Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mindenki azt lát, amit akar. Te ezt látod. Azt mondom, hogy én nem ezt írtam le; de ha te ezt akarod belelátni, akkor tedd. Ki vagyok, hogy meggyőzzelek bármiben is?! Hiába nem szidtam, hiába nem kritizáltam, szerinted mégis "sarazom"...
(Itt most felhozhatnám akár a 'kínai vázás', akár a 'komp'-os poént is, de inkább kihagyom, mert úgy tűnik, azt se értenéd, és félremagyaráznád.)De akkor röviden: leírtam egy gondolatébresztő gondolatsort arról, amit rendre olvashatok tőletek a hasonló témáknál, hogy 'tömeg=jó'; és ez miért nem igaz. Írtam több példát is, így örülök, hogy szerinted csak a társasos példám rossz, mert akkor a tévés biztosan átment (bár ha a lényeg lemaradt, lehet annak sem lett hatása, csak elsiklottál a felett is). Ennyi volt, nem több.
Viszont ha már példa: se az Activity, se a Monopoly nem egy 'gyors' játék. És nem, nem is akartam sugallni, hogy csak a 'geek' (inkább gamer, vagy nehéz) játékok a jó játékok, csak megemlítettem, hogy vannak 'mai' játékok, amik többet adnak. Jó, a Dűne lehet, kicsit túlzás lehetett példaként, mert az már középnehéz, és tényleg csak rétegigényű, de egy Fűszerút, egy Kingdomino, egy Dixit, egy Csak egy, egy TOP 10, egy EladLak, egy Sushi Go, ... az mind pár másodperces tanulású. De ez most már tényleg off, nem véletlenül rakom most már oda, pláne, hogy ez már inkább csipkelődő jellegű.
-
Nyilván, és ezzel egyet is értek (ha nem jött volna át, akkor ez is benne volt a hosszú mondandóm mögött, még ha nem is fejtettem ki ennyire részletesen).
Egyedül a klasszikusoknál a "mindenki jól fog szórakozni" gondolatra reagálnék újra egy kérdéssel: Monopoly-ban aki kiesik az első 5 percben, az a hátralévő 2-3-4-... órában mennyire fogja élvezni a játékot? Vagyis attól, hogy klasszikus az nem (az sem) biztos, hogy jól fognak szórakozni. Persze az igaz, hogy azt mindenki ismeri, és kisebb a kockázat; így nagyobb esély lehet a jó játékra. -
Sinesol
veterán
Ahhoz képest, hogy nem vagy Nintendo ellenes, egy szép nagy oldalban megy a nem is túlságosan burkolt sarazása...
A társasjátékos példa egyébként kifejezetten erőltetett és elégg zavaros is volt.
Egyébként segitek kicsit, azért játszik az átlagember inkább Activity-t, avagy Monopoly-t, mert csak egy gyors, könnyed szórakozást akar, ettől még nem fog kevesebbet érni, mert nem egy társasjáték geek, bárhogy is próbálod ezt sugallni. -
ben2
junior tag
Nyilván a klasszikus nem feltétlenül a legjobb, csak kevesebb vele a kockázat.
A példádnál maradva: ha valaki nem hardcore társasjátékos, akkor olyat választ, amibe mindenki könnyen beletanul és nagy az esélye, hogy mindenki jól fog szórakozni. Ezzel szemben egy vadiúj ismeretlen társasjátéknál megvan az esély, hogy az idő nagy része a tanulásával megy el és még akkor se garantált, hogy többségnek bejön és jól telik az este.
Így a többség a klasszikus társasjátékokat részesíti előnyben.A Nintendo is így működik: azért választják sokan, mert - a korábbi tapasztalatok alapján - kisebb a kockázata, hogy selejtet kapnak. Ha pedig valaki - mondjuk mások pozitív visszajelzéseire hallgatva - kipróbálja és bejön neki, akkor értelem szerűen megmarad a platformnál. Így a Nintendo-nak első sorban arra kell fókuszálnia, hogy a klasszikusai ne okozzanak csalódást.
-
Felvezetés...
A Monopoly annyira jó? Annyira jó játékélményt ad? Annyira minőségi játékélménnyel? ...
Nem. Mégis azt veszi valaki, ha társasjátékot akar venni. Mert azt ismeri. Mert azt játszotta gyerekkorában. Mert azt szokta meg. Mert azt hallotta másoktól. Mert ....
Vagyis kismillió ok van azért, mert valaki ezt a régi (és manapság már akár sz@rnak is hívható) játékot választja, ha társasjátékot venne, de mindezt nem azért, mert annyira kiemelkedő lenne bármiben.
Felvezetés vége....
Ugyanez van sok egyéb helyen is. Nem azért választanak tömegesen egyes emberek Apple terméket, mert az sokkal jobb lenne, hanem sok egyéb apró dolog miatt (na jó, van az a réteg, akinek munkára jobban megérheti, mint egy nem 'i' termék, de nem ez az általános). Nem azért játszanak egyes emberek gyors, egyszerű ('casual') játékkal, mert az mennyivel jobb lenne, mint a 'nagy' gamer játékok, hanem sok egyéb dolog miatt (a korábbi hozzászólásokban is olvashatni sokat: megszokás, kényelem, ...). És pont igaz ez a Nintendóra is: a játékaikat és a konzoljukat pont nem azért veszik, mert annyira kimagaslóak lennének.
(És most nem is azzal a poénnal kezdtem, hogy a legyek hányan vannak, és mit esznek, ezért együnk mi is azt, mert az hűdejó.)
Van az a széles vásárlói réteg, aki ezt fogja venni akkor is, ha lenne más: akár jobb, olcsóbb is. Ezzel nincs is baj, mindenki azzal játszik, amivel szeretne (én is pl. az eredeti XCOM-ot tartom etalonnak, a felújított változatot már nem (sokban egyszerűsítettek benne, hogy több 'kazuár' emberhez is elérhessen, és többen vegyék) - de ettől ezzel is jól elvagyok). Engem viszont pl. hidegen hagy a Nintendó teljes választéka, mert nem mozgat meg bennem semmit. Másnak biztosan jó, de engem már nem tud lekötni az ilyen játékmenet. Mert gyerekként teljesen mindegy volt (most 51 éves vagyok, hogy képben lehessen mindenki, mikor is volt ez nagyjából) hogy egy platformer játékot játszunk, amiben csak ugrálni kell időben; hogy egy verekedős játékot játszunk, amiben csak a gombokat kellett nyomogatni (akár játékgépen is), vagy hasonló egyszerű játékkal múlatjuk az időt. Játszottunk. És örültünk mindennek, a minőségétől függetlenül (igen, a 'gonosz, csúf',kopasz Hókuszpókhentelős játékok is lekötöttek minket, így a mai gyerekek is ellenének vele - annak ellenére, mit gondolnak róla most egyes szülők (pár hozzászólással feljebb volt 'lenézve' ez a műfaj)). Ma már ez engem nem elégít ki. Ma már többet szeretnék. Vagy gondolkodni, vagy beleélni magam jobban az adott játékba (pl. a Gas Station Simulator sem egy ultra AAA darab, mégis jól eltalálták az én ízlésemhez (és még sok más hasonló emberéhez)). Sőt! Ha valaki felteszi a kérdést, hogy Zelda vagy Immortals Fenyx a gonosz Ubitól, akkor is ez utóbbi mellett maradnék. Valahogy többet látok bele, több poént, apró geget, .. látok benne; így nekem többet ér ez a játék. És nem, nem vagyok Nintendó ellenes (sem). Csak az tetszik jobban.De ez én vagyok, mások meg mások. Ahogy a Gazdálkodj okosan, a Monopoly, a Rizikó, .... is többszörösen jobban fogy, mint pl. a Dune: Imperium vagy bármely hasonló mai, modern, de jobb társas, úgy a Nintendó címei is jobban fognak fogyni, mint bármi más. De ez nem garancia semmire - főként nem a minőségre. Megtalálták azt a széles játékosbázist, akik ezt választják. Ki ezért, ki azért. De (utoljára leírva) a tömeg nem garantálja a minőséget, csak a tömegigényt. Mint a tévében is: nem azok a reality-k a legjobbak, legminőségibb adások, amik kimagasló nézettséggel mennek.
-
Sinesol
veterán
Na es itt meg is latszik az eredmènye, nem veletlenul oriasi a nepszerusege, a piac legjobbja, ha azt nezzuk, hogy ez nyujtja a leginkabb minosegi szorakoztatast, ahol a fókuszban a játékèlmèny van.
Règ felismerték, hogy nem csili vili, tartalmatlan sz.rral lehet megfogni az embereket.Mindeközben az uj generacios konkurrenseknel igazabol jatek is alig van, nem veletlenül temeti öket sok cikk es youtuber. A jatekok nagy resze a korabbi genes jatekok portja, amiböl a nagyobb nevek nagy resze ott van PC-n is.
xandrush0831: Ez kb pont ugysnolyan, hogy egy ösregi Heroes 3 mèg ma is behuz, rengetegen jatszanak vele, az ujabb, szebb verziok pedig egyre csak roszabbak lettek. A legutobbi 7-es egy bünrossz, borzalmasan sz.r jatek lett, köze nincs a Heroes elmenyhez es igazabol a grafika hiaba szebb technikailag, akkor is egy lelektelen hulladèk es ezerszer inkabb a regi kinezetet valasztanam. A jatek ujabb es ujabb verzioi jol muatstjak, hogysn lett egyre sz.rabb es szarabb a nyugati jatekipar. -
ben2
junior tag
válasz
Felesbandi #26 üzenetére
"Gaming media mindenhoz ezt karogja es lehet, hogy ez megjeleneskor igaz szokott lenni, de kb. 1 ev tavlatabol mas a helyzet...ha bir varni az ember.
"
Ezt mondom én is: mivel a PC játékokat a hype adja el elővételben, így a kiadók kénytelenek tartani a határidőt akkor is, ha maga a játék még nincs kész. És nem feltétlenül csak a bugokra gondolok, hanem hogy fogják a fő sztorit és szétszedik három dlc-re (mert amúgy esélytelen lenne legyártani az asseteket, pályákat, animációkat határidőre), így ami 60 dollárnak indult, az a végén 100 lesz.
A Nintendo ezzel szemben (eddig) ügyelt rá, hogy a játék ár / élmény szempontból jó deal legyen és ha kifizetted a vitán felül vaskos árat, akkor azért kerek egész játékot kapjál.
Így aztán a Nintendo gamerek rászoktak, hogy nem halmozzák a játékokat és csaponganak köztük, hanem vesz egyet, kimaxolja és csak akkor mozdul rá a következőre. Így viszont a magasabb ár sem vágja földhöz őket, mert igaz, hogy Steam akciózáskor 15 játékot vehetne ugyanazon a pénzen, de valójában ugyanannyi játékóra megy bele a kevesebb játékba is.
(Disclamer: most első sorban jellemző trendekről beszélek, mert természetesen vannak játék halmozók Nintendo-ra és vannak minőségi tartalomra fókuszálók PC-n is, de nagyon nem mindegy, hogy a platformot meghatározó kiadók milyen üzleti modellt erőltetnek a játékosokra.) -
xandrush0831
aktív tag
Az asztali PC-m 42.99 tflops, a frissen vásárolt használt Switchem meg 0.4 tflops.
Aztán mióta megjött a Switch, tolom Mariot Odyssey-t a tv-n vagy az ágyban, a PC meg rohad a sarokban.Feleségem ugyanez, várta a Last of Us 2-t mint a messiást, felrakta a gépére, aztán azóta Pokemonozik meg Animal Crossingozik.
Friss Nintendós vagyok, de ezeknél a játékoknál szerintem hót' mindegy hogy hogyan néznek ki, meg mit tud a vas.. -
aujjobba
addikt
Neztem a masik ket konzolt (ps, xbox), hogy milyen jatekok elerhetok ra, amivel szivesen jatszanank a gyerekekkel.
Kb. kimerult a ratchet&clank, it takes two parosban, meg esetleg valami konyhan rohangalos (nem jut eszembe a cime).
A tobbi leginkabb ilyen hentelos FPS.A kolykoket meg pont erdekli, hogy egy Mario-valami cim alatt milyen a felbontas meg a raytracing, ha kozben elvezik a jatekot.
Igy en a switch-et gyerekkel inkabb mondanam racionalis dontesnek, mint vallasinak.
szerk.: a regi sargakazettas gepemen szeretnek supermariozni, vagy az appletv-n sneaky sasquatch, ez utobbi valami hihetetlen, evek ota nyomjuk
-
Felesbandi
senior tag
Busterftw es ben2
Lehet mondani, hogy az elmenyt fizetjuk meg, de hosszutavon ugyis a piac arazza be oket. Ha repulnek a Nintendo jatekai 80 dodert is (es sanszosan repulnek majd), akkor nem lesznek olcsobbak. Ha megse, akkor arat igazitanak. (Mint ahogy a PS2 utan a Sony nagy arccal bearazta a PS3-at es vissza kellett venniuk. Meglatjuk)A hasznalt jatekos kerdes osszetetteb azert, ha valaki nem adja el a jatekait akkor joval dragabban jon ki, valamint hasznaltan is lehet venni jatekot, akkor meg sokaknak jobb, ha olcsobbak a jatekot. Plane ha nem megjeleneskor vasarolunk. Szoval ez egyentol is fugghet.
Steam meg persze full digitalis, de PC jatekosok megis szeretik. Ha nem megjeleneskor vasarolsz, eleg jo ajanlataik vannak.
ben2
Nekem nagyon bejon a Mario es a Zelda, de szerintem tulzas a tobbi AAA jatekot bughalmaznak nevezni. Gaming media mindenhoz ezt karogja es lehet, hogy ez megjeleneskor igaz szokott lenni, de kb. 1 ev tavlatabol mas a helyzet...ha bir varni az ember.Summa summarum a piac majd araz.
-
ben2
junior tag
válasz
Felesbandi #22 üzenetére
Szerintem a játékoknál az élményt fizeted meg, tehát a 80 usd csak akkor drága, ha azt nem kompenzálja a minőség.
Sokan bevállalnák a 20-30-40 dollár többletet, ha cserébe nem kell megélniük a klasszikus AAA szenvedéstörténetet, hogy kifizeti a 60 usd alapjátékot, aztán béta tesztel fél évig, amíg harmincadik patch-el tényleg játszható is lesz, aztán fizet a dlc-ért és a mikortranzakciókra, így a végén már 200-at költött a játékra és még csak el sem adhatja, mert valójában csak a használati jogot vette meg.
Persze ha a Nintendo is felül az iparági trendre, hogy ugyanezt a user szivatást csinálja, csak 80 dollárról indítva, akkor jogos a felháborodás, de a Nintendo saját játékai - eddig legalábbis - komplett élményt adtak minden további rejtett költség nélkül és inkább csúsztak a kiadással, mint hogy bughalmazt szabadítsanak a játékosaikra. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Felesbandi #22 üzenetére
Viszont a jatekokat a game-carddal el lehet adni, itt jol jon, hogy az aruk nem valtozik 3 honap utan mint mondjuk Steamen, megveszed launchkor 60 dollarert, 3 honap mulva meg mar felaron szorjak.
Persze ertem a frusztraciot, majd az userek szavaznak a penztarnal.
-
Sazsi
kezdő
Sazsi szerint PlayStationt kell venni, ha a Switch ára nem tetszik. És akkor még sír-rí a konkurencia, hogy a Sony meggazdagszik.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
Busterftw #20 üzenetére
Szerintem nem a konzol ara a fo problema, az teljesen varhato volt, hanem a tobbi dolog arazasa:
- Joy Con vagy az uj Pro kontroller is dragabb mint PS/XBOX eseteben
- Varhatoan Mario Karton kivul mas jatek is kap 80 dodos arazast, learazasok meg elenyeszoek a Nintendo jatekainal, szoval meg a varakozas se segit
- Nintendos Switch 1 cimek fizetos upgrade-et kapnak, PS5-on ez sokszor ingyenes lenne, XBOX-on meg szinte mindig ingyenes ez (vagy ha nincs is nextgen verzio adva, sokszor kaptunk egy sima 60 FPS + felbontas patch-et)Szerintem hiba a konzol arara kihegyezni az egeszet a jatekok arai helyett, mert a konzol egesz epeszuen van arazva (szerintem), a jatekok viszont fajni fognak. Nem egybol, mint egy nagyobb osszeg a konzolra, de hosszu tavon osszeadodik.
-
GodGamer5
addikt
Ki gondolta volna, hogy a nintendo egy kib@szott kapzsi cég? Mik vannak?...
-
Crus
őstag
Köztudott milyen chip lesz benne. Egy rakás külföldi oldalon fent vannak ezek az infók. A PS4 Pro közeli szint is rengeteg helyen elhangzott már szakportálokon, az 4 TFLOPS körüli teljesítményt jelent, de ez gondolom csak és kizárólag dokkolva és DLSS használatával érhető el, mert maga a T239-es kb. 3.1 TFLOPS-ot tud.
Jah, én se szeretem a TFLOPS-ot hasonlítgatni, mert egy gép végső grafikus teljesítményét nem csak ez határozza meg (mem. sebesség, sávszélessség tsai. pl.), de egyelőre ezeket tudjuk nagyjából, abból főzünk ami van.
-
Felesbandi
senior tag
Noha ertekelem az ajanlatot, a Beach Buggy nagyon nem egy liga a Mario Kart-tal.
Amugy logikusan nezve valoban nem eri meg az arat csak a Mario Kart miatt, de termeszetesen massal is jatszanek rajta. Csak a Mario Kart a donto, amig az nincs, addig a tobbi jatek miatt nem vennem meg. -
válasz
Kisgépkezelő #11 üzenetére
Nem, erről már volt szó több helyen.
Az eredeti cikkben is így árják:Nintendo of America's president Doug Bowser (no relation to Mario's nemesis) was slightly more forthcoming that day.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Azon csak én akadok fenn, hogy ezt egy Bowser nevű fazon mondta?
-
Nergalos
aktív tag
válasz
Felesbandi #6 üzenetére
Mario Kart
sztem azért nem érdemes ennyi pénzt kiadni.
Hasonló élmény pl. a beach buggy2 és mindenen is játszhatod. Osztott képernyő van, az online rész is valahogy meg van oldva. Fingér-hugyér adják.
szerintem -
Felesbandi
senior tag
válasz
Armagedown #5 üzenetére
Altalaban nem a programozokon mulik a dolog, hanem a fejesek altal meghozott donteseken...
-
Felesbandi
senior tag
XBOX One visszhangja van a dolognak, ez teny, de az MS az XBOX One eseteben sokkal tobb hibat vetett: kotelezo online, fiokhoz kotott jatekok (ha jol emlekszem) es keves utos cim.
Ezzel szemben a Nintendonak vannak eleg elvetemult fanjai, sok szulo szemeben szimpatikusabb vetel lehet gyerekek szamara es a jatekfelhozataluk is altalaban eleg eros. Lehet nevetni a Marion, de a Mario Kart 8 pl. megunhatatlan, az uj resz is igeretes es az eddigi reszekben se csalodtam meg egyszer sem.
Masreszt az XBOX One kb a PS4-gyel egy idoben jelent meg, ergo a vasarlok legjava dontott, hogy XBOX-ot vagy PS-t vegyen-e es a Sony az MS osszes bakloveset okosan kihasznalta.
Nekem nagyon ellenszenves a Nintendo es orulnek is neki, ha belebuknanak a dologba csak hogy visszavegyenek az arcukbol. Viszont hazudnek, ha azt mondanam, hogy nem gondolkozom Switch 2 vasarlason pusztan a Mario Kart 8 es Mario Kart World kombinacio miatt. Ezekkel evekig el lehet jatszani online es osztott kepernyon is baratokkal. -
Crus
őstag
Ez egy handheld. A Switch 1 handheld tudott kb. 0.2 TFLOPS teljesítményt, ez tud 1.7-et, ez így 8.5x-es difi. Dokkolva a Switch 1 tudott 0.4 TFLOPS körül, ez tud majdnem 4 TFLOPS-ot, ez meg így 10x difi. Plusz 120 Hz, VRR, DLSS.
Tökre jogos a Nintendo válasza, hogy tessék, ott a régi gép, azon is csodák vannak! Egy Luigi's Mansion 3 egy 4k OLED tv-n is elképesztő frankón tud kinézni és a frame sem rossz.
A gép alapára kifejezetten korrekt. Az excluk áraitól rettegek én is, mert a 37.000 Ft-os kezdőár még akciós áron is majd lesz 26k, ami pusztítóan sok, noha megértem, hogy a havi 4 milla HUF-nak megfelelő programozói bért is kell odaát termelni...
-
$p@rr0w
őstag
"Vajon mire alapozzák, hogy egy nintendó tulaj ne szeretne modernebb maibb AAA játékokat játszani?"
A sok millió nintendo vásárlóra akik megvették a switchet.Ugyan erre alapozzák az áremelést is, de
az igazi kérdést LeventeV feltette és arra a válasz egy év alatt derül ki. -
Robitrix
senior tag
A gond az, hogy bár drága az új konzol de legalább már most jóval alatta van teljesítményben a konkurenciának(SONY, XBOX) és ha ezt se fejlesztik 7-8 évig igen csak xar lesz a teljesítménye már 2-3 év múlva is. Amikor jött az Switch talán 2016-17-ben már akkor vagy 5 évvel elvolt maradva műszakilag. Vajon mire alapozzák, hogy egy nintendó tulaj ne szeretne modernebb maibb AAA játékokat játszani? Hanem maradni akar a Super Mariónál meg a PacMannél.... erre mondják a nintendo fanok, hogy az egy életérzés, nem konzol.
-
LeventeV
senior tag
Mikor is hallottunk ilyet utoljára? Don Mattrick, te vagy az?
Vajon ez a hozzáállás ebben a gazdasági helyzetben keresztbe tud tenni a Nintendo új generációjának, mint anno az Xbox 360 -> One esetében?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat amerikai elnöke megjegyezte, hogy a jelenlegi konzol marad a piacon az új mellett.
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest