Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A Nintendo szerint a Switch-et kell venni, ha nem tetszik a Switch 2 ára
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Két E-ATX-es modellel gyarapodott a Chieftec Hunter házcsaládja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
A 24p-vel többnyire nincs probléma, ha jól működik a "pulldown", a TV-k saját lejátszóinak képminősége álltában rendben van, a külső lejátszók képminősége nem feltétlenül jobb, de összeségében jobb eredményre lehet számítani a jobban optimalizált szoftver/hardver, valamint a szélesebb hang és videóformátum támogatottsága miatt, szinte soha nem használtam a TV-k lejátszóit és igyekszem minden TV-hez valamilyen lejátszót társítani.
#72001 bnorci71
A mai világban 1-1 fagyás, kényszerített újraindítás sajnos "normálisnak" nevezhető, de amennyiben túlságosan gyakorinak érzed, akkor mindenképp jobb, ha egy szervizes is látja. Én szoftverhibára tippelek, mivel azt írtad, hogy a Tv tunerével nincs kép, de hang az van, illetve más applikációval meg normálisan működik, ezt a szervizes csak akkor tudja megjavítani, ha van megfelelő szoftvere. A másik, hogy a mai eszközöknek egy másik program is bekavarhat amire nem is számítanánk, sajnos nálam már nem egy eszközzel történt olyan misztikus dolog, amit elég sokáig kellett vizsgálnom mire kiderült, hogy mi okozta. -
blakey
titán
válasz
OPiiPO #71831 üzenetére
Az OLED-panel sajátosság, hogy "él", tehát az LCD-vel ellentétben az OLED-nél van "önjavítás", aminek a neve pixelfrissítés, az, hogy 1 új készüléken le kell futtatni, az egyáltalán nem hiba. Ha te is beállsz a "sorba", miszerint 1 hiba már mindent felülír, akkor tedd azt, a "hülyeségvonatra" van még szabad hely.
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #71664 üzenetére
Akkor ne kérj beállítási tanácsokat másoktól, semmire nem fogsz velük menni. Állítsd be magadnak, ha nem tetszik akkor magadnak köszönd, mert nem tudod, hogy mit és hogyan kell beállítani. Ne mások legyenek a hibásak, mert jó útra akarnak terelni. A TV-d jó, nagyon jól kalibrálható, de aki nem ért hozzá és ennek ellenére állítgatja, az jó eséllyel teljesen elűllítja.
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #71654 üzenetére
Az elcseszett színeket szereted, ez már korábban világos lett számomra. Ha jó beállítást szeretnél akkor megtanulod az adott oldalon lévő beállításokat használni, nem térsz el tőle, ha túl vilgos akkor az OLEd-fényt (Kontraszt) lentewbb veszed. Meg kell szoknod, a természetesebb beállítást, 1 hét után előveszel 1-2 tesztanyagot a YT-ról és megnézed, hogy a tesztképek jól mutatnak-e, jó a kontraszt, a fényerő, minden négyzet villog-e vagy sem, stb. Ha jó akkor utána, ha bármilyen anyagot nézel akkor az a forrás minőségét mutatja, tehát ha sz@r az élő közvetítés akkor az nem a beállítás hibája, a forrásé, ha sz@r egy film vagy más árnyalatokat használ akkor az olyan, úgy lett beállítva.
-
blakey
titán
válasz
Pro Koryak #71631 üzenetére
Vagy egyszerűen rosszul van beállítva.
-
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #71619 üzenetére
Nem kevés, néha még sok is. Ebből látszik, hogy sokan nem tudják használni a TV-jüket.
Nálam a 35 még elmegy, 33 pont jó. Ne fakó, "kiesik a panelből a kép", annyira adja magát, olyan mintha egy szép plakátot néznék, minden szín a helyén van, az árnyalatok is jók, stb. -
blakey
titán
Láttad, hogy bekapcsolt, vagy csak a kattanást hallottad? Mai erősítőknél, Denonnál biztos, a relé 2x kattan, ez valószínűleg a "hülye ECO-követelmények" miatt van, az én erősítőim is kattannak néha-néha, de nem kapcsolnak be és ki, sőt, működés közben is hallatnak ilyen hangot.
-
blakey
titán
A CEC jó dolog lenne, ha minden gyártó pontosan ugyanazt követné és nem akarna mást vagy többet. Gyakorlatilag minden eszközzel adódhatnak problémák, bárhova mész és érdeklődsz, biztos, hogy lesz olyan, akinél hibásan működik, vagy furcsán, stb. Tény, hogy van, akiknél meg jó, de ilyenkor ne árt tudni, hogy milyen eszközökkel. Nálam már 15 évvel ezelőtt a CEC helyett Logitech Harmony lett a megoldás.
-
blakey
titán
Túl sokat ment egyhuzamban, és/vagy kikapcsolás után áramtalanítva volt, vagy bármilyen más okból nem tudott lefutni a szokásos panelkompenzáció, elhalaszthatod a következő kikapcsolásig vagy elindítod. Kikapcsolni nem lehet. Az OLED "él", szüksége van a pixelfrissítésre, emiatt nem ajánlott közvetlenül kikapcsolás után áramtalanítani.
-
blakey
titán
válasz
bnorci71 #71457 üzenetére
Ha majd az Apple csinál op. rendszert tv-re azt nem kel újraindítani.
Már van, a nagyközönség számára egyelőre "box" formájában. Egyébként sosem árt egy eszközt újraindítani, cache ürítés, beragadt app, bármi miatt jól jöhet, szinte minden eszközömet hetente 1x újraindítom vagy 1 éjszakára kikapcsolom, problémát nem okoz, OS-től függetlenül, 90%-ban "Apple OS-t" használok. -
-
blakey
titán
válasz
wyll358 #71419 üzenetére
Hiába ugyanaz, ha eszközök alatt eltérő SoC és az OS (verzió) van. Inkább próbáld ki és meglátod, hogy bizony a TV-ken lévő Kodi csak részben viselkedik ugyanúgy, mint pl. a Shielden vagy Fire TV Stick-en. Felesleges elmélkedni, ami a TV-n lévő Kodival sz@r vagy épp ellenketőleg, jó, az nem jelenti azt, hogy egy másik TV-n vagy lejátszón ugyanúgy viselkedik. Nem véletlenül készül eszközökhöz optimalizált Kodi, mert az figyelembe veszi az eszköz képességeit.
-
blakey
titán
válasz
wyll358 #71416 üzenetére
Még nem találkoztam olyan Kodival amit TV-hez optimalizáltak volna és pont ez a baj, mert egy eszközhöz optimalizált Kodi valóban jó. Shield TV-re, Fire TV-re pl. van optimalizált Kodi, teljesen más, mint a TV-ken, legalábbis a lejátszás képességek, minőség, formátum támogatás szempontjából, szóval a válasz igen, jobb pl. a Shielden lévő, mint bármelyik TV-n lévő.
-
blakey
titán
válasz
1stVikman #71249 üzenetére
Kicsomagolás egyszerűbb módja, hogy felül kinyitod a dobozt, kiveszel minden kisebb dolgot, majd az alját is kinyitod, a füleket kifelé hajtod és a dobozt felemeled, persze nem árt, ha a TV és a hungarocell biztos "talpakon" áll. Ha jó helyen csomagolod ki akkor egyedül is megoldható, én is egyedül csomagoltam ki.
-
blakey
titán
-
-
blakey
titán
válasz
bnorci71 #71040 üzenetére
Nagyon sok európai anyag 25p-s, de pl. megnézed a "Keresztanyu"-t, vagy bármelyik TV-műsort.
#71041 wyll358
Egy külső lejátszó mindenen is segít. Mivel el nem tudod képzelni, hogy mi is lenne az így nehéz lenne leírni, teljesen mindegy, hogy Android, Tizen, webOS, Saphi, Netcast, a TV-kbe épített lejátszási képesség a külső eszközök lejátszási képességek kb. 60-70%-át tudják. Egy külső lejátszóval kisebb az esélye annak, hogy nem viszi, kevés az olyan anyag, ami esetleg nem megy az adott eszközöm, TV-ken meg elég gyakori. -
blakey
titán
"banding" = sávosodás, sok mindentől függ, vannak készülékek, ahol egyáltalán nincs jelen, már a nulladik órától jó. Le lehet futtatni 1-2 hosszú panelkompenzációs folyamatot, ha 200 óra után is sávos akkor érdemes felvenni a kapcsolatot a gyártóval, amennyiben firmware hiba, azt nagyobb valószínűséggel tudják orvosolni, ha hardveres gond akkor csak a panelcsere segíthet.
Ami a mozgásmegjelenítést illeti, szerencsére az OLED-ek esetében a "képjavítóknak" néha még van is értelme és nem törvényszerű a kikapcsolásuk ahogy LCD esetében tettük, itt azért akár jó hatással is lehet a minőségre, persze mértékkel. Beépített lejátszók nem minden típusnál és minden esetben vannak 60Hz-re korlátozva, van, ahol "mindegymineknevezzük" módon mégis jól működik a megjelenítés, nincs "röccenés", remegés, elmosódás, stb, de ez egy olyan dolog, ami nem minden márkára és típusra jellemző. -
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #70915 üzenetére
Nem ezek a qrva drága TV-k. Konkrétan 1 hibás darabról beszéltek, bezzeg az "elmegy a füled mellett", hogy ezalatt van aki már a harmadik panelcserét kéri, vagy ott vannak az LCD-k amik lassan 20 év alatt nem voltak képesek ida fejlődni, hogy ne legyenek felhősek. Valami nagyon fura világban éltek ha azt hiszitek, hogy a mai világban nincs kockázat. Ez a mai világ, megveszed a 20-30 milliós autót és 2 havonta viheted szervizbe, mert rossz a szivattyú, hibás a szoftver, stb. Nehogy azt hidd, hogy más termékeknél nincs ilyen, mindenhol és minden márka esetében sajnos ez van. Hozzám kijött a Sony szerviz és szemmel vetelezés majd műszerrel valo2mérés után annyit mondott, hogy ez ilyen, a műszer nem látja, a szabad szem meg nem számít, erre mondtam, hogy nem műszerrel nézem a TV-t. Ennyi, eladtam a TV-t és vettem egy másik Sonyt, ettől nem rendült meg a márkában való hitem, az viszont igen, hogy nem minden a márka és a magasabb ár.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
kisbalazs83 #70821 üzenetére
Hetente 1x csak úgy indítsd újra a készüléket, Netflix cache-t is lehet üríteni. Én saját tapasztalataim alapján írom a véleményem. Amikor dicsérték a Sony mozgásmegjelenítését akkor én is vettem egyet, Nagyon sokat "játszadoztam" a beállításokkal, mert sehogy sem akart jó lenni, kikapcsolva jó volt csak a 300 sor kevés volt. Nehezen találtam egy olyan beállítást, ami már némileg megfelelt, de nem voltam elájulva tőle, gondoltam, ha ez a legjobb akkor milyen lehet a többi?
Amúgy szoftveresen sz@r volt, sajnos. Később jött egy LG, ott már úgy álltam hozzá, hogy gyengébb lesz így próbálkozni kell, meglepetésemre elég jó mozgást tudtam összehozni nagyon hasonló beállításokkal, mint a Sony, tehát egyiken sem voltak jó az előre programozott módok. Aztán gondoltam egyet és vettem egy Philipset, sok reményt nem fűztem hozzá, nem számítottam arra, hogy egy előre beállított mód használható lesz és valóban, a Film mód teljesen rendben van, persze a többi beállításnak is megfelelőnek kell lennie, mert a "képjavító" funkciók hatással vannak a mozgásmegjelenítésre is.
-
blakey
titán
válasz
kisbalazs83 #70816 üzenetére
Több Panasonic és Sony mellett/után azt írom, hogy bizony ott van, nagyon is. Sokat vesződtem a beállításokkal mindegyik típusnál, a Philipsnél a Film mód pl nem hibázik, legalábbis olyan ritkán, hogy az már nincs is. Az LG-nek sem olyan rossz a mozgás megjelenítése.
-
blakey
titán
válasz
kisbalazs83 #70813 üzenetére
Ahogy a Philipsét, Panasonicét is.
-
blakey
titán
válasz
nagyzsozso65 #70810 üzenetére
Akkor a helyedben inkább segítséget kérnék az itteni 706-os tulajoktól, megpróbálnám nem kiengedni a kezeim közül azt a készüléket.
-
blakey
titán
válasz
nagyzsozso65 #70806 üzenetére
Csak, hogy világos és egyértelmű legyen, mindegyik márkánál kifoghatsz hibás készüléket, Panasonic, Philips, Sony, LG, Hisense, Samsung, TCL, bármi is legyen az. Az esetleges szoftveres hibákon kívül mást nem tolerálok, nem fogadom el, viszont a szoftveres hibákkal lehet mit kezdeni, ha amúgy a készülék rendben van.
#70808 jookomak
Míg 20-30 évvel ezelőtt szinte kötelező volt kiadni egy hibátlan készüléket addig manapság "bátrabban" kiadnak akár egy FW hibával is egy készüléket, mert könnyebben javítják. Ez az átka a nagy "FW-biznisznek", sajnos. -
blakey
titán
válasz
nagyzsozso65 #70803 üzenetére
Abból is van hibás.
-
blakey
titán
válasz
TechN7ne #70793 üzenetére
Jó úton haladsz, hogy ebből a topikból is ki legyél tiltva. Semmihez nem értesz, de ahhoz nagyon.
Én senkit nem vezettem félre.
Azon kívül, hogy az LG Display gyártja az OLED paneleket és nem az LG Electronics (ami a TV-ket), te semmit nem látsz csak az LG-t, pedig két különböző cég.
-
blakey
titán
válasz
TechN7ne #70789 üzenetére
Igen az, de értelmetlen baromságokat hordasz össze minden topikban és minden eszközről. nincs tapasztalatod, felesleges trollkodnod.
Nem kunyerál, hanem lehetőség van olyan szoftvert feltenni, akár korábbit is, ami esetleg a megoldja a problémákat. Te nem láttad, hogy akár LG-nél is kiadtak egy sz@r szoftvert, majd sokan panaszkodtak, hogy ami eddig jó volt az most sz@r lett? Mennyi sz@r panellel szerelt készüléket adnak el (akár itt a topikban is láthatod)? iOS, macOS, tvOS, Android TV, FireOS, Android, webOS, Saphi OS, Linux, ezekkel a szoftverekkel van dolgom minden nap, mindegyiknél előfordulhat 1-1 apróbb hiba, előfordul, hogy ezekből semmit sem veszek észre, ettől függetlenül a javítást mindenképp felteszem, akkor is, ha vissza kell tenni egy korábbi verziót.
Amúgy örülök, hogy magadra vetted.
-
blakey
titán
válasz
nagyzsozso65 #70785 üzenetére
Nem ismerem a beszélgetést így nem tudok semmit mondani, de van 706-os tulaj, akinek szintén szoftveres gondja volt és bizony kapott új szoftvert, talán itt vagy a Philips topikban még linkelte is, amivel, ha minden igaz, megoldódott 1-2 dolog. A Philips a szoftveres problémákat elég gyorsan megoldja. A 2019-es OLED-re is jött egy frissítés, ami az Ambilight-ot és a tunert is egy picit "megzavarta", nem jöttek be az adók, 4 nap múlva jött egy javítás, ami megoldotta a problémát, sőt, az eddigi legjobb FW lett. Ha a panel hibátlan, a kijelző jó akkor a helyedben arra törekednék, hogy valahogy rendbe legyen téve a szoftveres része.
-
blakey
titán
válasz
nagyzsozso65 #70772 üzenetére
Nem, sz@r döntés. A szoftveres hibára van megoldás egy másik szoftver, amit a Philips elküld és nem lesz gond. Visszaviszed és veszel egy másik OLED-et. Vannak OLED706 tulajdonosok, van, akinél volt szoftveres hiba, küldtek neki olyan szoftvert, ami megoldja a problémáját, természetesen amint hivatalosan is elérhető akkor már nem azt küldik. A Philips ellenes trollnak meg egy szavát se hidd le, 0 tapasztalattal ömlik belőle a hülyeség.
-
blakey
titán
válasz
TechN7ne #70617 üzenetére
Megint hülyeséget írsz, az Apple TV 4K 2021HDMI csatlakozója 2.1-es, ami jelenleg szoftveresen le van tiltva. Olyan, hogy "HDMI 2.1-es kábel" nem létezik, azaz nem számmal jelölik a kábelt, az a szabvány típusa, a kábelek elnevezései:
Tehát az Apple TV 4K-hoz, 4K 60 Hz HDR/Dolby Vision esetében a "Premium High Speed" is elegendő, majd, ha egyszer nem lesz letiltva a HDMI-n a 2.1 és ki lehet használni a 4K 120Hz-et is akkor jól jöhet az "Ultra High Speed HDMI" kábel. -
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #70577 üzenetére
Utolsó nem Androidos Philips OLED az az OLED754 volt, és lehet, hogy az elején voltak gondok, azt nem tudom, de 2 éve stabil, és még mindig kap javításokat, módosításokat. Amit te vennél az meg Androidos.
Igen, kereskedői döntés a 30 nap, de a 14 nap törvényileg adott.
Amúgy:
"A 30 napon belüli termékvisszaküldés nem minden, az emag.hu-n megvásárolható termékre vonatkozik, ezért a termék visszaküldése előtt kérjük, hogy olvasd el figyelmesen a visszaküldés feltételeit, amelyek alább megtalálhatók.
A díjmentes 30 napos eMAG visszaküldési szolgáltatás nem befolyásolja a távkereskedelem 14 napon belüli törvényes elállási jogát, de kiegészíti azt az eMAG ügyfelek érdekében.
Amennyiben 14 napon túl jelzed elállási szándékod, úgy a szállítási költség visszatérítésére már nincs lehetőség.
A nem az eMAG által forgalmazott termékek visszaszállításának költsége a vásárlót terheli" -
blakey
titán
válasz
Kisszaboo #70572 üzenetére
Nem azt írtam, hogy megtartanám, azzal van gond ahogy reagáltál a dologra. Ha 1 db hsz-re egyből így reagálsz, akkor valami nem stimmel a fejekben, bezzeg az LG-s pixelhibás, sávos dolgok nem zavarnának, pedig, ha az nem tántorít el az LG vásárlásától akkor semmi, Én emiatt biztos, hogy nem mondtam volna le a vásárlást, 1 db ilyen reakció miatt, ami számomra kétes és furcsa, valami nem kerek a történetben, de nem is érdekel, mert többen írták, hogy a Philips az OLED-ekre prémiumként tekint és úgy is bánik. a 30 nap is hülyeség, hivatalosan, online vásárlás esetében 14 nap elállás van, hibás termék esetében azonnali csere. Hol a probléma? A fejekben, hogy nem gondolkodnak az emberek.
-
blakey
titán
válasz
salapp #70567 üzenetére
Azért "szeretni" való, hogy ilyen alátámasztás nélküli hsz-ek vannak, amik alapján eldöntjük a frankót, mert minden megvan csak épp a lényeg hiányzik, hogy hány perces beszélgetés volt, milyen hangnemben, stb. Ilyen és ehhez hasonló hsz-t bármiről és bármikor beteszek, mint képe, semmit sem fog bizonyítani. Ha most veszel valamit és fél óra múlva hibás akkor minden gyártónak ez a válasza, vissza lehet vinni, el lehet állni, pont nem foglalkoznak semmilyen szervizeléssel, az a kereskedő "mantrája", hogy elküldjük a gyártónak. Velem is eljátszották, ott a boltban felhívtan a gyártót és mondták, hogy nem szervizelnek mivel friss vásárlás.
-
blakey
titán
válasz
ricsip #70506 üzenetére
Abból indulj ki, hogy van néhány milliárd ember a földön, van néhány ezer, százezer tisztítószer, stb. Gyártó részéről egyszerűbb leírni, hogy mit ne, mintsem azt, hogy milyen összetételű vegyületeket lehetne alkalmazni, mert az ablaktisztító is lehet többféle. Szóval kategorikusan kijelenteni, hogy lehet azzal is törölni, nem helyes. Egyszerűbb leírni, hogy néhány csepp tiszta víz és mikrószálas kendő, ez nagy valószínűséggel a legegyértelműbb, de tovább megyek, a szűrtvíz mégjobb, az semmilyen nyomot nem hagy, mivel nem lesz vízköves, stb., fényes, műanyag felületen hasznos azzal tisztítani, illetve nem árt, ha minden felülethez külön törlőt használunk, tehát amivel a kijelzőt töröljük azzal ne töröljük az asztalt, a parkettát, semmit. Nálam van vagy 20 törlőkendő és mindegyiknek megvan a maga területe.
-
blakey
titán
válasz
TechN7ne #70500 üzenetére
Igen, ha te finnyás vagy az ilyenekre akkor én hatványozottan az vagyok, olyan tiszta, hogy még a laborban sem találnának semmilyen mikrokarcot , foltot, hajszálcsíkot, bármit. A készülékekhez mindig kesztyűben nyúlok, mikroszálassal portalanítom, de nem azért, mert poros, hanem azért, hogy megmaradjon a tisztaság stb.
Szóval én nem téged minősítettelek, hanem az eljárás a problémás. Senki ne tisztítsa semmilyen ablaktisztítóval a TV-k kijelzőjét.
Azt hiszem eljöhetnél hozzám tanulni, hogy milyen egy patika állapotú eszköz, rendszer, bármi. Aki vett tőlem használtcuccot az megtudja mondani, hogy milyen az általam eladott cucc.Nem érdekel, hogy milyen tiszta a cuccod, elhiszem, hogy ragyog, mint Salamon töke.
Egyébként állandóan jössz ezzel a "milyen kib@szott igényes vagyok" dumával, aztán az írásjeleket sem tudod használni, pontatlanul használod, stb.
Az igényességgel nem kell dicsekedni, elég, ha az vagy és nem ártana mindenkinek valamilyen szinten igényesnek lenni. -
blakey
titán
válasz
TechN7ne #70326 üzenetére
Sok hülyeséget irkálsz, de ez még azokon is túltesz, mert az Ambilight pont a led-szalagok "spanyolviasza", aminek a licencét még nem oldották fel és más nem is tudja gyártani. Nálam nem a legfontosabb elem, sőt, egyáltalán nem számít egy TV-nél, hogy van vagy nincs, viszont amióta ilyen TV-m van azt mondom, hogy jó dolog, nyilván azt is jól kell beállítani, mert a hirdetési képekkel ellentétben, nem kell olyan erős fénnyel használni, jól kalibrálható, sötét jeleneteknél nem világítja be a szobát, színes háttérnél meg szépen hozzáad. Aki nem használta (mint pl. te) az nem tudja, hogy valójában milyen, amúgy meg ott a kikapcsolási lehetőség, de nem rossz dolog ez az Ambilight. Ami a Philips OLED-eket illeti, a legjobbak között vannak, ezen kár elmélkedned, hogy ez vagy az hiányzik, TV-knél a képminőség a fő szempont. Veled ellentétben nálam megfordult a legtöbb "nagy" gyártók TV-i, nem csak úgy írom, hogy jó az OLED-jük. Jelen pillanatban pl. nem vennék LG OLED-et, inkább Sony, Panasonic, Philips, ezek a legjobbak képpel rendelkező TV-k, az okosság nálam harmadlagos szempont.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
bnorci71 #70018 üzenetére
a háttér villan egyet lejjebb megy talán a fényerő vagy olyan mintha az egész szarul lenne kódolva és egy nagy paca lenne - ezt meg kell nézni egy letöltött Dolby Vision anyagon is, de az annak köszönhető, látod a dinamikus metaadat "munkáját".
Egyébként HDR vagy Dolby Vision? Már régen láttam és nem is Prime-on, de nem emlékszem hibákra. -
blakey
titán
válasz
ricsip #70004 üzenetére
Android OS rendszerű TV-ken megoldható, tehát Sony, Philips-en biztos, korábban a Panasonic rendszereken is volt SMB, bár nagyon kezdetleges és nem mindig úgy működött ahogy elvárnánk, illetve ha a Panasonic is Android/Google TV OS-t futtat akkor igen, van SMB, LG, Samsung TV-ken nincs SMB.
-
blakey
titán
válasz
alaves #69895 üzenetére
Nem feltétlenül, mert az oldalirányú mozgás is lehet hibamentes, legalábbis olyan, ami nem zavaró, nekem pl. volt olyan Sony-m ahol az interlaced anyagok nagyon szarok voltak és ugyanúgy oldalról bejövő felirat esetében volt erősen szembetűnő.
#69896 kzkz
Igen, tudom, hogy miről van szó, ilyeneket én is láttam néhány készüléken, emiatt nem is használtam az interpolációt, anélkül ilyen erős anomáliák nem voltak, igaz, mind közép felső vagy felsőkategóriás TV-k voltak, LG-m is volt, ott TM nélkül jó volt a mozgás, TM-el sajnos hibázott. Az ilyen durva hibák szerintem mindenkit zavarna, nem csak téged. -
blakey
titán
A mostani felhozatallal nincs saját tapasztalatom, de érdemes megnézned a Philipseken a film módot (OLED754-en ez nagyon jól működik) vagy egy egyéni beállítást, a Sony-kat és Panasonic-okat valamint az LG C/G kategóriákat, ugye az első háromnak nincs olyan sok típusa egy évjáraton belül, és egyik sem pl. egy "LG A1 szint", ha szabad ilyet írni. Ha most vennék OLED-et akkor Philips 7/8xx, Sony A83/A90 vagy egy Panasonic JZ1000/1500 közül választanék.
-
blakey
titán
válasz
ziggi_zug #69591 üzenetére
Mivel egyes stúdiókban van Sony érdekeltség is, nem meglepő, hogy azon mutatják. Egyéb stúdiók meg más TV-ken mutatják meg az ügyfeleknek. Azért az eladóknak és a mondatoknak a stílusát, az elhangzott és el nem hangzott szavak is jelentőséggel bírhatnak. Jó az a Sony, de nem az a stúdió szint, a többi TV-vel is tudják prezentálni ugyanazt a minőséget.
-
blakey
titán
válasz
coolrob #68627 üzenetére
Ha elolvasod, amit írtam, akkor nem a DTS miatt ajánlottam, több dolog miatt, ebből egyik a DTS, a másik, pont, amit írsz, pl. HBO, B7-en a Max-ot b@szhatod, nem tudod használni, uh. ennyi, ez is egy ok. Rendszerint mindenki úgy érti ahogy akarja, de egyértelmű volt amit írtam, ne kelljen saját véleményemet, ajánlásomat megmagyaráznom, te javasolj egy másikat és ennyi, le van tudva.
-
blakey
titán
válasz
coolrob #68622 üzenetére
Azért nem érted, mert két TV közötti különbség egyik pontja a DTS. Ne menjünk bele, hogy külső lejátszó, mert aki engem ismer az tudja, hogy én vagyok az, aki csakis azt használ és már túl vagyok jónéhány példányon (Amlogic-ból kb 60-on, LE, CE nem probléma), szóval az a része nem érdekel, nem kell bemutatni az előnyüket meg azt sem kell levezetni, hogy mit hogyan, egyszerűen ez az egyik különbség, pont, egyszerűen a Philips-et ajánlottam.
Valóban nem érted, nem az a lényeg, hogy milyen hangszórón szól, az a lényeg, hogy van egy filmem pl. 3 hangsávval, egyik magyar és DD, van angol DTS-HD és van pl. német, ami DTS, tegyük fel, hogy én a németet szeretném a TV hangszóróján hallgatni, tesztelni, mindenfelé menüben való turkálás nélkül, na ezt old meg olyan TV-n, ahol nem támogatott. Ennyit kell érteni, nem többet, nem megoldást keresni, mert nem hangzott el olyan kérdés. Majd, ha megoldás felől kérdeznek akkor arra is van válaszom. Továbbra is Philips az ajánlatom a kettő közül. -
blakey
titán
válasz
coolrob #68617 üzenetére
Ha kíváncsi vagy akkor olvass vissza. Én csakis külső lejátszót használok, és hacsak a TV-n szeretném hallani vagy azon át szeretném küldeni egy erősítőbe az adott hangsávot, ami történetesen DTS, akkor bukta, be kell lépni a lejátszó menüjébe és át kell állítani PCM-re. Azt nem értem, hogy ez miért merül fel, mint kérdés. A TV-t filmek nézésére használjuk és sajnos nagyon sok anyag olyan hangsávot is tartalmaz, vagy az adott nyelven csak olyat, akkor konvertálgassak vagy a jól beállított hangmódot most arra a 1,5 órára módosítsam majd lépjek vissza, stb? Ha valaki előnyökre és hátrányokra kíváncsi akkor bizony mindig ez fog előjönni, "c'est la vie". Nem csak akkor nincs DTS, ha a saját lejátszót használod, akkor sincs, ha külsőről kapja a DTS jelet. Ne kelljen ezt 1000X megindokolni, hátrány és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pár nap, és humanoid robotok is futják már a félmaratont
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gitáros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A Nintendo szerint a Switch-et kell venni, ha nem tetszik a Switch 2 ára
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Egyszerű boot
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest