Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
válasz
warynski #926 üzenetére
hat akkor ennyi. Ez egy rejtely marad. A router a belso halozat szempontjabol teljesen ugy mukodik mint egy switch. Valami szoftveres gubanc lehet a gepekkel, ami megakadalyozza a belso halozaton a kommunikaciot. En alapbol sem szeretem a NIS-t megtrefalt mar parszor mikor hasznaltam, hogy akkor is be volt kapcsolva, amikor elvileg kikapcsoltam... Szoval szerintem reinstall
-
shev7
veterán
válasz
warynski #920 üzenetére
Ez elkerulte a figyelmemet:
''- Beírtam a hálókártya illetve, a másik gépen a vezetéknélküli kapcsolat IP címéhez, azt, amit az ipconfig kiírt. Ekkor eltünt a hálózati kapcsolatokból az internetkapcsolat (Tipus: internetátjáró) sor, és megszűnt a router nélküli gépen az internetelérés.''
Meg tudnad magyarazni, hogy mit ertesz az alatt, hogy router nelkuli gepen? most hogy is van megoldava a helyi halozatod, mi van osszekotve mivel, es mi kapcsolodik az internethez? -
rdi
veterán
válasz
warynski #909 üzenetére
van tippem, mégpedig az, hogy nem elég engedélyezni a vendésgfiókot, a biztonsági beállításokban is törölni kell a hálózati elérés tiltását a vendégfiókra.
Esetleg az is próba lehet, hogy létrehozol minden gépen egy netfelhasználó fiókot, adott jelszóval, adsz rá jogosítványokat és akkor felhasználónév - jelszó párossal eléred. -
warynski
csendes tag
válasz
warynski #911 üzenetére
Annyit változott a helyzet, hogy hiába kapcsoltam ki a Norton Internet Securityt, a Win tűzfal - ami addig ki volt kapcsolva - bekapcsolt. Most azt is kikapcsoltam, majd beírtam a TC-be a másik gép IP címét. Megjelent egy panel, hogy kapcsolódás, és utána semmi.
Ha a TC-ben a másik gépre kattintok, akkor ua. a hibaüzenet jön, mint eddig. -
shev7
veterán
válasz
warynski #909 üzenetére
''- Beírtam a hálókártya illetve, a másik gépen a vezetéknélküli kapcsolat IP címéhez, azt, amit az ipconfig kiírt. Ekkor eltünt a hálózati kapcsolatokból az internetkapcsolat (Tipus: internetátjáró) sor, és megszűnt a router nélküli gépen az internetelérés.''
De senki nem mondta, hogy ezt csinaldazt mondtam, hogy nezd meg az egyik gepen az ipconfig paranccsal hogy mi az ipcime, es a masik gepen a totalcommanderbe ird be, hogy cd \\kapott.ipcim persze a tuzfalakat nem art kikapcsolni elotte, mert nagy valoszinuseggel bolokkoljak a helyi halozatot.
-
shev7
veterán
válasz
warynski #902 üzenetére
ezt is kiprobaltad?
''Sok embernek nem megy a megosztasok elerese, pedig elvileg mindent jol csinalt. Ha megprobalkoznak \\masik.gep.ip.cime -vel akkor az esetek 99,9%-ban mukodik. Ezt lehet irni cimsorba, vagy pl TotalCmd-ben probalkozni azzal, hogy cd \\masik.gep.ip.cime''
Ha igy is jelszot ker, akkor add meg neki a masik gepen hasznalt user/pass-t
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest