- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
-
válasz
Olympia76 #41889 üzenetére
Nekem nincs érzékelő még, szemre tápanyagot meg nehezebb észrevenni, a hőfokot meg max tippelni tudod kinti adatok alapján.
Leo a szivattyú elektronika, nevetni fogsz, de sima Ewelink setuppal megy, 3 szezon lesz a mostani, igazából teszi a dolgát, ha nincs net akkor is, “jön megy.”
Száraz kontakton kap egy mágnesszelepekhez való tápot, azt kapcsolgatja, az eszköz meg simán hálózati feszültségen van. Most már a Shelly PM mögött.
Mindez wifin egy kültéri aknában a föld alatt.
Nehezen döntők milyen gépen futassam a HA-t. (most épp még azt számolom tudok-e esetleg valami bányász gépet beüzemelni, napelem termelésem van bőven felesleg, a fogyasztás kevésbé érdekel, így nem lenne 2 gép) - de lassan elengedem és a kényelem/stabilitás/haladás miatt nem teszem egybe -
válasz
Vodike #41893 üzenetére
Vodike, Sambenez, köszönöm!
Ez lenne a HomeAssistant közös kimenete. A radiátorokon és a padlófűtésen motoros szelepmozgatók mennének (szobánként BT-s hőmérővel megtámogatva), de valahogy ugye a kazánt is el kell indítani, ha bármelyik helyiség meleget kérne. Tehát gyakorlatilag a termosztát kapcsolójáról lenne szó annyival, hogy az alul- és túlvezérlésre azért lesz egy-egy termosztát párhuzamosan és sorba kötve is.
A gyári megoldások mellett az jutott még az eszembe, hogy odateszek egy Raspberry-t RPIeasy-vel a fedélzeten és GPIO-ról kapcsolgatok vele egy kék kockarelét, de nem tudom, hogy ez mennyire lenne megbízható fűtésüzemre. (Annyi előnye mondjuk lenne, hogy Etherneten kapcsolódna a HA-hoz.)
Köszönettel: MaCS
-
kgymac
őstag
válasz
Speederer #41891 üzenetére
1 éjszakát ment, 3 bővítménnyel (mqtt,samba,config), a 9.5 update
után romlott el elsőnek a met.no, a bővítmény újratelepítés sem segített, nem érte el a szerverét. + Gépnév átnevezés, mac address fixiálás volt a routeren utána. Az ssh bővítmény telepítése is sikertelen volt.
Nincs ip ütközésem, legalábbis nincs nyoma (eset nyafogna érte ha lenne). Én valami tűzfal vagy routolási problémára tippelnék. Esetleg a ha-ban van elszúrva valami, ha igen, majd kijavítják. Lan modul hiba is lehetne, valami realtek chip van benne a hp(e)-nél szokásos broadcomm tg3 helyett. A logokhoz webes felület vagy ssh nélkül nem férek hozzá (még), de mivel a tesztnél minden jó volt, a hw hibát kizárnám. 8GB van hozzá kinézve, csak még nincs beszerezve.@vodike:
OK, gondolom, valami banális hiba volt, a gugli szerint is sokaknál javult. Mondjuk egy cert hiba is lehetne, a curl -lal volt ami nem jött le, míg a wget simán megoldotta (ubuntu 22.10 try). A gugli szerint egy fix szöveget vár egy weboldalról, ha sikeres, akkor van net, egyébként logol, hogy nincs. A jobs.json-ban kikapcsolható az internet ellenőrzés,
de egy frissítésben is lehetett új cert a curl-hoz.
Nekem kettő van, majd lesz még kettő (ha+dva1622 nas). Mondjuk, inkább a t540 vagy t640 tetszett, de az még nem ez az árkategória. -
A kazán kapcsolására milyen eszközt javasoltok?
Lényegében tehát egy szárazkontaktus vezérléséről van szó, jó eséllyel zigbeeről.
-
Speederer
senior tag
válasz
kgymac #41888 üzenetére
Nekem T630 van, de emlékszem nem ment túl gördülékenyen a telepítés, mivel asztali gép nem volt a közelben és az ssd-t sem tudtam direktben a laptophoz csatlakoztatni. Végül a Hiren's Boot CD-t "írtam ki" egy pendrive-ra és melléraktam a BalenaEtcher-t ami meg már netről megoldotta magának a telepítést. Itt mondjuk 8GB memória van, lehet ez segített.
Bár ha már egyszer működött nálad is rendesen a telepítés után, akkor valszeg nem ezzel a részével van a baj. Csak az első hsz-edből nekem úgy jött le, hogy küzdesz vele, tehát nem ment még sosem.
Az azért elég furcsa, hogy még a belső hálózaton sem megy a dolog (ping), mert ott még a route-olás és a DNS sem jön a képbe. Nincs esetleg valami IP conflict? Tehát nem lehet, hogy másnak is ugyanez az IP címe? Ha esetleg mégsem, egy próbát megérhetne talán, hogy adsz neki másik IP-t, hátha... jobb ötletem hirtelen nincs.
-
kgymac
őstag
válasz
kgymac #41886 üzenetére
@Speederer:
dva1622 nasként futott a gép korábban, egy másik (32gb) ssd-vel, ott sem volt problémám. Marad egy kör live ubuntu-val, előtte bios reset. Hátha. Van egy másik t520-am is, egy próbát az is megér.Két embernek is volt korábban vele problémája a topicban (Vodike,koala69) náluk megjavulhatott, mert még használják.
-
Speederer
senior tag
és Vodike:
Köszi, ennyire tudományosan még sosem közelítettem meg a dolgot, de jók amiket írtok. Automata öntöztetőben gondolkodtam "általános" veteményesben (értsd: paradicsom, paprika, uborka stb.), de ha már valami érzékelőt úgyis veszek, akkor már lehet olyat ami többet tud. Bár úgy érzem ezen a területen (is) még bőven lenne mit művelődnöm. -
kgymac
őstag
válasz
Speederer #41867 üzenetére
Img lett kiírva rufus-sal, w7-en, külső usb-m2 sata házban volt az ssd.
Live ubuntuval nem boldogultam, nem volt helye kibontani a .zx-es img-t, csak 4gb van a t520-ban. Az etcher meg ha url-ről irtam, ki tudta bontani a file-t, míg local file-ként nem boldogult vele (teljes fagyás kb. 10 perc és 27% körül, egérkurzor sem mozgott).
Igen, inkább valami hálós topicba való lenne, de rettentően zavar, hogy pont a router nem elérhető, ráadásul pont arról kap ip-t dhcp-n.
Pár nappal korábban volt egy sikeres telepítésem, de pár bővítmény telepítése és HAOS 9.5 upgrade után is kaptam hasonló hibákat (AddonManager.install blocked from execution, no host internet connection), ezért újra kezdtem. A gugli dns akkor sem használt, csak érdekes, hogy előtte meg mintaszerűen települt (9.4), kb. gépindítás után 5-10 perccel volt felület, be lehetett lőni. Kb. 1 nap múlva jött elő az addonmanager hiba, távolról, openvpn-en keresztül.@radio11: ezeken túl vagyok magamtól is, még a trés TA-t is, de semmi sem változott.
-
ojb
tag
válasz
Speederer #41874 üzenetére
Talaj esetében némileg szkeptikus vagyok a NPK méréseket illetően pont a talaj puffer hatása miatt, ami jelentősen meghamisíthatja az állandó mérés értékeit. Őszintén szólva én sem igazán értem a jelentőségét talajon.
Grodan (kőzetgyapot) esetében viszont nélkülözhetetlen a hidrokultúra miatt.
,de ki ülteti a gyepet grodan-ba
Általános (kerti) felhasználás esetében a szenzor visszaad egy csomó olyan értéket, amit a locsolás kivételével a felhasználó csak körülményesen tud befolyásolni.
@Vodike legyél szíves cáfolj meg, mert lehet valamit félreértek. -
-
válasz
Hőmérsékletből pl azt, mennyire hevült fel a terület, pl egy hortenzia ha naposabb részen van, mondjuk a nap egy szakaszában, akkor nem kell arra feleszmélnem, hogy bekókadt estére - mert 11-13 óra között kiégette a nap a nedvességet belőle, hanem lehet automatizálni, egy kis csepegtető öntözést.
Fű esetén is nagyon jót tesz, ha van egy levél hűsítő öntözés nagy melegben - kevesebb lesz pl az elhalt nyesedék, ami nem bírta a meleget, ami segít, hogy ne rohadjon bele az egészséges szálak köze, meg ne kelljen annyit/annyira szellőztetni. Ott is a talaj hőmérsékletből lehet látni. Kálium, nitrogén meg azért extra mert ha kap egy terület pl hosszan tartó burkolt tápot, akkor abból látni lehet, mikor kezd elfogyni. Pl 3-4 hónap ami rá van r
irva a tápra, de időjárás miatt elfogy 2,5 hónap után, akkor lehet neki adni előbb újra. Minél egészségesebb annál jobban bír egy gombás fertőzést vagy bármit.
Nekem spec. a fű meg, hortenziak miatt kellene.
Most iktattam be egy fogyasztásmérőt, az öntözőrendszer elé, ami csak azért kellett, mert tavaly volt mikor nem állt le az öntöző, most ha x ideig nem esik le a fogyasztás határ alá, akkor elveszem az áramot.
Nálam fű mánia van egy ideje: [link] -
Vodike
tag
válasz
Ez egy kulon tema es ha valaki novenyorult, akkor nagyon el lehet veszni benne…
Roviden: foszfor a gyokeresedest segiti elo, altalaban szezon indito tragyanak hasznaljuk.
kalium a stresszes idoben kell a novenynek sok pl. forrosag
nitrogen pedig a novekedesi szakaszban kell, na meg a tapanyagszegeny talajokban.Vannak olyan ontozok amik ki tudnak juttatni az ontozes soran tapanyagot, ha kell. Na, ezt segiti a szenzor. Talajnedvesseg nyilvanvalo neked is, homerseklet pedig a noveny gutautes megelozese miatt van, bizonyos homerseklet felett huteni kell a novenyt mondjuk egy gyors zuhannyal.
-
Olympia76
tag
Én nem ár alapján választok; igyekszem nem megvenni valamit azért, mert olcsó(bb). A végén aztán minding drágább lesz korrigálni. Mindig megnézem, hogy mire mi vált be a legjobban másoknak, minek mekkora támogatottsága van (mennyien használják) és legtöbbször ez alapján döntök. Nyitásérzékelőre például sosem vennénk Wifi-t, hiszem elemes, csakis zigbee-t és máris jóval több alternatíva lehetséges.
-
válasz
Olympia76 #41853 üzenetére
Mondjuk mond egy wifis nyitásérzékelőt ami olcsóbb, vagy közelébe van a Sonoffnak? Én 3k alatt vettem valahol őket. Mivel váltok ki teszem azt 3-4 db-ot?
Szerintem amúgy legtöbb esetben előbb vannak ilyen letyerék, adott dolgokra, majd mikor rendszer lesz belőle, jön a gond, de akkor már nehéz egységesíteni, meg lecserélhetni.
Pl Sonoff minim is van 5 db, szintén mert olcsó volt, terasz lámpák vannak rajta. Mit kezdek velük, mire cserelem mennyi extra pénz. -
Speederer
senior tag
Fel tudnátok világosítani az olyan témában járatlanokat, mint pl én is, hogy a talaj ilyen szintű mérése miért jó? A talajnedvességet még értem, de nekem már a hőmérséklet is furcsa, hogy mit lehet abból levonni. A többiről aztán nem is beszélve (foszfor, kálium, nitrogén stb.)
-
válasz
Vodike #41826 üzenetére
A kérdés mindig az, mennyi helyen kell nézni, komplexebb kertben azért ebből is el lehet tenni lazán több db-ot, akkor meg az ár sokat számít.
Igazából nekem is jó lenne kb 4-5 ponton mérni, van árnyékos rész, víz igényes növény, van napos rész, meg alapvetően egy füves terület.
Meg is vagyok lőve, hol lenne jó mérni, hogy releváns következtetést tudjak levonni és indítani öntözési kört hozzá. -
Azért van informatikai bánatom is!
Ott tartok, hogy van egy Raspberry-m, amelyen már kizárólag a zigbee2mqtt és a Mosquitto fut (meg egy Éjféli Parancsnok, de ez már csak nem okoz problémát...)
Működik is szépen, látom a z2m frontendjét és azon a jelenlegi teszteszközömet. Itt tartok most.
A probléma, amelyre megoldást keresek az az, hogy az eszköz újraindulásakor a zigbee2mqtt nem indul el automatikusan.
Az itt leírt eljárást követtem: https://www.zigbee2mqtt.io/guide/installation/01_linux.html#optional-running-as-a-daemon-with-systemctl
azaz létrehoztam egy
/etc/systemd/system/zigbee2mqtt.service
fájlt az alábbi tartalommal:[Unit]
Description=zigbee2mqtt
After=network.target
[Service]
Environment=NODE_ENV=production
ExecStart=/usr/bin/npm start
WorkingDirectory=/opt/zigbee2mqtt
StandardOutput=null
# Or use StandardOutput=null if you don't want Zigbee2MQTT messages filling syslog, for more options see systemd.exec(5)
StandardError=inherit
Restart=always
RestartSec=10s
User=macs
[Install]
WantedBy=multi-user.target
A program mégsem indul el.
A systemctl status zigbee2mqtt.service kérésre ezt kapom:
zigbee2mqtt.service - zigbee2mqtt
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/zigbee2mqtt.service; disabled; vendor preset: enabled)
Active: inactive (dead)A kézzel beírt sudo systemctl start zigbee2mqtt vagy npm start parancsokra szépen indul.
-
Rosep
senior tag
válasz
LouiS22 #41856 üzenetére
Pont ma szólt vissza a regisztrált szerelőm, hogy mehet a bővítés nálam is a régi szekrénybe 25-->32A-re, viszont olyan órát fognak hozni, amilyen éppen van.
Akkor lehet, hogy én is megírom az E.On-nak, hogy ilyen órát szeretnék. Hátha bejön...Ja és tegnap volt egy levél a postaládában, hogy márciusban jönnek gázórát cserélni, mert lejárt a hitelesítése. Ott nincs ilyen 'okosóra' téma?
-
válasz
sambenez #41860 üzenetére
Bevallom, nem ismerem a tételes jogi szabályozást, de erős a gyanúm, hogy jogszabály nem írja elő azt, hogy biztosítsanak a fogyasztónak elektronikus kiolvasási lehetőséget. Ha pedig tényleg így van, akkor a P1 a részükről szívesség, azaz az ajándék ló fogalomkörébe esik.
MaCS
-
kgymac
őstag
Sziasztok,
Pár napja szívok egy homeassistant (haos 9.4) telepítéssel.
A routeren fixáltam neki címet mac alapján, 192.168.x.199, a router a 192.168.x.254-en van. A HA ip-t kap, webes felületről elérhető, az ip-jén pingelhető, de úgy néz ki, nem éri el az internetet. A ha network info-ra 192.168.x.199/24, gw: 192.168.x.254, dns is x.254. A webes felületen (a kék pöttyre kattintva) rengeteg "blocked from execution, no supervisor internet connection" hibát kapok. A HA konzolon beléptem, ellenőriztem a hálózati beállításokat. A HA-ról bármit tudok pingelni a hálózaton, kivéve a routert. A gugli dobott ki pár találatot a hibaüzenetre, kb. mindnek a lényege az volt, hogy legyen a dns 8.8.8.8
, 8.8.4.4 vagy 1.1.1.1 Valami nagy geb@sz lehet, mert a hálózaton minden gépen van net, tudja pingelni a hálózat összes gépét, s a routert is, kivéve a ha. A HA egy hp t520-ason fut, 4GB rammal, 256GB m.2 satás ssd-n.
A webes felületen a telepítés még fut látszólag, eddig nem jutott el a felhasználó létrehozásig. Kb. 4 óra után meguntam, lekapcsoltam, kissé reménytelennek tartom így a ha telepítést. A hálón a maszk 255.255.255.0, ez az ismereteim szerint megegyezik a /24 beállítással, de a router címének elérhetetlensége miatt úgy tűnik, a maszkolást kissé egyedileg hajtja végre a HA és lenyeli az .x.254 cím csomagjait. Akinek lenne ötlete, ne tartsa magában, bár remélem nem az lesz, hogy tegyem át a routert 192.168.x.1 címre, lévén a hálón lévő minden eszköz (kb. 30 eszköz, gépek, ip kamerák, nasok, shelly-k, ap-k) képes megugrani a minimumot a hálózat használatában.
Köszönöm. -
daninet
veterán
-
LouiS22
veterán
válasz
sambenez #41860 üzenetére
Valójában ez a tudatlanságból eredő, szimpla hárítási ösztön: gipsz jakab szerelő nem tudja, mert nem mondták el neki érthetően, hogy mi az ott, vagy a főnökének nem és mindig sokkal egyszerűbb nemet mondani.
És ez valahol a szolgáltatók hibája is: nekem 86 percbe telt, mire az Elmű hálózatnál élő ügyintézőhöz jutottam (mert jófiúként először a szolgáltatónál érdeklődtem, hogy lehet-e ilyen órát kérni). A másfél óra után ügyintéző gizikének elmagyaraztam, hogy mit szeretnék, ő nem értette, aztán megértette, elment kollégákkal egyeztetni és végül arra jutottak, hogy írjak nekik mailt és arra majd 15 napon belül kapok választ. Utána felhívtam az alvállalkozó céget, először a központi számot, ott az irodista nem értette, hogy mit szeretnék, hívjam fel a megadott mobilszámot, mert az szerelő veszi fel. Szóval így jutottunk el a mai napig és ha jól értettem, akkor a háttérben csak elkerült az info olyanokhoz, akiknek volt némi sejtésük arról, hogy mi lenne a cél és végül happy end.
De az biztos, hogy ez így baromira nem jó és nem így kellene történnie - mert itt megint magamnak kapartam ki a gesztenyét, én rohangáltam, telefonáltam, hallgattam 86 percig a hülye liftzenét és éreztem magam egy kafkai novella büdösbogaraként
Okosmérő, de a dolgozóknak sincs arról fogalmuk, hogy mitől okos, vagy mit is jelent ez valójában. Vagy milyen potenciálok vannak benne. Leginkább azon röhögtem, hogy bár minden adat ott lesz az Elműnél (Eonnál), ettől még minden hónap elsején nekem ki kell battyognom és le kell olvasnom az aktuális óraállást és azt elküldeni, hogy kapjak számlát. Na ez az igazi nonszensz az egészben.
-
szat8
tag
válasz
Olympia76 #41855 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ne érts félre, én örülnék, ha lenne HA alá dedikált eszköz mindenhez. Egy kicsivel többet rá is szánnék, mint a kínai noname cuccokra. De sajnos csak a hazai viszonyokhoz képest nagyon túlárazott, viszont legalább megbízható, vagy az olcsó kínai lutri cuccok között lehet választani, sok esetben nincs középút.
Lehet, hogy befürdök vele, hogy lecserélem a shelly-t. De a rajta lévő Legrand Valena Life márkás kapcsolók is kritikán aluliak. Nem is értem, hogy volt képük a márkanév alatt kiadni. Úgyhogy az is csere.Valószínűleg az lesz, hogy veszek 1 db-ot próbának, és ha beválik, akkor jöhet a többi.
Külön "öröm", hogy az egyik helyen sorolva van két kapcsoló. Most vagy véshetem szét, hogy kicsit messzebb rakjam, vagy a tizedére csökken az okoskapcsoló választék, ami ezt is tudja kezelni.Kíváncsi lennék, hogy itt a fórumon mindenki vagy shelly-t, vagy valami drágább, komolyabb terméket használ-e ehhez hozzád hasonlóan.
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
Info, és lehet, hogy én voltam mázlista, de:
Délután megjelent az Elmű által megbízott szerelő, villanyóra csere. Előző nap beszéltem vele, akkor már tudtam tőle, hogy ők csak Sanxingeket szerelnek (amiken van P1 port). Ezt megelőzően írtam az Elműnek egy emailt, amiben leírtam, hogy kifejezetten ilyen órát szeretnék és dugnék bele "mérőt" is. Ma már úgy jött, hogy a főnöke kapott az Elműtől jelzést, egyrészt biztosan P1 portos órát hozzon nekem és nyugodtan dugja majd be a szerelés végén azt, amit az ügyfél (én) fogok majd a kezemben. Elmagyaráztam enki ,hogy mi ez, mondta, hogy ilyet se kért még senki, de csináljuk. A kivezetést úgy oldotta meg, hogy a kalitka aljára fúrt egy pici lyukat, azon kihúztuk az RJ12 kábelt, másik végén a "slimmelezer". Boldogság.Végén fotózott mindent, aláírtam a papírt, távozott.
Szóval a lényeg (bár az elmű válasza még nem jött meg írásban, de ha jól értettem, ők leadták az infót az alvállalkozónak): nem lehetetlen P1 portos órát kérni cserénél és nem volt tiltakozás sem. Egyébként Budapest, a Bedax Kft. volt a szerződött alvállalkozó.
-
Olympia76
tag
És akkor szerinted inkább vegye meg mindenki a sz.rt olcsón és küzdjön vele az alapok ismerete nélkül mindenféle felhős integráción keresztül ahelyett, hogy csak bedugja és a HA felismeri?
Ez Rád nem vonatkozik, mert tudod mit csinálsz és akár ki tudod választani azt a Tuya-s eszközt amit aztán tudsz local-ban is integrálni és meg is tudod csinálni.
Én egyébként nem hiszek abban, hogy a végén jól fogsz járni, ha lecseréled a Shelly-ket, de majd az idő megmutatja. Az adott problémádra nincs jobb tippem. Én Somfy io-s motorokat vettem, hogy ne legyen ilyen problémám...
-
szat8
tag
válasz
Olympia76 #41842 üzenetére
Szerintem ez nem fétis, egyszerűen viszonylag olcsón abból van nagy választék.
Pár napja kérdeztem, tud-e valaki HA-ba integrálható redőny kapcsolót, nem shelly-t, és ha lehet, nem is kapcsoló mögé építhetőt, hanem ami egybe van építve a kapcsolóval.
Belinkeltem kettőt, amiket én találtam, mindkettő Tuyás. Egyszerűen nem találtam másmilyet.
Mivel 5 db kéne, nem költenék 25-30ezret darabonként, mert annyit számomra nem ér az egész.
Esetleg van valami tipped jobb alternatívára? -
Olympia76
tag
válasz
daninet #41847 üzenetére
Elég sokféle eszköz van. Amikkel kapcsolatban a legtöbbször feljönnek a Tuya, ewelink és stb. problémák itt napi szinten azok a relék és izzók.
Itt wifi esetében azt lehet mondani, hogy az összes Shelly, illetve a Tasmota, ESPHome, WLED oldalakon listázott támogatott eszközök, hogy a legtriviálisabb forrásokat említsem.
Zigbee esetében érdemes már a 0. időpillanatban elfelejteni az egyes gyártók csak saját márkán belül kompatibilis mindenféle hubjait, listának pedig ott a van Zigbee2Mqtt nagyon részletes és teljeskörű adatbázisa. Ezeket az eszközöket kis késéssel elvileg támogatja a ZHA is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
radio11 #41851 üzenetére
Bár távolról valóban hasonlít rá, ránagyítva a képre már látható, h nem mikrokontroller, hanem NRF24 chip van rajta, ami 2.4 GHz-es transceiver
Az említett Vera Edge-el (nyilván azt illeszti ez a modul a 433-as redőnyökhöz) azonban nem hinném, h sokaknak van itt tapasztalata
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest