsóbban is, vagy Kínából... -
wdtwrd
tag
válasz
Butcher82
üzenetére
Valószínű, hogy a driver valamiért nem megfelelő.
Ha nincs meg a mellékelt driver CD, és a Windows Update sem segít (esetleg Eszközkezelőben kézzel az illesztőprogram frissítése, vagy az AMD csomag teljes eltávolítás-reboot-újratelepítés) akkor próbáld a laptopmodell szerint a Driver Pack Solution-t:
http://drp.su/drivers/notebooks/?v=Packard%20Bell&l=en -
wdtwrd
tag
válasz
forintuser
üzenetére
Most irodából nézve tényleg van újabb (v1.30, 2012/11/13), majd este megnézem otthon is, mert onnét írtam...
-
wdtwrd
tag
válasz
forintuser
üzenetére
BIOS-ból melyik verzió van? (legújabb: v1.23, 2011.05.23. dátummal)
-
wdtwrd
tag
válasz
forintuser
üzenetére
Launchmanager-t telepítsd.
Alul: Notebook -> EasyNote -> EN TK85 -> Application
http://www.packardbell.hu/pb/hu/HU/content/downloadKözvetlen link (Win7 32-64bit):
LaunchManager_Dritek_4.0.12_W7x86W7x64_A.zip -
wdtwrd
tag
válasz
HellGreg
üzenetére
Ha i5-ös processzor van akkor az APU-s driverek szerintem nem jók. (Bár egy próbát megérhet.)
De ha a gabe_ által linkelt driver letöltő oldalon kiválasztod:
-Notebook graphics
-Radeon HD series
-Radeon HD 6xxxM series
-Win7 64bit (vagy 32bit ha az van)
-és végül Display ResultsAkkor ezt adja ki:
http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%207%20-%2064Ha hibát ír ki akkor nem támogatott, vagyis marad a PackardBell programja (esetleg barkácsolt megoldás, de azt nem javaslom)
-
wdtwrd
tag
válasz
f1istvan
üzenetére
Ezeket próbálnám ki:
-konnektorból kihúzni, akkut kivenni, bekapcsológombot hosszan nyomni (10-20sec), legalább egy órát hagyni majd konnektorba vissza, és bekapcsolni, ha indul örülhetünk
-ha több memóriamodul van akkor egyesével is próbálnám bekapcsolni hátha az egyik hibás, ha egy van akkor megpróbálnék kölcsönkérni, esetleg a saját memóriát kipróbálni másik laptopban, ha más memóriával megy, vagy a memória másik gépben sem működik akkor megvan a hiba.
-esetleg külső monitort kötnék rá, ha azon van kép akkor a kijelzővel van gond (esetleg a videovezérlővel az alaplapon)
-végső esetben az alaplap a bűnös -
wdtwrd
tag
-
wdtwrd
tag
Itt szétszednek egyet:
Easynote TKHa már nem érzel légáramot ahol kifújná, miközben rendesen pörög a ventilátor, akkor már eléggé el lehet tömödve, előfordulhat hogy csak a szétszedés segít.
Egyébként 2-3 havonta az aljával felfelé nyitott ablakhoz állok, hogy felém legyen ahol kifújja a levegőt, párszor jó erősen belefújok (porfelhő száll ki az ablakon), aztán belenézek (nappali fénynél jól látom hogy tiszták-e a lamellák közötti rések, de eddig még nem volt gond)
Pár percre leteszem, hogy esetleg a pára ami belekerült ne okozzon gondot és kész.Két éves a gép de porral nem volt bajom, a hőmérséklet átlagos internetezésnél 48-52 fok között, nagyobb terhelés alatt 55-56 fok körül van.
Újrapasztázáson is gondolkodtam, de nem akarom szétszedni, csak ha 60 fölé ugrik majd a hőmérséklet.
Az egyetlen ami hibaként jelentkezett, hogy nagy ritkán a kurzor képe olyan mintha szétrobbantották volna vagy valami zajeffekt lenne rajta, de ha elindítok egy filmet vagy stílust váltok akkor helyreáll.
Optibay-nél ilyesmire gondolsz?
Icy Box
Ismerős vett egyet, olcsó műanyag a keret, de elfogadható sebességet produkál, ebbe került a vinyó, mert SSD került a HDD helyére, és a hozzáadott dobozba a DVD író is belement - USB-n keresztül használható. -
wdtwrd
tag
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Amit te is megtehetsz:
-akku nélkül próbáld indítani
-próbáld másik töltővel, hátha az romlott el (bár akkuról akkor is el kellene indulnia, hacsak nem leharcolt az akku)
-akkut vedd ki, konnektorból is húzd ki és hagyd ott pár órára - utána konnektorba vissza, és ha nem kapcsol be (fel sem pörög a ventilátor) akkor komolyabb baja lehet, szerelés nélkül nem valszínű, hogy megúszodAzonnali notebook kérdések
Nagy szerviztopik
Notebook szerviz tapasztalatok -
wdtwrd
tag
HWInfo (32/64 = rendszernek megfelelő), portable (kicsomagolós, telepítés nélküli) elég:
http://hwinfo.com/download.phpFuttatás után, hasonlóan mint nálam:
Baloldali kategórialistánál: BUS -> PCI Bus -#0 > ...SATA AHCI CONTROLLER -> Interface Speed Supported: 6Gb/s=SATA3, 3Gb/s=SATA2 . -
wdtwrd
tag
Hőmérsékleteket mindenképpen nézd. http://openhardwaremonitor.org/
Ha nagyon melegszik, az az élettartam rovására megy.
Ha nem érzed hogy rendesen fújja a levegőt akkor érdemes kitakarítani, de elsőre csak óvatosan, ha lehet gyakorlott személy csinálja. Mondjuk a youtube-on sok szétszedési útmutató van, típusra rákereshetsz. -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Szerintem 99% hogy jó lesz, nálam az alap 1+2GB is dual-ban ment (CPUZ memory résznél kiírja hogy dual, AIDA meg az alaplap -> alaplap résznél, busz szélesség=128bit), aztán az 1GB helyett lett 4GB, úgyis dual volt, aztán most van 2x4GB Hynix és Kingmax szintén dual-ban. A 2GB-os nálam is a polcon van egyelőre.
-
wdtwrd
tag
válasz
gerner1
üzenetére
gerner1
Köszönöm!
Letöltöttem, de sajnos úgy elkezdett BSOD-ozni visszaállítás alatt is, hogy újratelepítés lett belőle, és a 8-at úgyis ki akartam próbálni, így most ez lett feltéve.
Drivereket még nem frissítettem (2012.06 haviak), egyelőre a videokártyát 7400M szériásnak ismeri fel. Az élményindexet a rend kedvéért lefuttattam, RAM, HDD nem változott, CPU 5.5-ről 5.1-re csúszott, VGA 6.2-ről 6.1-re, de nem nagyon érdekel. A driver frissüléssel biztos ugrik egy-két tizedet.
A többi majd alakul.
(A rendszer kinézete teszik is meg nem is.)Becksman:
Letöltöttem az SNS-t is. Ki fogom próbálni. Köszönöm! -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Még egy dolgot nézz meg légyszíves, a BIOS verzióját (AIDA -> Alaplap, vagy CPU-Z - > Mainboard résznél) 2.14 a legfrissebb, 2.11-esnél volt valami javítás a webcam modulok támogatásával kapcsolatban, 2.00-ás az első. Szóval hátha régebbi és akkor érdemes kipróbálni egy frissítést.
(van windows alól futtatható, így nem bonyolult elvégezni) -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Egyenletesen meleg végig a tetejénél, vagy csak egy része?
A háttérvilágítást LED-ekkel oldják vagy fénycsővel oldották meg, a fénycsöves technológia melegedhet, a LED-esnél nem jellemző, talán ha nagy fényerőn használják huzamosabb ideig,Próbáld kisebb fényerőn használni, mondjuk felére vedd vissza a maximumnak, szólj változott-e.
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Ügyes húzás, gratulálok!
Vagy a driver-ekhez mellékelt szöveges fájlban lesz infó, hogy milyen rendszerekre jó, vagy telepítéskor jelzi, hogy nem kompatibilis az operációs rendszer, de ahogy néztem rendszerint a 32 és 64 bites változatokat is tartalmazzák szóval nagy eséllyel működni fog.
A Social Network-re kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e működésre bírnod.
Sok sikert! -
wdtwrd
tag
válasz
gerner1
üzenetére
Itt is ilyen gép van mnt Becksman-nek:
Sajnos ha az AMD oldalról akarom letölteni a drivert
(Notebook Graphics -> Radeon HD Series -> Radeon HD 6xxxM Series -> Win7 64bit)
akkor egy AMD Mobility Radeon™ Driver Verification Tool-t tudok letölteni ami ezt írja ki:Vagy te az asztali/desktop verzióra gondoltál? (még nem próbáltam, de ismerősök laptopjaira nem fogadta el, csak ha ATI Mobility Modder programmal lett módosítva, sajnos ez egyelőra HD 4xxx-esekig jó, újabbakra nem)
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Nekem szoftveres hibának tűnik. Próbáld úgy újratelepíteni a drivert, hogy a setup.exe-n jobbegérgomb és futtatás rendeszergazdaként. (Gondolom ezt használod: Camera_Chicony_1.7.137.706_W7x86W7x64_A.zip)
ui: webcam használat kezdete után mindig ugyanannyi idő telik el a hibáig?
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Most én két dolgot próbálnék ki:
-visszatenném az alap Microsoftos drivert, csak azért, hogyha pár napig nem jön elő vele a hiba akkor mindenképpen a driver-el van bibi
-amikor meghallanám az usb kihuzás hangját rápillantanék az órára (másodpercért rá is kell kattintanod) majd az eseménynaplóban pont abban az időpontban bejegyzett eseményeket nézném át (alkalmazás és rendszer kategóriában is)ui: mindig ugyanannyi webcam használat után jön elő a hiba?
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Hát az üzenet inkább netes problémára utal, de ha akkor ment el a webcam képe, mint a hiba időpontja, akkor lehetséges, hogy az a szolgáltatás kavar be. Ebben az esetben próbáld meg letörölni/eltávolítani a programot (PandoraTV? vagy egyéb internetes TV program lehet) de csak akkor ha vissza is tudod majd telepíteni, ha nem te telepítetted, vagy nincs meg a telepítő és használod a programot, akkor inkább a Szolgáltatások listáján keresd meg és ott tiltsd le (auto-kézi-letilt közül választhatsz).
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Gondolom csak a skype ki-bekapcsolása nem volt elég?
Próbáld az eseménynaplót megnézni, miután elment a kép, hátha a program vagy a rendszer rögzített valamit.
Windows bill, utána "Eseménynapló"-t gépeld, vagy Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Eseménynapló.
Azon belül Windows naplók -> Alkalmazás vagy Rendszer.Írj, ha látsz hibát!
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Személyes tapasztalataim akkuhasználatról nemigen vannak, mivel nálam nincs kikapcsolva a laptop. (azért 2-3 havonta egyszer újra kell indítani) Akku állandóan benne van.
Több, mint egy éve van meg, az akku elhasználódása: tervezett/jelenlegi=48840/48020~2% alatti.
Azt vettem észre hogy 90%-os töltöttség alatt kezd rátölteni, ezt 2-3 hetente éri el, hogy állandóan be van dugva.
Fiókban tárolt akkunál kb félévente érdemes kivenni és lemeríteni és feltölteni majd visszatenni a fiókba vagy évente egyszer is elég, meg esetleg akkus használat előtt 1-2 nappal?Ha jól emlékszem Toshiba laptopokhoz láttam olyan programot amivel lehetett állítani, hogy hány százalékos töltöttségnél kezdjenek rátölteni, ez hasznos lenne mindegyik laptopnál.
Ismerősnek is valamivel több, mint egy éve van meg és nála 60% fölötti az elhasználódás, igaz ők napi rendszerességgel 10-20 perces akkus használatok után visszatették/teszik töltőre. Most kb. félórát bír az akkujuk.
Valamelyik akkuszervizes oldalon/fórumon írták, hogy a töltések száma is fontos (általában 200 töltés után észrevehető a romlás és 400 töltés felett már jelentős az elhasználódás)
-
wdtwrd
tag
válasz
stracker06
üzenetére
Az a Social Networks Services gomb lesz, ami csak gyárilag előtelepített rendszerrel működik, vagy egy előretelepített gépről kell átvarázsolni a programot.
Erről eszembe jutott, hogy már anno keresgéltem és visszaolvasva itt van egy még mindig működő link, ahonnét olasz telepítőt lehet letölteni (v1.0.1901), maga a program azonban már magyar, de a speciális gombra ugyanúgy nem reagál, csak ikonnal indítható, ezenkívül az első futáskor kiírja hogy talált frissítést, de azt letöltve és futtatva hibát ír, hogy a gépen nem találja az 1.0-ás verziót.ui: A frissítés oldala amit feldobott: [link]
Meg találtam egy angolt, de ez nem működik: [link]
Érdekes, hogy a magyar frissítés ugyanúgy 1.0.valami, de az angol frissítésre meg 3.0-st ír a címsorban. -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Az akku állapotát az AIDA64 elég pontosan kiírja a Számítógép-Energiagazdálkodás résznél (Tervezett kapacitás - Kapacitás teljesen feltöltve - Elhasználódás mértéke mezőknél)
Kihozni még talán úgy lehet többet, ha a procit is visszaveszed -> Energiasémáknál (leggyorsabban az óra közelében a kis akku jel) az Energiatakarékosat választod, vagy kézzel létrehozol új energiasémát.
Másfél óra elfogadható, de biztosan vannak akik 2 óránál is többet mondanak. -
wdtwrd
tag
Próbáltam fogyasztásmérőt, átlagosan 25W alatt fogyaszt, de komolyabb terhelés alatt 35W fölé is felugrik (külön nem néztem csak a gpu és csak a cpu terheltségét ilyenkor), plusz ha tölti az akkut - akkor megközelíti a töltő névleges teljesítményét.
Bár a nagyobb procival kiadott gépekhez is 65W-os töltőt láttam, így biztos bírná, de a hűtésről nem tudok mit mondani. Valamennnyivel biztosan forróbb lenne, de hogy mennyivel lenne hangosabb... próba szerencse.
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Driver genius frissítette a webcam drivert előtte?
Itt egy program a hivatalos PB oldalról, hogy milyen márkájú a webcam, ha még nem próbáltad:[link]
Utána meg a hivatalos oldalról [link] próbálnám, attól függően, hogy Chicony, LiteOn vagy Suyin van-e a gépben.
Nálam a windows alap driver maradt, mert sokat nem használom és a kép így is megfelelő. -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy én centi magas gumitappancsokkal kicsit megemeltem a laptopot (előző laptopnál is megvoltak, nélkülük nem is használtam), de ez persze nem magyarázza, hogy miért nem megy 50 alá (52-54 átlagosan), legfeljebb hogy nem emelkedik nagyon magasra a hőmérséklet.
Az viszont sokat számít, ha ölben/terítőn/takarón fekszik, vagyis olyan helyeken ahol alulról takarhatja a nyílásokat valami. -
wdtwrd
tag
Itt [link] vannak a megyegyező foglalatú processzorok, ezek jöhetnek szóba. Ha jól értelmeztem, akkor játékra a Phenom II Dual vagy Triple magosokat ajánlják, de ha olyan szofterhez kell ami négy magon is tud dolgozni akkor a Quad ajánlott. Mivel majdnem egyszerre dobták őket piacra, a chipseteknek mindet kezelni kell, legfeljebb a TDP-re érdemes figyelni.
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Nekem sincs ikon, itt is volt hang, de a Windows Update telepített frissebb driver-t hozzá, így lehet hogy a Realtek drivert én fel sem tettem. (több mint egy éve volt)
Stressz tesztet még nem próbáltam, de nálam a cpu 50 alá nemigen ment, terhelés alatt meg 60-62 körül szokott lenni, a gpu meg 3-4 fokkal a cpu alatt van. (Aida64 v2.2 meg OpenHardwareMonitor)
-
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Felteszem újra (a "Packard Bell TK81" helyett Packard Bell81 lett a név, javítani nem engedte, szóval töröltem, de egy órán keresztül nem akart eltünni, így hagytam hátha marad, hát nem...)
Most meg nem enged belépni, és újraregisztrációnál is hibát ír (csak nem tiltottak le?)
Próbálkozom, de közben gabe talán már elérhetővé tette.ui: Igen, bannoltak. Várnom kell, vagy valami más helyre feltenni...
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, hogy-hogy átugrani a drivereket?
Megnéztem a DVD tartalmát, sajnos a Social Network nincs rajta:
4 mappa van:
-APP (ebben az Adobe Reader9.1 telepítője van kb 500MB)
-AutoRunX (a DVD behelyezéskor automatikusan induló programfájlok vannak itt, kb 10MB)
-DRV - értelemszerűen a driverek, pontosan ebben a sorrendben:ALPS Touchpad
AMDISS VGA Chip SEYMOUR_XT
AMDISS VGA Chip WHISTLER_PRO
Broadcom Lan BCM57780
Chicony Camera utility Crystal Eye
Dritek Launch Manager (PB)
Elantech Touchpad
FOXCONN TW Bluetooth BT 2.1 Atheros AR3011
FOXCONN TW Bluetooth BT 2.1 BRM 2070
FOXCONN TW Wireless LAN 3rd WiFi 2x2 BGN Atheros HB97
HON HAI Bluetooth BT 3.0 Atheros BU12
HON HAI Bluetooth BT 3.0 BRM 2070
LITE-ON Camera utility Crystal Eye
LITE-ON Wireless LAN 3rd WiFi 2x2 BGN Atheros HB97
LITE-ON Wireless LAN 3rd WiFi 2x2 BGN Broadcom 43225
LITE-ON Wireless LAN 3rd WiFi 2x2 BGN Realtek 8192SE
Realtek Audio Codec ALC272X
Realtek Card Reader Chip RTS5159-GR
Suyin Camera utility Crystal Eye
Synaptics Touchpadez összesen kb 3,4GB és végül a negyedik mappa:
-GUI (ebben meg a kézikönyv van 26 nyelven, kb 200MB)
ui: ide feltettem [link]
-
wdtwrd
tag
Korán örültem. Sajnos nemrég váltottam internet szolgáltatót (a helyi kábelnet 4Mbit ingyenes a tv előfizetés mellé) de elfelejtettem, hogy kifelé a teljes ügyfélkör egy darab IP-n osztozik, így körülményes a seed.
Próbálok találni megoldást, addig nézz el ide: hivatalos Packard Bell oldal
Válaszd ki: Notebook->EasyNote->EN TK81 és alul már töltheted is a listáról (nekem is innét vannak fent)ui: A wifi nálam Atheros, az Application fülnél pedig a webcam (nálam Liteon) és a LaunchManager-re lesz szükség
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman
üzenetére
Legfeljebb torrenten, mert 1GB, nálam meg lassú a feltöltés, talán 4 óra alatt át is menne - ha nem szakad meg, darabolni meg nem akarom.
Érdekes, a DVD tartalma majdnem 4GB, de a fájlrendszer szerint foglalt terület csak 1,4GB, és a daemon-tools-al tömörítve meg "csak" 1GB.

ui: írj ha kell, aztán küldöm a torrent file-t
-
wdtwrd
tag
válasz
daniel20
üzenetére
Üdv,
Mikor volt utoljára kitakarítva?
Ha pörög a ventilátor és a kimeneti nyílásnál kezeddel érzed vagy valamit odatartva látod, hogy erősen fújja a levegőt, akkor nem feltétlenül kell tisztítani, de emellett a hűtőpaszta csere is szóba jöhet.
Persze csak ha találsz megfelelő szétszedési útmutatót/videót.
Hatékony-e a hútő? Ha forognak a ventilátorai akkor teszi a dolgát... (Ha használatbavétele után tapasztaltál javulást, akkor annyi a hatékonysága.)Nem írtad hányszor és milyen gyakran kapcsolt le, de nem tesz jót az alkatrészeknek, ha rendszeresen fordul elő.
Egyébként milyen programmal nézed a hőmérsékletet és állandóan fut-e?
w.ui: Az furán hangzik, hogy régebben 82 foknál kapcsolt le és később meg 76 foknál.
-
wdtwrd
tag
válasz
alienpapa
üzenetére
Üdv,
Ha usb-s másolásnál mindig előjön a hiba én kipróbálnék valamilyen hordozható/live rendszert. Például ubuntu vagy egyéb linux live verzióját vagy a hiren's mini windows-át. Ha ezeknél gond nélkül másol, akkor hardverhibának kicsi az esélye, akkor gondolnék windows problémára.
Ubuntu live alatt akár pár órát is használhatod, mert internetes böngészőt és sok egyéb programot is tartalmaz. (hiren-nél kábelesen könnyű, wifinél nem tudom mennyire körülményes a netet belőni)
Szóval egy próbát megér, mert a live rendszerek a vinyóhoz nem nyúlnak.
w. -
wdtwrd
tag
válasz
birozoli7800
üzenetére
Nem látsz egyetlen wifi hálózatot a környéken (driver nincs fent/ki van kapcsolva a vevő)
vagy vannak látható hálózatok csak nem akar kapcsolódni (driver frissítés kellhet)?Ha driver kell az a mellékelt cd-n, vagy itt van: Easynote TK81-et válaszd
Wifi-ből Atheros, Broadcom vagy Realtek chip-es van.
Van itt egy PackardBell-es program ami kiírja milyen pld a wifi, vagyis melyik chip-hez való driver kellhet: HardverGyártóFelismerőHardveres kapcsoló szerintem nincs.
Szoftveresen az FN+F2 billentyűkombinációval lehet ki-bekapcsolni. -
wdtwrd
tag
válasz
Pandaboy
üzenetére
Az ATI oldalán - ha jól tudom - CSAK asztali gépekhez való driverek vannak! A laptopokhoz való driver résznél átirányít a laptopgyártók oldalára. (ATI)
Először próbáld meg ezt:Lenovo driver for 6470M - WinXP
Ha más nincs, akkor ezt ajánlom: MobilModderTool (HD4xxx-ig biztosan támogatott, bár nem mindig működik, de egy próbát megér - a program az asztali drivert módosítja, hogy telepíthető legyen laptopokra is)
Remélem sikerül!
ui: a NET Framework inkább a Catalyst vagy egyéb beállítófelület működéséhez szükséges, maga a kártya driver-e nem igényli.
-
wdtwrd
tag
Megoldható. (pld Ghost-al.)
Azt hogy érted, hogy külön particióról raknád rá? (Egy recovery particióra gondolsz?)Az Acer és így a Packard Bell is egy módosított MBR-t használ, ami Alt+F10-re indítja a rendszervisszaállítási folyamatot. (azért még választani kell, nem egyből...)
-
wdtwrd
tag
Üdv,
Milyen gyakran fagy be, meddig tart? (gondolom helyreáll, ha feladatkezelőben visszanézed...) Mindig ugyanannál a programnál csinálja?Az eredeti rendszer vagy a géphez mellékelt Recovery DVD-n van, ekkor a DVD-ről kell indítani a rendszert (bekapcsoláskor nyomd az F12-őt) vagy egy rejtett partición található, onnét állítja vissza magát (bekapcsoláskor nyomd az ALT+F10-et).
Mielőtt újraindítod a gépet, nézd meg van-e 5-15GB-nyi nem lefoglalt terület (vagyis rejtett partició) a vinyódon.
(Start menü, majd írd be "diskmgmt.msc", a megjelenő ablakban Lemez0 néven egy csíkon jelzi a particiókat) -
wdtwrd
tag
válasz
Police72
üzenetére
Nincs mit, de egyáltalán nem fáradság, a legjobban annak örülök, ha minden jól működik!
Csak érdeklődésképpen: a "most a helyzet" azt jelenti, hogy újra előjött valami hiba és ezért döntöttél úgy, hogy letörölsz minden AMD-s dolgot?
Azt, hogy összeakadtak a driverek azért írtam, mert a 6470 kódneve a seymour, a 6650-é pedig a whistler (ez két eltérő grafikus chip), és ha a seymour után tetted fel a whistler-t akkor lehetséges, hogy az utóbbi felülírt pár olyan fájlt az előbbi telepítéséből, ami bizonytalan működést eredményezett (mintha másik videokártya driverét telepítetted volna, és így a két driver telepített keveréke okozhat bőven hibákat).
Ahogy néztem a DRV mappában minden eszközhöz több fajta telepítő van, szerintem a legvalószínűbb az XP/vista/win7-hez adott telepítők közül az autorun menü csak az aktuális rendszernek megfelelőt listázza ki.
A Social Networks-ot én is feltettem, csak hogy működik-e, de én külső billentyűzetet használok, így a hotkey-t kifelejtettem, de utólag próbálva itt sem reagál (a cd-n mellékelt útmutató 23-ik oldalán szintén említik, hogy ez egy preinstalled program és nem minden gépre telepíthető, valamint hogyha nincs fent a Social Networks, akkor a hotkey az alapértelmezett instant messenger programot indítja, hát én állítgattam az alapértelmezett programokat, de nem akart indítani semmit).
Maga a program gyorsan felment és ikonnal indítva működik, de ha frissíteném a beállítása közt jelzett Live Update-el, akkor meg hibát ír, hogy nem az 1.0-s verzió van telepítve (pedig de). Ezzel még kísérleteznem kell.Ez megint hosszabb lett mint akartam és csak mellébeszéltem, de ez egy ilyen nap...
-
wdtwrd
tag
válasz
nikolka89
üzenetére
Egy ingyenes, egyszerű és kicsi program az AMCap. Két dolog: nálam alapértelmezésben kikapcsolta a mikrofont, kézzel kapcsoltam be (Devices-nél "none" volt a hangeszköz), másik, hogy a capture-nél állíts be valamilyen tömörítést (compression) a videóanyagra, mert pár perces videók is nagyon sok helyet foglalhatnak. (9-nél régebbi verzióknál előfordult, hogy induláskor a program nem adott képet, ekkor az Options-nál nem volt bekapcsolva az előnézet (Preview)).
A másik program amit többször használtam, szintén ingyenes, egyszerű és ez sem óriási: Philips Vlounge. A philips honlapján a 2008-as modellekhez még biztosan azt mellékelik (pl SPC535NC-hez), az újabbakhoz a CamSuit-ot, az nem akar más kamerát felismerni...
Direkt linkek:
AMCap v9.2
VLounge for Win7Remélem összejön!
-
wdtwrd
tag
válasz
nikolka89
üzenetére
Melyik rendszer alatt? (XP, vista-win7, esetleg más
)
Csak nézni akarod a képet (teszt) vagy pillanatképet készíteni, videót rögzíteni?
XP alatt a sajátgépben van kamera ikon ott kiadja a képét és pillanatképet is készíthetsz.
Vista-win7-ből kispórolták, ott mindenképpen külső program kell. (keress pld. webcam recorder-re)ui: laszlo168-nál a pont

-
wdtwrd
tag
válasz
Police72
üzenetére
Nem a mestereknek szól az esetlegesen szájbarágósnak ható ömlengésem. Előre is elnézést!
Megnéztem a típusszámot és nekem is ez a csoda van...bár nálam nem jelentkeztek még a hibák ( 4 hete van meg).
A honlapon én is körbenéztem, de ugyanolyan dátummal vannak driver-ek fent, mint a lemezen.
A win7 x64 (hátha bővítek a memórián később) telepítése gond nélkül ment végig. Ha jól emlékszem akkor a video, audio, wlan és webcam maradt ismeretlen. Azon én is megakadtam, hogy melyik grafikus driver-t tegyem fel, de a GPU-Z kiírta, hogy seymour, így nem volt választás. Audio-hoz csak egy volt. A wlan-t és webcam-ot meg a packard bell oldalról véletlenül kipróbált HWVendorDetect program adta meg (Atheros és LiteOn).
A packard bell power management nem tudom használ-e valamit, de biztos ami biztos felkerült.
Ezek után csak a win személyre szabása maradt hátra (pl WinSearch kikapcs) meg pár program (firefox, nero és pár apróság).Ami még időnként foglalkoztat, hogyan lehetne pár fokkal szoftveresen levinnni a hőmérsékletet (cpu és gpu üresjáratban 50-55 közt van - 55-nél bekapcsol a venti és 52 környékén kikapcsol - terhelés alatt 63-65 közt) de ez nem feltétlenül ide tartozik.
Murphys2 által említett openhardwaremonitor bevált és szépen mutatja egész hosszú időre visszamenően a hőmérsékleteket.
Az AMD Vision Control Center-t sajnos nem tartalmazta az AMD driver, és utólag telepítve 1-2 órán belül "megette" a szabad memóriát (üzenet figyelmeztetett is, hogy zárjak be programokat), így le kellett törölnöm. Ez volt talán a legnagyobb probléma eddig.
Ha nálad szoftveres a gond akkor rendszerújratelepítéssel és csak a legszükségesebb driver-ekkel és programokkal használva nem szabadna hogy hibákat adjon a gép.
Esetleg HDSentinel, vagy hasonló merevlemezteszt is ajánlott és Memtest86 ez egyébként linux telepítőkön is rajta szokott lenni.Remélem csak szoftverrel van baj!
ui: A Social Networks gombhoz tartozó alkalmazás csak előretelepített gépeken található, utólag nem lehet telepíteni...(a packard bell honlap szerint) de talán rá lehet varázsolni más gépről.
-
wdtwrd
tag
Itt láthatod mivel van kb. egy szinten a vga: (mobil: GeForce 540M, asztali: HD4670, HD5570)
Passmark Benchmark 6650M
Vissza kell venni a grarfikán, de az új játékokkal sem lesz gond.Szerintem árban megéri (én is ilyet szerettem volna, akkor nem volt sehol a közelben), de ha garanciaidő is fontos, akkor ezt mérlegelni kell.
-
wdtwrd
tag
Az eszközkezelőben (futtatásba: devmgmt.msc) ismeretlen vagy felkiáltójeles eszköz van?
Ha igen, innét letölthetők a régi típusokhoz a driverek: ftp://ftp.download.packardbell.com/NOTEBOOK/
L4 a legvégén...Ha így sem megy, akkor még az lehet, hogy az FN gomb működéséhez telepíteni kell QuickLaunch, vagy LaunchManager vagy hasonló nevű programot... más gyártóknál is előfordult.
Bagatell, de sok BIOS-ban fel lehet cserélni a FN+funkciógombok működését, így alapértelmezésben ha F1-F12-t nyomsz, akkor úgy veszi, mintha nyomnál mellé FN-t is, ha FN-el együtt nyomod, akkor meg a sima F1-F12 funkció működik.
Legrosszabb eset, hogy a wifi-t cserélni, kell, de remélhetőleg csak szoftveres a gond.
-
wdtwrd
tag
válasz
Murphys2
üzenetére
Köszönöm az ötleteket!
Az openhardwaremonitor tetszik.
Az AMD vision engine control center gondolom a drivercsomag része, a packard bell driver tartalmazta, vagy az AMD oldalról töltötted le?
Nálad jóval erősebb a vga (6650m <> 6470m) de az a része nem is zavarna annyira, inkább a processzor hűtője (napközben nem is hallom, csak este, amikor minden más elhallgat, de azért akkor sem porszívó....csak pár fokkal lejjebb nagyon csöndes lenne).
Mégegyszer kösz! -
wdtwrd
tag
Hát kipróbáltam (volna) pár alulfeszelésre alkalmas programot, de sajna win7 x64-el egyik sem akar együttműködni, se NHC, se RMClock. A CPUGenie x64 meg üzeni, hogy nem támogatott az eszköz.
Egyedül a speedfan indult el (ez mondjuk nem kimondottan alulfeszelésre készült, hanem a névben említett ventilátor szabályozásra - bár elméletileg van feszültségállítási lehetőség), de azzal nincs még tapasztalatom, majd még próbálkozok.Ubuntu alatt még lehetne bűvészkedni, de nem akarok most több oprendszert egyszerre használni, majd ha linux-ra váltok (nem kell hozzá sok), sor kerül erre is.
Kérdésem kicsit módosítva:
Easynote TK81-re vagy hasonló modellre (P360, 6470M) sikerült valakinek szoftveresen hőmérséklet csökkentést elérnie? (53-55C-ról 50C-ra vagy alá levinni) -
wdtwrd
tag
Nemrég lettem én is PB tulaj (egy olcsóbb TK81 modellre futotta, P360-al és 6470M-el).
n3o4:
Ha melegedésre gyanakszol, a GPU-Z kijelzi a videochip hőmérsékletét, az Aida64 2.0 (vagy Everest 5.5) programmal meg pluszban a processzor, merevlemez hőmérsékletét is látod.
Szerintem akkor lehet gond ha 70C fölé megy, nézd meg!Na de hogy nekem is legyen kérdésem:
Használ valaki alulfeszelésre sikeresen programot a fent említett modellhez hasonló gépen?
Ha ilyen hideg időszakban is 50C felett van a processzor meg a video akkor mi lesz nyáron?
Ami érdekes, hogy a merevlemez csak 33-34C.Próbáltam már párat még az előző ASUS F5 gépen de nem volt egyik sem hibátlan...
RMClock szétcseszte a kijelző fényerőkezelését, CpuGenie-vel véletlenszerűen (kb óránként 5mp-ig) akadozni kezdett film, zene, játék, NHC meg úgy általában nem kezelte az eszközöket.
Talán ezzel a modellel valamelyik működni fog.
Kösz a figyelmet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Path of Exile 2
- Kuponkunyeráló
- World of Warships
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Fujifilm X
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP Omen
- Lenovo ThinkPad E14 Gen5: i5-1335U/8GB/256GB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Thinkpad P14s GEN 5 14.5" 2.5K Touch Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB SSD Len Gar 2028.08
- MacBook AIR 13 M1 CHIP! Magyarországi! 8GB/256GB SSD, Akkumlátor 88% Fulldoboz!
- Gigabyte Aero 17 XE5 - RTX 3070 ti, 32 gb DDR5 ram, I7 12700h, 4K UHD kijelző, 1024+512 Gb M2 SSD
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)