- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dorika87
őstag
válasz
soldi3r #56103 üzenetére
Hidd el, ha be lehetne kábelezni egyszerűen, akkor megcsinálnánk, de nagyon macerás és körülményes megoldás lenne, na meg biztosan nem is olcsó. Örülünk annak, ha az elektromos kapuhoz sikerül majd valahogy odavinni az áramot, de sajnos ahova a kamerát tervezzük oda sehogy nem tudunk áramot vinni, mert viszonylag messze lenne a háztól.
Igazából csak a kutyus figyelésére szeretnék valamilyen megoldást, és ha működne a napelemes dolog, akár 12 hónapból 9-et nekünk már az is jó lenne. -
vampire17
addikt
válasz
soldi3r #56055 üzenetére
Nekem ilyen van. Ajanlom.
https://www.pcx.hu/sencor-sws-9898-wifi-id-j-r-s-llom-s-12-h-gar--268087
felszinkronizalod a wundergroundra onnan meg vissza a PWS integracioval.
-
BlackJack21
tag
válasz
soldi3r #33081 üzenetére
Egy zigbee hálózaton csak egy koordinátor lehet( így a kérdésed is okafogyottá válik), a routerek pedig szépen összekapcsolódnak egy hálózatba(kb, mint a wifin a mesh). Így egy fali kapcsoló, zigbee-s izzó, zigbee-s relé vagy egy dugalj ellátja a "továbbítást", a 18 méter ilyen eszközökkel nem akadály.
-
LouiS22
veterán
válasz
soldi3r #33081 üzenetére
A zigbee-ben az a jó, hogy az áramforrásról üzemelő eszközóm majd mindegyike egyúttal repeater funkciót is ellát. Ne a wifinél megismert topológia alapján képzeld el, a zigbee alapvetően máshogy épül fel.
Javaslom, hogy előbb kerülj képbe, értsd meg a zigbee alapjait és utána nézz hardvereket. Nem lebeszélni akarlak a gatewayről, csak arra rávilágítani, hogy nem feltétlenül kell neked gw tasmotával :)
Írtad, hogy ellenérzéseid vannak az usb-vel (te tudod, hogy miért), de az biztos, hogy hardveres elakadás kapcsán jelentős többségben lesznek az usb-s userek, akik segíteni tudnak.
-
LouiS22
veterán
válasz
soldi3r #33047 üzenetére
Persze. Akár a "sima" 3.5-es SSD-t is rádughatod. Ha jól emlékszem 2B felett (3nál már biztosan egy bitet kell átfordítani, az újaknál meg talán már gyárilag is úgy szállítják, hogy USB-ről bootolható a vas).
Én Kína országából vettem egy olyan átalakítót, amit a pi-re kell csavarozni és msata SSD-t dugtam bele. Erre az SSD-re írod ki az OS image-et pont úgy, mint ha kártyán lenne.
-
szat8
tag
válasz
soldi3r #27444 üzenetére
A Conbee stickhez pl Home Assistant sem feltétlenül szükséges, a saját deCONZ programját is tudod docker-ben futtatni, amivel egyszerűbb dolgokat könnyen lehet automatizálni. Persze a Home Assistant-ben mérhetetlenül több a lehetőség, ennek megfelelően nagyobb elmélyülést igényel. Viszont mindkettő felhőmentes megoldás a központi egységért cserébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest