- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
-
Charx
senior tag
Ezek szerint akkor, 50k alatt nincs olyan kamera ami szép vidiket készít és nincs benne kompromisszum?
-
vlevi
nagyúr
válasz
-szabi- #4447 üzenetére
Márpedig nagyon sok kamera (köztük a Firefly8SE) esetén az a helyzet, hogy natív 4K felbontásban nem megy rajta a képstabi, kénytelen vagyok 1080p-ben használni, vagyis rosszabb a kép.
Én egyébként próbáltam csinálni vele 4K stabi nélküli videót úgy, hogy állványon volt, nem mozgattam. Hááát, mit ne mondjak, azzal sem voltam lenyűgözve. -
-szabi-
addikt
A gyengébb képminőségben meg az a bosszantó, hogy a szenzor ugyanúgy Sony, Panasonic mint a nagyokban és a chipsetből is jót választ, majd szoftveresen képtelen megoldani a megfelelő működést, a jó képminőséget.
Ha nem natív felbontásban rögzítesz hatalmas a képminőség csökkenés, azt sem tudták megoldani.
Hozzájön az EIS mindegyikben elvérzik, ez is szoftverre vezethető vissza az egyszerűen nem megy egyiknek sem.Visszatérve a képminőségre és csak azt nézve azért nem sok hiányzott mert Yi 4k+ vagy SJ8 Pro már tényleg jó képet adott évekkel ezelőtt.
Akkor azért eléggé pörgött itt a topik mert azt vártuk egy+két éven belül meglesz amit várunk.
Aztán végül itt tartunk ahol.Részemről végül 4 bringás videót tettem ki a youtubera aztán én is elengedtem.
Nem vagyok prémium ügyfél ezért az amúgy sem acélos videóim a yt még úgy agyon-tömörítette, hogy szörnyű nézni.SZERK: Pedig a HawkEye Firefly 8se kamera Chigz Rech Reviews, 2021-es akciókamera táblázatában még mindig szerepel.
-
vlevi
nagyúr
válasz
-szabi- #4440 üzenetére
Én is ezt látom.
Gyengébb a képük, de ezt kb mindegyik teszt elintézi azzal, hogy, azért az árért az a képminőség rendben van.
Hát, lehet. De az a képminőség nem az, ami használható lenne picit is komolyabb dologra.
Nekem a Firefly 8se-vel van jónéhány felvételem, de olyan mosott képe van, hogy nem éri meg azt az idő ráfordítást, hogy az egyben felvett biciklis, vagy más kirándulás 2-3 órás anyagát össze vágjam 2-3 percbe. -
herrká
senior tag
válasz
Rodzser Mór #4442 üzenetére
Szia! Ragasztos. OK megpróbálom feszegetni. Csak félek, hogy elreped az üveg, azért nem mertem nekifogni. Köszi
-
-szabi-
addikt
válasz
Rodzser Mór #4443 üzenetére
Megvolt a helye és szerepe 5-7 éve, de manapság semmiképp nem választanám.
Igazad lehet a noname gyártók belül mint ugyanazt a "minőséget" képviselik. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
-szabi- #4440 üzenetére
Én nem is értem, az SJ4000-t miért tolják még mindig annyira. Amiket láttam, azok eléggé siralmas felvételek, amit tud.
Ha a sok gyártó kamerájának külön háza lenne, akkor még elhinném, hogy van külön fejlesztés. De egy fröccsöntő szerszámról jön le az összes gyártó kamerájának 80%-a. Magyarán csak átcímkézik őket és esetleg a szoftver rajta más, de szerintem még az sem. Legalábbis én így látom. Persze, nem a burkolat teszi a kamerát, de az egész hozzáállást tükrözi szerintem.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Két kérdésem lenne. Thieye T5 Edge kamerank van. Rég nem volt használva. Sajnos az akksi megadta magát. Lehet valahonnan szerezni? Létezik kompatibilis akku hozzá?
Következő kérdés. Az autó nyitható tetőablakanak belsejere felragasztottuk a napokban. Most szeretnénk leszedni a tartót, tappancsot, mert így nem nyitható a tetőablak. Meg sem mozdul! Van valami bevált megoldás a leszedesere? Köszönöm -
-szabi-
addikt
Ahhoz képest, hogy pár éve mennyi feltörekvő gyártó próbált olcsó alternatívát kínálni végül egyik sem tudta megközelíteni GoPro és DJI színvonalát és úgy tűnik már nem is próbálkoznak.
Xiaomi a YI kamerákkal jó úton járt, SJCAM is ígéretesnek tűnt de mostanában semmi.
ThiEYE, GitUp, Akaso, HawkEye ezek is hol vannak már!?
SJ4000 még alternatíva? Az a kamera van vagy 6 éves.
GoPro és DJI használtan is röhejesen drága, ha meg valaki tényleg eladásra hirdeti ahhoz mért árral az fél órán belül elkel.
Jó nagy a pangás. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Golyobis #4437 üzenetére
Szia!
Az SJ4000 wifi-ben tudtommal nincs stabilizátor. A másik kettőben van. Stabilizátor nélkül elég zavaró, fejfájdító lesz nézni a sok mozgással járó videókat.
Az autózáshoz viszont nem kell stabi, nekem Yi Dashcam van, ebben sincs stabi és teljesen jó a felvétel.Úgy vedd meg a Lamaxot, hogy ha elégedetlen vagy a stabijával, mert az elég messze van a GoPro 8-tól és a DJI Osmo Action-től, akkor vissza tudd vinni a boltba. Ha a felvett hang is fontos, akkor mindhárom kamera elbukik szerintem. De a legjobb, ha youtube-on tesztvideókat keresel és magad megállapítod, hogy elégedett vagy-e a felvételekkel.
-
Golyobis
tag
Sziasztok,
Hobbi szintű mindenes kamerát keresek olcsón. Komoly elvárásaim nincsenek a képminőséggel szemben.
Elsősorban autóban menetrögzítésre használnám, de ellentétben a legtöbb menetkamerával, én gondolkodtam, hogy ezt fejpántra téve használnám. Ennek az a célja, hogy a fontosabb dolgokat lássa, vagyis amiket én éppen nézek.Másodsorban arra gondoltam hogy a munkámmal kapcsolatos youtube-videókat is feltöltenék alacsony elvárásokkal, hobbi szinten.
Azt hiszem, hogy valami stabilizátor funkció jó lenne az autózáshoz.
Átnéztem az árukereső alsó szegmensét, és ezeket találtam sok jó véleménnyel:
SJCAM SJ4000 WiFi
LAMAX X9.1 Akciókamera
SJCAM SJ5000X Elite
Én ezek közül magamtól a LAMAX X9.1 Akciókamera felé hajlanék, egyrészt mert van a media marktban, ahova kaptam egy ajándék utalványt, másrészt jó ár érték arányúnak hangzik a specifikációk alapján (megjegyzem full laikus vagyok mind videó, mind actionkamera tekintetében)
Ti mit gondoltok a választásomról? Rábólintotok?
-
Charx
senior tag
Sziasztok. Eken h9r tud olyat, hogy a régebbi felvételt törli, ha megtelt az sd? Mint az autós kamerák.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Rodzser Mór #4434 üzenetére
Én motorozásnál használom,főleg külföldön. DJI Osmo Action vettem 70eFt-ért. Majd +2 gyári akku,3db utángyártott akku/töltő,6-8db 64GB kártya,üvegfólia,nyitott tok,stb,. Kb 110eFt-ba van.
Szerintem egy használt SJCAM SJ 8PRO 52eFt [link] vagy a SJ10 PRO 42eFt-ért [link] jó lehet. Plusz,ha nix tartzékok,akku,kártya,tok,akkor az még 10-15eFt alsó hangon.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
-Mosquito- #4433 üzenetére
Már följebb vittem a rászánni való pénzt, 40-50ezerig. De nem jobb a kínálat semmivel. Meg aztán nem is kapni belföldön a kínálat 80%-át. De még az amazonon vagy EU raktárban sincs, mert a zöme már kifutott régebbi modell. Emiatt is elment a kedvem az egésztől.
Nem tudom, hogyan tovább. Használtakat is néztem, de velük sem vagyok előrébb, elég kicsi a kínálat.
Nekem bringatúrákhoz kéne. Tehát van valamennyi dőlöngélés, zötykölődés, de nem olyan nagy mértékben, mint futásnál vagy mint akik krosszbringások és downhilleznek és árkon-bokron átvágtatnak. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Rodzser Mór #4432 üzenetére
Milyen árban keresel, hogy mind vacak?
-
Rodzser Mór
senior tag
Utóbbi napokban eltöltöttem fejfájásig 20-30 órát akciókamerák böngészésével, főleg a youtube videók/tesztek nézésével, hogy melyik lenne a megfizethető árú és vállaható minőségű kamera. Hát gyakorlatilag egyik sem. Van amelyik egész vállalható lenne, annak meg ritka gyenge a hangfelvétele, semmi értékelhetőt nem hallani a beszédből. Nem is értem, miért adnak ki ilyen kamerákat. Csak azért, hogy valamire elhasználják (pl. akciókamera összeépítéshez) a készleten beragadt komponenseket?
Úgyhogy elég elszomorító a helyzet. -
-
Rodzser Mór
senior tag
Azt hallottam egy youtube tesztvideóban, hogy az SJCAM-ot megvette a Vantop, de ez már jópár hónapos videó.
Mégis látok még SJCAM néven kamerákat a webshopokban. Lehet, ha elfogy a készlet, akkor már csak Vantop néven lesz vagy meghagyják ezt a márkát? -
Zsombor99
csendes tag
-
mdav88
aktív tag
Sziasztok,
Mi most az elfogadható "olcsó'" alternatíva akicókamerákban?
SJCam 5000x Elite, 38e forint magasságában megvehető, számomra elfogadhatónak tűnt a képe/tudása (sj6 legendnél jobban tetszik a képe) de ez már egy 6 éves kamera.50k alatt van valami értelmes alternatíva, akár külföldről?
Köszi!
-
Rodzser Mór
senior tag
Valahogy ezt látom én is. Elég sok Yt tesztvideót néztem már meg a szóbajöhető nem olyan drága kamerákról.
Azt viszont nem értem, hogy egy csomó kamera eltűnt a piacról, se használtan, pláne nem újonnan nem kapni. Pl az olcsóbb kategróiában a "Yi Lite" és a "SJ5000x Elite" elég vállalhatónak néz ki a megnézett videók alapján, de hírmondóban sincs belőlük a gyártó oldalán, de használtan sem. A Xiaomi/Yi kamerás részlegét mintha bedarálták volna, nincs semmijük az otthoni beltéri kamerákon kívül és egy autós fedélzeti kamerán kívül. Nem értem, hogy miért
-
StLui
veterán
válasz
Rodzser Mór #4423 üzenetére
Minden más szenvedés csak sajnos (kivéve gondolom más márkák hasonlóan drága kameráit, végigmentem a lépcsőn, kár volt. Most egy 9-es van, de szerintem már a 7 black is szenzációs volt az összes annál olcsóbbhoz képest
-
-
-szabi-
addikt
Enyém is elvérzik hasonló körülmények között, ráadásul kormányra szerelve a rázkódás még inkább rontja a végeredményt.
Nincs mit tenni, kis szenzor kis optika.#4418 Márton
Ezt a tömörítés dolgot beszéltük az osmo action topikban.
HEVC tömörítéssel azonosan jó minőségű lehetne AVC csak magasabb bitráta kell hozzá, az ellensúlyozná a tömörítés hatékonyságbeli különbségét.
Ezt azért megoldhatnák FW frissítéssel. -
vlevi
nagyúr
"Annyi még, hogy árnyékos erdőben bicózva sajna sokszor kevés neki a fény. "
Ez sajnos majdnem mindegyikre igaz.
Szerintem a gopro képminősége is jelentősen csökken erdőben. A különbség az a képminőség romlásának mértéke. Annál még úgy is elfogadható maradhat a felvett videó.
Múlt héten voltam egy biciklis kiránduláson, részben országúton, részben erdőben.
Firefly 8SE kamerám van, és az országúti rész még csak-csak elmegy, szódával, de az erdei részek azok....
Nem is kell, hogy bemenjen az erdő sűrűrjébe. Ha nincs tengerparti szikrázó napsütés, akkor ezeken az apró érzékelőkön nyomni kell felfelé az ISO-t, ami jelentősen növeli a képzajt, és nyújtani a záridőn, ami pedig mozgás közben elmosódott képet eredményez.
E kettő együtt pedig rosszabbul tömöríthető videót eredményez, amit adott esetben a kamera szoftvere úgy próbál kompenzálni, hogy nagyobb veszteségű tömörítéssel kezd el dolgozni, azért, hogy a korlátaiba beleférjen.
A végeredmény ilyen esetben nagyjából olyan, mintha kaputelefonnal vetted volna fel...És én sajnos az utóbbi időben többet bringázok, szeretnék ilyen dolgokat rögzíteni, de a Firefly 8SE által nyújtott végeredmény az sajnos nem túl látványos. Fel lehet ismerni, hogy merre jártam, de nem szép.
-
Márton
nagyúr
válasz
-szabi- #4417 üzenetére
Mármint kameráImmal?
Megvannak, merthogy 2 van a 3D miatt.
Igen, azok is jók, de sajna nem tudnak hevc-t, és a 4k/60 gyors mozgásnál igencsak kockásodik. Bár a kérdezőt ezt pont nem érdekli. 1080 és 2.7k-ban használom, vagy 4k ha állványon van, statikus témára. Annyi még, hogy árnyékos erdőben bicózva sajna sokszor kevés neki a fény. Ez van akit zavar (zajosodás), van akit nem. A gopro úgy emlékszem egy pöttyet jobb ilyen téren. -
Márton
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #4415 üzenetére
Hero7 használtan.
Ami ennél olcsóbb, mint gagyibb a képe/stabija.
Vagy Hero6+reelsteady utólag. -
Rodzser Mór
senior tag
Helló! Van képstabilizátoros (elektronikus vagy optikai) olcsóbb akciókamera, aminek jó is a képe? Sajnos nem igazán találtam olyan oldalt, ahol stabilizátor szerint szűrni lehetne.
Bringázáshoz használnám leginkább, de nem a kormányon lenne többnyire (ott jobban rázkódik). Full HD felbontás elég, 4K nem kell. -
Đusty
addikt
Sencor 3CAM 4K04WR
Van valakinek ilyenje? Nálam nem ismeri fel a win10, drivert meg nem találok hozzá. Így mindig ki kell venni a kártyát mentéshez az meg elég kényelmetlen. -
Zsombor99
csendes tag
"Nem bántásként, de: szép ez az olajfestmény amit képként csatoltál" 😂 Kiégtem!
(A kép "Normal" minőséggel készült.)
Amit zárójelben linkelsz, az nagyon hasonló a szürke kamerámhoz, szinte csak az előlap színe nem stimmel. A tied számára is ismeretlen fogalom volt a fókusz, mosott színekkel körítve, vagy csak én fogtam ki egy ennyire vacak példányt?
Amúgy azóta kipróbáltam az "Economic" képminőség beállítást a sárga kamerámon, ugyan ott nem mossa ennyire a képet, viszont az utálatos jpg tömörítés jelenség szemeteli össze a képrészleteket.Hát, úgy tűnik, hogy ez a kamera ilyen.
["Economic" minőség mintakép csatolva.] -
gr3ggy
csendes tag
DJI osmo action vásárláshoz tudtok normálisabb boltot ajánlani? Évekkel ezelőtt láttam meglepően olcsón darabokat, de mostanra a legtöbb helyen jóval drágábban árulják ugyanazt a régi hw-t.
előre is köszi! -
Botigta
aktív tag
Valaki ismeri a Rollei ActionCam 8S/9S Plus kamerákat?
Nem találtam olyan specifikációt, amiben le lenne írva, hogy pontosan milyen szenzor, chip, és stabilizátor van benne, nem tudom eldönteni, pl. melyik SJCAM-mel van pariban... -
DJGABI
addikt
válasz
Zsombor99 #4408 üzenetére
Nem bántásként, de: szép ez az olajfestmény amit képként csatoltál
Sajnos van az a szint ami alá azért nem érdemes adni, keresztapámnak én is rendeltem kínából ilyen pár dolláros vackot ([link] 13$ volt, kb csak a kiegészítők többet érnek), de hasonlóan az is ilyen 10 évvel ezelőtti mobilos VGA minőséget tud...
Magamnak anno ilyet vettem [FuriBee Q6] asszem ez ilyen 10k-s kategória volt, meg fejlebb linkeltem egy BG-set, bár az most épp nincs akcióban.
-
Zsombor99
csendes tag
Új vagyok itt, konkrétan az előbb regisztráltam. ☺
Nekem egy ilyenem lett, vidám "sajtsárga" színben. Eredetileg egy ilyet rendeltem, de hibás akksival küldték, csere termékként kaptam a sárgát, ami sokkal jobb.
Kinézetre SjCam, valójában csupán annak valami távoli harmatgyenge koppintása.
A második linken lévőt nem ajánlom senkinek: a látótér szűk, "fókusznak" nevezhető jelenség nem igazán van, színek még napos időben is mosottak.
Viszont ami az első linken (és a képen is) van, annak 170°(!) széles látótere van, szerencsére a kép nem torzul feltűnően.A felirata becsapós, semmiképpen se 4K, inkább 1920×1080 felbontásra érdemes beállítani. A képet szereti kissé lágyítani, egyenlőre még nem találtam jobb beállítást, hogy ezt ne tegye. Lehet videót is rögzíteni hanggal vagy anélkül, 720p-re érdemes beállítani. MicroSD kártya való bele, ami nem tartozék, én egy nagyon olcsó 16 GB típust vettem bele ~14,5 GB tényleges tárkapacitással. A kamera üzemideje ~2 óra körül van az akksijával, de ha fotók készítése között kikapcsolja az ember, akor tovább bírja, külső USB powerbank használatával akár egy teljes napig is elmegy. Bónuszként akár WiFi kapcsolattal telefonról is irányítható egy appal, bár ez gyorsabban meríti. Hátulján LCD kijelző van, így könnyű belőni a témát a széles látótérbe. Február-március környéke óta használom a kamerát. Akinek nem olyan fontos a nagy felbontás, annak bőven jó lehet ez is.
[Minta fotó csatolva.]
A két kamera kiegészítői kompatibilisek egymással, a rögzítések kicsit GoPro-szerűek, de van vízálló tok és olyan bepattintós keret is, ami szabvány állványmenetet biztosít különféle fényképezőhöz való lábakhoz.Nektek mi a véleményetek?
-
spileraaa
senior tag
off de nem tudtam hol tegyem fel a kérdést
olyan kamerát keresek ami megy aksiról és csak mozgásra kapcsolódik be
a szőlőbe raknám hogy csípjem el a tolvajokat vele -
Anubris
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Olympus Tough 4 kamerám van amit kizárólag snorkelingozáshoz vettem 4-5 éve.
Tudnátok-e nekem valami újabb típust ajánlani aminek szebb a képe és nem ilyen 80-100 ezres kategória mint a gopro 7 , mert bár nagyon tetszik a képminősége, de csak évente 1-2 alkalommal használnám, arra pedig feleslegesnek tartok ekkora kiadást.
-
-szabi-
addikt
Enyémre azt írták huzamosabb hálózati vagy powerbankos használat esetén az akksit vegyem ki.
-
Botigta
aktív tag
Viszont most olvastam el egy régebbi akkus-töltős kérdésedet. Én megkérdeztem az ebben a témában doktori szintű tudású ismerősömet, és azt mondta, hogy ha normális töltő van hozzá, akkor az nem okozhatja az akku gyorsított halálát, hogy állandóan töltőn van. Ezeket az akkukat már csak intelligens töltőkkel lehet tölteni (az akkuban is van chip, kommunikálnak egymással) A felpúposodás természetes jelenség, sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Intel Core i7-13700K Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest