Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
pohár
félisten
Aki mer az nyer - aki merít, az nyerít?
Több férfi hagyná ott a feleségét, ha tudnák, hogy kell összecsomagolni
Ezzel kívánok jó éjt mindenkinek!
-
pohár
félisten
Áh nem fért ki a kép...
Kalandor... akkor jó estéd volt neked is a történtek alapján
-
Algieba
őstag
Szeretem a naplementéket.Még egy átlagos alkonyatnak is van hangulata.
-
Winner_hun
félisten
Helló, mi?
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #35092 üzenetére
HI!
inkabb vidics fel az asszonyt osz csinyajja egy 3dikat:- )))
udv
neduddki
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Cs.Orsolya #35087 üzenetére
üllőt próbáltad már?
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #35088 üzenetére
HI!
nedman Robibabacsaald nem aszik:- )))
udv
neduddki
-
-
parandroid
félisten
Sürgős bolhacheck. A sünök valami iszonyatos mennyiségű bolháttudnak hordozni (mondjuk érthető, ha són lennék, én sem sűrűn vakaroznék - már az első pár próbálkozás után biztosan nem), és ezek előszeretettel váltanak gazdaállatot egy ilyen konfrontáció során.
tildy: Jó hírt közöltél, ezek szerint tőled nem kell féltenia cukros brióst. Ami egybként a legjobb kettévágva, megmargarinozva, a két fele között egy szelet pulykasonkval és egy lapkasajttal.
p
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
bolondember #35074 üzenetére
Én is tudok olyat...
De attól rosszabbul vagyok, ha elnehezültnek, és telinek érzem magamat, amit a nezebb kaják okoznak. A kalács könnyű dolog nekem... -
Algieba
őstag
[link]
Ez kész. Látszik, hogy szombat este van, front után... Hogy ezen röhögök.Egy válasz a cikkre:
"Szállok fel a helikopterrel, mellettem a levegőben jött utánam egy rendőr (repült) és kiszedett a gépből, lezuhantunk, ránk esett a gép és meghaltunk.
Jó sok hiba van benne, de nekem még így is tetszik"
-
bnss
veterán
A kutyák megint fogtak egy sünit a kertben, vagy szerencsétlen múltkori áldozat tévedt vissza.
-
csapos2
addikt
válasz
bolondember #35074 üzenetére
Olyan jót derülsz ezen, miért? ;-] Had én is.. :-)
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Cs.Orsolya #35069 üzenetére
hízol?
-
Killing
addikt
De jóóóó volt a buli.
Megmondtam hogy visszatérek.
-
válasz
venember83 #35068 üzenetére
eegen, de ez most különböző okok miatt nem kivitelezhető
énis ezt választanám ha lenne rá lehetőség
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
ladybug #35064 üzenetére
Ja, szoktam cukros brióst venni. Bár, cukor nélkül jobban szeretem
Csak a fonott kalács az egyik kedvenc kajám. Attól nem hízok valahogy, és nem is puffadok tőle, mint sok kenyérfélétől. És ma annyira szar napom van, és olyan rosszul esik, hogy a kedvencemnek is szar az íze, hogy muszáj volt kiírni magamból... -
lassan felforgatom a fórumot, de azért ittis megkérdem, hogy ismer-e valaki virágküldési lehetőséget Tiszaújvárosban, a holnapi napon
köszönöm
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Cs.Orsolya #35058 üzenetére
amit én vettem az csak szimplán száradtas, nem kimondottan túl jó (pedig csak harmadikán "jár le"...)
-
ladybug
őstag
válasz
Az egyedüli fonott kalács, aminek el bírom viselni az ízét, a kanizsai pékség süti. Bár őszintén szólva pirítva még finomabb.
Fura ízük tud lenni, az biztos.
A legfinomabb a cukros briós. Olyat nem szoktál venni? Mini fonottkalács.Csacsi: Te sokszor eszet kerékpárláncot? Azért tudod beazonosítani az ízt?
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #35062 üzenetére
Ja, hogy fájl !
Ezt nem mondtad !
Most már értem, miért nem találtam !
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #35056 üzenetére
Köszönöm szépen, most már menni fog !
Bármit beleejthetnek az alapanyagba. Tudom mert dolgoztam konyhán tanuló koromban, és van pék ismerősöm. Sokszor nem is véletlen a dolog.
-
csapos2
addikt
válasz
Jó neked, te legalább beazonosítható ízűt kaptál. Én rendszerint olyat fogok ki, aminek ki kell találnom valami új nevet. Nemrég ettem egy marcipánoskerékpárlánc ízűt, na az volt izgi. ;-]]
-
parandroid
félisten
Mondjuk ha Outlook van (és nem csqak Outlook Express), akkor borítékolhatóan van Word is.
Igazából annyit kellett volna megnézni, hogy a Start menü -> Programok -> Microsoft Office -> Microsoft Office Word útvonalon van-e valami ilyesmi. Egy próbát még mindig megér lecsekkolni, mert szerintem ott lesz az.
p
-
Cs.Orsolya
senior tag
Gyerekek, kajakra mosószer íze van a fonott kalácsnak, amit tegnap vettem. Mintha belesütöttek volna valami vegyszert is...
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #35056 üzenetére
Hát most kerestem egy csomót .
Nálam " exportálás közvetlenül a PDF-be "néven menti el a dokumentumokba.
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #35054 üzenetére
Ha megírtam, a mesét, akkor beírjam az email címet, és elküldöm ?
De látod, ha nem rajzolod be, hogy mire kattintsak, akkor az életben nem jövök rá !
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #35051 üzenetére
Van egy olyan, hogy szöveges dokumentumok. Oda írjak ?
-
bnss
veterán
válasz
fokukac #35049 üzenetére
Igen, négyzetmilliméter, és a vezeték keresztmetszetét jelenti. Abban a vezetékben három darab érnek kell lennie, a fázis, a nulla és a védőföld. Az átmérőt az egyes erekre kell érteni, külön-külön.
A számításod alapján nagyon jónak néz ki a helyzet, leszámítva a szigeteléseket, nagy valószínűséggel megvan a szükséges keresztmetszet, de azért nézesd meg egy szakemberrel, látatlanban nem szeretnék semmit sem leszögezni.
szerk.: a vezeték külső szigetelésén kell lenni az "adattáblának", ott szerepel, hogy hány eres a vezeték, illetve a keresztmetszet, az anyaga, hőmérséklet-tartomány, stb.
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #35047 üzenetére
azt kérdezi, mik az adataim . Felhasználó neve : OMPC?
szervezet :
arra mit írjak ?
Rendben !
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #35047 üzenetére
Oké.
89 %
kiváncsi leszek mit kérdez !
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #35045 üzenetére
Elkezdte letölteni . az jó ?
Ha letöltötte, nyissam meg ?
-
kételkedem
addikt
-
-
rarri
senior tag
válasz
bolondember #35041 üzenetére
Tegnap itt volt a rendszergazdám Józsi, és én hülye, elfelejtettem megemlíteni neki, hogy ezt is csinálja meg. Így is vagy 4 féle dolgot telepített, amit mindig ki ikszeltem mert nem tudtam hogy kell, és állandóan telepítgetni akart a gép.
a töredezettségmentesítés tök izgi volt !
Ahogy a kockák rendeződtek ...
Piszti: megpróbálom.
Mit veszíthetek ?
-
Végül is telepítheti nyugodtan, ha akarja, csak ez még mindig nem a Word.
Ha másképp nem megy, töltsd le az OpenOffice-t (amit kételkedem ajánlott). Feltelepítése könnyű, csak az igen-t kell végig nyomni, amíg be nem fejezi...
Utána az OpenOffice.org Writer-t kell elindítani, ide beírni a meséket, majd a mentés másként funkciót kell választani a File menüből. A felugró ablakban a filenév megadása után az alatta lévő listából ki kell választani a MS Word 97-2003 filetípust, és így elmenteni. Ezután már küldhető, mert word doksit hoztál létre.
-
rarri
senior tag
válasz
Pisztillus #35038 üzenetére
ezt írja ki : [link]
de mindegy, elküldöm sima levélnek, aztán ha elfogadják, jó, ha nem akkor nem.
kételkedem : nem tudom .
-
Igen. A menete a következő: a Word-be a mesék (cím és teljes mese) beír, elment valamilyen néven (pl. palyabettike, ekkor a Dokumentumok mappában egy palyabettike.doc file jön létre). Utána levelező megnyit, és a levélhez kell csatolni a Dokumentumok könyvtárban csücsülő palyabettike.doc file-t.
Szerk.: Konkrétan mit ír ki, mi a baja?
Szia, Bon!
-
rarri
senior tag
Köszönök mindenkinek a segítséget.
ezt írták a pályázatban :
A feladat: Küldjetek be WORD dokumentumként olyan meséket, amelyekben ördög szerepel (a mese címét, teljes szövegét is!)Szerintetek eljut a feladóhoz, ha simán elküldöm az email címükre ?
kételkedem :kedves vagy hogy kinézed belőlem hogy le tudom tölteni a programot.
Az Office meg azt írta, hogy telepítsek valamit.
Ez van. Totál analfabéta vagyok a számítógéphez.
-
-
kételkedem
addikt
Vagy az a dokumentum, amit OpenOffice Writter-el készít és mentésnél a .doc kiterjesztést választja.
Szia rarri! Milyen szövegszerkesztő van a gépeden? Egy szavad sem lehet, legalább öten ugrottunk a kérdésedre
Ha esetleg nincs szövegszerkesztő, innen leszedhetsz egy ingyenest.
-
-
RexpecT
addikt
Vasárnap mikor van a legnagyobb forgalom Pesten
Bocs a kicsit hülye kérdésért.15:00-16:00 óra között nagy forgalom van(dugó)?
-
rarri
senior tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék. Bettike írt pályázatra mesét, amit Word dokumentumként kell elküldeni. Mi a teendőm ilyenkor ?
Mi az a Word dokumentum ?
old gray : ügyes vagy !
-
old gray
addikt
Találtam ma az udvaron egy orrszarvút: [link]
-
bolondember
MODERÁTOR
most nézegetem a Massa-s képeket...
h mit összeröhögtünk szerencsétlen Szujó Zolin...
-
Algieba
őstag
Szép jó napot mindenkinek!
Ez aztán a "durva" tapasztalat. Vagy csak szimplán szeretem az erős színeket, de tetszik a Samsung E570, ami eladása előtt átesik nálam egy szabvány tesztelési rutinon.A meleg betette a kaput az agyamban.
-
bnss
veterán
válasz
fokukac #35020 üzenetére
Ahogy gondolod. Közben telefonáltam egyet, ha minden igaz - megkértem valakit, hogy nézze meg a kismegszakítót - 32A-es van a tűzhely és a betáp között, más fogyasztó ide nincs kötve.
Mint ahogy azt mondtam, legalább 4mm^2 keresztmetszetű vezeték kellene oda, de ha nem csak a tűzhely van jelen a vezetéken, akkor inkább 6mm^2. A mosogatógép és a tűzhely nem egy kategória fogyasztás szempontjából, utóbbi attól függően, hogy sütő is van-e hozzá csúcsfogyasztásban 6-9kW körül mozognak, a mosogatógépek elég széles skálán mozognak ~1kW átlagosnak mondható.
-
fokukac
nagyúr
Nem kell túlragozni, illetve igazából lehet, hogy mérni sem nagyon kell.
mondom, a biztosítékoktól kihúzattam egy kábelt a konyhába a mosogatógéphez két évvel ezelőtt, a lakásfelújításkor. Ez kb. 1 méterre van a tűzhely helyétől. Azt kéne megnézni, hogy az a kábel alkalmas-e erre, (azért nagyon remélem, hogy igen, meg ha a mosogatógép áramigényét elbírja, akkor felteszem, a tűzhely sem okozna nagy gondot.) nyilván nem működtetném a kettőt egyszerre.
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #35013 üzenetére
nem fog sikerülni.
-
pohár
félisten
válasz
venember83 #35015 üzenetére
Nemnem, csak kényszerítettek...
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #34992 üzenetére
Olvasom a használati utasítását, és habár már teljesen elfelejtettem ezt a szép germán nyelvet, de nekem ebből most az jön le, hogy jó a 230 V is...
Anschlussbedingungen
– Das Gerät ist ausgelegt für den Anschluss an
– Drehstrom 380-400V mit Null-Leiter
– Wechselstrom 220-230V.
– Es ist eine separate Stromversorgung erforderlich.
– Als Netzanschlussleitung muss eine Gummischlauchleitung
H05RR-F mit Aderendhülsen und entsprechendem Nennquerschnitt
verwendet werden (EN60335: 3 x 6 mm2, 5 x 2,5 mm2
oder 4 x 2,5 mm2).
– Die VDE-Bestimmungen und die „Technischen Anschlussbedingungen“
müssen beachtet werden.
– Der Berührungsschutz muss gewährleistet sein.amúgy azért nézem épp' ezt, mert ez akciós, és nem 100 ezer.
-
bnss
veterán
Szép napot!
---
fokukac: szvsz 230V-os hálózatról is működnie kell az említett tűzhelynek, csak mint lehetőség, felkínálja, hogy a háromfázisú rendszerből is megtáplálható, így kevesebb a vonalankénti áram terhelés, kisebb vezeték keresztmetszet kell hozzá stb.
Nálunk 230V-ról üzemel a tűzhely, hirtelen nem tudom, hogy mekkora kismegszakítóra van kötve, viszont így már legalább 4mm^2 keresztmetszetű vezetéket kell húzni a tűzhelyhez, különben kellemetlen meglepetések érhetnek. Ha gondolod szívesen mérek áramfelvételt különböző üzemállapotokban.
szerk.: a 40A valószínűleg azért is szerepelhet, mert ha pl. üzemel az a főzőlapod és mondjuk a sütő is, és bekapcsolsz egy TV-t (a kapcsolási áramlökés miatt), ne vágjon le a kismegszakító.
-
pohár
félisten
válasz
parandroid #35004 üzenetére
You scared me
-
fokukac
nagyúr
válasz
-
csapos2
addikt
válasz
Őszintén szólva nem vagyok ellene a fajok közti keveredésnek sem. Elég malac a fantáziám ahhoz, hogy el tudjam képzelni szárnyas és patás frigyét. ;-] A főzés sem rossz dolog, de most valamiért másra koncentrálnék.
-
csapos2
addikt
válasz
bolondember #34991 üzenetére
Tulajdonképpen teljesen mindegy, a lényeg, hogy lassítson engem. ;p
Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest