Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
pintyesz
senior tag
válasz Rodzser Mór #4895 üzenetére
Megoldottam...
Frisítettem firmware-t és jelentősen jobb lettFormat C:...YES or CONTINUE? :))
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4888 üzenetére
Megjött, kipróbáltam, tesznek mundjuk nem mondanám, inkább csak "hogyan működik" dolognak. Nagy összehasonlítási alapom nincs, mert az első sportkamera, amit kézbe fogok, nem tűnik rossznak elsőre.
-
Márton
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4887 üzenetére
Szerintem bőven elég a V30-as kártya, ami min. 30MB/s írást garantál, ami 240mbps.
Az én kezeim között elég sok kamera fordul meg, akció, insta360, dji, gopro, firefly, stb. és eddig mindegyiknek elég volt a V30.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Pancsermeste
őstag
válasz Rodzser Mór #4878 üzenetére
Képstabilizálás kikapcsolása nem segített. A keskenyebb FOW kicsit javított a helyzeten, de semmi másnál nem vettem észre javulást.
Igazából csak az oldalirányú gyorsabb mozgásoknál veszem észre az akadásokat, előre haladásnál csak akkor, ha nagyon keresem a hibát.
Mondjuk, én kimondottan 4K-s kamerát kerestem, de számomra meglepő, hogy ez a kamera 2K/60FPS-ben is elfogadható képminőséget produkál, legalábbis video lejátszásban. Kikockázva a képet, persze már látszik, hogy gyengébb a felbontás.
Mivel 4K-ban az üzemidő is gyenge (kb. 120 perc az új aksival), így szerintem maradok a 2K/60 fps beállításon.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Rodzser Mór #4873 üzenetére
Más nyers 4K video nem akadozik a gépemen.
Igazából konkrétan a teszt videókban is látom ezt az akadozást, de eddig arra gondoltam, hogy csak a youtube miatt lehet.
Pl. itt is látható, pedig itt nincs sok függőleges él és gyorsabb oldal irányú mozgás, ahol jobban kijönne ez a jelenség.
Ha visszaveszem full HD-ba akkor is ugyan ilyen.
Lehet, hogy ezt más észre se venné, csak én vagyok rá túl érzékeny.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Rodzser Mór #4870 üzenetére
Akciókamerának sehogy sem. "Élmény videót" írtam, bár valóban nem fejtettem ki, mire gondolok pontosan .
Akció/sport kamerát soha se akartam, nekem az úti élmény megörökítése volt csak a cél, amikor szép tájakon keresztül megyünk autóval. Mivel az első (sajnos tönkrement) visszapillantó tükrös kamerám ezt viszonylag elfogadható minőségben teljesítette, ezért nem is gondolkodtam akciókamerában. De azóta már kiadtam annyi pénzt rossz minőségű tükrös kamerákra, hogy abból egy GoPro is kijött volna, ezért jutottam arra az elhatározásra, hogy kipróbáljak egy sportkamerát erre a célra. Kicsit macerásabb lesz a használata, de ha szebb felvételeket készít, akkor már megéri...-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Rodzser Mór #4864 üzenetére
A dashcam-et multifunkciósként szerettem volna használni, All in one. (menetrögzítő + tolatókamera + élmény video)
A régi VanTop H612T mirror dashcam az meg is felelt erre a célra, szép video felvételeket készített, de azóta már a harmadikat veszem, mindegyik fake 4K. Nem tükrösbe persze vannak jó minőségű starvis2 szenzoros menetrögzítők, de azok meg nem jók tolatókamerának.-= Pancsermeste® =-
-
bugizozi
őstag
válasz Rodzser Mór #4842 üzenetére
Köszi, ezt megrendeltem, egyelőre úgy néz ki "működik", fel tudtam rá fogatni a kamerát!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Tyrel
őstag
válasz Rodzser Mór #4848 üzenetére
Ja hát marhára nem ez volt a terv, de szerettem volna valami olyasmit ami tényleg tudja amit akartam és nem kell jövőre lecserélni... Néztem az X2-t is, de nem tűnt valami jónak a képminősége, és az is nagyon drága már, gondoltam bánnám hogy kiadok érte annyit és mégsem jó...
Aztán persze ott van az X4 is, ami még jobb meg még drágább... de az X3 már elégnek tűnt...Más ilyen 360° kamerát nem is nagyon találtam, legalábbis értelmeset. Van még a GoPro MAX de azt mondták róla, hogy a szoftveres oldala sokkal gyengébb mint az Insta360-nak, pl. Windowsra egyáltalán nem is érhető el a szerkesztő programja. Az úgy elég nevetséges ilyen árkategóriában...
Más meg talán nincs is?... Legalább is én nem találtam értelmesnek tűnőt, szóval maradt az hogy 2x annyit locsolok el rá mint amennyit észszerűnek tartanék...
Turenkarn
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4846 üzenetére
Szerintem ez nem levehető ajtós NDK turmixgép.
A kamerának alapból is van valamennyi vízállóság, tok nélkül is, gondolom ezért van minden zárt, szigetelt ajtó mögött.
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4846 üzenetére
Szobában teljesen jó a hangereje. De, amikor kimesz az útra, bicajjal, akkor a környezeti zaj elnyom mindent.
Az ajtót megnézem, köszi a tippet. -
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4829 üzenetére
Nnna. Találtam egy jó dolgot. Van az SJ11 Active-ban voice broadcast, ami a felvétel indítása, leállításakor mongolul bemondja, nem csak pittyeg.
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4824 üzenetére
Az az igazság, hogy ma, bicajozás közben is figyeltem, de egyszerűen nem hallottam a pittyegést, a környezeti zajok (autóforgalom, stb ) mellett.
FullHD, 30fps, felhős ég mellett, h264 kódolással, sajnos kb kaputelefon minőségű a kép [link]
Ugyanekkor, 4k30fps, sokkal élvezhetőbb. Pedig én is FullHD monitoron nézem vissza, de az 1080 az inkább 480p-nek néz ki, és a 4K olyan, mint egy átlag FullHD.
[link]
Szikrázó napsütésben, tengerparton, ahol végtelen mennyiségű fény áll rendelkezésre, ott persze, hogy jobb a kép, de átlagos fényviszonyok mellett, szerintem továbbra sem az igazi.Itt találtam egyébként egy összehasonlító videót, Hero8 vs SJ10Pro (az enyém SJ11 Active). Az SJ10Pro-nak 12Mpixeles szenzora van, az SJ11 Active csak 8Mpixel.
Mondjuk, az SJ10Pro ára is másfélszerese az SJ11Active-nak.
[link]265 kódolást nem sikerült megnézni, mert lemerült az akksi.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4824 üzenetére
Megnézem majd a fullhd -t is.
Korábban úgy vettem észre, hogy valamiert ezek a kamerák az alacsonyabb felbontasokon rosszabb képet adnak. -
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4821 üzenetére
Ugyanolyant pittyen akkor is amikor megállítod, mint amikor elindul a felvétel.
Annyi van, hogy elöl a kék led elkezd lassan villogni, ha vesz, és az LCD kijelző bal felső sarkában pirosra vált a kamera piktogram.Jó fényviszonyok között egész elfogadható képe van valóban, de amikor árnyékosabb helyre érsz, akkor elfogy, jön a képzaj, satöbbi.
Egy dolgot vettem észre, nem tudom, hogy kártya, vagy kodek (tud 265-öt is, állítólag) miatt, de időnként ugrik egyet a kép.
Még megnézem, hogy a 2k-s képe milyen.
Onedriveomra felraktam 2 videót, pár napig még otthagyom. Érdemesebb letölteni, és úgy nézni, mert streamelve a onedrive is lebutítja a képet.
Biciklizés a városban. [link]Bocsának, macskásvideó [link]
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4819 üzenetére
akkor a led-et kell figyelni
Elől van csak rajta LED -
StLui
veterán
válasz Rodzser Mór #4819 üzenetére
terepen, fák között kanyarogva, sziklakerten átvágva? Biztos a pittyegést figyelem, miközben csattog csörög minden
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4817 üzenetére
Nem figyeltem.
Valamit pittyeg, de nem tudom.
Az biztos, hogy pl. bicajozás közben nem tudsz arra figyelni, hogy milyen hangot adott ki.
A kijelzőjét meg nem látod.
Főleg, ha sisakra, vagy mellkasra van rögzítveMondjuk azt a wifis távirányítót még ki kéne próbálni.
[link]
[link]Itt egy videó róla.
[link][ Szerkesztve ]
-
Zsombor99
csendes tag
válasz Rodzser Mór #4811 üzenetére
A kamerám ~170° látószögű, legalábbis papíron annyi, 1920×1080 felbontásra beállítva egyáltalán nem torzítja, ez a kép is jól mutatja. Egy igen csak kontakthibás microUSB csatlakozót már hiába védenék bármivel is, annak már majdnem annyi.
Tudtok valamit javasolni a felsorolt szempontjaim alapján, amire lecserélhetném?Jó pap is holtig tanul. ※ Senki se tökéletes.
-
pacseryk
csendes tag
válasz Rodzser Mór #4779 üzenetére
Most. lejön belőle még. ezzel a kuponnal 150 EUR alá:
$15 kedvezmény $100 felett – 11SALE15
Vám ezért szerintem nem lesz rá. 120$ lenne.
gopro 11 el összehasonlítva a YT vidón olyan nagyon durva külünbbséget nem láttam. ezek szerint még élőben nincs vele tapasztalat... -
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4763 üzenetére
Szerintem is lenne rá kereslet.
Főleg úgy, hogy, ha már kitermelte az adott kamera a kutatas/fejlesztés, marketing,... költségeket, akkor kb alapanyag árban lehetne tovább gyartani
Sok nagy gyarto csinálja azt, nem csak elektronikusan, hogy vannak B márkáik, és a legujabb fejlesztések pl Michelin neven futnak, a korábbi, vagy alsóbb kategóriás cuccok pedig Kleber neven.
Bukosisakban pl X-Lite a felső kategóriás sport sisak, Nolan a turásabb vonal, de nem feltétlenül rosszabb, és a Grex az ár-ertek aranyra érzékeny vásárlóknak készül. Es ez a 3 markan3v ugyanaz a cég.
Xiaomi-Redmi hasonló, habar ott mar jó ideje nem teljesen jó az előbbi hasonlat. -
-szabi-
addikt
válasz Rodzser Mór #4767 üzenetére
Szerintem lenne rá kereslet és olcsó kínai kamerák ezzel be is zárhatnák a boltot.
Persze lehet rosszul látom mert ugye nem nekem van akciókamera gyáram hanem mr. dji-nak. -
-szabi-
addikt
válasz Rodzser Mór #4765 üzenetére
Itt már nem kell fejleszteni hisz az megvan, tovább árulnák OA1 kamerát 50e körül, ennyi.
Akaso, Sjcam, Mijia, Firefly, stb még OA1 tudását sem éri el. -
-szabi-
addikt
válasz Rodzser Mór #4763 üzenetére
Akinek az újabb modell kell az úgy is megveszi az újabbat, ott nem veszítenek vásárlót.
Azokra gondolok akik az olcsó kínai modellekkel próbálkoznak.
Szerintem elég sokan vagyunk akik nem szeretnénk bizonyos ár fölé menni.
Egy új gopro vagy osmo action vásárlásra jut vagy 10 noname vásárlás.
Ezt a piacot teljesen elengedték a prémium gyártók.
Azzal, hogy a régi termék ne jelentsen konkurenciát az újnak szerintem többet engednek el, mint amennyit profitálhatnának.Nálam se készül szelfi csak mostanában több youtube "tesztelőnél" látom, hogy erre használ egy akciókamerát.
-
-szabi-
addikt
válasz Rodzser Mór #4761 üzenetére
Nem is értem a gyártót miért nem lehet még kapni ezeket.
Lenne rá kereslet és bevétel ebben az árkategóriában is.Jah és holnap irány az akciózás.
De aztán nehogy szelfizésre használj egy akciókamerát. -
-szabi-
addikt
válasz Rodzser Mór #4759 üzenetére
Az szép váltás, gratulálok hozzá.
-
törölt tag
válasz Rodzser Mór #4757 üzenetére
Én pár napja vettem egyet. Második kamerának használom, bár főkamera is lehetne adott esetben. Kerékpársisakra van felrakva, egy gombnyomásra indul/leáll, ezt lehet a kütyüről vagy a tokban lévő távirányítóról is aktiválni ha a mellékelt consollal felrakja az user, és csak akkor kapcsolom be, ha oldalt, a főkamera látőszögéből kieső területet akarom felvenni de megálni nem akarok, vagy nem is tudok. Így használva a 32GB tárhely és az üzemidő is bőven elég. Bár azt írja a gyártó, h. nem támogatja az USB-C-USB-C -t, de ez nem igaz, PC-vel és telefonnal is gond nélkül összekötöttem ilyen kábellel. Telefonnál valamivel gyorsabb a fájlmásolás mintha Wi-Fi-n küldeném, és mellé még tölti is a telefon ez idő alatt. A méretéhez képest (kb. egy férfi hüvelykujja) nagyon jó képet csinál, extra könnyű, tulajdonképp érzékelhetetlen a súlya. Nekem ez utóbbi volt a fontos, lévén sisakkamerának szántam.
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
válasz Rodzser Mór #4747 üzenetére
Pedig érdemes úgy csinálni ahogy mondod mert sokkal jobb eredményt kapsz, legalább is nálam így van.
Mijia 4k kamerám van. Ez a Yi kistesója. Nálam is tré a 1080p rögzítés.
Szóval 4k rögzítek és videó vágás, szerkesztés után kódoláskor leméretezem 1080p-re.
Sokkal jobb a végeredmény, mint a kamera 1080p felvétele.SZERK: Ha a fedélzeti kamerád natív 1080p akkor az szebb, mint bármelyik olcsó 4k kamera 1080p felvétele.
Gyakolratilag az olcsó 4k kamerák 4k-tól eltérő felvételi módjai mindig gyengék.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4745 üzenetére
Most szemét g....i troll leszek
Üdv, az olcsó(nak mondott) kamerák világában.
Az utóbbi pár évben nagyon sok kínai akciókamera tesztet végigolvastam, végignéztem, és az a közös pont bennük, hogy a specifikációk papíron jól néznek ki, de az SD kártyán már marhára nem.
Van néhány olyan, optimális helyzet, amikor elfogadható képet produkálnak, de nem ez a jellemző. -
Márton
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4738 üzenetére
Azim..
aha, nálam már itt elásta magátEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
dkaro
őstag
válasz Rodzser Mór #4740 üzenetére
Sztem csak előreutalásra játszik és ennyi. Tele van ilyennel a jofogás és a marketplace.
Én itt ph-n vettem a goprot -
dkaro
őstag
válasz Rodzser Mór #4738 üzenetére
Et tuti átverés.Én 80k-ért vettem a 8at és az csak a kamera volt.
-
Márton
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4732 üzenetére
Köszi, azt elfelejtettem írni, hogy "hagyományos" formájút keresek
SJCAM SJ8 Pro a legutolsó firmware-rel még mindig hibás?
Visszaolvasva voltak gondok itt érintőpképenyővel, bekapcsolással, melegedéssel, szemcsés videóval, stb. Van valakinek kéznél egy 2.7k/60-as minta stabival?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
denko
senior tag
válasz Rodzser Mór #4729 üzenetére
Persze én is ezt gondolom hogy 2k bőven elég, nem onkyfans accountot csinálok hanem családi nyaralás a cél és túrázás
Köszi megnezem másik topicban -
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4719 üzenetére
Hár, igen. Ezzel kb le is zárható a topic, mert már a teszt videó készítője szerint sem számít olcsó akció kamerának, de cserébe jónak sem
-
senior tag
válasz Rodzser Mór #4701 üzenetére
Valóban jónak tűnik! Elő - hátlapi kijelző, gyro, mondjuk azért a 4K/30 fps soványka kicsit..
Ha esetleg valakinek elég a wifis kapcsolattal mobilon kezelt - látott kamerakép:
Caddx Walnut (ez tud 4K 60fps-t és gyroflow kompatibilis!) - extra külső tápellátással..[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz Rodzser Mór #4694 üzenetére
Van benne loop recodring, de az OFF-on van...ahogy en is
A játék az nem játék!
-
Till@
tag
válasz Rodzser Mór #4684 üzenetére
Nem nagyon van ilyen kamera eladó, max a kisebb testvéreiből.De ahogy elnézem 60ezer kölül olyan kamerát adnak ami 4k 60fps-t csak interpolálva tud.Ennél (4k60fps) gyárilag 135mbs bitrate a max, modolva akár 200, szóval van benne vas.
Én is kb. -30%-ba gondolkoztam, de ahogy elnézem a jelenlegi kamerákat, nem nagy a fejlődés. Igaz nem mélyültem bele nagyon, de annyi pénzért meg ajándék lenne a vevőnek.
Végül is, enni nem kér ,lehet marad. -
petyuska74
tag
válasz Rodzser Mór #4667 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, meglátjuk.
Telefonja már van, de nem szívesen adnám oda, hogy biciklizzen vele és kamerázzon.
Xiaomi MI8, optikai stabbal, elég jó videókat csinálüdv
-
kekigyu
aktív tag
válasz Rodzser Mór #4652 üzenetére
Nem merem megkérdezni őket mert a végén visszatáncolnak attól amit felajánlottak. Úgy döntöttem visszaküldöm az Akasot (saját költségen persze 🙄) és kipróbálom az SJ6 Legendet. Ha megjött bepróbálkozom az elállással aztán meglátjuk mit mondanak. Vagy eladom árában.
-
Totis
aktív tag
válasz Rodzser Mór #4651 üzenetére
köszönöm az infót!
ASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora
-
Márton
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4651 üzenetére
annyiért már egy használt osmo action is kifogható jó esetben
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kekigyu
aktív tag
válasz Rodzser Mór #4645 üzenetére
Utolsó kérdés a témában aztán döntök. Olyat is felajánlottak, hogy válasszak másik kamerát, a különbözetet fizessem csak ki, a szerintem hibás Akasot küldjem vissza. Gondolkodom, hogy egy drágább, SJCAM SJ6 Legend kipróbálásán. Ha beválik, megtartanám. Ha viszont nem vagyok elégedett, nagyobb esélyem van így élni a 14 napos elállás jogával?
-
MrRL19
senior tag
válasz Rodzser Mór #4647 üzenetére
Igen igen ! ezen gondolkodtam Én is ,h elsőnek tesztelnem kellene
( egyébként közvetlen pálya valamelyik oldalálról gondoltam a felvételt , nem szeretném mozgatni elsősorban)Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
kekigyu
aktív tag
válasz Rodzser Mór #4641 üzenetére
Leveleztem a GoSporttal még egy kört. Felajánlották, hogy kicserélik a kamerát. Ha az újat megkapom, arra milyen szabályok vonatkoznak az EU-ban? Újraindul a 14 nap elállási jog? Mert ha igen, akkor biztosítva érezném magam és elfogadnám az ajánlatot.
Btw úgy néz ki a helyzet, hogy a képstabilizátor rossz, vagy rosszul van megírva a firmware. ( Közben irtam közvetlenül a gyártónak is ) Ha a stabilizátort kikapcsolom egy bizonyos distortion calibration-t be, már majdnem élvezhető a minőség.
-
kekigyu
aktív tag
válasz Rodzser Mór #4640 üzenetére
Hat én már mindenféle beállítást próbáltam, nem hozott eredményt. A gyártónak még tervezek írni, olvastam, hogy többféle hardwaret használnak a gyártás során ezért nincs ,, univerzális,, firmware frissítés. De ha a gyártó tudja pontosan melyik gyártásból van a kamera talán küldd egy firmwaret ami javitja a problémát. Erről linkeltem yt videót előző hszben. A másik ötleted meg köszi, ha nem lesz más megoldás megfontolom
-
kekigyu
aktív tag
válasz Rodzser Mór #4634 üzenetére
Példaként hoztam fel, de 1080-ban meg rosszabb minőséget vesz fel a kamera mint 4k-ban. YouTube videok alapján tényleg fel tud venni 4k-ban és valós a stabilizátor is benne. Azok a videok eleg meggyőzőek, ha az enyém is úgy venne fel elégedett lennék.
Ajándékba meg a páromtól kaptam, igy megvan a számla is. Csak azért hangsúlyoztam, hogy ajándék, hogy ne az legyen a válasz, hogy legközelebb nézd meg jobban honnan/mit rendelsz.
-
-Mosquito-
őstag
válasz Rodzser Mór #4624 üzenetére
Lesz még olcsóbb is szerintem. A DJI-nak -jelenleg- majd 100eFt-os előnye van a GP 11-hez képest. Az pedig sok,nagyon sok. Fizikai méretekben is kisebb mint a GP 11. Én a sisakon használom az Osmot,bizony nem mindegy mekkora a kamera.
Olcsóbb kamerák is fognak fejlődni,de árban is drágábbak lehetnek majd.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
-szabi-
addikt
válasz Rodzser Mór #4624 üzenetére
Arra, hogy az olcsóbb kamerák beérik a 2 nagy gyártót már évek óta várunk de nem akar bekövetkezni, sőt.
Ígéretes feltörekvő gyártóként néztük ahogy Xiaomi és GitUp abbahagyta és Sjcam sem jutott a nagyok közelébe.
A többiek!? Egyetlen előnyük, hogy olcsók.
Sajnos középen nincs semmi. A nagy gyártók tehetnének érte, pl nekem osmo action 1 vagy gopro 8 tudása bőven megfelelne és a jelenlegi csúcstermékek mellett középáron tovább árulhatnák. -
-Mosquito-
őstag
válasz Rodzser Mór #4622 üzenetére
2019 05.19.-én,125eFt-ért nyitott a DJI Osmo Action. Szóval annyira nem vészes.
Viszont a GoPro Hero11 260eFt és ahogy olvasni,nem érdemes váltani. [link]Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Rodzser Mór #4614 üzenetére
Kicsit utánanéztem, nem jól tudtam. Azaz nemcsak V30-as van, hanem V60 és V90-es sebességű kártya is.
-
kekigyu
aktív tag
válasz Rodzser Mór #4616 üzenetére
Egy SJ4000-em volt, azzal kb 4.4GB-ot foglalt egy óra videó full hd-ban. 4k-ban nem tudom mekkora méretre szamitsak, 64GB-os kártyát néztem ki. A kamerát még nem ismertem ki, nem tudom hogy valtozik a felbontas a stabilizacio bekapcsolasaval.
-
Márton
nagyúr
Már miért ne lenne elég egy V30-as kártya a 4k-hoz 30*8 =240mbps!
-
kekigyu
aktív tag
Teljesen igazad van a felbontással kapcsolatban, annyi a baj, hogy tesztek szerint a kamera vmiert sokkal rosszabb minőségben vesz fel full hd-ban mint natív 4k-ban. Meg zavar, hogy a meglévő micro-sd-nel kiirja, hogy nem eleg gyors az irasi sebesseg. Sandisk extreme pro-t ajanlottak, 90mb/s írási képességgel, remélem ez jó lesz neki. A kamera manualja UHS-III rating kártyát ajánl egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
válasz Rodzser Mór #4610 üzenetére
Szia
Többször láttam már videón de nem próbáltam még valamiféle szőrös szélzajcsökkentő pamacsot.
Action camera wind noise fixValami ilyesmit kellene kipróbálnod, készítened.
üdv
szabi -
tknof1871
őstag
válasz Rodzser Mór #4593 üzenetére
Rodzser Mór és vlevi, köszönöm a válaszokat!
Hu, ez komolyabb, mint gondoltam. Ezt a videós dokumentálást csak magamnak készíteném. Nem kell másokat lenyűgöznöm. Ezt talán nem írtam, Sajnálom. Ebben az esetben is mindenki fenntartja a kommentekben megfogalmazott véleményét?
Említettem egy kerékpár agyváltóját. Tisztítás után újra zsíroztam és összeraktam volna. A végén nem tudtam összerakni. Nagyon sokáig tartott, mire rájöttem, egy pici papírvékony alátétet rossz helyre tettem. Mindig az összeszerelés végén derült ki, valami nem jó. Ha azt írom frusztrált az enyhe kifejezés.
Sajnos vannak dolgok, amiket vagy eldobunk, pedig még javítható (csak nem éri meg szervizbe vinni, talán a szerviz nem vállalja a javítást), vagy mi javítjuk meg. Aktuális eset, most egy lakásba való padlóventilátor 18 000 forint. Évente szét kell szedni, kifújni sűrített levegővel, megolajozni a tengelyét és sok évig jó. Ez a karbantartás legyen 1 óra. Ha nem csinálom meg, akkor 1-2 évente kidobhatom és vehetek újat. Röviden, évente 1 órát rászánok a régi karbantartására, vagy évente 18 000 forintot elköltök, újat veszek és a régit a kukába dobom.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Bandit21
addikt
válasz Rodzser Mór #4520 üzenetére
Én is. Azért tettem fel. Van korábbi még a Firefly 7s el amit Kecskeméten csináltam, majd abból is teszek fel.
Ott volt gyro ezért nem széles a látvány viszont kíváncsi vagyok a Lamax mit tud majd ott mert Kecskeméten az egyenes végén van pár nyarfa és a nap pont ott megy le és az s7 anno szépen meg oldotta az ellenfeny árnyék váltakozást. Se beegees se semmi se volt.
Ezt a sötét versenyt amúgy egy barátom is fel vette GoPro 7 el, itt a link össze lehet nézni (neki talán ment a gyro ezért a látószög kisebb) az egyémmel.
https://youtu.be/tKvWSR7A3YQ
Nyilván a Lamax fél -harmad áron van ezért nem lehet össze hasonlitani a GoPro val, de nem is ipari hulladék vagy vacak. A neon lámpák fénye talán kevésbé szórt a GoPro val és a kocka kövek is jobban látszanak.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
válasz Rodzser Mór #4478 üzenetére
Üdv,
Itt egy drive link egy rövid videóhoz a Lamax X 9.1 elMár mp4 be tettem és át van kódolva (haverokkal megosztás miatt) de teszek majd fel nyers videót is.
Ez full hd 60 fps készült hdr off wdr on gyro off (hogy maradjon a széles látószög)A pálya egy pláza alsó parkoló ahol oldalról jön napfény és neon csövek vannak így a fény viszonyok elég szarok.
Plusz kocka kő amitől alapvetően ráz a gokart tehát stab nélkül is látszik mit tud/ nem tud.
Számomra a versenyeket vissza nézni elég. Kültéren is próbálom majd.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
válasz Rodzser Mór #4511 üzenetére
Akkor másképpen fogalmazok.
Milyen, jó ár-érték arányú, elfogadható képminőségű akciókamerát érdemes venni?(Amúgy érné, de nem több, mint egy bringás fején, aki mondjuk downhillezik. Ami azt kibírja, hogy elesnek vele a hegyen, az ezt is.)
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
fant0mi
őstag
válasz Rodzser Mór #4499 üzenetére
Nem vészes az s6 legend videók alapján, szerintem meg fog felelni majd, meglátjuk. A gopro legalább dupla áru, az már más kategória (tudom, tudásban is másik liga).
-
fant0mi
őstag
válasz Rodzser Mór #4497 üzenetére
Sjcam sj4000x, sj5000x elite, sj6 legend.
Lamax x9.1Ezeket fedeztem fel, ami tetszik. Eddig az sj6 legend ami felé hajlok.
-
Bandit21
addikt
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Rodzser Mór #4478 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni...
Szóval rosszul írtam, nem azért mert a szélein remegne a legjobban, hanem mert a széleslátószögben, mivel kitölti az összes képpontot szélességi irányban, nem lenne mozgástér a stabilizációnsak.
Úgy kell elképzelni az elektronikai stabilizálást (én legalábbis így képzelem), hogy amit a kameraszenzor maximális képpontjai kiadnak téglalapot, azon belül egy kisebb téglalapot (ami adja végülis a látható képet) mozgat az EIS ellentétes irányba a megfelelő sebességgel, hogy a kép a lehető legstabilabb, leg"smooth"-abb, legzökkenőmenetesebb legyen.
Ezt a mozgatást nem lehet a végtelenségig növelni persze, hanem a szenzorméret és a látható méret közti különbség és az elmozdulás nagysága és gyorsasága adja a jóságát.Van egy-két barom tesztelő a youtubon, aki kutya hátára rakja az alciókamerát. Mondanom se kell, hogy egy durván szétrázott értékelhetetlen fos lesz az ilyen felvétel, amikor a kutya ugrabugrál, szaladgál.
-
m3tal3x
újonc
válasz Rodzser Mór #4470 üzenetére
Köszönöm, belinkelt kamerát, de tudod, hogy van ez.
Jött egy fejlövés, hogy akció kamera kell.Mert kell.
Mert azt fel lehet lógatni mindenfelés és bírja a vízcseppet meg minden.
Próbálok valami kompromisszumot kötni az általatok elmondottak alapján, és úgy választani valamit. -
m3tal3x
újonc
válasz Rodzser Mór #4466 üzenetére
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz.
Egy olyan szegmensben használnám, ahol a telefont és a fényképezőt nem venném elő.
Leesik, odakoccan stb. Ha a D90-et verem oda, biztos, hogy én is mellé ülök :-)
De látom, hogy amerre tartunk, az már a GoPro 7 használt szintje.
Most pont van egy a bazárban 45khuf -ért- Ez már a kiindulási alp kétszerese.
A Xiaomi YI 4K újjonnan még drágább. Látom, ezek szerint jobb megvenni egy drágábbat használtan, mint majdnem annyiért egy kisebb tudású kamerát.
A Xiaomi Mi 4K viszont csak 35 khuf-ért volt, amíg lehett kapni. Ez is megvehető ezek szerint, merthogy nem ugyanabban az ársávban mozognak, új áruk szerint.[ Szerkesztve ]
-
m3tal3x
újonc
válasz Rodzser Mór #4464 üzenetére
Szia !
Otthoni felhasználásra, kuya, macsak gyerek meg talán kerékpárra és ilyesmi.
Nem konkrét célra kell, csak foglalkoztat.
Az árat, ahogy írtam készülékre vetítve, az első kőrben 25khuf köré, de ott ami van, nem tetszett így feljebb mentem egy tizessel és amiket kinéztem, SJCAM SJ4000X és a Lamax W9.1 ezek valahol 35khuf-nál állnak meg.
Most, kezdetnek valahol itt van a lélektani határ nálam.
Láttam, hogy egyik sem egy GoPro7 -annak már nagyon tetszik a képe, de valahol el kell kezdeni, és nem egy 100 ezer ft-os kamerával szeretnék.
A hangjukkal tisztában vagyok, sajnálom, hogy ez relatív nem követi legalább a képminőséget az olcsóbb szinten. -
herrká
senior tag
válasz Rodzser Mór #4442 üzenetére
Szia! Ragasztos. OK megpróbálom feszegetni. Csak félek, hogy elreped az üveg, azért nem mertem nekifogni. Köszi
-
-szabi-
addikt
válasz Rodzser Mór #4443 üzenetére
Megvolt a helye és szerepe 5-7 éve, de manapság semmiképp nem választanám.
Igazad lehet a noname gyártók belül mint ugyanazt a "minőséget" képviselik. -
-Mosquito-
őstag
válasz Rodzser Mór #4434 üzenetére
Én motorozásnál használom,főleg külföldön. DJI Osmo Action vettem 70eFt-ért. Majd +2 gyári akku,3db utángyártott akku/töltő,6-8db 64GB kártya,üvegfólia,nyitott tok,stb,. Kb 110eFt-ba van.
Szerintem egy használt SJCAM SJ 8PRO 52eFt [link] vagy a SJ10 PRO 42eFt-ért [link] jó lehet. Plusz,ha nix tartzékok,akku,kártya,tok,akkor az még 10-15eFt alsó hangon.
-
-Mosquito-
őstag
válasz Rodzser Mór #4432 üzenetére
Milyen árban keresel, hogy mind vacak?
-
StLui
veterán
válasz Rodzser Mór #4423 üzenetére
Minden más szenvedés csak sajnos (kivéve gondolom más márkák hasonlóan drága kameráit, végigmentem a lépcsőn, kár volt. Most egy 9-es van, de szerintem már a 7 black is szenzációs volt az összes annál olcsóbbhoz képest
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Márton
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4415 üzenetére
Hero7 használtan.
Ami ennél olcsóbb, mint gagyibb a képe/stabija.
Vagy Hero6+reelsteady utólag.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest