Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 4264adam
    nagyúr

Így jobban értem, bár - mivel nem vagyunk egyformák így a szemünk sem az - látatlanban ezt gondolom:
    - ez egy szubjektív vélemény ti. attól is függ kinek mire érzékeny a szeme, mivel a jelenség maga nem szűnt meg
    - ezen kívül okozhat az FPS drop mikroakadást is (amit megintcsak van aki lát és zavarja, de van akinek fel sem tűnik)
    - plusz FPS probléma esetén már sokszor éreztem játék alatt olyat, hogy nem akad de nem is folyamatos... olyan, mintha a képsor nem sima hengeren gördülve jelenne meg, hanem mintha fogaskeréken gördülne (bár nem tudom ez kinek érthető így)
    Szóval szkeptikus vok. Na, majd meglátom ha leesik 300k körülre (vagy nem, és sajnos ez a valószínűbb) az ASUS XG27ACDNG vagy a Gigabyte FO27Q3.

"plusz FPS probléma esetén már sokszor éreztem játék alatt olyat, hogy nem akad de nem is folyamatos... olyan, mintha a képsor nem sima hengeren gördülve jelenne meg,"

Ez pontosan a frametime amit érzel, alacsony FPS-en a frametime megnő felmegy 20-30ms felé is ha grafikonozod. Ez a stutter és ezek a tüskék a grafikonon
    Keine flüssige / ruckelfreie Spielerfahrung trotz potenter Hardware |  ComputerBase Forum

Ha a G-sync-el a monitort szinkronizálod ehez az értékhez magas FPS esetén alacsony frametime-od (10ms vagy alatti ms) lesz alacsony FPS esetén pedig magas frametime(20ms feletti) --> stutter jelenlét

Ha legalább a monitort hagyod fix alacsony frametime mellett 360Hz 3.2ms.
    Legalább nem fogod a GPU 15ms feletti értéket is látni teljesen,
    kicsit elmossa az érzést --> fluidabb

Nincs tökéletes megjelenítés de lehet javítani rajta.

Új hozzászólás Aktív témák