- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Akra_hu #10237 üzenetére
Mindenhol azt írják (és logikus is), hogy a 2.1-hez "hardveres upgrade" kell majd, amit van gyártó aki biztosít és van aki nem (TV-knél nagyobb az esély az utóbbira).... az eARC ami talán(?) elérhető lesz SW frissítéssel, de az is erősen kérdőjeles már a 2017-es modelleknél is ....
-
törölt tag
válasz
Akra_hu #10230 üzenetére
A visszafelé kompatibilitás annyit jelent, hogy a HDMI 2.1-es készülékek együttműködnek majd a korábbiakkal. Egy HDMI 2.1-es porttal rendelkező tévéhez csatlakoztathatsz egy HDMI 1.4-es lejátszót is például.
Ha netán nVidia VGA miatt kérdezed, akkor ha jól tudom, az RGB 10 bit a GeForce szériában - a DirectX 11 exclusive fullscreen módot leszámítva - driverből tiltott, csak a Quadrókban engedélyezett. YCbCr beállítással megy a 10 bit 2D-ben, így filmek, videók alatt is. (AMD VGA-kat nem tudom.)
Lehet, nem voltam teljesen pontos, mert a fórumokon ment a kavar a 10 bit körül. Én erre a helyzetre emlékszem, de érdemes lehet utánanézni/-kérdezni máshol/mástól, hogy jelenleg mi van ezzel.
-
törölt tag
válasz
Akra_hu #10215 üzenetére
Az Xbox One X elvileg kap frissítést, emellett még a Denon X8500H-ról írják ezt (nem lepne meg, ha a Denon kapna egy új boardot). Talán van még egy Marantz erősítő is, én több eszközről nem tudok, hogy frissíthető lenne. Ilyen-olyan funkciókat azért kaphatnak, az eARC-ot például több tavalyi erősítőhöz is beharangozták.
De várjuk ki a végét, hogy mindez hogy működik majd a gyakorlatban.
Tévéken az idén még úgy látszik, nem lesz HDMI 2.1.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Akra_hu #10215 üzenetére
Úgy tűnik nem fogják. Ami hír volt régebben, hogy a 2018-as modelleken sem lesz még, de talán később frissítik. (A 2017-eseken már nem)
Ez nem tudom cáfható-e azóta, lehet csak a 2019-eseken lesz már az új HDMI, hogy azokat is el lehessen adni valami extrával.
Edit.: Vagy hülyeséget beszélek, és már a 8-asokon van?nincs -
Warck
tag
válasz
Akra_hu #9890 üzenetére
Igen jó lenne tudni hol tart, de ha meg szakitjuk és később le kapcsoljuk, akkor folytatja vagy újra kezdi. És persze nem csak ez a védelem van. A képeltolás is van. De azért kíváncsi leszek évek múlva, hogy mennyire hatásossak ezek a védelmi funkciók. Nem tudom a korábbi tvken ezek hogy mükodtek, de itt biztos van aki el tudja mondani.
-
vaguny
tag
válasz
Akra_hu #9776 üzenetére
Szia!
A folyamat, amelyet "4 órásként" említesz, az egy automatikus procedúra, sehol a menüben nincs rá opció, ezt végrehajtja a tv, amikor kikapcsolod. Csak abból érzékelhető, hogy valami zajlik, hogy mikor ilyenkor kikapcsolod a tv-t, az a kattanó hang (relé kattanásához hasonló) nem azonnal, hanem kb. 6-8 perc (nálam) elteltével következik be. -
-
-
Madwe
nagyúr
válasz
Akra_hu #9700 üzenetére
Nem jellemző, de előfordulhat. Nomeg azért 4kn ha akad is, azt is kb direkt kell keresni
Ettől függetlenül érdemes valóban a 3 napban keresni, de utána ezen szerintem felesleges görcsölni addig, amig nem látod használat közben (ha nem látod, de teszteled s kiszúrod, utána már normál használat mellett is látni fogod s az őrületbe fog kergetni
)
-
Morph76
senior tag
válasz
Akra_hu #9693 üzenetére
Valakitől családban ,vagy baráti körben ,kölcsön kel kérni egy hdmi kimenetes laptopot ,és rákötni.
Letölteni egyszínű ábrákat vagy létrehozni és megnézni. Szürke ábrák ,banding test videók youtube-on,hisz ez is okos tv,netezni is lehet vele.Vagy pendrive-ra másolni cuccokat és úgy nézni.Olyan ez ,mint a matematika ,sok jó megoldás lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Honda topik
- Filmvilág
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Google Chrome
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Bose quietcomfort ultra
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged