Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• shtml

őstag

válasz salazol #47 üzenetére

Én vettem meg 5-ért. Acorp 5ALi61, K6-2 380 MHz, 64 MB RAM, Realtek combo hálókártya, AT táp és ház.

Már van egy ilyen alaplapom 266-os K6-ossal, W2k-val iszonyat stabil, soha egyetlen fagyást nem produkált. A 300-as Celeron mp3-tömörítésben a földbe döngöli, de általános használat során nem tűnik lassabbnak annál, pl. W2k + Office XP vígan elfut rajta.

A most vett gépet rögtön underclockoltam 266 MHz-re, mailszervernek, tűzfalnak kiváló lesz. Az eredeti helyett rátettem egy jobb P3 hűtőt és kikapcsolt ventivel sem melegedett túl (DOS-ban, W2k alatt még kevésbé melegedne), de a biztonság kedvéért adtam 5 V-ot a ventinek. A táp ventijét is kicseréltem és annak is levettem a feszültségét, így abszolút semmi hangja nincs a gépnek.

BTW: Kinek van legfrissebb BIOS-a ehhez a laphoz?

• Yutani

nagyúr

válasz salazol #47 üzenetére

Jobb ha tudod, a K6-os is már fémsapkás kivitelben készült. Tudom, mert van egy 200MHz-es K6 procim és egy 300MHz-es K6-2 (mindkető dísznek van), és mindkettő fémkupakos. A K6-on fekete szüveg van, a K6-2-n fehérrel van írva minden.

Itt egy hasznos link, egy CPU múzeum; mindenféle processzorról vannak képek:

[L]http://www.cpu-museum.de/?a=cpus[/L]

Kellemes böngészést, egyik kedvenc oldalam!

Aktív témák