Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben360
senior tag
válasz
renatto
üzenetére
Nos én ránéztem a 7 hónapos 55B8-ra, 5%-os szürkével egészen 25%-ig, és nincs probléma vele.Minimális a banding, még csodálkoztam is rajta, az Eg 910-em itt elvérzett sajnos, ahhoz képest ez homogén.Más színnél nincs tinting és halott pixel se.
Szóval kijelenteni azt hogy a B problémás,nettó hülyeség, mostanság épp a C sorozatba cserélgetik a paneleket az userek itt a fórumon,nameg befigyel az E is ahogy látom.
Én nagyon akartam 65" most kari előtt,de semmi bizadalmam hozzá, hogy jobb lesz, mint a mostani, persze a méretet most hagyjuk....az tuti szíven ütne. -
Gaben360
senior tag
válasz
grabber
üzenetére
Azt honnan szedted elő,hogy nem lehet rajta játszani?
Én játszottam az előző oledemen is, és ezeni is játszok, most hogy lassan év vége, napi szinten.
Az előző sem égett be 2 év alatt, egyik karácsonykor sem kellett szerelőt hívjak, gyanítom most sem kell majd.
Szerintem mindenki jobban járna,ha átmigrálnál a kúledtopikba,és ott hírdetnéd az igét.
Ja és egy jó barátomnak 4 éves az oledje, ott aztán megy mesecsatornától kezdve,az xboxig minden,és még az sem égett be!!! Na erre varjál gombot. -
Gaben360
senior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Még a B8-at se nevezném belépőnek,nemhogy a C8-at, ha belépőt akarsz akkor Vestel vagy Hisense.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gaben360
senior tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Hdmi-n az uhd deepcolor be van-e kapcsolva?
-
Gaben360
senior tag
válasz
Kriszbmx
üzenetére
Én semmi rosszat nem tudok mondani a B8-ra egyelőre,se banding se tinting,legalább is ami filmeknél vagy játéknál látszana,tesztábrákkal meg nem sanyargatom magam,nincs értelme,megtettem már az előző oledemnél.Csak élvezem a 4k és a hdr nyújtotta előnyöket.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha meg valami gebasz van,akkor meg szervíz. -
Gaben360
senior tag
Tuti nem lesz baja a bejáratás alatt,ha tolom neki a hdr-t?
SDR alatt vissza van véve az oledfény. -
Gaben360
senior tag
Amit nem említettem,az hogy a mozgásmegjelenítés is fejlődött,és maga a tv is szép a nemes egyszerűségével.Bejön ez a fekete keret,kikapcsolva olyan mitha csak egy kijelző lógna a falon.
Ami hiányzik még az az info gomb a távról....ezt miért kellett levegyék.Akkor meg is kérdezném,hogy lehet megnézni,hogy a tv milyen felbontást használ épp?Azt hiszem a b7-n se volt már infogomb...
-
Gaben360
senior tag
Csak nem bírtam magammal.és a Joy-napok alkalmából megvettem az 55 b8-at szombaton.
Sok időm még nem volt kiélvezni,csak a beállításokra volt időm hétvégén,azért egy kis konzolozás belefért,némi youtube,és néhány 4k-s filmbe belenézni.
Ugye egy 910v-ről váltottam,tehát nem az első oled"élményem"és mégis.....
A 4k és a hdr még rátesz 2 lapáttal a full hd oledre,pedig az sem szar,én szerettem nagyon,de ez azért més világ.Az Aquamant néztem kb a feléig,hát az döbbenet volt,konkrétan.A one X is sokkal jobban muzsikál vele.
Ami hiányzik kicsit,azaz ívelt kijelző,de hamar meg lehet szokni a síkot is.Gyorsabb a tv,nem is kicsit.A hangja sem rossz egy tv-het képest,ebben a 910v elmarad sajnos.A panel homogén,banding nincs,viszont a bal oldalán szürkénél látszik hogy sötétebb kb 20cm szélesen,de ez más tartalomnál nem látszik,így nem is foglalkozok vele,csak ha rosszabb lesz később.Már vagy 2x frissített mióta beüzemeltem.Nagyjából ezek az első benyomások 2 nap alatt,hogy milyen full hd-ról 4k-ra váltani.

-
Gaben360
senior tag
Ti melyiket vennétek? 55B8 új,55C8 új,vagy 65E7 használt?
Nagyon csábít a nagy méret,de ugye használt,a 8-sok meg tudják a dynamic tone mappet,ami konzolnál jó lehet. -
Gaben360
senior tag
Tervezem lecserélni az eg 910-t egy B8-ra,néztem az árakat,hát most nem túl barátságosak.
Kb mikor futtatják ki a tavalyi modelleket valami jó akció keretében? -
Gaben360
senior tag
válasz
renatto
üzenetére
Úgy látszik szegény Eg 910v egy mumus itt a fórumon már egy ideje,ha valaki csak megemlíti,jönnek a 4k-s cápák és felzabálják.

Nem tudom mi bajotok vele,de szerintem sok 4k-s ips lcd tulaj sírva fakadna,ha odatennél mellé egy ilyen öreg,szar semmitérő full hd oledet......... -
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Egyszer már volt a szervíz,tavaly nyáron,és mutattam is a csávónak,de azt mondta,amíg nem tudja fényképezni,addig nincs mit tenni.Mondjuk azzal a fos telefonnal nem csodálom,de s8-amal lőve a képet,elég jól látható.Mg azt mondta látott már rosszabbat is,úgyhogy ennyi.
-
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én annak örülnék,ha a vertical bandingon javítanának mert ráfér.
Sajnos az enyémen már film közbe is látszik néha,és az a baj tudom hogy hol keressem,és az az első amit kiszúrok. -
Gaben360
senior tag
Eg 910 tulajoknak jött frissítés!!
Nem tudom mi lehet,de nekem most írta,hogy leszedte. -
Gaben360
senior tag
-
Gaben360
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Na akkor egy kérdés ehhez kapcsolódóan.
Nekem egy EG 910 van,ami full hd 3 d,ehhez a tv-hez akarok venni egy Himedia Q10 pro-t ami mint tudjuk 4k HDR képes cucc.Szóval,ha ráengednék a tv-re egy 4k hdr-es filmet,akkor jobb eredményt látnék,mint egy 1080p blu-ray remux?Elviekben a panel 10 bites.
Ha így cselekednék,akkor a himedia visszakonvertálná a 4k-t full hd-ra? Vagy meg sem jelenítené a tv?
Már nagyon le kéne cseréljem a popcornt,és hamár cserélek,akkor 4k-t vennék. -
Gaben360
senior tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Miért ne lehetett volna,nekem is a falon van és ívelt(eg 910v)
-
Gaben360
senior tag
Leírnám a tapasztalatom az LG szervízzel kapcsolatba.
Tegnap sajnos ott maradt a 21:9-es filmek nyoma a tv-n,elég jól látszott,ezért írtam a chaten az LG-nek,mivel nincs számlám a tv mellé,csak garpapír és szállítólevél.
Leírtam mi a probléma,és egyből megadták az üfsz számát,amit nem vettem igénybe,online kértem a javítást.
Rá 20 percre hívott egy hölgy,felvette az adatokat,amit továbbított a szervíz felé.
Rá 1 órára hívott a szervíz,mondta hogy látja mi a gond,és azt is,hogy nincs számla,de ha ki van rendesen töltve a garanciajegy,akkor az is elég,majd elköszönt azzal,hogy ma jön.
Jött is,de szerencsére eltűnt a jelenség,mondtam is neki,hogy lehet fölöslegesen jött,de azt mondta nem baj,Ő akkor is megnézné,mondom hát legyen.
Megnézte,lefuttatunk pár tesztképet,lefényképezte a tv adatlapját,a garanciajegyet és ő arra tippelt hogy lehet nem futott le a kompenzáció,mert hiába kattan később,nem biztos hogy minden alkalommal meg is csinálja.
Azt tanácsolta,hogy használjam,ahogy eddig,és ha tudja fotózni a hibát akkor nem javítják,mert átlépte az 1 évet a garanciaidő,nem is lenne hozzá panel neki,hanem készülékcsere lesz a vége.(910v)
A garjegy rendben volt és elegendő is.
Szóval nagyon korrektek voltak és gyorsak.

-
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ha hiszed,ha nem,én így vettem a 910v-met tavaly...magánszemélytől,bontatlanul.
-
Gaben360
senior tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Nem tudom mit aggódsz már napok óta,én sokat játszok az x-el az oleden,kutya baja.Karácsonyi időszakban,nem volt ritka a 6-8 óra AC origins,forza stb,pedig nekem csak full hd oled van.
Eddig talán 2x volt IR és az is csak azért mert nem futott le a pixelfrissítő,nem ment annyit a tv.
Érdekes módon a fekete sáv látszódott a 21:9-es filmből,talán nem is olvastam ilyet sehol még,hogy ez is látszódhat... -
Gaben360
senior tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Én nem tudom,én is kipróbáltam a Witchert igaz nem ps-en,hanem X-en,és baromira nem fakó a 910V-n sem,sőt néhol olyanok a színek,hogy kiveri a szemedet.Volt alkalmam tesztelni a gépet B7-en is,de nem voltam elajulva a láttotakon.Pl a Forza 7,szarabbul festett rajta 4k hdr-be,mint nálam a 910-en fhd-ba.Erről írtam is régebben ide.
-
Gaben360
senior tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Hát akkor így jártam,ez miatt nem cserélek tv-t.

De majd rápróbálok,hátha....
-
Gaben360
senior tag
Ha már előjött a 910v,xbox one x-em van,és májusban jön rá egy frissítés,hogy lehet 120Hz-en hajtani 1080p-ben.A kérdés,elboldogul majd vele a 910v? Ha jól tudom,akkor 120 Hz-es a panel.
-
Gaben360
senior tag
válasz
Gsx-rr
üzenetére
Van gyárilag PC cimke,nem Te nevezed át,és igen letilt bizonyos ficsőröket.
Például én az X-hez játék képmódot és PC címkét használok a 910v-n és tökéletes.
Viszont egy jó barátom vett egy használt EC 930-at,és neki is azt lőttem be a konzolhoz,de full szar fakó volt a kép,így átraktam játékmódba a hdmi címkét. -
Gaben360
senior tag
Jófogáson árul valaki egy C7-et 320k-ért,2 hónaposan 5 év garival,ez igencsak jó vétel,már ha nincs beégve a kijelző.
Létezhet az,hogy van 37"-os oled? Vagy elírás?
Szintén ott árulják mindenféle modell van EC,E,C stb.....mindössze 108k.... -
Gaben360
senior tag
válasz
chris0000
üzenetére
Én fél éve használok egy 910v-t,konzollal,filmekkel,sokszor ott áll 20-30 percig is a játék mozdulatlanul,és még csak hasonlót se sikerült elérjek ennyi idő alatt,szerintem a tv-d gyári hibás,előfordul sajnos.Kicserélik és jó lesz az,hidd el.Tudom,hogy rossz első benyomás ez a tv-től,de én nem kukáznám az oledet emiatt,pláne ha kapsz egy újat.
-
Gaben360
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Az 2d-be is kínlódás volt végignézni,szerintem a 3d se segít rajta.
Anno nem is értettem a nagy hypeot körülötte,nekem egyáltalán nem tetszett. -
Gaben360
senior tag
Akinek 3d-s oledje van és netán használja is, tudna valami jó 3d-s filmet mondani,ami igazán üt,és érdemes megnézni?
-
Gaben360
senior tag
Egy hülye kérdés: nekem ugye 910v van,a havernak meg B7.
Az enyém max 5 perc alatt megcsinálja a pixelfrissítést/mosást neki meg 1 óra.
Miért ilyen lassú a B7,vagy az enyém nem csinálja jól?
A másik,ha esetleg visszakapcsolja 1 órán belül,lesz valami gondja belőle? -
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Így van,elégedett vagyok azzal amit látok,ennél jobb egyelőre nem kell.
Madwe: Ő is látja,hogy kicsi az 55",de még a 65 is horror áron van,nemhogy a 77.
Még így is jobban járt,mintha vett volna valami 65" samsung csodát. -
Gaben360
senior tag
-
Gaben360
senior tag
Teszteltünk néhány játékot,a hdmi bemenet játékmódban,a kép úgyszintén,hdmi uhd color bekapcsolva.
AC Origins: Gyönyörű,de az nálam is az(eg 910v),viszont a kameramozgásnál laggolt
Forza 7: Ez konkrétan recés volt mint állat,nálam nem az
Halo 5: Ez minimálisabban szebb mint nálam
Tomb raider: Ugyanaz mint az AC
GoW 4: Ez is csak hajszállal szebb
Shadow of War: Ez volt amin tényleg látszódott a különbség,de itt se óriásira kell gondolni.
A konzolon szintén be lettek állítva a dolgok.
Ami érdekes volt,hogy hiába lőttem be a játék képmódot,ahogy érzékelte hogy hdr-t kap,egyből átváltott eredeti képmódra,ez lehet így jó,nem tudom.
Filmeket is nézegettünk,a tv lejátszjójával,szép,szép,de nem annyival mint amennyivel többe kerül a B7.
Nem akarok itt flamet kelteni,félre ne értsetek,csak engem nem győzött meg a 4k. -
Gaben360
senior tag
Van itt olyan B7 tulaj,aki xbox one x-el használja a tv-t?
Tegnap lehetőségem volt kipróbálni az x-emet rajta,és vegyesek az érzéseim.....a 4k-val kapcsolatba -
Gaben360
senior tag
B7-en a belső lejátszót használva,isf módban nem lehet állítani a gammát?
4k tartalommal szürke az opció,full hd-val viszont engedi.Mit kéne csináljak hogy engedélyezze? -
Gaben360
senior tag
válasz
stilo18
üzenetére
Épp szombaton teszteltük egy jóbarátomnál a samsung 55h6400-et és az lg 55b7-et egymás alatt,csak youtube videókkal,és a különbség ég és föld az oled javára,azt hogy kúleddel összevetve milyen nem tudom.
Nekem is csak középkategóriás samsungom volt az oled előtt és csak fullhd oledem van,de zongorázni lehet a difit a kettő között.Meg a kúled amúgy is parasztvakítás.....szvsz... -
Gaben360
senior tag
Én is így tudom,de nem vált,pedig 4k hdr-t kerestünk direkt.
Mindegy hátha valaki tud segíteni,egy hét van rá hogy megoldjuk...még nincs helyén a tv.
Csak teszteltem volna,nem az enyém sajnos,bár én nem látom azt a 250k-s különbséget az én 910-emhez képest,de lehet majd a hdr meggyőz....vagy nem.
-
Gaben360
senior tag
Lg B7-en hogy lehet működésre bírni youtubeon a hdr-t? Át kéne váltson a tv automatán nem?
Vagy nem működik B7-en? -
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Sok lcd tulaj örülne egy 910-nek is,hidd el.
Amennyiért én vettem,nem volt jobb alternatíva,és nem bántam meg hogy ezt választottam.
Nyílván jobb egy b6-b7-e6 stb...de hát az áruk nem nekem való.
-
Gaben360
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Valóban,sokkal kevesebb a választék,mint pl. lcd-ből,méretre aztán pláne.
A többség még mindig 43-49"-os tv-t vesz,oledből meg ugye az nincs.
Hidd el sok ember vesz 4k-s tv-t mert a boltban ezt nyomják orrba-szájba,hogy az a tuti,és fhd modell sincs már nagyon,még lcd-ből se. A haveromat is megvezették,hogy 4k kell neki,azt panaszkodott,hogy Ő nem látja a különbséget 43"-on 4k és fhd közt.
-
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Először én is tartottam az íveltségtől,de nem kellett volna,szemből észre se veszi az ember.
Sokat olvastam én is hogy görbék a vonalak,meg torzít (lcd esetében),de ebből nem látok semmit se.
Eddig mindenkinek tetszett aki megnézte nálam,semmi hátrányát nem látták az íveltségnek. -
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Az enyém meg 2017. 03.,szóval a Tiéd fiatalabb!

-
Gaben360
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Szegényt még keresztre is feszítenék,úgyhogy inkább ne.
Megmondanák,hogy szar a szeme! -
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Sejtettem,hogy ez lesz a reakció,a tegnapi malőr után.
Én még most is néha seggreülök,pedig 3 hete megvan.
Grat,és használd egészséggel!! -
Gaben360
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ugye nem rég óta vagyok oled tulaj,és mindössze full hd-tud,én bőségesen elégedett vagyok így is.
Biztos jó a 4k meg a hdr,de az nem ennyibe kerül,hanem a duplájába,nekem nem ér annyit főleg tartalom híjján.
Épp ezt írtam a múlkor,hogy ameddig nem normalizálodik a helyzet,hogy mit is akarnak a gyártók bt.2020,hdmi 2.1,hgl,hfr,8k qkuled meg ki tudja mi,addig én boldog leszek a 910v-vel is.
Ennyiért vehettem volna 4k lcd-t is,de.....minek,még a"prémium" samsungok is szarok. -
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Hozott tv-t már a transoflex,nem volt gond.
Az oledet a sprinter hozta,azzal se volt probléma,tök normális volt a futár.
Én se aludtam nyugodtan hétfőtől szerdáig míg át nem vettem.
-
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Elment a plazma?
Gondolom akkor csak a jövő héten kapod meg,ha tegnap rendelted. -
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én élőbe se látom,pedig sokat tolom a forzát one-on,ott meg van szürke bőven.
Tegnap mentem egy éjszakai menetet,hát az brutál volt.
-
Gaben360
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Pont ezért nem vettem 4k-s oledet,meg persze az ára miatt.
Mire eldőlnek a szabványok és nem nagyon lesz új ficsőr évente,addig kihúzom nagy nehezen a 910-el.
Bár nekem ez is bőven elég amit tud produkálni,tegnap a trónok harca odab@szott rendesen,főleg lcd után. -
Gaben360
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Megoldódott,beállítási probléma volt mindkét részről lejátszó-tv.
Most brutál a kép,tegnap néztem a grimm s6 01-et,direkt 720p töltöttem le,hát nem semmi,pont tele van sötét jelenetekkel,én bexartam.Ma trónok harca lesz évadzáró 1080p-be,kiváncsi leszek.
Haverom megnézte a hétvégén le volt döbbenve,pedig azt mondta,mielőtt megvettem,hogy tuti nincs akkora difi az lcd képével,hát most már tudja.Elköszönt és azt mondta,most mennyek haza és nézzem az lcd-t ezekután???

-
Gaben360
senior tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem full kásás a kép,tudom,direkt van ilyen felvételű film,hanem az arcokon vagy ruhán,miközbe a környezet mögötte éles.Olyan mint amikor a kábeltv blokkosodik,csak kisebb mértékű.
Lefényképezném,de telefonnal nem biztos,hogy látnád rendesen. -
Gaben360
senior tag
Belőttem a 910v-t úgy ahogy itt linkelte valaki,minden jó,a 3d pazar,viszont elég sok filmnél zajos a kép,főleg az arcokon.Ez mitől van? 1080p mkv,de van 720p-s animáció,az meg lefolyik a kijelzőről olyan tiszta.
Xbox one szintén és a youtubeon a demók is.
A forrás szar vagy a kódolás? Esetleg jobb hdmi kábel kéne?
A lejátszó egy popcorn A400. -
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Hát egy hónapot kb,de végül családba ment el,tök véletlen volt az is,rákérdeztem nem kell-e valakinek hát mákom volt.Egyébként magánszemélytől van,bontatlan volt és hivatalos magyar garis.
-
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Köszi!
Addig én se tudtam míg el nem vitték a samsungot,de jól össze lett hangolva,egyik jött a másik ment,már az új tulajnál van.Szerintem nem fogsz csalódni benne,nem mellesleg szép is a tv nem csak jó is.
-
Gaben360
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ami ma jött nekem 2017 márciusi,és április közepén került forgalomba.
Hogy kifutó-e vagy sem,jó kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen notebookot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor