Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Soma77_
tag
sajnos már összeraktuk, de majd felrakom drive-re az össze képet, amit lőttem, ott hátha látszik.
A célszerszám egy svájci bicska és egy plasztik belépőkártya volt
...az egyik sarkánál megpróbáltuk beengedni a pengét a műanyag és az alu hátlap közé. amikor már bent volt a penge, akkor kicsit szétfeszítve, ment mögé a műanyag kártya. Ha az már bent van, akkor karcmentesen lehet finoman feszíteni szét vele a tokot. Több saroknál is érdemes megpróbálni elkezdeni, sőt, mi is így csináltuk, mert elég jól össze van rakva! Csak az álljon neki, aki nem fél, hogy esetleg lesz rajta egy-két szexepil a végén
-
_Soma77_
tag
Feltettem a cuccokat a Drive-ra, elvileg publikus az elérés, ha vmi nem elérhető, légyszi szóljatok!
------------------------
A lenti file-okat és az [itt] leírt módszert kérem, hogy mindenki csak SAJÁT FELELŐSSÉGRE használja!
A bátrabbak/megszállottak/fanatikusok próbálják ki a módszert, ha van kedvük (saját felelősségre persze
) és számoljanak be arról, hogy mi a tapasztalat (jöhetnek képek is).
Biztos, hogy vannak alternatív módszerek is, és itt-ott lehet dolgokat hatékonyabban is csinálni (több tippet is láttam már a hsz-ek között, ezekért köszi!), légyszi osszátok meg a tapasztalatotokat, hogy tudjunk csinálni egy könnyen roll-out-olható megoldást!
Aki ért a YouTube-hoz, csinálhat videót is, ahogy látom, van rá igény!
Azt hiszem, hogy a kellő inspirációt megadtuk a csapatnak, innentől szabad a pálya!
Paypal számlát nem fogunk nyitni, mert a kihívás kedvéért és az Op3n Dott közösségért csináltuk!
Köszönjük mindenkinek a segítséget, a támogatást és a biztatást!
Sok sikert!!!
--------------------------Driverek és Flash Tool Win alá: [link]
CWM launcher Win alá: [link]
Flash-elhető ROM (Android 4.4.2_Op3ndott): [link]
A lementett (root-olt) /system a tabomról: [link] -- Ez nem kötelező, mindenki megcsinálhatja a saját system backup-ját, és tolhatja az vissza.
-
balika011
senior tag
Három lehetséges okot tudok mondani.
1.: Teclast gyártja ezt is.
2.: Mind a ketten a gyári cert-et használják.
3.: Az összes intel-el szerelt vas egy soc-be épített algoritmust használ, ami egységes.Apple a 3. megoldást használja, ebben lévő implementálási hiba miatt törhetőek a iPhone 2G, 3G és a 3GS régi bootrom-al szerelt modellek.
-
Levi85
csendes tag
A System partíció tartalma milyen esetben változhat? Elég lesz neki az egy GB?
Az új állapotot mutató képen a Diskinfo három belső partíciót jelez: System, Data, Cache. Van ezen kívül még belső partíció, mert így nem jön össze a nyolc giga tárhely.
-
róland
veterán
UP! Hogy meglegyen.
-
csubuka
addikt
válasz
balika011 #384 üzenetére
Igazán köszönöm
! Ezen csodálkoztam, hogy miért fogadja el a teclast aláírt cuccait... És végülis azért kellett a teclast rom, mert nincs kellő formátumban rendelkezésre álló op3ndott rom, aminek a partíció kiosztását át lehetne írni? Viszont akkor a teclastból ez rendelkezésre állt, a flashelése módosítja a partíciókat, aztán meg az érdemi rész (system) már vissza lesz cserélve a gyárira... Jó lassan kezd leülepedni
-
balika011
senior tag
Az zárt BL azt jelenti, hogy a ifwi.img (bootloader), boot.img (kernel + ramdisk), recovery.img, droidboot.img / fastboot.img digitális aláírást tartalmaz. Ez Intel esetén VRL formátum, amiről nem tudok még sokat, csak annyit, hogy az első 4 byte a magic (52 F0 9F E5) és a 36-nél a 4 byte a méret negyede.
Érdekes módon a teclast aláírást elfogadja a vas, és még el is indul vele.
A system nincs aláírva azt lehet módosítani.
Ha a vasra felteszünk egy olyan bootloader-t ami nem nézi a többi aláírást (Pl.: ZTE Grand X IN, ASUS ZenFone 5 és 6), akkor mehet fel a főzött kernel és a cwm / twrp.
-
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #370 üzenetére
Gratula, szép munka volt!
Néhány dolog:
1.
Valószínűleg már ti is rájötettek, de a /dev/block/mmcblk0boot0 és a /dev/block/mmcblk0boot1 maga az ifwi.bin (a két partíció ugyanaz, ha jól dumpoltam) + 0x210010 byte padding.
Szóval a teclast ifwi.bin-jét cserélhetitek erre, és a flash tool felrakja nekünk. Persze ha mindegyikünk tabletén ugyanaz az ifwi.bin, de ez elég valószínűnek tűnik.2. Biztos fontos flashelni a teclast system.img-jét? Utána úgyis felülírjuk az egészet a saját systemünkkel, nekem időpazarlásnak tűnik. A flash.xml-ből törölhetnétek a "fastboot flash system..."-et és kész
-
gypiero
tag
Én is beállnék a támogatók közé, nem kis munka lehet ebben, minden tiszteletem a Tiétek! Egy korábbi hozzászólásban olvastam, hogy a kernel source nélkül nem nagyon tudtok belenyúlni a rendszerbe. Ez azt jelenti, hogy az Op3n Dott-os lockscreen sem cserélhető le valami tisztességesre? Mert próbáltam letölteni a playből, de azokat nem sokáig tolerálta a rendszer, a gyári meg valami borzalmas, kezelhetetlen számomra pl.
-
csubuka
addikt
válasz
szentes_b #351 üzenetére
Most ez lehet, hogy nagyon noob lesz, de végigolvasva a témát felmerült bennem két kérdés *csak hogy valamit sikerült-e kihámoznom az egészből
:
-azt írtátok, hogy zárt a BL: akkor hogyan hagyja(ná) custom romok felrakását? (vagy ilyenkor marad a gyári kernel egyértelműen, mert az cserélhetetlen a jelen esetben, amíg a forrása ismeretlen?; a driverek lecserélése nem problémás ugyanilyen módon más romokban?) *illetve hogy hagyta magára felkúszni a p89 mini romot?
-ha jól értettem, akkor ezen a fura x86 inteles megoldásban lehetetlen fixen cwm-et rakni a gépre és mindig csak a tethered megoldás működhet?
Némi értetlenséget sikerült ebbe belezsúfolnom azt hiszem
Sőt teljes káosz uralkodik a fejemben.
-
És tessék mondani, mi fog történni, ha egyszer csak jönne egy 1G-s ota lollipop fw upgrade, és a cache partíció csak 500mega?
-
_Soma77_
tag
válasz
Orionhilles #366 üzenetére
igen van, az eredeti partíció-kiosztás bármikor visszaállítható, és persze tetszés szerint módosítható, ha vkinek más igénye van
-
_Soma77_
tag
Egyenlőre a képek ízelítőnek, adatokat drive-ba a délután folyamán feltolom és kiosztom majd a link-eket.
Egyenlőre a /system az egy root-olt system (amely tartalmazza a gyári két patch-et is) de SD-mod nélkül! (DiskInfó-t már Play-ből telepítettem fel
)
Ez az állapot CWM-mel bármikor bővíthető akármeddig (pl. már működő SD-mod felrakható, stb.)
-
-
szentes_b
újonc
válasz
Orionhilles #366 üzenetére
A neten lévő P89mini image-ekben benne van a gyári partition.tbl
-
Orionhilles
senior tag
Soma szentes_b: gyári partíciók visszaállításához van már partition.tbl fájlotok? Csak azért kérdezem, ne adj Isten valakinek
gariztatni kellene :S -
INMOTEP
őstag
válasz
szentes_b #354 üzenetére
"Ha minden fenti lépést végrehajtasz, akkor egy teljesen müdödő (WIFI, hang, kamera, töltés, minden) tabletet kapsz, ami a partíció mérettől eltekintve 100%-ban megegyezik a gyári FW-el."
Tehát akkor ha jól értem nincs root rajta hanem gyári FW -t kapok nagyobb tárhellyel ,igy akkor ha feltoltam a módosított fw-t akkor utólag rootolni kell és úgy lehet megcsinálni az sd kártyára telepítést .? Bocs ha enyire értetlen vagyok
Ezt azért írom mert nekem még mindig a full gyári fw van rajta no root ,továbbá a másik kérdésem hogy a hangerőn nem tudnátok növelni egy kicsit ?
Na meg a Wifi lecsatlakozás alvó módban
-
ttt1
őstag
Én egy pár ezrest is fizetnék ha valaki megcsinálja nekem
-
Viccen kívül, egy pár sörre meghívnálak titeket a paypalon keresztül... Beszarás, h mit vittetek véghez! Toljátok needromra, külföldi fórumokra, h megismerjék a munkátokat és teszteljék!
-
szentes_b
újonc
Ha minden fenti lépést végrehajtasz, akkor egy teljesen müdödő (WIFI, hang, kamera, töltés, minden) tabletet kapsz, ami a partíció mérettől eltekintve 100%-ban megegyezik a gyári FW-el.
Ehhez kell a visszaállítás Flash tool utáni része; a flash tool -os image egy AOSP az eddigi hibákkal. Viszont ezeket az ifwi és a system partíció visszaállítása megszünteti
A root, stb attól függ, hogy az előzőleg fent volt-e a tabon (ezek a system.tar.gz-ből jönnek vissza)
A "mienken" csak root van -
INMOTEP
őstag
válasz
szentes_b #351 üzenetére
Tehát ha jól olvasom még nem teljesen kész a rom a wifi miatt ,továbbá az a kérdésem hogy rootolt romot kapunk ezáltal ? értem ezalatt hogy sd kártyára telepítés is benne van ? Még kíváncsi lennék egy akksi üzemidőre majd ,ha ezzel is minden rendben van én rakom is felfele ha elkészült teljesen
Egyébként szerintem ezt még a szlovákok sem tudták megoldani amit ti ,hálás köszönet érte
-
szentes_b
újonc
Ma délelőtt megcsináltuk a fenti hibák javítását, a tableten MINDEN működik 4.9GB-os data partícióval, az eredeti tesco-s firmware-el.
Röviden:
A hibákat az okozta, hogy a P89mini (és klónjai) más portokat használnak az I2C buszon az egyes perifériák meghajtására (hang, kamera, SD card,...), ráadásul pl a kamerái is más típusúak. Ennek a leirása az ifwi.bin file-ban történik, ami nincs meg az Op3ndott-hoz.
Viszont ha a gyári FW van a tabon, akkor ezt le tudjuk menteni; de ez a mentés sajnos nem jó flash tool-hoz. Ellenben dd-vel simán visszaírható a partíciók irhatóvá tétele után. Megnézzük majd, hogy ez a file univerzális-e vagy minden táblagépen egyedi (szerintem univerzális), ezzel aki korábban valamit elbökött a gépén azt is vissza tudjuk majd állítani..A frissités lépései a következők:
CSAK gyári FW-rel, teljesen feltöltött akkuval kezdjetek bele, természetesen saját felelősségre!!
Azt tapasztaltuk, hogy a tabletet gyakorlatilag szinte lehetetlen téglásítani, a típushibának gondolt "USB töltés" képernyőböl is simán visszahozható a flash tool-al (a flash tool néha, valószinüleg mert USB hubon keresztül volt rákötve a tablet a gépre "elhagyta" magát, ilyenkor előjött az ominózus USB töltés ikon, de újra lehetett kezdeni lazán egy kikapcs-bekapcs után)
1./ Biztonsági másolat mindenről.
Ehhez javaslott egy kellően nagy (és gyors) TF kártya (pl. 16GB) A legfontosabb az mmcblk0boot0 és az mmcblk0boot1 partíciók mentés, mert ezek tartalmazzák a gyári IFWI-t!!!!!
- A launcher-rel belépünk CWM-be
- ADB Shell-t indítunk (pl. a Total Commander pluginból), a shellből a következő parancsokat kiadjuk:
mount /external_sd
dd if=/dev/block/mmcblk0p1 of=/external_sd/mmcblk0p1.img
dd if=/dev/block/mmcblk0p2 of=/external_sd/mmcblk0p2.img
dd if=/dev/block/mmcblk0p3 of=/external_sd/mmcblk0p3.img
dd if=/dev/block/mmcblk0p4 of=/external_sd/mmcblk0p4.img
dd if=/dev/block/mmcblk0p5 of=/external_sd/mmcblk0p5.img
dd if=/dev/block/mmcblk0boot0 of =/external_sd/mmcblk0boot0.img
dd if=/dev/block/mmcblk0boot1 of =/external_sd/mmcblk0boot1.img
mount /system
tar czvf /external_sd/system.tar.gz /system2./ Update telepítése
- Intel Flash tool-ból felrakni az image-et:
A tablet kikapcsolt állapotba a Vol- és Power gombot egyszerre kell benyomni kb 5 másodpercig, ezzel belép flashloader módba (nem látszik semmi a képernyőn!!)
Az Intel Flash toolban valami ilyesmit fogtok látni:
A Browse gombbal be kell tallózni a csomagban megosztott "flash.xml" file-t; majd "Start to Flash"
Ez körülbelül 10 perc alatt feltölti a P89Mini módosított alap firmware-t (AOSP 4.4.2, a lenti hibával egyelőre). Ha leakadna közben akkor ki kell kapcsolni a tabletet (power gomb hosszan), majd elölről kezdeni azt a lépést- A launcher-rel belépünk CWM-be
- CWM-ből leformázzuk a /system particiót (Mounts and Storage -> format /system)
- ADB Shell-t indítunk, majd onnan:
mount /external_sd
mount /system
tar xzvf /external_sd/system.tar.gzecho 0 > /sys/block/mmcblk0boot0/force_ro
echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot1/force_ro
dd if=/external_sd/mmcblk0boot0.img of=/dev/block/mmcblk0boot0
dd if=/external_sd/mmcblk0boot1.img of=/dev/block/mmcblk0boot1-CWM-ből factory reset
Ezután gyakorlatilag elindul a szép ropogós, 4.9GB tárhellyel rendelkező Op3ndott image
A szükséges file-okat Soma hamarosan megosztja a drive-on
Mellékszál, hogy az "átmenetileg" használt AOSP image is egész jól fut rajta, ott "csak" a wifi drivert kell bevarázsolni a /system partícióra (erre nem volt időm, hogy kifilózzam, hogy pontosan mik is kellenek neki hozzá), így elkezdődhet a Custom ROM-ok gyártása is.
Ha kérdésetek merülne fel arra Soma tud majd választ adni (nekem nincs Op3ndott-om; csak a szakmai kihívás miatt segítettem be)
Üdv,
B
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hyundai, Kia topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst ajándék tok és fólia
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest