Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Két E-ATX-es modellel gyarapodott a Chieftec Hunter házcsaládja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
HELLAFLUSH #86527 üzenetére
Mindig volt és lesz panasz az ARC/eARC, CEC triókra, márkától függetlenül, ha működik, akkor örülni kell, ha nem, akkor másik megoldást kell választani, feltéve, hogy kompatibilitási hiba és nem valamilyen szoftver hiba. A CEC-t néhány hónapja használom, Philips OLED-del, majd LG-vel, előbbivel pl. a Sony UHD Blu-ray lejátszó nem akart működni, LG-vel működik. A többi lejátszóm jól kezeli, LG-vel még jobb is, de ha nem működne, akkor meglennék nélküle. Minden lejátszóm a TV-hez csatlakozik, erősítő nem csatlakozik a TV-hez. Nálam az ARC, CEC nem lényeges és nem probléma, ha valamiért nem működnek, sajnos ahány gyártó, annyi értelmezése van ezeknek a funkcióknak.
-
blakey
titán
válasz
#72042496 #86522 üzenetére
Most nem azért, de ugye, egyelőre csak 2.0-ája van, optikaival lenne legalább 5.1, tehát előrébb lenne. Amennyiben inkompatibilitási gond van, akkor az optikai a jobb megoldás. ARC nélkül is működhet a CEC. Utána kell járni, lehet, hogy nem 1 nap alatt lesz meg a hiba.
-
blakey
titán
válasz
HELLAFLUSH #86518 üzenetére
Vagy csak egyszerűen kompatibilitási probléma.
Sajnos a CEC is ilyen, vannak eszközök, amik nem szeretik egymást. Használd az optikai kimenetet. -
blakey
titán
válasz
HELLAFLUSH #86511 üzenetére
Akkor a párosítással van gond, valószínűleg emiatt van csak 2.0.
-
blakey
titán
válasz
HELLAFLUSH #86507 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
Pro Koryak #86338 üzenetére
[link] -"Én pl. szeretem a régimódi menürendszert, de ettől még buta…"
-
blakey
titán
válasz
Pro Koryak #86324 üzenetére
Szerintem pont nem érted, amit leírtam és pont nem akarod megérteni, ahogy a "túloldalon" lévő fórumtárs sem, egyik LG, másik Panasonic, a lényeg ugyanaz, csak a tiétek a jó. Az a buta, aki nem képes fejlődni, tanulni.
-
blakey
titán
válasz
Pro Koryak #86314 üzenetére
Mert buta, nézd meg az Android, Tizen, webOS-hez képest. Vidaa és Saphi is buta, ettől még számomra megfelelő, vannak lejátszóim, de annak, aki a legtöbb "streamet" szeretné, annak nem ideális. Nem kell hetente frissítés, nem kell megmagyaráznod, hogy szerinted miért qrva jó, a többi meg sz@r. Én pl. szeretem a régimódi menürendszert, de ettől még buta, a logikát meg mindegyik OS-ben meg lehet tanulni, szokni, volt alkalmam mindegyiket tanulmányozni, mindegyik szerethető valamiért, és az, hogy tetszik-e vagy sem, már szubjektív. Én pl. a Tizent kevésbé szeretem, de ha a készülék számomra megfelelő, akkor a menürendszert megszokom. Hiába szeretem a Panasonic menürendszerét, ha pl. valamelyik "streamet" nem tudom futtatni, stb. Szóval a buta szót, a többihez értelmezzd, pl. Android, Tizen, webOS.
-
blakey
titán
válasz
Zsömica #86301 üzenetére
A Pana és Sony oledjei a legjobbak - ilyen már nincs, mindegyik gyártónak, valamelyik kategóriában van egy kifejezetten jó modellje. Egy Sony miért jobb, ha a szoftvere hibás, egy Panasonic miért jobb, ha az OS buta, egy LG miért jobb, ha nem tud DTS-t, egy Samsung miért jobb, ha magasabb a fényereje? Általában az a jobb TV, amelyik a legkiegyensúlyozottabb szolgáltatást és minőséget nyújtja, hiába a jobb panel, ha a szoftver sz@r, hiába a jó szoftver, ha a panel sz@r, stb. Az emberek nagy százaléka hisz a marketingnek, és elsők között "rácuppan" az új modellre, eleinte áradozik róla, aztán lehet, hogy már csak saját önigazolása miatt is áradozik róla, közben meg nem teljesen elégedett vele és úgy érzi, hogy azért nem lett akkora előrelépés az elődjéhez képest, ráadásul több pénzt veszített. Nem a legjobbat kell megvenni, hanem a legmegfelelőbbet, mert jobb mindig lesz, legalábbis 1-2 paraméterben. Jövőre pl. az LG G4 még jobb lehet és így tovább.
-
blakey
titán
válasz
nagyd1990 #86138 üzenetére
B8-ról G2-re nabá, hogy látványos a változás, C2-re is az lenne. Ha egy boltban ugyanaz megy mindkét készüléken és ugyanilyan körülmények között, akkor a valós képet kapod. Ha nem falra szereled a G2-t, akkor számold hozzá az állvány árát is, mert csak fali tartót adnak hozzá, a talp külön extra.
-
blakey
titán
válasz
cichlid1 #85963 üzenetére
Nos úgy döntöttem hogy a Sony 55A83JAEP tévét hozom inkább ki… - használd egészséggel
A Sony-nál Netflix kalibrált mód is - az kb. mindegyiknél van, nem oszt nem szoroz, mozgásmegjelenítéssel nem lesz gondod, de a TV gyengébb tulajdonságokkal bír a Samsunghoz képest, nálam is számításba került, aztán lemondtam róla. -
blakey
titán
válasz
cichlid1 #85926 üzenetére
Ha tutira akarsz menni, akkor ne a leírtak alapján dönts, mert sok esetben olyan képet kapsz az adott készülékről, ami elsőre nagyon tetszetős, viszont a valóságban nem biztos, hogy számodra is ugyanazt az élményt fogja nyújtani. Egy TV képességeit csakis személyes megtekintés, próbálgatás után fogod érezni. A felskálázással, a színekkel nem lesz gondod, utóbbihoz nem árt egy "kis kalibrálás", de ennyi. A tuner képességek meg változóak, nálam volt olyan Sony, ami azért ment el a háztól, mert kiderült, hogy könnyen összeszedi a külső zavarokat (DVB-C), Toshiba és LG teljesen jól működött, tehát a tuner nem volt a legjobb, sajnos, pedig a képével elégedett voltam. A Panasonic úgy működött megfelelően, ha "kapott" egy földhurok leválasztót. Minden TV és tuner másképp viselkedhet, de indulj ki abból, hogy azzal nem lehet különösebb probléma.
-
blakey
titán
válasz
Peat76 #85922 üzenetére
Régi történet.
#85923 cichlid1
…ki tudnám hozni kamatmentes részletre ezért érdekelne. - ha ez a főbb szempont, akkor nem kérdés, vedd meg.
Amitől félek hogy Dolby Vision-t nem tud amit a Panába nagyon szeretek, meg hogy a színhűsége természetessége milyen lenne. - A Dolby Vision hiánya nem biztos, hogy érzékelhető lenne, de valóban a DV nagyobb arányban érhető el. Elképzelhető, hogy a HDR10/HDR10+-szal is elégedett lennél és nem hiányozna a DV. A színeket illetően valószínűleg a kalibrálás tenne jót, a dobozból kivéve nem biztos, hogy tetszene, amit látnál.
Szóval így a Pana után merjem bevállalni a Samsungot, vagy inkább vegyek egy használt Panát? - a kérdéseidre csak úgy kaphatsz választ, ha saját magad megtapasztalod. -
blakey
titán
válasz
Leonidas89 #85907 üzenetére
Küldd vissza. A helyedben már rég visszaküldtem volna. Samsung mindig is gyengébb volt mozgásmegjelenítésben. Az egyáltalán nem mérvadó, hogy a felhasználók nagy része nem panaszkodik rá. Egy példa, Sony TV-men zavaró foltokat láttam, kihívtam a szervizt, mondta, hogy igen, látja, de nem tűnik olyan vészesnek, elővette a műszert, megmérte és közölte, hogy hibahatáron belül van. Mondtam oké, akkor én hibahatáron kívül vagyok és látom, nekem ez így nem kell.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Leonidas89 #85788 üzenetére
Amiatt van, amit írtam, nem a mozgásmegjelenítés az erősségük és vannak funkciók, amiket nem lehet kikapcsolni és azok okozhatnak ilyen problémákat. Egyébként, ha valami nem tetszik és 1-2 napon belül nincs megoldás, akkor a legjobb a vásárlástól való elállás.
-
blakey
titán
válasz
bigdigit #85783 üzenetére
A YT azért akad, mert nincs fps-váltás, fix 60Hz-en megy, és akkor még ott van az általad leírt probléma. YT soha ne legyen mérvadó.
#85784 Sasi001
Írtam egy véleményt, "A Samsungok soha nem a mozgásmegjelenítésükről voltak híresek…", ha nem tetszik, leírod a véleményed vagy tovább lépsz.Vhiktor írt egy érdekes dolgot, érdekes, hogy ez senkit nem érdekel, pedig nálam ez már a "nemnekemvaló" kategória:
1.
"Szoftveres gondok előfurdlnak, pl nem vált automatikusan a P3 és BT2020 színtér között, de ez az összes Samsung TV-re igaz, csak a többinél nem okoz gondot, mert P3-nál nem tudnak többet, ez viszont igen." - ez nálam qka
2.
Sokszor beragad a HDR gamma, hiába vált vissza SDR képmódba a tv és látszólag minden beállítás jó, de akkor is HDR gammát használ, ezen csak az áramtalnítás segít általában. - ez egy katasztrófa, pont ilyet csinált a mi box S, nem bírtam 2 napnál tovább, ment is vissza. "Viszont ez olyan hiba, ami a felhasználók 99%-ának fel sem tünik." - ez tény, és közben állítják, hogy hibátlan.Ami még nálam kizáró ok, nincs műsorrögzítési lehetőség, ez egy olyan dolog, ami miatt, funkcióját tekintve kb. értelmét veszti a TV.
-
blakey
titán
válasz
Sasi001 #85778 üzenetére
Nem 20 éves vagyok bőven használtam legalább 20 tv-t és még többet láttam. - nem a kor a lényeg, van, aki 25 évesen már több száz Tv-t látott, használt, konkrétan az elmúlt 15 évről beszélek, nem arról, hogy volt CRT, meg stb, a mozgásmegjelenítésnek leginkább az elmúlt 10-15 évben lett értelme, azóta van ez a sok elérhető anyag különböző fps-ekkel. 20 évvel ezelőtt, a DVD-ken 95%-ban 25fps volt, ott senki nem foglalkozott a többivel.
Valahogy mindig sikerül valakinek úgy értelmezni a dolgokat, hogy az eredmény teljes félreértés legyen. Amikor valaki azt állítja, hogy a többihez képest gyengébb, rosszabb, sz@rabb, akkor egyesek máris úgy értelmezik, hogy sz@r, pedig a többihez képest gyengébbet jelent, nem többet. Neked tetszik, elégedett vagy, hol a probléma? Az én TV-im sem tökéletesek, volt olyan TV-m a mi a többihez képest, azonos kategóriában gyengébb volt, mégis elégedett voltam vele, mert összeségében nem volt sz@r. Ha te az írod, hogy tapasztalatod szerint a TV-m sz@rabb, akkor oké, simán lehet, de én nem azt állítottam, hogy konkrétan a te TV-d sz@rabb, hanem azt, hogy a Samsungok nem a mozgásmegjelenítésükről híresek.
-
blakey
titán
válasz
Sasi001 #85775 üzenetére
Majd, ha 30-40 saját TV után is ezt állítod, akkor már jelenthet valamit, addig sajnos ez van. Ettől még nem kiemelkedően sz@r, de a többihez képest gyengébb " sok mindent alapból nem is lehet kikapcsolni, tehát az átlag felhasználó nem is tudja, hogy milyen lenne, ha minden kikapcsolt állapotban lenne.
-
blakey
titán
válasz
Leonidas89 #85770 üzenetére
A Samsungok soha nem a mozgásmegjelenítésükről voltak híresek, sőt, ha lehet ilyet írni, akkor inkább hírhedtek. Szerintem próbálkozni kell a beállításokkal, hátha sikerül valamit találni, ami megfelelő. A többi márka mozgásmegjelenítése jobb.
-
blakey
titán
válasz
Zsmester89 #85769 üzenetére
Azért vannak elfogadható áron olyan eszközök, amik bőven jobbak bármelyik TV belső lejátszójánál és erősebbek is. Médialejátszós topikban, Amlogic topikban lehet olvasgatni, rengeteg ajánlható eszköz van. Google Chromecast-tól, Amlogic boxokon át a Zidoo, Dune eszközökig és azon túl is van néhány cucc. Minden pénz és igény kérdése.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85765 üzenetére
Mesélj, hol fér el? Miért nem akarod megérteni, hogy mindenkinek mások az elvárásaik? Miért próbálsz mindenben úgy gondolkodni, mintha te lennél? Attól vagyunk különbözőek, hogy mások az elvárásaink, az igényeink. Te írtad, hogy 15e Ft-os boxod van, vagy nem használsz Eizo monitort, akkor az én szememben igénytelen vagy? Azért ez is egyfajta igénytelenség, hogy szerinted a tiéd a helyes meglátás. Van, akinek nagyon minimalista a szobája, TV a falon és kész, sehol semmilyen kisasztal, semmi. Másnál meg külön moziszoba van. ennyire vagyunk különbözőek.
A Lamborghinis példád igaz lehetne, de az is igénytelenségre vallana, ha 180 milliós autója van és 100 ezres ledet néz. Viszont szerintem ilyen nem létezik, még lázálmomban sem... - szerencsére csak szerinted. Létezik, és ennél durvább dolgok is léteznek. Szerintem fogadd el, hogy mindenki másképp áll a dolgokhoz, mindenkinek más a fontos.
Ha egy meglévő tudást "törölnek", akkor az nagy hiba, Sony, Panasonic is eljátssza, nem kell aggódni. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85762 üzenetére
Eddig is értettem mire célzol... Box (pléjer) nincs? - ha értenéd, akkor nem kérdeznéd.
Semmi nincs a tévén kívül, ami tudja kezelni a DTS-t? - vannak olyan helyzetek.
Van fél-egymilliónk oledre, de nem telik sem lejátszóra, sem erősítőre, sem semmire azon kívül? - mindenki eldönti, hogy mire és mennyit költ, ehhez qrvára semmi közünk. Ha én nem akarok másik eszközt, akkor nem lesz és pont.
Hagyjuk már ezt a "szocreál" hozzállást.- ettől vagyunk különbözőek.
Tévéadás és stream nem ad ki DTS, vagy HD hangokat - Továbbra sem ez a lényeg. Egyébként a Disney már tervezi a DTS bevezetését, viszont továbbra is sokan a TV-t használják lejátszónak is, úh., hiába az erőlködés, hiába reklámozom a külső lejátszó létjogosultságát, vannak olyan helyzetek, amikor az "nem pálya".
Ne legyünk már ennyire igénytelenek. - nem tudom te mennyire vagy igényes, de biztos találni olyat, amiben nem, senkit és semmit nem szabad lekezelni.
Az én boxom került vagy 15 ezerbe. - nem ez a lényeg.
Inkább erőltetjük a tévé xar hangszóróját, vagy siránkozunk, hogy ajjjjajjjj, nem szól a DTS? És ne mondd, hogy más zsebében kotorászok, mert ez csupán igényesség, vagy igénytelenség kérdése. - De mondom, van, aki Lamborghinivel jár, de csak egy LCD-n nézi a TV-t, mindenkinél mások a szempontok, nem igénytelen, csak nem akar + eszközt, nincs helye, stb. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85757 üzenetére
Abból mi nem érhető, hogy ha nem támogatott, akkor néma lesz? Melyik részét nem érted a leírtaknak? Te miért hiszed azt, hogy a minőség miatt hiányzik valakinek?
Nekem van olyan filmem, amin csak DTS van, ha csak a TV-n szeretném hallgatni, mert máshoz nincs kedvem, akkor buktam az egészet, amennyiben a lejátszóm sem képes átalakításra. Nem arról szól, hogy mit és hogyan tudok megoldani másik eszközzel. Itt nincs és pont.
Felesleges ezen rágódni, mert ha valamilyen formátum létezik és bizonyos százalékban elérhető, akkor fájó pont azoknak, akik pont azt és pont azon szeretnék megnézni, meghallgatni. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85751 üzenetére
Nem mindegy, hogy van hang vagy nincs, nem a DTS vs. DD a lényeg. DTS hangsávval rendelkező anyag esetében nincs hang, tehát rá vagy szorulva egy alternatív megoldásra, bármi is legyen az. Nem kell azzal jönni, hogy de… a DD is elérhető, kötelező, stb. Mindenki másképp csinálja. Nekem sem hiányzik sok minden, másnak meg létfontosságú.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
theuprising #85630 üzenetére
Nem, ha 100-120e-rel olcsóbb lenne, akkor talán, közel 300e-ért inkább nem, tegyél hozzá még 150-200e-t és veszel egy újat, újabb modellt, stb.
-
blakey
titán
válasz
sittes79 #85476 üzenetére
Igen, az egyik, hogy a távot gyorsan megmozgatod és nyomsz egy OK-t, majd a bemenet nevére klikkelsz, feldobja az információs ablakot, ez megegyezik az "info" gombbal, ami ugye nincs a távon, Logitech Harmony-n az info gombot kell megnyomni, illetve ott a VRR info, 7x megnyomod a zöld gombot és valamelyik sarokban megjelenik az info, hány fps, mekkora felbontás, stb.
-
blakey
titán
LG C2/G2-re jött újabb OTA frissítés, 03.33.15
-
blakey
titán
válasz
alaves #85436 üzenetére
Ennek a videónak, tesztnek ez volt a célja, így építették fel, nincs ezzel semmi baj, te másképp csinálnád. Sehol nincs félretájékoztatás, nem hallgat el dolgokat, ez így készült, nem tetszik, lehet a megfelelő fórumon jelezni, hogy máskor ne így csinálja. Én ezután a videó után sem cserélném le a meglévő készülékemet, hiszen az új nem ad annyival többet, mint amennyivel többet kének érte, jövőre ua. lesz a szitu, C3 kifutó, C4 (?) az új. Nem ijedtem meg a Samsung színeitől sem, ahogy a Sony sem olyan rossz, főleg, hogy értem azt, amire céloz a tesztben.
-
blakey
titán
válasz
alaves #85426 üzenetére
Miért nem korrekt, ha eleve azt mondja, hogy megnézte a dobozból kivett TV-k Filmmaker módjait? Ebben mi a nem korrekt, amikor megjegyezte, hogy mi alapján hasonlította össze? Nem értem, ha azt állítom, hogy mindkét TV-nek megnézem a Mozi módját, akkor az teljesen korrekt, ugyanúgy korrekt, ha azt mondom, hogy mindkét TV-t kalibrálom és azokat hasonlítom össze. Semmi olyat nem állít, ami ne lenne igaz, megveszem a két TV-t, kiválasztom a két hasonló elnevezésű képmódot és összehasonlítom. most vagy nem érted teljes mértékben a mondottakat, vagy valami más miatt érzed úgy, hogy nem korrekt.
-
blakey
titán
LG C2 vs. C3 + S95B + Sony A84L, videó.
-
blakey
titán
válasz
Adee_91 #85407 üzenetére
Egyébként miért kell az ARC-hoz a Simplink,mi ennek a technikai magyarázata? - Kell a HDMI oda-vissza kommunikáció. A Simplinket lehet úgy is használni, hogy csak, akkor kapcsolja be az adott készüléket, ha arra a bementre mész, egyébként békén hagyja, én is így használom, ha kikapcsolod a TV-t, akkor a készülékeket is kikapcsolja. Apple TV-ben a távirányítók menüpont alatt van a készülékek vezérlése, ami a CEC.
-
blakey
titán
válasz
tothbe #85384 üzenetére
Ami azért rossz hir, mert USB 2.0-val 60MB/s-ben maximált a sebesség, ergo hiába is teszel mögé adaptert, az lassabb lesz, mint a beépitett port. - az USB adapterrel jó esetben 200-250Mbps érhető el, míg az ethernet csatlakozón keresztül maximum 90-92Mbps. Tehát ha sikerül működő adaptert találni, akkor a sebesség minimum 2X-es lesz. N-es Wifit felejtse el, inkább AC, de a Wifi olyan, hogy ha működik, akkor jó, de ha nem, akkor szívás, vezetékes legalább stabilan hozza azt, amit. Média lejátszására külső lejátszó kell, média megjelenítésére meg egy jó TV.
-
blakey
titán
LG C3 vs. G3 videó.
-
blakey
titán
válasz
titanium_100 #85342 üzenetére
De 720 es 1080-as filmeket szoktam lejátszani álltalában. Ráadásul a magyar szinkronost, aminek kicsit gagyi a hangsávja. Néha egy kis netflix megy még. - Ehhez elég a TV lejátszója, mindent megfelelő minőségben fog tovább küldeni. Ha minőségibb lejátszást szeretnél, akkor kelleni fog a külső lejátszó.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85299 üzenetére
Engem komolyan érdekel a dolog, szeretném, ha konkrétan, a fizika segítségével (is) meggyőznél, hogy a drágább kábel annyival jobb. Biztosítani tudok számodra egy 3e Ft-os 1,5m-es, HDMI.org által hitelesített 2.1-es szabványnak megfelelő kábelt, szívesen összevetném a te rendszereden egy 30eFt-os kábellel és belepofázás nélkül végig hallgatnám a "vasárnapi misét" arról, hogy itt vagy ott mennyire jó lett a kép, a "fogak" eltűntek, stb. Ha ész érvekkel meggyőzől, akkor megtérítettél, de addig csakis a fizika törvényeinek hiszek és azoknak, akik már bizonyították (rajtam kívül, mert én is tapasztaltam), hogy a drágább nem feltétlenül jobb is, illetve HDMI-ben hol a határ, ahonnan már csak az átverés létezik.
-
blakey
titán
A rtings teszt sem azt bizonyítja, hogy van fps váltás, hanem azt, hogy 60hz-en jó a 24p., tehát jó algoritmussal dolgozik a TV.
mivel ellenörzöd, hogy a belső lejátszó nem tudja és a külső igen? - Rengeteg külső lejátszó, ami rendelkezik valódi fps-váltással, ehhez készült tesztanyagok, amikkel lehet érzékelni, látni, hogy van benne hiba vagy sem, illetve mennyire jó a mozgás. A mai TV-k jól végzik a dolgukat, de 5-6 évvel ezelőtt még problémásabb volt és sokkal jobban észre lehetett venni a hibákat. A C2 is jól végzi a dolgát, az fps-váltás hiánya miatt nem érdemes karóba dőlni, de apróbb hibákat fel lehet fedezni, viszont olyan minimálisak, hogy nem érdemes vele foglalkozni, én sem foglalkozom vele. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85275 üzenetére
Elég lett volna annyit írnod, hogy oké, elfogadod az álláspontjukat, mert neked sincs igazad, hited van valamiben, legyen ennyi elég. Amlogic boxok képességeit sem igazán akartad elfogadni.
-
blakey
titán
válasz
SaitoX #85248 üzenetére
Más típusú panel, az elektronika nem ahhoz van "igazítva", akinek hasonló cseréje volt, annak talán a szervizmenüben való beállítás volt a megoldás. Nem tudom, hogy pontosan mit állított be. Mint írtad, WBC-ről WBE-re lett cserélve, az meg nem egy egyszerű csere, ott + beállítás is szükséges.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85216 üzenetére
Az nem baj, hogy nem értünk egyet, csak pontosan értelmezd és értsd a leírtakat. Jelenleg nem használok "Alzás kábeleket", csak írtam, hogy vannak olyan kábeleim is. Most, hogy a t@kömbe vontad be a kijelzőt? Nem lesz jobb, és még mindig HDMI-ről beszélünk, semmilyen más terméket vagy kábelt ne hozz be a beszélgetésbe. Vegyél használtan, de még mindig nem az a mérvadó, ha ezt megérted, akkor már jobb a helyzet. Amíg te 1 kábelben gondolkodsz, addig más több kábelben is gondolkodhat, amíg te megfordulsz a használtpiacon és van hozzá affinitásod, kedved azzal foglalkozni addig másnak nem biztos, tehát amikor összehasonlítunk piaci áras termékeket, akkor ne vonjuk be az egyéb lehetőségeket, mert nyilván az amúgy 70e-s AQ kábelt én is megveszem 7e-ért a használtpiacon, de az AQ eladói nem annyiért fogják odaadni, de még 12-et is adok érte, 70e-t biztos nem.
Hangfalkábelem 350e Ft volt újáron kb. 3-4 évvel ezelőtt. Vajon tízszer jobban szól, mint egy 35 ezres? - megint egy régi és teljesen másik termék árával próbálsz példálózni, de inkább ne tedd, ha te kiadtál 350e-t a kábelekért, akkor nyilván tudod, hogy miért tetted, de az akkori 35-es kábelhez hasonlítsd, ne a mostaniakhoz. Bárki megmondja, akinek van füle hozzá és érti hogy egyik-másik miért kerül annyiba.Úgy érzem, hogy mindent leírtam, továbbiakban nem nagyon szeretném leírni, mert valahogy csak egy részét érted és rosszul értelmezed.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85212 üzenetére
1. - elsősorban nem nekem kell megfelelni, hanem a szabványnak.
2. - amikor valamilyen termék áráról beszélünk, akkor a használt vagy egyéb, másod-, harmadkézből származó termékek árairól nem érdemes említést tenni, az egy másik, történet.
3. - amikor árról beszélünk, akkor az éppen aktuális áron lévő összehasonlítás a megfelelő. Sok értelme lenne egy most 1500 Ft-os kábelt összehasonlítani egy 10 évvel ezelőtt 1500 Ft-os kábellel, előbbi mondjuk Delock, utóbbi AQ.Szerinted ez valós összehasonlítás, amikor a piacon lévő kábelek árai szerint vetjük össze a tudást?
Ennek fényében is azt mondod, hogy egészen biztosan van annyira jó az a kábel, mint a Pearl?- annak fényében írom, amiben valós az összehasonlítás (nem annak fényében, amit ide vizionálsz, hogy régi ár, meg használtan, másodkézből beszerezhető), és amit korábban írtam, linkeltem, tehát a mai áron beszerezhető 7e Ft-os és 70e Ft-os kábelek esetében egyértelműen van annyira jó kábel, kép- és hang minőséget illetően. Minden egyéb már egy újabb igénynek megfelelő követelmény lehet.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85203 üzenetére
Egy szóval nem írtam, hogy hülye, akinek AQ kábele van. A kiindulópont az, hogy az olcsóbb és a drágább kábelek közötti különbség indokolt-e a kép- és hangminőséget illetően. Amikor egy elfogadható jó minőségű kábel 1,5m-en 6-8e Ft és tényleg minden szempontból megfelelő, tehát nem veszíti el a jelet, megfelelő a kialakítása, jó az anyaghasználat, nincs probléma a képpel és a hanggal, akkor nem hiszem, hogy a 12e Ft-os "jobb" kábel még gondot okozna, ha valamilyen oknál fogva az a szimpatikusabb, a gond inkább a 20-30-60e-s kábelek indoklásánál jön elő, ott nincs olyan indok, hogy jobb a kép meg a hang, más miatt drágábbak, de azok a szempontok már nem befolyásolják a kép- és hang tovább küldését, tehát ha azzal akarják a vevőre sózni, hogy azért vegye meg, akkor átverés/átb@szás szagú a dolog, ha úgy akarják eladni, hogy elképesztően ritka anyagból készült, kézi szövésű borítást kapott, kizárólag egyedi gyártású, csakis 100%-ban újrahasznosított anyagból készült, stb, akkor nem átverés, hanem egy másik célcsoport megnyerése a cél, de ettől még náluk sem lesz jobb a kép vagy a hang.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85191 üzenetére
Senkit nem érdekel, hogy évekkel ezelőtt mennyiért vetted, hasonlót én is tudok írni, mert nekem is volt részem olyan vásárlásban, amit korábban sokkal olcsóbban vettem a mostani árakhoz képest. Amit már megvettél nem kell lecserélned, de ha most kell venned, akkor nehogy ne merüljön fel benned, hogy 5m-es (
) kábel esetében 7e-t vagy 70e-t kell kiadnod, vagy 2m-es kábel esetében 5e vagy 20e és az sem mindegy, hogy hány darabról van szó. Én sem sajnálom a jóra kiadni a pénzt, de a felesleges pénzkidobást és az ügyfelek/vásárlók hülyére vételét utálom és teljes mértékben elitélem. AQ feleslegesen drága. amúgy az Alzás kábel rugalmas, jóminőségű anyagból készült, vannak olyan kábeleim is.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85174 üzenetére
Addig nem fogom elengedni, amíg nem fogod fel, hogy rosszul közelíted meg a kérdést és rossz példákat hoztál fel. Ott van 2 konkrét példám, egyik 2m-es, másik 5m-es kábelek esetében. Indokold és győzz meg arról, hogy a sokkal drágább tényleg megéri. Most próbálod kimagyarázni azt, amibe beletapostál (tökéletesen nem egy ligában játszó kábeleket hoztál fel, ami a szabványt illeti). Nem az AQ a lényeg, és nem is az Alza kábele, ez valóban így van, de ilyenkor el kell vonatkoztatni a márkától, viszont valahogy meg kell nevezni, hiszen piacon lévő kábelek, de ha vaktesztre vinnélek, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem mondanám meg a márka nevét, a lényeg az olcsó és a drága, a példák adottak, lehet magyarázni, hogy miért kell a drágább.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85171 üzenetére
Ember, te nem figyelsz, te rossz példát hoztál fel, én jót, nem az 5m a lényeg, hanem az ár. Hozz fel olyan 5m-es példát, ahol mindkét kábel ugyanazt a szabványt tudja, csak árban tér el, ennyi. Össze-vissza próbálod bizonygatni, hogy a kábelek ettől vagy attól adnak jó képet, aztán rossz példával jössz. Ha jó példával bizonygatsz, akkor senki nem fog azzal vádolni, hogy rossz a példa.
De, akkor nesze neked 5m-es példa, ha te nem tudod megfelelően kiválasztani az alanyokat, ezzel bizonyítsd, hogy az AQ a csúcs, olcsóbb és a drágább. Bizonyítsd be, hogy ez a 10X-es árkülönbség indokolt. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85165 üzenetére
Megint elmész egyéb irányba, HDMI 1.4 vs. HDMI 2.1 kábelt hasonlítasz, azt kéne megértened, hogy nem így kell összehasonlítani a dolgokat.
Az olcsóbb kábelt hasonlítsd a drágábbhoz, ezek után írd, azt, hogy a drágább jobb. Azaz itt a méret és a szabvány is ua., viszont az árkülönbség már 4X, ami nem indokolt, ha a kép- és hangminőséget nézzük. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85163 üzenetére
Szerintem hanyagold, nincs különbség az 5e Ft-os és az 500e Ft-os kábel között, ha mindkettő megkapta a HDMI.org által a tanúsítványt. Ne felejtsd el megérteni, ha megkapta a tanúsítványt, megfelel a követelményeknek, ez nagyon fontos. Most bedobtál egy olyan példát, ami qrvára nem jó, egyik az 1.4-es szabványt teljesíti, a másik a 2.1-et, hol itt a "fair" összehasonlítás? Megnézném, hogy milyen zajok keletkeznek, ha mondjuk mindkettőt 1080p-vel etetem egy 1080p-s kijelzőn.
-
blakey
titán
válasz
abridabri #85159 üzenetére
A digitális, és ezáltal a HDMI-kábelek között, akkor van különbség, ha nem megfelelőek az illesztések, az anyagok használata, a bekötés. Olcsó kábelek esetében gyakrabban előfordulhat. Amennyiben az olcsó kábelek is rendelkeznek tanúsítvánnyal, vagy normális anyagokból és bekötéssel rendelkeznek, azaz minden az adott szabványnak megfelelő. akkor nincs kép- és hang minőségét rontó tényező, azaz a drágább nem jobb, legalábbis ebből a szempontból, viszont a drágább kábelek esetében nem feltétlenül ezt fizettetik meg, inkább a felhasznált anyagok minőségét, a csomagolást, a dizájnt, tulajdonképpen a nevet kell megfizetni. Sokan megveszik a jó drága kábeleket és állítják, hogy ez jó döntés volt, jobb a kép és a hang, nem hiszik el, hogy a tized annyiba kerülő kábel is pontosan ugyanazt tudhatja, mert nekik valóban rossz kábellel volt dolguk. Eddigi legdrágább HDMI-kábeleim alig kerülte 8e Ft/db-ba (Inakustik Star II) és elégedett vagyok velük, nem biztos, hogy a drágább ötbbet nyújtana, talán rugalmasabb lenne a kábelköpeny, vagy lenne rajta szövetköpeny, stb.
-
blakey
titán
válasz
SaitoX #85086 üzenetére
Nézd meg őket élőben, ha szerencséd van, akkor a C2 sem lesz rózsaszínes és a legjobb EVO EX-es panel kerül bele, ha kevésbé vagy szerencsés, akkor sajnos lesz némi elszíneződés. Egyébként a C2 a legtöbb szempontból jobb. B2-nél is előfordulhat elszíneződés, nem csak WBE-re jellemző.
-
blakey
titán
válasz
SaitoX #85033 üzenetére
Korábban írtam, hogy mi lehet az oka. Az előző évi modellek már az új modellekhez szánt paneleket is megkaphatják, mivel a régit már nem gyártják, tehát C2 esetében, az idén gyártott példányok az új panelt kapják, ezért fordulhat elő az, hogy nem ugyanazt a hibát produkálják, mint az 1 évvel ezelőtt gyártottak, enyém is WBE EX és nincs rózsaszínes átmenet.
-
blakey
titán
válasz
Amilo02 #84996 üzenetére
A 67-es javított 1-2 dolgot, pl. a Dolby Vision sötét jelenetei alatt nem fog olyan hamar "lemenni" a fényerő, ráadásul már kint van a 68-as végű. Nézd át a beállításokat.
#84994 Lujo123
Adatokat tekintve nagynak tűnik a változás, de nem lesz akkora ugrás azoknak, akik az elmúlt 6-8 hónapban készült tavalyi modellt vettek. @Vincent is említette egyik videójában, hogy a következő évben szerelt előzőévi modellek már nem feltétlenül egyeznek meg a megjelenéskor összeszerelt darabokkal. Nem lennék meglepődve, ha egyes G2-t már MLA kijelzővel vannak gyártva, csak szoftveresen egy picit vissza vannak fogva. -
blakey
titán
válasz
Farkassacred #84962 üzenetére
Tinting gondolom az evo panel végett van jelen nálad is - Pont az EVO-ra nem jellemző, nálam pl. nincs, erősebb rózsaszínes árnyalat sem tapasztalható. Korábban tettem fel képet is, gyakorlatilag hibátlan fehér, ráadásul az első 10 órában készült a kép.
-
blakey
titán
válasz
pkaresz #84945 üzenetére
3 évesen, 1 hónappal ezelőtt úgy adtam el az előző oledemet, hogy 0 beégése volt, pedig 80%-ban feliratos filmeket néztem, többnyire fehér felirattal, elég sok sportközvetítéssel. Nem fog beégni semmilyen felirat. A linkelt videót is figyelmesen hallgassátok végig, ha meg nem értitek a nyelvet, akkor kérdezettek. Minden beéghet, de még LCD-n is, de ahhoz extrém, a valóságtól elrugaszkodott használat szükséges. Nyugodtan lehet használni az oledet felirattal is, én a fehéret használom, a legtöbb alkalmazás és csökkenti a felirat fényerejét, annyira nem vakító. Külső lejátszók esetében is hasonló a szitu, mérsékelten világos pl. a fehér felirat, a sárga "veszélyesebb", világos szürke jó, de csak akkor, ha az adott eszköz nem csökkenti le a fényerejét.
Apple TV+ felirat színét, betűtípusát, hátterét változtathatod, az appon belül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Két E-ATX-es modellel gyarapodott a Chieftec Hunter házcsaládja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Filmgyűjtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest