- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pweisz
senior tag
Hangdoboz tervező progik:
Win ISD
JBL Speakershop
én ezeket szoktam használni, de van ezeken kívül rengeteg. -
pweisz
senior tag
Ezt most nem értem, mármint a márkafüggést.
Építésel csak annyi a gond, hogy egyelőre nincs pákám, csak pillanatforrasztóm, azt meglátná egy jóérzésű szakkember ahogy én azzal forasztok, biztos sírva fakadna. Tehát csak kéne egy páka, és megtanulni forasztani. Egyébbként pákát szeretnék is egy ideje venni, csak az állítható hőfokosak viszonylag drágák, simát meg nem tudom érdemes e. Meghát azért így kompletten azt megépíteni amit a MNC meg a többi tud, hogy ugye továbbkéne vezetni a két hangfal fele a hangot, álítható vágási freki hogy mit tóljon, stb. Tehát nem csak egy erősítő kell hanem a köret is. Ha vennék rendes pákát így elsőre lehet picit erős lenne ilyet összerakni, nem? Meg a másik hogy árban szerintem több lenne mint az MNC, igaz jól összerakva, könnyen megeshet hogy jobb is.
A hangszorós dolgot viszont nem értem mire gondolsz. Meg mér pont SAL? -
@lbert
tag
srácok srácok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Felejtsétek már el azt a rohadt márka függést! És ezt nem leugatásul hanem tanácsul. A magnat az m.n.c a somogy mind azt a félvazatőt használja majdnem!
Ami változik a kapcsolás teknika. Az hogy az áramkör mennyire van megfogva vagy mennyire nyers. A somogy valóban kicsit kommersz, de arra hogy 50 -100watton elduruzsoljon a szobában vagy a kocsiban arra mi a francnak egy drága erősítő?
SUB! Mit is takar?
alsó/alsóbb mély! ált 150 120hz!
mos a komolyabb a jobb erősítők azért jobbak mert a frkvencia átvitelük széles és alakhű.
Na ez mit jelent?
Széles sávszélesség: 20-20khz min, de a jobbak 20-22/25khz.
Az alakhű az meg azt takarja hogy ha 20 és 20khz között felllítol egy teljesítmény görbét az nem tartalmaz nany hepehupákat avagy viszonylag lineáris.
Nos ehhez a sávszélességhez hol van a szub? Béka segge!
20-150hz-ig tökéleteden megteszi egy hídba kötött tda2030 és BD911/912 komplementert. Ez kb 100w 4omra az ára meg max 5k trafó nélkül. A célra 1o.!
Ha kapcsolás érdekel akkor be linkelem.
De egyébként mindenki maga tudja.
Ja egyébbként sub esetén inkább tanácsos a hangszóróból komojabbat venni. Min kevlár, vagy egy SAL alutányéros sub. Nekem ilyen van ideglenes megoldásban.
Kiválló!
Egyébbként erősítőben ne a márka legyen a legfőbb mérce, hanem, hogy milyen a vége. Tranyós vagy fetes! -
@lbert
tag
Valakinek van egy frankó tervrajza subnak? építeni akarok egyet, de annyi fajta van hogy mielőtt nekiesek fúrni faragni, inkább meghallgatok pár ötletet és tapasztalatot.
-
@lbert
tag
Ez esetle a három utas 40/80W tipusú ORION doboz?
Egyébként javítottam régen nehány ORION dobozt, de mos nem igazán emlékszem melyik is ez a tipus. De ha jól emlékszem HS tipusok nem gumiperemesek hanem egy erős de ritkaszövésű háromszögredős vászon peremezése van. szerintem ha normálisan voltak használva és nincs szét hajtva gyönyörű egységes hangja van. Zárt doboz de mégsem nagy méretű pedig a mélysugárzó membránfelülete a doboz frontjának 1/3-a. ezt valószínű az ORION a kis jósági tényezővel és a lágyfelfüggesztéssel oldotta meg.
szerinten jó dobozok! -
Az Orion HS-284 -ről hallott esetleg valamelyikőtök?
-
4ohmos erősítőre gond nélkül köthető 8ohmos hangfal, csak akkor majdnem felére csökken az erősítő teljesítménye (ha 4ohmon tud 40W-ot, akkor 8ohmos kb25W-ot).
Nem tudom milyen minőségű a Jamo hangfal baz Orionhoz képest.
Csak azt hallottam, hogy nem zengtek ódákat a Jamoról általánosan. -
szaya
tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy egy viszonylag régi 4 Ohmos erősítőre (Sony TA-F245R) rá lehet e kötni 8 Ohmos hangfalat (Jamo BX150), illetve érdemes e lecserélni a jelenlegi 4 Ohmost (HS-501)? (Megvan már a Jamo, de ha nem érdemes szórakozni vele akkor elrakom későbbre)
Üdv: szaya -
?
Miért rosszabb a hangja?
Mi nem jó benne?
A HS-500 pedig mennyivel jobb a HS-501nél?
Van egy csávó, aki elcserélné a saját HS-500asait (8ohm) az én HS-501eseimmel (4ohm).
Csak az a baj, hogy Egerben lakik és ''tuningolta a hangfalait: a tábla helyén egy lyuk van, Bass Reflexként.
(mindegyik kék közepekkel értendő)
[Szerkesztve] -
Lehet, hogy megtaláltam a hangfalamat
.
Egy használt Hi-Fi -vel foglalkozó boltban van egy tetszetős hangfal.
Orion HS-700. 8ohmos, fekete. Ma vagy holnap megyek megnézni, meghallgatni.
25e lenne.
Úgy tudom ez volt az Orion csúcsmodellje.
Milyen a hangminősége a HS-501-hez képes (kék közepekkel)?
Méretben ugyanakkora?
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
Ha odafigyelsz akkor semmi baja nem lesz az erősítőnek. De ha hangosításra, bulizásra akarod használni akkor cserélj. Ha biztosra akarsz menni akkor köss sorba a hangdobozzal egy 2Ohm/10W-os ellenállást és tekerheted nneki. Igaz a hangszóróra jutó max. teljesítmény így 25W környékére leesik.
Üdv: DDL -
Sztetek ez milyen hangfal 22e-ért?
Bővebben: link
''Eladó a képen látható Quadral all- craft 120 típusú hangfalpár, cserélt mélyhangszórókkal (120/240W). 8 ohm. Eredetileg 60/120 Watt. ma. /szé. /mé. : 50cm/28cm/25cm.'' -
Miközben keresgéltem HS-501 8ohmos után, egy ürge azt mondta nekem, hogy neki is 4ohmosan van, de sosem volt problémája abból, hogy 8-as erősítőre rakja
.
Mostmár tökre nem tudom mit csináljak.
- Próbáljam elcserélni vkivel 8asra (ha találok egyáltalán vkit)
- Használjam nyugodtan evvel az erősítővel
- Adjam el és vegyek vmilyen 8ohmos hangfalat
Az erősítőn ki lett próbálva a hangfal, de csak halkan, nem akartuk, hogy baj legyen.
Ha vki ismeri ezt a típust, kérem mondja meg, hogy van-e benne védelem (vagy tud oroszul és megnézi nekem a honlapon. -
Úgy hallottam, hogy az Orion HS-501-nél nem nagyon szórakoztak a 4-8ohmos verziókkal külön, nem sok különbség volt köztük.
Az lenne a kérdésem, hogyha nekem van egy pár 4ohmos HS-501-em nem tudok-e 8ohmosat csinálni belőle vmi egyszerű változtatással?
Eddig úgy volt, hogy lesz egy épített erősítőm:
LM3886T-ből: Bővebben: link, ami 4ohmos, ezért vettem ezeket.
Viszont változott a helyzet, ilyenet lesz:
Marantz SR-38: Bővebben: link.
Azs is jó lenne megtudni, hogy erre az erősítőre rakhatóak-e 4ohmos hangfalak. 8-16, ez van ráírva, de hátha eléggé túl vannak méretezve az alkatrészek. Valakinek tapasztalat evvel? Mi nem mertük felcsavarni vele.
A neten érdekes módon nem igazán találok erről az erősítőről infot.
[Szerkesztve] -
hz hefti
tag
válasz
PrinterMan #723 üzenetére
a lenyeg az, ha Neked tetszik a hangja meg az egesz, akkor a kell neked
-
PrinterMan
csendes tag
válasz
hz hefti #722 üzenetére
Persze lehet,de a hangfalaik felépítése biztatónak tűnik,sőt hallottam már szólni őket a Házimozikiállításon tavaly;igaz akkor a legnagyobb szettjük szólt,illetve dübörgött.Egy kissé félnék a ''noname'' cuccokkal,mert azért egy Tannoy-nak tekintélyes múltja van ellenben a Clarus igencsak fiatal még...
-
hz hefti
tag
válasz
PrinterMan #721 üzenetére
en is jobbnak itelem a klipschet
amugy a srac sincs megelegedve a clarus subbal
aradozni meg mindent lehet.
ld suzuki katalogus. hat azon sirtam a rohogestol ''design -os biztonsagpos'' hát lol -
hz hefti
tag
válasz
PrinterMan #719 üzenetére
egyik ismerosomnek van, meghallgattam. a kis klipsch sf-1 -eseim kenterbeverik. nem olyan pontos es tiszta a magasa, amugy turhetos. a design -ja nem tetszik. pontosan nem tudom milyen tipusu van neki
-
PrinterMan
csendes tag
Clarus márkájú hangafala van valakinek? Tudtok róla valamit tapaszatalatok alapján?
-
Whaskes
senior tag
Hi all! Én hangkártyáról kérdeznék: SB Audigy 2LS mien? Tud 1 csomó mindent. Megéri megvenni? Genius SW 5.1HT hez lenne. Játék és DvD a 2 legfontosabb dolog. Arra jó lenne ez a LS?
-
Oliverda
félisten
Valyon honnan lehetne megszerezni az Orion HS280 a hangváltójának alaprajzát. 282-őm van, és ebben elég gagyi a hangváltó, jóformán nincs is benne külön váltó. Esetleg egy ORION HS280-ból kibuherált hangváltó is megfelelne.
-
Oliverda
félisten
Valyon honnan lehetne megszerezni az Orion HS280 a hangváltójának alaprajzát. 282-őm van, és ebben elég gagyi a hangváltó, jóformán nincs is benne külön váltó. Esetleg egy HS280-ból kibuherált hangváltó is megfelelne.
-
sanya_67
tag
Sziasztok!
Lecseréltem Panasonic sztereó erősítőmet házimozisra. Eddig Orion HS 284-es hangfalaim voltak amivel meg voltam elégedve. Sajnos annyi pénzem már nincs hangfalalkra amennyi kéne, ezért két megoldás közül segítsetek választani:
1. Maradna a 2 db. Orion frontsugárzónak és vennék hozzá Magnat Add On elnevezésű hármas szettet amiben a két hátsó és a center van. Jelenleg nagyon jó árban van az MM-ben (14990).
erről lenne szó: http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=10563
vagy
2. Megvenném a Magnat Motion 990 szettet http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=11787
Előre is köszönöm... -
Dr.Burn
őstag
Hát most az az igazság hogy akorok egy olyan ládát csinálni amibe csak közép és egy magas van. Mert álltalában a bulikban a mély megvan, de a magas és a közép tartomány valami ocsmány,torz. Én szeretnék egy olyat ami birja a lépéseket majd a mély ládákal. Mondjuk a multkor 4db magnat mély láda volt kint. (De van amikor clarion)
-
Thauglor
aktív tag
Sziasztok!
van 1 pár Tesla 4 Ohm-os hangfal, 12-es középnyomo, működő csipogó, nagyon szép hanggal, fadoboz, szal jó árú... ez menyit érhet körűbelül? mert egy ismerősöm árulja de nem tudja menyi az árfolyam ien teljesítményű hangfalnak...
köszke előre is. -
Barohawk
aktív tag
Ha építeni szeretnék center hangszórót kb 10000Ft-ból akkor milyen hangszórókat ajállanátok bele? A dobozt magam elkészíteném a sal honlapján találtak alapján, de ha arra is van valami építési rajz akkor szívesen fogadnám.
-
Dr.Burn
őstag
DDL nekem is válaszolnál?
-
Kezdem betájolni a dolgokat.
Pár napon belül remélem lesz alkalmam megnézni azt a HS-501-et 8e-t. ha tényleg minden más rendben van, akkor ennyiért sztem megveszem.
Egyébként lehet, hogy találtam hozzá magasakat.
Csak az illető nem tudja, hogy 500, 501 vagy 511-be való-e. Vagy ezekbe ugyanolyanokat pakoltak magasból?
Bővebben: link -
És a Heybrook HB-1 milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest