- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
genius5000
tag
Hali.
Van egy ilyen gép...
Istennek se tudok tenni Wifi Drivert, Lan drivert rá.... Esetleg valami tipp?? már próbáltam a saját oldalát, meg mindent, amit találtam...VGA drivert meg se emlitem...egy Win 7 32 bit van rajta....
-
gerner1
nagyúr
flash-
Packard Bell típusok ACER -rel vannak rokonságban, amióta az ACER felvásárolta a PB -t. Ezen kívül elképzelhetőnek tartom más márkákban való előfordulását is, mert az ACER -t birtokló vállalatcsoport az egyik legnagyobb "barbone" noti gyártó .... Azaz, másoknak is "gyártanak" .... Az újabb PB notik pölö kísértetiesen hasonlítanak az egyik "kétbetűs" termékeinek egy részére ...
Alaplapot keresni, csak úgy érdemes, hogy a gépet szétszeded, és az alaplap pontos - egyedi típus azonosítóját használod a kereséshez. Hangyabránernyi eséllyel találsz "elfogadható" áron alaplapot.... Szerintem, sajnos drágább lesz, mint gondolnád. Én hasonló okoból bontottottam szét az egykori ACER 5520G notimat, mert 28-37e -ért venni egy alaplapot valamibe, ami éppenhogy ennyit ér működőképessen ... - szvsz , mindenki maga behelyettesíthet ide egy megfelelő "jelzőt"...
Sajnos egyre gyakrabban vannak hibák, és hibás szériák, most már intel chipset -es alaplapokkal is. Gyakran javítható a hiba, amely vagy az északi-híd cseréje ( AMD -s gépeknél ) vagy VGA chip újra forrasztása, és/vagy cseréje a megoldás. "Tarlósfalván" van cég, amely foglalkozik ilyen javítással. Mindezt azért gondoltam, mert a hsz -odból nem derült ki a pontos noti típus -illetve- hogy ez utóbbi kört már lefutottad-e, vagy sem ....
-
flash-
veterán
kéne cserélnem a packard bell notin az alaplapot.
de a noti pontos tipusát a keresőbe beirván csak gateway és asus alaplapot találok.
az elvileg ugyanaz mint a packard bell nem?tehát gateway alaplapnak is mennie kellene packard bell gépben? -
daniel20
tag
Enyém is jól szuperál, eddig nem volt vele gondom.
-
Firehand
tag
sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a Packard Bell gépek mennyire problémásak? Mert gép vásárlás előtt állok: [link] és nem igazán tudok dönteni
-
bull84ghia
őstag
válasz
nagypasztor #1642 üzenetére
Holnap reggel minden kiderül mer ma este kikapcsolom 4 nap után és reggel megpróbálom bekapcsolni. Majd kiderül.
-
nagypasztor
tag
válasz
bull84ghia #1626 üzenetére
Szerintem elképzelhető. Biztosan van valamennyi tágulása ezeknek az érintkezőknek is, és ha nem terheled, akkor lejjebb megy a hőmérséklet. Úgy pedig szerintem összébb megy, aminek érintkeznie kell! Ha lehűl a noti, akkor nem indul normálisan? Vagy ha mondjuk alátámasztod középen a gépet, akkor nem érintkezik? Mert nekem is hasonló hibát produkál egy ilyesmi gép és ha alátámasztom, akkor megy gond nélkül. Gondolom addig, amíg túl nem tágul...
De mindenképpen szervizbe vidd! Egyébként meg ha a vidókártya a gond, nem fognak a merevlemezhez nyúlni. Szerintem a képeknek nem lesz semmi baja!
-
Imy
veterán
válasz
bull84ghia #1638 üzenetére
Háát lehetséges. Akkor lehet nem az a rossz?
-
Richard!
addikt
üdv!
easynote tv-n hogy kell bekapcsolni a wifit? fn+f3-mal nem működik.vadi új laptop.win7 prof.
-
gerner1
nagyúr
válasz
bigyo108 #1634 üzenetére
bigyo108
Nem biztos, hogy a megnevezések téves info-k. Pusztán a laptopokba szánt változatból is volt többféle ......
""The GMA X4500 and the GMA X4500HD for desktop[15] were launched in June 2008.[16] The GMA X4500 is used in the G43 chipset[17] and the GMA X4500HD is used in the G45 chipset.[15] The GMA X4500 is also used in the G41 chipset,[18] which was released in September 2008.[19]
"".... The GMA 4500MHD for laptops was launched on July 16, 2008. Featurewise, the 4500MHD is identical to its desktop cousin, the X4500HD.[citation needed] It had been previously rumored that a cost-reduced version, the GMA 4500, was to be launched in late 2008 or early 2009[20] and was to be used in the upcoming Q43 and Q45 chipsets.[18] But in practice the Q43 and Q45 Chipsets also use the GMA X4500.[21]
The difference between the GMA X4500 and the GMA X4500HD is that the GMA X4500HD is capable of "full 1080p high-definition video playback, including Blu-ray disc movies",[15][22] "" ..... - Wikipedia
Ez jelzi , hogy mi is van pontosan a gépedben : http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
Mindenesetre, a VRAM kezelés szempontjából, számodra teljesen mindegy, hogy melyik mobil (M) eszközökbe gyártott változat van, ez tény.
-
válasz
gerner1 #1633 üzenetére
Igazából ehhez pont nem akarok nyúlni.
A magyar oldalakon hol
GMA X4500 vagy 4500MHD -nek írják és néhol GMA 4500M -nek .Hihetetlen, hogy mennyi a téves info .
http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-4500MHD-GMA-X4500MHD.9883.0.html
Úgy gondolom ezen a BIOS piszkálás nem segítene :
The chip has no dedicated graphics memory, but takes dynamically an amount from the main memory (up to 384 MB). The graphics card is also called Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family in the Intel drivers.
De szóljatok ha tévedek .
-
5000watt
aktív tag
Sziasztok.kaptam egy P.B laptopot újratelepítésre úgy hogy nem jó a sajàt billentyűzete.Itt a csattanó mellr az elvileg nem működő bill. Telepítésnél (xp) nyom egy gombot és a helyreállítás menübe dob be .mit tudnék tenni hogy legalább feltudjam tenni rá az xpét ?biosb nem lehet ezeket letiltani ilyen esetekre gondolva ?válaszokat előre is köszönöm.szép napot.
-
-
Code: 47
tag
válasz
bull84ghia #1628 üzenetére
Akkor megerett egy pucolasra es ujrapasztazasra! Nekem kb -20 fokot eredmenyezett!!!
-
bull84ghia
őstag
-
Code: 47
tag
válasz
bull84ghia #1626 üzenetére
És úgy sem indul el, ha leveszed az akksit?
-
bull84ghia
őstag
válasz
bull84ghia #1625 üzenetére
Érdekes dolgot vettem észre, ha nem is kapcsol be csak világítanak a ledek és megy a venti és ebben az állapotában hagyom hogy kikapcsoljon amikor lemerült utánna indul szépen a gép. Erre varjatok gombot
-
gabe_
őstag
válasz
bull84ghia #1623 üzenetére
Vidd el garizni.
-
bull84ghia
őstag
válasz
bull84ghia #1618 üzenetére
Elkiabáltam megint nem kapcsol be, tegnap egész nap ment hiba nélkül most megint nem indul.
-
gerner1
nagyúr
válasz
bigyo108 #1619 üzenetére
bigyo108
TJ65 -t , 6 különböző konfigurációban gyártották. Amennyiben, neked intel GMA 4500M grafikus chip változat van, akkor az, az alaplapi memóriából vesz el magának. A Dedikált video chippel szerelt változatok (Ati, nVidia) készültek VRAM -mal .
Megkockáztatom, hogy feljebb (64MB -nál , az intel GMA 4500M esetén) a BIOS-ban lehetne állítani, amennyiben arra van opcionális lehetőség. Nem tartom kizártnak, hogy a BIOS, a rendszermemoria méretének függvényében állítja be a maximumot. A TJ65 4GB -ig bővíthető, s a NET -en fellelhető infók szerint 4GB rendszermemória esetén 870MB videoRAM lehetséges. Ez esetben, 3GB rendszermemória marad a winfosnak .
Tehát, vagy a BIOS-odban nincs beállítva a beállítható maximum ( lehet, hogy nem beállítható.... nem tudni, mert ilyen részleteiben nem ismerem ) vagy nagyon kevés RAM van a gépedben, és ez utóbbi miatt nem enged többet a BIOS. Ezeket neked kell tudni, mert te látod magad előtt, hogy mivel rendelkezel.
Dedikált VGA változatoknál VRAM-mal, 4GB RAM esetén, 32bit -es winfost használva, a rendszer memória 3,4 GB lesz, mivel a 32 bites oprendszer nem tud 4GB-nál több RAM -ot megcímezni, amelybe a VGA memóriája is beletartozik. 64bit -en ez utóbbi nincs, hiszen pölö win7 ultimatyi 192GB-ot tud megcímezni.
-
-
Sziasztok,
Packard Bell TJ 65 - MS 2273 -as gépen tudom a video memory-t feljebb állítani ?
Kicsit keveslem a 64 MB -ot , annyira azért nem öreg a kicsike.A Bios elég puritán és nem férek hozzá, hogy átállíthassam.
Előre is köszi .
-
bull84ghia
őstag
60 fok a maximum. Reggel óta gond nélkül megy
-
Imy
veterán
válasz
bull84ghia #1615 üzenetére
Hát ez lehet valami kontakt hiba, vagy BGA forrasztási hiba, egyszer eléri a padet, egyszer nem azaz szakadás van, és nem érintkezik. Egy resoldering lehet segíteni rajta. De hagyd addig amíg teljesen be nem adja a kulcsot. A VGA chip szokta beadni a kulcsot.
-
gabe_
őstag
válasz
bull84ghia #1615 üzenetére
Monitorozd a hőmérsékleteket, van rá progi, abból kiderül. Ha még garis és hibás, akkor egyértelmű, hogy szerviz. Még a takarítás is.
Pláne ha a fontos adataidat biztonságban tudhatod...
-
bull84ghia
őstag
Nagyon nem nyúlkálok bele mert 5 év gari van rá és 2 éves.
De a helyzet a következő: Kivettem a vinyót átraktam egy másik laptopba és csökentett módban leszedtem a számomra fontos dolgokat(képek,dokumentumok stb), 1 napig nem volt benne az akku sem. Most összeraktam és elindul és minden gond nélkül működik. Mitől lehetett ez az egész? Túl melegszik vagy mi? -
gabe_
őstag
válasz
bull84ghia #1611 üzenetére
Egy hozzáértő általi szétszerelés-takarítás-újrapasztázást kellene eszközölni a laptopon, és ha utána is fennáll a hiba, akkor nagyobb lehet a baj.
fecke78: akkor részemről passzolok.
-
bull84ghia
őstag
Van egy 2éves packard bell laptopom, ami egyik napról a másikra nem kapcsol be. Világít a kék power led és a wifi jel, ventilátor pörög(változik is a fordulatszám) a meghajtó is dolgozik. De a hdd led nem villog és fekete a kijelző. Mi lehet a gond? Utóbbi napokban jobban melegedett mint előtte.
-
Imy
veterán
válasz
nagypasztor #1607 üzenetére
Akkor a VGA chip (BGA) forrasztása lehet hibás.
Garis még?
Ha nem, akkor jó lenne újramegegíteni a chippet, kicsit aláfluxozni, az esetek 80%-ban megjavul. Csak kellene ely olyan valaki, akinek van fineplacere. -
nagypasztor
tag
Üdv!
Ti találkoztatok Easynote SJ81 Orion AP-nél szériahibával? Egyik napról a másikra olyat csinál, hogy be sem kapcsol a gép. Mikor elindítom, felpörög a vinyó, aztán megáll. Se kép nincs, se egyéb. Viszont ha felveszem a kezembe, és középen alátámasztom, akkor elindul a Win betöltése is! Alaplaphiba lehet? Mert valami hasonlót produkált az MSI laptopom, és az alaplapos volt! Azt elfelejtettem írni, hogy ha véletlenül megmozdítom olyankor a kezemben, a kép elkezd csíkozódni, meg eltűnni!
Gyakori ezeknél az alaplahiba? Igazából ez lenne a fő kérdésem!
-
fecke78
senior tag
Sziasztok
Aszonynak kb fél éve vettem egy Packard bell dot-s neetbok-ot
Amin win 7starter volt , Napokban lecseréltem win 7 hom-ra ,de van egy két problémám vele
A wifije nem mindig csatlakozik (valamikor nem is látja ) csak ujrainditás után ,Broadcom wifije van feltelepitve ?
Ezt ,hogy tudom megoldani ?
Más drivert is rakhatok rá ,vagy esetleg valaki meg tudja mondani melyiket ?
És ha esetleg veszek hozzá egy USb-s wifit akkor megoldodok a problémám , vagy a driverekkel probálkozzak?
A másik ,hogy nem látja a beépitett kártyaolvasoba dugot sd kártyát , régen látta ?
Köszönöm a segitséget -
gerner1
nagyúr
válasz
fifi1216 #1601 üzenetére
fifi1216
Elvileg neked B980 prockó figyel a gépben. Ebben az esetben ( sandy-bridge - socket G2 ) az alábbi CPU-k jöhetnek számításba :
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G2%20(rPGA988B).html
A B980 35W TDP -s, ergo a listán szereplő CPU -k közül a 35W TDP -vel rendelkezők azonos hőmennyiséget termelnek, azonos táp teljesítményt igényelnek. Azonos TDP -vel rendelkező CPU csere esetén, a meglévő hűtőrendszer teljesítménye biztosan elegendő lesz, mint ahogy a meglévő 65W -os tápegységedet sem kell cserélni.
A listán szereplő 35W TDP - nél magasabb TDP értékkel bíró CPU-k esetén, a meglévő hűtőborda, és ventill kombó már elképzelhető, hogy gyenge lenne. Illetve a tápegységet is cserélni kellene nagyobbra, mert terhelésen a 65W -os standard táp, nem tudja kiszolgálni a mögöttes architektúra igényét. 90-100W-os szükségeltetik 45-55W TDP-hez.
Amire figyelni kell, hogy olyan CPU-t választva, amelyben nincsen integreált GPU ( ilyen pölö a.... - Core i5-2550K (3.40GHz, 4 cores, 6MB cache), i5-2450P (3.20GHz, 4 cores, 6MB cache), i5-2380P (3.10GHz, 4 cores, 6MB cache), Celeron B815 (1.60GHz, 2 cores, 2MB cache), Celeron B720 (1.70GHz, 1 core, 1MB cache), M867 (1.30GHz, 2 cores, 2MB cache), M797 (1.40GHz, 1 core, 1MB cache) ) stb.... problémák adóthatnak CPU upgrade esetén, mert a legtöbb BIOS nem támogatja az efféle CPU -khoz a rendszer konfigurálását.
Pontos infót nem találtam az alaplapodon figyelő HM77 -es chipset CPU támogatásáról (http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/index.html ). Gondolom , majd felkerül ide is. Ezt azért jelzem, mert az első link -en, szereplenek Ivy-Bridge -es CPU-k is. Ez utóbbiakat, szerintem, egyenlőre ne vedd számításba.
-
fifi1216
csendes tag
Üdv egy Ilyen gépem lenne és azt szeretném kérdezni hogy nagyob vagy erőseb cpu tudok e belle rakni?
Packard Bell 15,6'' HD LED EASYNOTE F6211-HC-845HG
A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Le Mans Ultimate
- Renault, Dacia topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest