- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Riasztó topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
DDL
őstag
válasz
TheReMiXeR #51 üzenetére
Nem is poénnak szántam. Hanem a keserű tapasztalat alapján írtam.
Üdv: DDL -
TheReMiXeR
senior tag
Akiknek ez jelent valamit, azok nem csak ezért vennék meg...
-Nincs távja
-nincs benne mp3-as lejáccó
-se cédé
-se hangfal nem jár hozzá...
-és nem múanyagból van...
Amúgy meg ez a mondatod kicsit gúnyosra sikeredett...
Az enyhén elszállott embert idézi fel bennem...
Lehet, hogy másnak nem fog poénnak bejönni...
Üdv.Én -
User64476
őstag
Nagyon fenem a fogam egy ilyenre, régóta az álmom. Nagyon szép a kép amit láttam róla, csak iszonyat az ár.
-
Sipi
addikt
Dehogynem, én pl. Neked írtam, hogy ez mennyit érhet, és szerintem megéri az árát így egyben.
Nem vájtfülő egyedeknek szuper, a meglévú tunerem hangminősége tetszik. Most már legalábbis az zavar, hogy mióta megvan eme rádióvevőm, a rádióadók mp3-jaiban hallom az igénytelen tömörítést...
Sipi -
TheReMiXeR
senior tag
Ellenpálda azért volt, hogy lásd, hogy a magyar termékekkel semmi bajom. Tehát nem vagyok Japán buzi vagy valami ilyesmi.
Egyszerűen a Zsolt-nál prezentált ''szeánszon'' jól teljesített akkoriban ez az erősítő egy olcsó rendszerben ill. a cimborámnál is szépen zenélt, pedig nála aztán rengeteg svájci import anyag megfordult. Csak ámultam és bámultam
(Quad, ReVox, AR és többi oldies anyagZ)
De ez a kis kütyü akkor sem ér meg nekem ''most'' (mint már kiderült az ára) 21ezret.
Szóval hajrá hajrá Vegyétek! -
arhat
tag
Amit mondasz az nagy igazság...a mai termékek már igazán a tömegnek készűlnek. Valóban egy átlagos cucchoz képest jobb az Orion. De, és erre utalatam amikor úgy felszívtad magad
, ha valaki igazán jót akar (vagyis még akkor amikor én is foglalkoztam ilyesmivel ez volt a módja) akkor megépiti magának.
Emlékszem amikor bejött a Tesla-NAD laposkarú lemezjátszó...vérre menő csaták voltak arról hogy jó, vagy az egész egy vacak.. Akik istenítették, azok talán ma is azt mondanák hogy sokat ér. A másik tábor meg azt, hogy nem ér semmit....
Ebben az esetben is ez a helyzet. Te azt mondod, hogy méltatlanul alacsony egy Orionért a 10 ezer körüli összeg, és meg azt hogy az a reális.
Aki megveszi, az fogja ezt a kérdést eldönteni....mint említetted Neked ez meg sem fordult a fejedben.
Üdv.
[Szerkesztve] -
szicsu
őstag
Látom szépen összejöttünk.
Az árát megtudtam a tulajtól:21k
Átvétel helyep, Dunapláza
-
DDL
őstag
válasz
TheReMiXeR #39 üzenetére
Rendben van (nem értem az ellenpéldádat). Nekem csak az ELUTASTÁS INDOKLÁSA NEM TETSZIK.
DDL
őstag
válasz
TheReMiXeR #36 üzenetére
Nos a probléma ott kezdődik, hogy egy tapasztalt segítőkész muki eleve csak a saját körülmények között történt meghallgatás után adja el a cuccot...
DDL
őstag
Nem vagyok elszállva. Csak a ma kapható cuccok hangminősége értékeli fel ennyire a mini Oriont. Sajnos. Ma, amikor egy NAD3020-ért elkérnek 25-30k-t (és szinte gondolkodás nélkül meg is adják érte!) akkor egy komplett minitorony (aminek a hangja nem annyival rosszabb) nehogy ne érjen meg 20-25k-t. Ráadásul a NAD öregebb is... Vagy csak az a gond, hogy magyar termék? Ha Technics vagy TEAC vagy PIONEER lenne akkor akár még többet is adnátok érte? Hogy is van ez?
TheReMiXeR
senior tag
Rám még nem beszélt senki semmit. Én mindig egy ''szeánsz'' után vettem meg ezelőtt mindent. Csak hát ahogyan írtam, otthon már máshogy szóltak a dolgok sok más miatt. Tehát fifit fifti ha egy tapasztaltabb róka tanácsát megfogadom. De lehet, hogy az arány ettől is szarabbb...
JoCCakát -
arhat
tag
Hmmmm. Ok. Te győztél...
De azért nem kellene elszállni egy Orion mini hifi teljesítményétől... Igen az előnyei az olcsó javítása, és nyúzhatósága, a hátránya meg a kora. És ami ebből adódik. Arra, hogy rákössön valaki egy lemezjátszót, vagy egy tunert azért nem éri meg kifizetni azt a 25 ezer forintot...Én reálisabbnak tartanék kb. 10-13 ezret az egészért. Nekem pl. az erősítő 3-4 ezret megér. Többet nem. Én úgy érzem hogy nem ledegradáltam, hanem realista vagyok. Lehet hogy ez meg az én jellemhibám..
-
DDL
őstag
válasz
TheReMiXeR #33 üzenetére
Akkor az a rádió hibás. Nekem itt szegeden jönnek a jugó adók is csőstül 2m villanydróttal. Hogy mennyit lehet ezek közül élvezni? 1-et néha-néha. A Bartókot. A többi annyira szar, hogy az már nevetséges. És nem sisteregnek...
Az nem zavar, hogy nem veszik meg (még akkor sem, ha én árulnám) de a ledegradálást nem tudom elviselni.
''és vannak olyanok, akiknek nincs túl sok pénzük és kompromisszumokkal telítve vásárolnak hifibb cuccot''
Nos én ezeknek szeretnék segíteni. De nem azzal, hogy bólogató-jánosként mindenről amit vki már ajánlott dicshimnuszokat zengek. Lehet ez az én jellemhibám (már többször monták ezt nekem). Én még nem felejtettem el, hogy kezdő letemre mennyire örültem, ha egy tapasztaltabb tanácsokat adott és esetleg lebeszélt egy-két cuccról. És ezzel megóvott egy két csalódástól. Lehet, hogy már divatja múlt fazon vagyok
TheReMiXeR
senior tag
Oldhifis ismerőseim tényleg esküsznek a nagytesó erősítőjére, de érdekes, hogy inkább valami mást választanak helyette.
A deck szerintem ''nokomment'' széria, a rádió meg lehet, hogy kafa, de jelenleg sok adót nem nagyon lehet vele ''élvezni''. Az egyetlent, amit itt Gödöllőn fogni lehetne, azt is csak nagy sistergések árán tudnám befogni. Ráadásul az a ''fajta zene'' nem is jön be. No meg, ha rádózásról beszélnénk, akkor egyszerűen hiányozna az a sok plusz funkció, amit mondjuk egy mai jobb riszájvör teljesít alapból.
Ezért van az, hogy a ''tényleges'' értékét soha senki nem fogja kifizetni érte.
A funkcionalitást szemelőtt tartva én sem és amint látod más sem.
Más...
Vannak olyanok akik azért hifiznek mert nem tudják mire költeni a pénzüket.
...de vannak olyanok is akik élvezik is a drága kütyüket. Minél puritánabb, annál jobban.
...és vannak olyanok, akiknek nincs túl sok pénzük és kompromisszumokkal telítve vásárolnak hifibb cuccot. Megveszik azt, ami ''szemre'' megtetszik és utána megszeretik a használat közben. A szerencsésebbeknek van lehetőségük valahol kipróbálni is ezeket. Én sokszor jártam már úgy, hogy egy sokak által közkedvelt erősítővel hazatoppantam, izgultam és mikor beizzítottam nagyot csalódtam benne. Persze, mert a havernál nem 100ezres kategóriás ládákon szólt, csővel tuningolt cédépléjjer szolgáltatta a muzsikát és nem egy alapabb, kisebb marcancc pléjjer. A kábelezésről meg ne is beszéljünk...
Én ebbe a kicsit csalódott ''kategóriába'' tartozom, sok pénzem nincs hifizni, de amit megvettem eddig azt megszerettem és maximálisan kiélveztem.
Ezért lehet az is, hogy pl. Dane annyira rajong a Technics dolgokért. Én megértem...
Na, bocs az OFF-ért -
ABnormal
őstag
srácok,ne csináljátok már,szóljon a topic a cucc eladásáról...ok? köszi előre is
-
DDL
őstag
válasz
TheReMiXeR #28 üzenetére
A rádió is, meg a magnó is jó benne. A legtöbbet a rádió ér benne. Gyakorlatilag az ST-240 minősége. És az mai nap is 15-20k körül forog. Fillérekért egyszerűen javítható.
DDL
őstag
Húúúú most aztán hasraestem ekkora szakmai hozzáértés és tapasztalat előtt! Tudod kicsi huszár én meg ARC, meg Audio Note, meg JADIS, YBA, Audio Innovations stb. cuccokat javítgatok ma is. Na és akkor mi van? Semmi. Ettől én még piszkosul lehetnék süket (mint ahogy az is vagyok
). De a mini ORION torony hangja és megtervezettsége (na a megépítettsége az sok kivánni valót hagy maga után) bezony együtt megéri a 20k-t. Ennyiért én meg is venném, ha nem lenne már 2 komplettem
Üdv: DDL
[Szerkesztve] -
TheReMiXeR
senior tag
Okos, nagyon okos...
Akkor valszeg nem fogja itt eladni... talán apróneten lesz olyan sügér, aki megadja érte a 25K-t.
Szerintem Te is tudod DDL, hogy a PH-n vagy más ''számtekes'' fórumon nem lehet eladni jó áron semmit. Ezért nem értem itt a nagy szónoklásokat.
Az illető nem nyilatkozott még. Ő adja majd a pontot az i-re.
Amúgy meg tényleg csak az erősítő ér benne valamit.
Szóval Hajrá Hajár Jó Vétel!!!! -
ABnormal
őstag
gyermekkoromban és is egy ilyen torony után áhítoztam...de most már nem tudnám hová tenni az onkyo 595-től
-
TheReMiXeR
senior tag
Nekem Onkyo után jött a Denon. Nem egy full darab, de az én igényeimnek tökéletesen megfelel vagy 3-4 évig
Onkyo is 6 évig volt meg, csak már teljesen elavult lett és megérett arra, hogy a múlt évben lecseréljem.
Az Orion kis kütyü árát 2 féle úton lehet megközelíteni.
1., Régiség---->sokat ér
2., Régiség---->manapság 20K-ért egy prologicos erősítőt lehet venni, tunerral meg mindféle tudással...
Pl. az Onkyo TX-SV343-as erősítőm 20K-ért ment el. Az egyel későbbi amit cirka 2 hétig bitoroltam 25K-ért talált magának gazdát.
Én asszem a piac-nak megfelelő árat fogok érte adni. A piac meg most igencsak telített... -
Sipi
addikt
Ennek pont a tunerjét vettem anno használtan. Pontos árra nem emlékszem, de maga a tuner olyan 8k körül lehetett. Ehhez lehet mérni a többit.
Magnó: ha nem is a legfrisebb állapotú, az Üllői út elején lévő Gelka szervízben nekem egy olyan decket javítottak meg, amiről a neten sincs semmi elérhető infó. Volt hozzá ékszíjuk is és MOTORJUK is!!!
Ja, és a teljes javítás, tisztítással együtt volt vagy 5-6k!
Úgyhogy szerintem otthoni használatra jó vétel. A deck is talán 8-10k lehet.
Meg az erősítő is. (Bocs, csak emlékeimben kutatok, kissé jobb cucc volt olyan 10-12k.)
Sipi
[Szerkesztve] -
arhat
tag
válasz
TheReMiXeR #17 üzenetére
Már látom magamelőtt amint átadod neki.. Elmeséli, hogy az édesanyádat úgy csalta fel, hogy megmutatja az Orion hifijét...
-
TheReMiXeR
senior tag
Nekem is attól függ, hogy a tulaj eladja-e ennyiért meg hogy nem bükkösmákonyára kell értemenni...
Amúgy a fateromnak venném meg
Nekem más van
Olyan szolgáltatásokat várok el egy erősítőtől, hogy egy ilyen kis csodamasina nem tudna kiszolgálni...
Ha kell hangerő, ha kell 7.1, ha kell rádióóóó, ha kell 3ezer bemenet... akkor van...
DENON RuLeZzZzZz
[Szerkesztve] -
arhat
tag
válasz
TheReMiXeR #15 üzenetére
Nekem az erősítő mondjuk 3 ezret megér. A magnó az erősen függ az állapotától (fejek??), a rádió meg javítandó...
Ami tény, hogy a maga korában az erősítő jobb volt mint a Videotoné (nekem az van), a deck az viszont nem volt valami nagy durranás. Persze azért ami jó ezekben a készülékekben, az a javításuk...olcsón lehet alkatrészt venni, és ami a fő, hogy javíthatók. Mondjuk a magnóba fejet nem tudom hogy lehet-e még venni. -
cromex
aktív tag
fasza 1 retro cucc! de neked tényleg megér 11K-t?
-
szicsu
őstag
Csak egyben az egész eladó,bontás sajna nincs.
Kezdetnek nem rossz!
Induljunk meg felfelé mert ez kicsit kevéske -
TheReMiXeR
senior tag
-
Ez volt az első erősítőm.
-
szicsu
őstag
Na valaki vigye!!
Mondjatok rá egy áracskát! -
TheReMiXeR
senior tag
Anyááááám, micsoda cucc
-
szicsu
őstag
Hali Mindenkinek!
Lenne egy ilyen hifim:Bővebben: link
Ami van benne:
2*20 W-os erősítő (8ohm) 4 csatornás
rossz rádió
deck
Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC i7 7700K GTX 1070 16GB DDR4 378GB SSD 500GB HDD
- Playstation 5 Digital 2 kontrollerrel és dobozával, minden gyári tartozékával makulátlan állapotban.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest