Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
Pfizer elso adagja utan 80%+ os a vedettseg az eddigi adatok alapjan. Hogy meddig arra nincs konkret valasz, de talan? minimum 3 honapig?
Inkabb ez, mint fele annyi ember es nemsokara szerintem boven lesz oltoanyag, ha mas nem akkor majd adnak egy harmadik oltasa ami lehet fel lesz keszitve mas variansokra is. -
gaborbol
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Abbol csak egy volt egy volt szerencsere as is csak sima alkalmazott.
Nagyon nyugisak az ugyfelek, nagy makunk van ezzal is, de eleve szelktalunk. A 7 ev alatt ket ugyfelet raktunk ki, mert ahogy velunk meg a sajat alkalmazottaikkal beszeltek az nem
volt normalis. Ebbol az egyik havi 1 millat fizetett supportert. Fonoknek szoltunk, es meg aznap hivta oket, hogy akkor matol ketyeg a 30 nap, de ha meg ma talalnak valakit akkor az is jo es csa. Csak hapogtak
-
gaborbol
őstag
Gondolkodtunk a cegnel, hogy mivel tudnank meglepni a fonokot csak ugy random.
Vilag legjobb melohelye. Iden aprilisban lesz 7 eves a ceg, nem tudsz tole olyat kerni amire nemet mondana.
Minden szabadsag fizetett es korlatlan. Senki nem szamolja, hany napot vettel ki, mikor mentel haza ebed utan, vagy eppen kezdtel delben.
Mindenki azt a projektet viszi amelyiket akrja es ugy ahogy akarja. Semmifele kontrol nincs, liheges a nyakadba, baszogatas, semmi.
Egy kitetel van, az ugyfel legyen megelegedve es amig az ugy van, addig mindenki ugy dolgozik meg annyit amennyit kell meg akar.
Ehhez persze kellenek a kollegak is hasonlo mentalitassal. Ha hetvegen vagy ejjel melo van akkor melo van senki nem pampog, max azt kerdezi, hogy mit segithet a masiknak.A kereskedonk pl ha uresjarata van, kabelt huz, vagy nyomtatot telepit es orul, hogy nem unatkozik

Tegnap befoglaltam 3 ejjelt az oceanparton egy szep helyen a kollegakkal valo kozos megegyezes alapjan.
-
gaborbol
őstag
válasz
rushty
üzenetére
Nem is arra gondoltam, hanem hogy ellopjak az orszag es lakosainak jovojet.
Itt a jarvany, a korhazak- iskolak ugy neznek ki mint valami katasztrofafilm forgatasi kellekei. Az utak , vasut, tomegkozlekedes gondolom erdemben nem valltozot miota eljottem.
Es napi hirek mennek a 17 milliardos stadinrol, a 23 milliardos konnyuzeneiprogramrol, a 67 milliardos vadaszati kiallitasrol, a felcsut ujabb 3 milliardos tamogatasarol, felsorolni sem tudom.
Es az allamhaztartas hianya , meg folyamatosan no.
Ahogy az oroszok elloptak az orszagot es a jovojet, ugy Orban is megteszi ugyan azt a haverjaival. -
gaborbol
őstag
Szerintem beleszarnak, mar annyira nem erdekli oket semmi, ugy vannak vele , hogy mindent megtehetnek kovetkezmeny nelkul.
Az o ellatasuk ugyis megoldott, ha nem akkor van ra penz meg ott a kulfold meg a replulogep. Ha focimeccsre kijar orvoshoz is eljuthat kulfoldon 1-2 ora alatt.444-nek hallgattam a podcast-tet( winkler vezeti) tegnap azt mondtak 2015 ota napi 2 milliard forint jon az eubol magyarorszagra minden aldott nap az elmult 6 evben.
Ez egy akkor osszeg szamomra, hogy ha csak 10%-ot lopnanak belole mar az is felfoghatatalan penz egy berbol elo ember szamara.
Az adatokat meg szerintem ugy allitjak be, ahogy eppen jonak latjak, szerintem koszono viszonyban sincs a valosaggal.
-
gaborbol
őstag
Nem o az idiota, hanem en aki mindig valaszol neki.
Kikerestem a Dell service tag-et , a telefonszamot atlkuldtem.
Hajjaj ez jo, de neki meg ma kene valami megoldas.Mondtam, hogy koccoljon be egy muszaki boltba a laptoppal es vegye meg a
legolcsobb TV-t ami minimum full HD es ra tudja kotni amig a Dell lerendezi a javitast.
Azota nem hallottam felole szerintem nem is fogok. -
gaborbol
őstag
Nem tudom emlekszik-e meg valaki, egy hogyre aki kilepes elott, ugy adta vissza az uj ceges laptopot, hogy szet volt karistolva meg a zsaner kiszakadva raktam fel rola kepet.
A kilepes elott vett maganak egy Dell XPS-t amire attoltam a sajat kepeit, dokumentumait...
Ma kuldott egy kepet sms-ben a betort es kifolyt kijelzos LCD-vel azt XPS-rol, ezzel a szoveggel:
My computer was fine yesterday morning but when I opened it in the afternoon this is the screen
I have tried several times to turn it off and on again
When time permits can you take a look
I will leave it on
ThanksMondom neki, a kijelzo torott, tavolrol nem javithato

Sziveskedjek a Dell-t megkeresni arajanlat ugyben.Valasz:
Damaged? It hasn’t been dropped.( a kepen szinte latszik a huvelykuj lenyomata a betort kijzon, meg a
zsirfolt kozvetlen felette.) -
gaborbol
őstag
válasz
bitpork
üzenetére
Mult evben volt nalunk(USA) nagy hir, hogy anno a komrmanyunk bevasarolt plug in hybrid jarmuvekbol es 2 ev utan feltunt nekik, hogy a beigert uzemanyag fogyasztas koszono viszonyban sincs a valosaggal.
Kulso fuggetlen szakertok megallapitottak , hogy az autok nagyreszet egyszer sem toltottek konektorrol Illetve gyorstoltorol es a toltokabelek meg az eredeti gyari csomagolasban figyeltek a csomagtartoban.
Szinten megallapitottak, hogy az allami alkalmazottak sem munkaido elott, sem utan, alatt meg plane nem voltak kotelezve, motivalva a kornyezetbarat technologia hasznalara igy csak a benzinkartyakat hasznaltak.
Ezek szerint “edzeni” sem akartak

A tanulmany ararol nem kozoltek adatokat.
-
gaborbol
őstag
Igazabol egy szavam nem lehett volna, mert semmifele erzekem sincs berendezni semmit. Ha rajtam mulott volna akkor maradtak a regi gepek amik jottek a hazzal amig birjak. Aztan, ha egy beszart akkor 2 het google es review olvasas utan megvettem volna a kategoria legmegbizhatobb gepet ujabb egy het google utan, hogy hol a legolcsobb.
Felesegnek nagyon jo erzeke van a lakasbol otthon teremtesnek valami amihez nincs tehetsegem, kedvem, turelmem.
Gep meg mindig nincs, nem tudom hany oran keresztul turtam a netet lehetseges utod utan aztan ket latogatas a boltba bebizonyitotta, hogy elobe kell latni, mert a foto nem
adja vissza a konkret szinet a rozsdamentes burkolatnak. Bosh valamelyik tipusa nagyon hasonlo es nincs rajta markajelzes, viszont $800 dollar... Az elozetes kalkulaciom csak anyagarra, kicserelni a felaztatott padlot anyagtol fuggoen $2000 es felette.A suto ontisztito funkciojat egyszer hasznaltam, az hogy felemeli a homersekletet maximum fele es orakon keresztul egeti a zsirt meg mocskot magarol olyan buzt arasztva a hazba, hogy el akarsz menekulni nekem nem jott be. Raadasul ami suto volt, az az inditas utan lezarta a sutoajtot meg a kezelopanelt, es nem lehetett leallitani, csak a kismegszakitoval.
Azota, egy evben egyszer lefujom , varok vele egy fel orat, es szivaccsal lehuzom a nagyreszet, aztan papirkendovel a tobbit.
-
gaborbol
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Milyen mosogatógép ez?
Az eletem megkeseritoje.
Whirlpool WDF520PADMValami biztos van benne, vagy semmi nincs benne.

Konkretan a padlo lapok kozott bugyogott ki a viz amikor rapleptem. Nem tudom mennyi vizet hasznal egy full mosashoz, lehet hogy csak annyi volta padlon, de reggel 6-kor nagyon soknak nezett ki. -
gaborbol
őstag
Pontosan erre gondoltam, a konyha az teljesen az ove, nagygep rendeleskor viszont az enyem volt az utolso szo: Igen dragam, jo lesz, nekem is tetszik.

Autovasarlas meg hasonlok ott viszont teljes szabadkezet kapok, csak a formaval es a szinnel kell kozos nevezore jutni.
Ez termeszetesen csak a csaladi autora vonatkozik amit nagyreszben o vezet.bobsys: Ez ugy kibirta a 4 evet, hogy a magnes szelep csak egyszer volt javitva, es a futoszal amikor beszart ugye ki lett cserelve, de az uj valamiert jobban melegitett, es konkretan kiolvaszotta az alatta levo muanyag hazat amit csak az esemeny utan vettem eszre.

Mivel este szokott menni a normal mosas, ami 3,5 fel oras.Lefekves elott-vacsora utan inditiom a gepet.
( A nyomogombok meg a kek ledek a gep elejen vannak, es fel programnal a 3 eves fiam a " cancel" gombot nyomogatta hetekig, ugy hogy fektetes elott mar el sem inditottam)Reggel mikor jottem le a konyhaba, eszrevettem, hogy allok a vizben. A laminalt padlo tocsog a vizben, tisztara megvetemedett, ebbol csere lesz... A mosogato gepbol ejjel szivargo forro viz, megtete hatasat , van ahol 4 mm-es res van a lapok kozt a sarkok meg felpondorodtek picit. Gondolom mivel szivargott a viz, ez meg mindig toltotte ujra, mert hogy nem volt eleg a vizszint masogynem lehett volna itt ennyi viz a padlon.
Ertelem szeruen szeretne, ha az uj mosogato gep ugyan olyan lenne mint a regi, hogy passzoljon a tobbi nagygephez. Ket opcio van, megveszem detto ugyan ezt a gepet $580 dollarert, ami ugyan igy le fog terdelni, vagy megveszem ennek a femhazas verziojat 750 dollarert amibe valoszinu minden detto ugyan az, tehat szinten le fog terdelni, de nem aztatja el majd a padlot.
Bepitett gep, jo lenne, ha talanek pont ugyan ilyen butorlapot, de mivel kb 15 eves es semmilyen cimke nincs benne, ezt a szint meg format az eletbe meg nem talalom sehol..
-
gaborbol
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Hat igen, ez az egyedul eles nagy elonye.
Electrolux suto melle Bosh mosogatogep? Micsoda?
Nem, hogy ugyan az a marka, de meg ugyan az a sorozat osszeillo, szinben es formaban teljesen megegyezo darabjai!
Most, hogy a mosogatogep 4ev utan elkoszont. ( soha ne vegyel muanyag usthazas gepet, csak a rozsdamentes belsovel) a gyarot termeszetesen mar nem azt a rozsdamentes kulso boritast hasznalja amit anno, hanem szalcsiszolt rozsdamentes, ami meg tavolrol sem hasonlit a regire.
A regi model kifutott, kb 25 modelbol van ketto, amit vagy nem arulnak ar sehol, vagy az eredeti ar duplaja.
-
gaborbol
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mint a viccben.
Nyuszika: Tudod mit medve? Akkor baszd meg a porszivodat!

-
gaborbol
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
“régen" a Rábában ha valaki felmondott, vagy nyugdíjba ment, akkor megindultak a népek "lopni" az asztalát meg a székét, annyira gané hokedliken ültünk.
Ez most is pontoasan igy van a tobb millio dollaros orvosi rendelobe ahova eppen megyek.
Kb, ahogy szuleim viccelodtek. Nem az a lenyeg, hogy ki halt meg hanem, hogy mit hagyott hatra.
A masik veglet meg itt, hogy az alkalmazott sajat penzen vesz allithato magassagu asztalt, ami mellett all, mert nem bir 20 oranal tobbet ulni semmilyen szeken. (300 dollarert mar egesz normalisak vannak.)
Es a heten jon a futopad az irodajaba.... szinten sajat penzbol.
Nalunk a cegnel van egy asztal gyaloglopaddal alatta, kb 10 eve acsorog erintetetlenul..
En hasznalnam, csak az irodaba se jarok be, illetve most mar igen, de csak gitarozni, munkaidobe.

-
gaborbol
őstag
Amit Peter bacsi vett kinabol arrol azt irta a gyarto, hogy az angol es az afrikai verzio ellen kevesbe hatasos es 2 honap kell mire be tudjak iktatni azokat a variansokat.
Tanitani kene, olyan szepen tud a kormany nyilatkozni es manoverezni.
As Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyének kiadása után ugyanis megnyílt a lehetőség a kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag megvásárlására, és a szerződést is sikerült aláírni a déli órákban.
Ennek értelmében Magyarország két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól. A szállítás négy szakaszban, négy hónap alatt történik - ismertette a külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó Péter szerint ezzel lehetővé válik majd az oltás felgyorsítása, ami emberek ezreinek életét mentheti meg, és hamarabb oldhatják fel a korlátozásokat is.
A tárcavezető megjegyezte: nem az anyaországi magyarok lesznek az elsők, akik megkapják ezt az oltást, hiszen Szerbiában már több mint 300 ezer embert oltottak be vele, köztük sok magyart is a Vajdaságban.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Kinaiak se viccelnek, NY times nak volt nemreg egy tenyfeltaro cikke, kinaban egy vakcina gyarto tizenpar evig gyartott teljesen mukodeskeptelen oltasokat mint pl, szamarkohoges, torokgyik, vermergezes es hasonlo alap oltasok ujszulottek szamara.
Akitol meg a kormany berendelte a ( a brazilok szerint 54% vedettseget ado ) oltast, 2018-ig kinaban is csuszopenzel olajoztak a gyogyszereik engedelyezteteset.Nalunk most nagy hir, hogy a Johnson & Johnson oltasa, olcso es hatasos itt keszul Baltimore-ban. Politikusaink szerint ez sorsfordito!
Ez ugyan az a Johnson & Johnson aksit par eve iteltek el, mert 50 even keresztul sepertek renduletlenul a szonyeg ala, hogy a babahintoporuk aszbesztot tartalmaz es rakot okoz a noknel.
Valasztani nalunk sem lehet, de mivel csak Pfizer meg Moderna van jovahagyva tomegesen ezert azt kapod ami eppen van. En Pfizer-t feleseg meg Modernat kapott, de keszletek szinte nem leteznek. Kerdeses, hogy mikor vagy, hogy kapjuk majd meg a masodik adagot.
Feleseg tanar, a tanarokat mind beoltjuk szolt a politika.
Par nap utan szep csendben elkezdtek elkuldeni oket az oltokuzpontokbol, mert nincs eleg oltoanyag es kell
a 75 ev felettieknek. De az iskolanyitast az oltas hianya nem befojasolja! -
gaborbol
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
Ebbe bele sem gondoltam.
Gyerekorvosnal is ingyenes a Covid teszt, valamint a szulot is tesztelik aki bevitte a gyereket, es arra kernek, hogy ha tobb gyereked van, akkor lehetoseg szerint a masik gyereket a masik szulo vigye tesztre, hogy azt is le tudjak tesztelni.
Marha nagy makunk van as anyossal, hogy eddig itt volt a harom gyerekkel, de mar kezd neki is sok lenni.
-
gaborbol
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
Fonokom elkapta a Covid-dot az elejen o is csak picit kohogott. Nem covid, de azert elment tesztre. Teszt pozitiv lett. Karanten, majd teszt negativ ahogy kell. Es aztota is kohog, ugy 6 hete.
Lehet egy negativ Covid teszttel az iskola sem problemazna.
O is mondja, hogy ha kimegy ugyfelekhez es kohog, akkor latja rajtuk , hogy paran meg vannak remulve. Szerintem ez kb ertheto es o is igy van vele. -
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Ez Office 365 excel. Megnyitod a kerdeses fajt, file menu es info.

bobsys: Nalunk $450K korul indul egy csaladi haz pici kerttel, 80-as 90-es evekben epult...
Ha kilepunk a mostani korzetbol kicsit a mezogazdasagi korzetek fele akkor $450K- ert kapunk egy uj epitesu csaladi hazat normalis meretu kerttel, viszont az ingazas onnantol fogva akar napi 1-2 ora is lehet.
Munkatarsam ugyan ilyen paramtrek mellett most vett hazat Columbus/Ohio $325K. Oda nem vagynuk azert

-
gaborbol
őstag
Nalunk is lelottek a Ford gyarat, ott allitolag minden van csak ABS szamitogep, igy nem tudnak lejonni a kocsik a sorrol.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
En a gipszkartonra a zaj miatt nem szolhatok semmit.
Amikor az ikrek megszulettek es kanonba bomboltek ejjel, parszor atmentem a szomszedokhoz, hogy sorry.
Azt mondtak, hogy semmit nem hallanak. Falszomszed kikoltozott, fiatal par, most szuletett baba es en sem hallom. Egyszeruen csend van. Gondolom lehet valami beton vagy tegla fal a sorhazak kozott.Nalam a klima kondenz vize igy van megoldva. A cso belemegy a pumpaba amibe van a vizszint erzekelo. Magatol bekapcsol, kinyomja a vizet a gumicson keresztul a fal masik felen levo furdoszoba kezmoso lefolyo csovebe.

Hogy ne csak a hazepites menjen, van aki reszvenybe fektet van aki aranyba van aki Bitcoinra eskuszik. Ezek mind vakvaganyok.
Igy nez ki a gumicso a masik oldalon.
Csobilincs, egy nap majd visszaviszem a barkacsboltba akkor meg is lesz a nyugdij.
Ha mondjuk atlotte volna a csovet a falon akkor siman belekothette volna a lefolyoba a pumpa nelkul is, de nem jobb ez igy? -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Nemreg voltunk egy dokinal, ahol a fianak a haverja eloallt a nagy otlettel, Akisis WiFi-s kamerak .... 8 darab a haz oldalakorul a teto vonala ala.

Felraktak, mukodott, kifizettek, aztan 10 ora mulva az osszesben lemerult aksi, most vakoroznak, hogy mi legyen, mert nincs kedvuk 10 orankent felmaszni a letrara es kiszedni az aksit tolteni
Nem ertem...Kulonben nem csak az arral van a gond, hanem a munka minosegevel is. Gyakorlatilag alig talani igenyesen es megbizhatoan melozo embert. Mikor megvettuk a hazat, volt bejaras, es megallapitottak 5 aprobb hibat, okes a tulaj arra hiv embert es megcsinaljak.
Megcsinaltak, bekoltoztunk.
1 Hiba . A szaritogep levego csove a padlason keresztul kinyomja a vizes levegot a teton atmeno szellozteto csovon.
Igen am de furoszoba mennyezeti szelloztetoje csak a padaslterbe nyomta be a nyirkos levegot, nem volt becsovezve.Kijott a szaki elvagta a teto alatt a szaritogep csovet es bekotott egy forditott Y csovet. Arra visszanyomta a szaritogepet es a masik agara pedig a furdoszoba szellozojet.
Innentol kezdve minden egyes alkalommal a szarito kinyomta a vizes levegot a csovon odaert az Y csohoz es onnan visszafolyt a furdoszobaba szetaztatva a mennyezetet.
hmm- Innen kuldenem neki ezt a szamot.Nincs kedvem leirni mind, de az osszesen at kellett menni meg egyszer. Legkozeleb csak belealkudom a vetelarba, ugyis nekem kell majd megcsinalni.
Viszont a gipszkartonozas anno legalabb jol sikerult. Ragasztoval es szoggel!!! rogzitettek az osszes tablat es hat sajnos most jonnek ki a szogek kb mindenhonnan. Lanyok agya felett teljes hosszaban elrepedt a fal.
Kihivtam embert, hat igen ez ilyen . 15-20 eve ez volt modi, nem am gipszkarton csavar. A szog gyorsabb is meg olcsobb is , ugy hogy fel szoba, folyoso, meg a fenti furdoszoba , de csak a mennyezet javitasa eddig 238 db gipszkarton csavar, haromszor glettelve es csiszova. De lassan kezdhetem az oldalfalakat is... -
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Ez is annyira boldond biztos manapsag. Mar nem kell a kenderkoccal meg a menetvagoval, forrasztassal kuzdeni.Mindegy, hogy muanyag vagy rez.
Ezzel levagod a csovet. Elrontani sem lehet, csak porgeted korbe korbe:
Ezzel leszeded a sorjat:
Ezt meg rahuzod a csore es kesz:
[link]Csak a cso mereteket kell megnezni es ennyi, tobbet nem kell vizvezetek szerelot hivni.Eleinte 15 ev garral arultak a termeketet most mar 25 ev.
-
gaborbol
őstag
"eddig nem lehettek nyitva, most kinyithattak két napra, meg is kapták a március óta számolt szemétdíjat - a nem létező szolgáltatásért, ugyanis mivel zárva voltak, nem volt mit elvinni. na, akkor fizesd be a 13ezer EURt "
Az igen, ha eddig nem mentek csodbe akkor majd ez?
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nem kellenek ide atnevelo taborok, eleg nezni a tv-t meg amit a Facebook eledrak a megrendelok kivanalma alapjan. Felelmetes a sotetseg.
Felesegem csaladjaban mindenki Trump hivo, de mindenki.
Becsuletesen dolgozo normalis eletet elo emberek balvanykent imadjak a nagyvezert, anyos felhivta ma a lanyat, hogy maradjon mar csondbe Facebook-on, mert latni sem birja a negativ velemenyt a Trumprol.Mondja ezt az az anya a lanyanak, aki 40 evig dolgozott a jarvanyugyben, 3 eve ment nyugdijba laborvezetokent ahol, h1n1 ebola sars anthrax mintakat vizsgalt naponta ,de nem hisz a COVID ba igazan.
Mert o ert hozza!Bitpork: azallamszervezet mar lelegezteto gepen van itt is, meg 4 ev Trump ki is csinalta volna. A politikusok ma probaltak megakadajozni a hivatalos eljarast a parlamentben, miutan mar minden mas becsodolt es mar csak a csurhe hergelese maradt a hatalom megtartasara.
-
gaborbol
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
A Trump-ot tamogato republikanus vezetok, akik a lelkuket eladtak a Trump szavazokert. Konkretan rajuk gondoltam. Egyetlen egy emberert aki kepes lenne kirobbantani egy polgarhaborut, hogy a ket fillert nem ero boret mentse.
-
gaborbol
őstag
Demokracia recseg-ropog.
-
gaborbol
őstag
Gondolom a kishazban meg tudna magat huzni amig kijon belole, persze gondolom ott nincs furdoszoba.
Meg a masik ket gyereket is el kell latni, az ujszulott meg onmagaban is nagyon sok melo. Lehet, hogy neked kene a kishazba menni es csak a babaval torodni ok meg rendezzek le a tobbit.
Neked rendelnek kajat, es csak lerakjak a cuccot a kishaz ele.Vagy mi a terv?
Nagyon sajnalom, nalunk 2 vagy nagyon max 3 nap utan kitesznek a korhazbol szules utan, ha minden ok a kicsivel meg anyaval.
-
gaborbol
őstag
Netflix: Death to 2020 -> sirtam a rohogestol nem annyira mellbevago mint a Borat .
Teljesen mas kategoria: Alice in borderlands.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
“meg az izék“ A stadionok!
Nezed a meccset, ragod a szotyit es kozben kapod az oltast.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Atlag irodista/nover kap egy belepo uzleti $800 dollaros laptopot 8-16 GB ram, i5, 250-512GB SSD FHD screen es ennyi. Ez egy ilyen joszag volt, valoszinu igy is marad, en sem csinalok vele semmit, egyszeruen nem eri meg vele foglalkozni.
Orvos vagy orvosi muszerre kotott gep eseten el szoktunk menni 1500-2000 dollarig is /user.
Itt se fordult elo meg ilyen, de meg hasonlo sem. Szerencsere. Egy sima sorry eleg is lett volna boven.
Ha mar itt van.
Ha valaki amerikaiakkal melozik es valamit elszursz ezt szoktam mondani, ezen mindenki rohog:
"Let's just say mistakes were made."
Ha nagyon elbftad akkor meg ezt:
Let's just say mistakes were made. Then other, larger mistakes.
Mindig bejon.
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Azert itt is van humorerzeke az embereknek.
Tegnap javasolta a manager, hogy gariztassuk le a laptopot mar a Dell-nel, hiszen csak 2 honapos!
Mondom ket lehetosegre tudok gondolni:
Az uj munkatars utl az asztalanal ... es rendeltetes szeruen kezdte volna meg az eszkoz hasznalatat, de amikor kezet lagyan vegigfutatta a laptop felett es alatt (minosegellenorzesi szandekkal) es ezt megismetelte meg par alkalommal, Freddy Krueger jogosan gondolhatta , hogy gyari hibas eszkozt kapott.
A marketing csoport tartott eves csapatepito traninget a lepcsohazban a hatodik emeleten, mikor is Legolas lenyult a pajzsert, de veletlenul a H9D5V64-es raktari szamu laptop akadt a kezeben amit csak a masodik emeleten vett eszre.
A felhasznaloi kezikony tobbszori atolvasasa utan sem gondolom, hogy problema lesz az eszkoz garancialis javitasaval.
-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Az en tapasztalatom alapjan esetek 90%-ban be sem engednek a ceghez tobbet, minden kapcsolatot azonnal elvagnak. Inkabb kifizetik a felmondasi idot, csak nehogy kart okozz vagy lopj.( ugyfelet, adatot, esetleg fizikalis javat vagy ) vagy rombold a munkahelyi moralt esetleg mas dolgozokat is vigyel magaddal.
Itt konkretan tudom, hogy a holgy a kapcsolattarto nagy megrendelokkel es iszonyat nagy penzek jonnek ezen a csatornan, ugy hogy nagyon nagyon ovatosan topog mindenki.
Ezt csak olvastam, ne ugorjatok nekem, a vegen lesz a link.
A maszk hasznalat a viselot is vedi a maszk a CDC szerint. Az eddig tapasztalatok alapjan a covid 15-20% nal okoz tunetmentes atesest maszk nelkul. A sima maszk ( ruha alapu) viselese 40-50%-ra hozza ezt fel, az N95-os maszk hasznalata viszont 80% fole.
Az ok az, hogy amikor megfertozol, mekkor dozist kapsz a virusbol. A maszk redukalja a menyiseget, igy a szervezet konnyebben gyuri le a virus illetve sokkal enyhebb tunetekkel esel at rajta.
A peldat az EU dolgozok jeletik, akik N95-os maszkkal vannak felszerelve, ott 80+ szazalekos az enyhe tunetes ateses.
Az elso kirandulohajo covid krizis eseten nem volt ilyen ott 20% -alatt volt a tuenetmentesek aranya.
A kovetkezo kirandulohajok eseteben viszont volt, ott is 80%+ jott ki. -
gaborbol
őstag
válasz
bitpork
üzenetére
Nem akrtam mind ezt beiirni, de tessek:
2 honapja megjelent a holgy a szerverszobanal, hogy a sajat otthoni laptopja beszart (alaplap elkoszont)es hogy o Floridaba megy masnap (szabadsag+felmondasi ido) es jaja a csaladi kepek, a dokumentumok,ki tudnam-e segiteni, nincs ideje laptopot venni.
Kibanyasztam a vinyot a laptopjabol, es attoltam minden szemelyes cuccat egy 0 perces uj ceges laptopra( 500 GB csak a kepek mappa. 2 orat siman beletoltam, masnap reggel jott nagy halas, majd hozza, csa.
Hetfon hiv, hogy a Covid miatt fel bejonni az irodaba, menjuk mar ki a HAZAHOZ es hozzuk vissza a ceges laptopot, plusz volt ideje megvenni az uj laptopjat, toljuk mar arra at az OTTHONI cuccait.
Egy szot sem szolt, kibontjuk a lapatopot es igy kerult elo, ahogy a fenykepen latod.
Felhivom, nem bunkon , tenyleg normalisan es kerdem, mit tortent a lapatoppal?
Semmi, ez egy szar, nem volt baleset, nem dobta le semmi, az asztalon hasznalta normalisan es szetesett.
Mondom, esetleg a repulon amikor jottel vissza Floridabol a csomagterben utazott a laptop es ott lett ilyen a szokasos dobalastol?
Nem. Kezipoggyaszban volt, ez egy szar.
OK.19 ev alatt nem lattam meg ilyet, van egy kistermetu kutyaja, arra godoltam talan az ragta ossze.
Ujabb 2 ora , vissza a cuccait, befejezni az elotelepitett laptopot. Kollega kivitte a a holgy HAZAHOZ, es egy ora mulva jott a telefon, hogy az otthoni all in one nyomtato scanner resze nem kuldi a kepet a sajat LAPTOPJARA!
Na ezek utan irtam tegnap.hogy kiadjam a mergemet.
Szerencsere, a manager aki jovahagyta a laptop kiadasat tartja erte a hatat nem en, en csak kb 5-6 orat buktam a dolgon, mert rendes akartam lenni.
El kellett volna hajtani, hogy a ceges szabaly alapjan, sajat cucc nem kerul ceges eszkozre es csa. Sorry. -
gaborbol
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ezt ma kaptam vissza igy, csak 2 honapra kellett kolcsonbe, mert az otthoni laptopja beszart... Es neki jar a ceges laptop.
0 perceskent kapta , akkor bontottam ki elotte.Kerdezem a holgyet, hogy megis mi tortent?
Hja, a laptoppal?
Mhm.
Semmi, egy szar. Otthon hasznalta, normalisan, es szetesett magatol.
Es ezek utan, hogy adjam ezt ki masnak?
Csend a telefonba. O a heten dolgozott utoljara, mar a felmondasat tolti, de a sajat fenykepeit
masoljam mar at legyek szives az uj laptopjara....Az osszes sarok femig lekarcolva, soha nem lattam meg ilyet, mitha sajtreszelovel szeretgette volna.
-
gaborbol
őstag
Vago ur, felezzuk meg:3350
-
gaborbol
őstag
Egy dologban viszont mindenkit lever az Amazon.
Tegnap este 22:40 kor rendeltem egy fejhallgatot. Reggel 5:04 kor itt volt az email a fenykeppel, hogy a csomag az ajto elott. Jo neztem ezt konkretan, evekkel ezelott mondtak, hogy ha csak nezel egy termeket es be sem rakod a kosarba akkor is a hozzad lekozelebbi raktarba kuldik automatikusan, hogy ha esetleg megveszed akkor minnel elobb ideerjen.
Brutalis. 6 ora alatt itt volt. Hol a banatba taroljak. Szerintem a szomszednal Mike-nal.Asszony tegnap kapta az emailt, hogy tanarkent masodik hullamban, oltas marciusban.
Kicsit szkeptikus vagyok, az iskolai laptopot egy teljes napig tartott atvenni, amin minden megy kiveve a google classroom. Nincs gond, a sajat laptopja mukodott rendesen, es ahhoz “jar” onsite support
-
gaborbol
őstag
Kis kozvelemeny kutatas:
Ki oltatana be magat elso vagy masod korben a Moderna vagy Pfizer oltoanyaggal?
Ugyfelkoromben elkezdik terjeszteni as oltoanyagot eloszor az orvosok kozott, oda nem ferek be, de a kovetkezo korben a noverek melle befernek.( rak klinikara, mutobe, kezelokbe, orvosi irodakba jarkalok)
-
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Egy atlagos nap a munkahelyen:
“ Amúgy google diktálás minden obszcén szót felismer, csak kicsillagozza felismeréskor.”
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amugy nincs gond ezzel szamomra, csak furcsa, hogy a vilag talan legnagyobb online aruhaza ilyen bendzsa.
Ebay dobott mar fol cuccot igy amit meg is vettem mert tenyleg azt kerestem es a “manualis keresessessel nem talaltam meg.
Spotify algoritmusa az ajanlott szamokkal viszont nagyon ott van. Az profi, nagyon jo zeneket dobal be tenyleg a budos eletben meg nem talalnam azokat mashol. -
gaborbol
őstag
Az AI az Amazonnal brutalis,vagy iszonyat suta vagy ketto van.
Vettem egy mixert, mert a regi elkoszont, megjott.
Masnap jon az Amazon email,hogy nezd meg ezt a mixert biztos tetszeni fog.Tenyleg tetszik, de mar megvettem. 2-3 naponta jott ugyan az a mixer, 7 azaz het alkalommal. Mas szinte nem is, csak a mixer.
Par honapja vettem egy darab toldocsovet, most azt ajalgatja.
Ha teszem azt fogkrem lenne amit gyakran veszel akkor oke, de a regi mixer kibirt vagy 5 evet.Lehet ketto fut belole, es az uj AI kuldozgeti az emailt ki ennyiszer.
A regi kerdezi, de hat mar megvette en adtam eleg neki. Minek baszogatod mar vele?Figyeljej meg par nap es ugy is megtorik, fog ez venni meg csak ne kuldjuk mar ki mar tobbszor.
As eBay is eleg erdekes. Raneztem egy gitarra ami ujkent kerul 600 dollarba, hogy hasznaltan mennyi.
Ma jon az email, hogy talatunk neked gitart...
Egesz jol belotte a keretet.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Inkabb itt mint Brusszelbe

-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Tegnap este en is kaptam par uzenetet itteni szuletesu kollegaktol meg ugyfelektol ugy, hogy eleg nagyot szolt.
A mesekonyv tepkedos holgy... a masokat nemi hozzatartozas miatt kirekeszto torvenyek elfogadasa utan szinten jott par kerdes. Nem alszentkedes volt, mert a demokracia szetverese, a lopas itt is nyelgazon megy. -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Megoldodott a nyomorom. Masodik szomszedba harom rendor kozosen berli a hazat, az egyik pont jott ki, az megnezte: a regi rendszamot adminisztracios hiba miatt visszavontak es az uj az ervenyes.
Valami morzsat kuldhettek volna az uj rendszam melle, hogy ne kelljen kitalalni.Van valami szabaly, hogy a kifizeted a $250-et ket evente ugye, akkor az elso harom honapban(?) visszakaphatod az arat, vagy atrakhatod masik kocsira, de ha kifutsz belole akkor buktad a penzt.
Nem savosan, vagy idore lebontva, hanem csak ugy az egesszet.Itt a hivatalos tolnuk FL lehet mas:
Can I get a refund of my registration fee if the license plates are not expired?
You may be eligible for a refund if your license plate expiration date is more than 12 months away. Ask the MVA customer service agent about a refund when you return the license plates. Otherwise you will need to complete the MVA form titled Application for Registration Plate Refund and include it with the license plates you are returning.Ezek szerint nem 3 honap hanem 12 a 24-bol.
-
gaborbol
őstag
Tegnap este surgossegi csomag jott a helyi okmanyirodabol ...
Kibontom, ket uj rendszam es egy uj torzskonyv, az autohoz amit 6 honapja vettem es elso nap ota megvolt a rendszam es a torzskonyv a kocsihoz.... Se a rendszam se a torzskony szama nem stimmel, tehat nem potlas egy tok uj szett.Az osszes okmanyiroda zarva, telefonon esellytelen elerni oket. Akinek lejart a jogsija, rendszama, akarmilye annak kikuldtek, egy wordbe begepelt par soros "dokumentumot" hogy minden okmany ervenyessege hatarozotlan idore meghosszabitasra kerult.
Se pecset, se hivatali azonosito se semmi, ha barmi gond van mutasd ezt a dokumentumot a hivatalos szervnek

Kerdezem havert, mi a banatot csinaljak ezzel a szarral, melyik az ervenyes rendszam most?
Szerinte ezt vagy James Bond rendszamforgatohoz kuldtek, vagy csak tegyem fel batran az egyik rendszamot vagy elore vagy hatra, igy mind a kettobol lesz egy fent, abbol gond nem lehet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Hogy tudnanak belebukni barmibe is?
Erdemes a teljes cikket elolvasni.
Az összes parlamenti, helyi és európai választás, valamint a népszavazások lebonyolításához ugyanazt az informatikai vállalkozást alkalmazták, amelyet annak idején három, Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter belső köréhez tartozó személy alapított. A társaság 1994 óta működteti az országos nemzeti választási rendszert; jogutódját, az IdomSoft Zrt-t 2012-ben államosították.
Képek jelentek meg arról, hogy Orbán, informális vezető stratégiai tanácsadója, Habony Árpád és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közösen követik a 2010-es választás eredményét az IdomSoft vezérigazgatója társaságában.
-
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Az elozo ket termekkel ellentetben, a Black Friday-nak semmi koze az afroamerikaiakhoz.
Ket befekteto manipulalta az arany arat ami a tozsde beszakadast okozta, aznap bezart a tozsde es a farmerek fele arat kaptak buzaert meg a kukoricaiert. Egy sotet nap volt a tozsden.
Kesobb rendorok hasznaltak, mert a boltosok mar ejjel elkezdtek az akciokat ami hatalmas tomegeket vonzott -> egesz ejjel dolgoztak a sotetben. Innen a black es nem egy nepcsoportbol. -
gaborbol
őstag
Tegnap hivott munkatars, hogy koronavirusos lett meg a felesege is viszont a ket gyerekuk egyelore negativ.
Mivel kedden dolgoztam vele vagy 10 percig maszkban meg egymast tavolrol kerulgetve a heten, tegnap elmentem a tesztkozpontba en is. Vegighivtam a mutosoket, orvosi rendeloket akinek a heten dolgoztam, hogy mi van.
Eredmeny 3-5 nap mulva, addig itthon feleseggel aki itthonrol tanit es a harom gyerek...Mi senkivel nem jarunk ossze, a gyerekek sem szerencsere 3 van igy nem unjak agyon magukat. Ebbol a korbol sokat nem kellett telefonalni. Csak az anyos+ ferje es kozos gyerek jar hozzank senki mas. Boltba se jarunk, minden online jon.
Kerdezem kollegat, hogy szerinte o kapta el es fertozte meg a feleseget vagy fordiva, vagy lovese sincs?
Biztosan tudjak, hogy atjott a szomszed csalad nalunk a gyerekkekkel "szocializalodni", es toluk kaptak el.
O full tunetmentes, a felesege elvesztette az izlelest, faj a feje, orra bedugult.Persze volt olyan nap, hogy 3 kulonbozo orvos mellet ultem es onnan at egy uj noverhez.
Nem orulok.
-
gaborbol
őstag
Nalunk jelenleg nincs lezaras, iskolak mult marcius ota mind online, kiveve a maganiskolakat jelenleg azok elkezdtek a tanvevet a tanteremben vagy hibryd modban, ahogy akartak.
Penteken hivott egy szemesz doki, ket rendeloje van, 11 eve dolgozom neki, eladta mindket praxist, mert szerinte nem elte volna tul a telet. Az mondja a baratai hasonlo kaliberu cegeket vittek kulonbozo profilba, nagyresze mar most csodeljaras alatt all. Jelenleg sima alkalmazott a sajat ( volt) cegeben.
Masik ceg gasztroenterológia, 6 teljes allasu doki, harom iroda, noverek, irodistak, szinten a csod korul lavirozik.
Ha ket eve, barki azt mondta volna, hogy orvosi rendelok fognak a foldbe allni...
-
gaborbol
őstag
Szeretnek en is hinni benne, hogy igazuk van. Nem az osszeeskuves elmelet reszere gondolok, hanem hogy a korona virus is szezonalis, az elso megjelenese tarolt aztan szepen lecseng magatol. Ismet jon a szezonja, fog gondot okozni, de messze nem akkorat mint az elso megjelenes.
Minden bemutatott grafikon, linkelve van a hivatalos statiszkakhoz.
Vettem a faradsagot es vegigneztem, nem tudom hol van a hiba, ha van. Egy hibaja fix, hogy van, konkretan a halalozasra van kihegyezve, aki egy eletre megnyomorodik az nincs benne. -
gaborbol
őstag
Biden beszed, micsoda kulonbseg nem tudom nezte-e valaki....
Megfogjuk a koronavirust, meggyaszoljuk az osszes halottat, pezt kuldunk az embereknek, felvesszuk az osszes vezeto tudost, visszalepunk a klimavedelem utjara, ujrainditjuk a gazdasagot, a tanitas oktatas, gyogyitasban dolgozokat tamogatjuk. Teljes erobol harcolunk az emberek megosztasa ellen...
Ekozben a makeszunk toporzekol a privat golfklubbjaban, es pert perre indit az osszes allam ellen ahol vesztett.
Tegnap a birosag 9 pert utasitott el, bizonyitek hianyaban.Baszott jo, hogy habzik a szaja, nem ismeri el a Biden gyozelmet, mert o kuzd a csalas ellen az amerikai nepert

Kozben meg, ozonlenek a vilag vezetoitol a gratulaciok a Biden-nek.
Koronavirus:
Mi a velemeny errol a teoriarol? -
gaborbol
őstag
And the winner is .....
Most majd elpereskednek ugy decemberig, meg ismetelt szavazat szamlalas-szamlalast kovetoen es gondolom a vegen a biztonsagi orok majd kirakjak emberunket ... hagyd el a hazat most felszolitassal.
Bitpork: nalunk az ellenkezoje van, 0.5-1.5 szazalekkal mennek fel as ingatlan arak minden honapban.

-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem o ezt erti, csak as ezzel jaro anyagi helyzet kezelhetetlen szamara, ha nincs tartalek es nincs fizetes az szamara rosszabb mint esetleg valahogy atesni a viruson. Mivel se kajat se uzemi szamlara penzt nem kepes eloteremteni az baromi valos egybol, mig a virusnal esetleg ateshet tunetmentesen vagy minimalis kovetkezmennyel.
Orban se tok hulye, az iskola nyitva kell, hogy legyen hogy a szulo tudjon melozni. Penzt kereseni, adot fizetni...
Most lenne ido normalis rendeletekre, mert konkret penzt kuldeni az embereknek, de a stadinon, haverok, fanta elvitte a penzt a kasszabol, marad a remenykedes, hazudozas, lapitas.
-
gaborbol
őstag
Tiszta agyrem.
Ugye a republikanus kommunikacio abbol allt, hogy mindenki csinalja a dolgat, menjen ide-oda, maszk sem kell, stb.
A demokrata: maszk es maradjon a segen mindenki, kerulje a tomeget. Ertelem szeruen a megszokott orakig allunk sorban a szavazashoz itt nem jatszott ezert levelben szavaztak nagyon sokan.
Tegnap reggel kettokor bejelentette a gyozelmet, amikor meg a level szavazatok nagyreszet at sem kuldtek a rendszeren. Es hat csalas, mert vezettek aztan elkezdett megfordulni az eredmeny ahogy dolgoztak fel a level szavazatokat. Kovetelte, hogy allitsak le a szavazatok szamlalasat , mert szerinte az mar veget ert az o gyozelmevel.Akotmanybirosaghoz fordul ez miatt, mert ez csalas es a vilag szegyene.
A kampanystabja elkezdte, hivogatni a valasztasi irodakat es koveteltek a szavazatok szamlalasanak azonnali leallitasat.
A hivei szinten megjelentek a kozpontokba es doromboltek az ajtokon, hogy stop the vote.Biden gyakorlatilag nyert, de ha meg behuzna valahogy egy masik allamot akkor biztosabb lenne a pozicio. Ez a fasz meg tuzeli a hivet, hogy alljanak ellen a csalasnak, hiszen o nyert.
Mivel mar csak level szavazatokat szamolnak azok nagyreszben Bidenhez kerulnek.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Ha minden igy marad es visszuk mind a 3 allamot akkor nyer Biden, ha barmelyik bukta akkor Trump nyer.
Vilagos kek az erdekes, en nem hittem el, hiszem hogy Michigan-ban, nyerni tudna, de egyenlore ugy nez ki forditott ott ma delelott.
Pennsylvania matematikailag meg lehetseges, de ott mar eleve akkora elonyve van Trumpnak, hogy nem hiszem , hogy annak realis esellye lenne.
Kb mindegy ki nyer, biztos szavazt ujraszamlalas, perrskedes lesz, he Trump veszit, szerintem gond nelkul nekiall egy polgalhaboru kirobbantasanak csak hatalmon maradjon.
-
gaborbol
őstag
30 eves koromra, oda jutottam , hogy arra varni hogy majd az en generaciom kispori a regi rendszert, majd jon valami fele igazsag netan elszamoltatas, egy olyan Magyaroraszag ami a gazdag multbol elindul felfele.
43 vagyok es meg mindig ugyan azok ucsorognek a vezetesbe. A korrupciora nem fogekony, onallo ertekrendel birokat egybol ledaralja a rendszer.A valosagban Trump es Orban is verprofi abban amit csinalnak, senkinek ketsege ne legyen felole. Mostanra olyan lebonthatatlan halozattal, ismerettseggel, penzel, rutinnal, es persze a torvenyhozas-vegrehajtassal, oktatas, tajekoztatassal, rendelkeznek, hogy gyakorlatilag esellytelen barki ellenuk.
-
gaborbol
őstag
Hja, a fasz fog nyerni megint, qrva elkeserito.
Hallgattam NPR radiot, es a a betelefonalok... el kellett kapcsolni, 65+ habzo szaj, beszelni nem tud rendesen, Trump, mert o harcol ertunk Washington-ba.
A fiatal fajgyulolok minimalis vagy nem letezo iskolazottsaggal meg a mindenbol kiabrandultak akik meg mindig alomvilagban elnek. Nekem is mehetnekem van, felesegnek meg inkabb (aki itteni szuletesu.)Le kene valsztanunk egy szep nagy vonallal a terkepet, aki akarja eljen vele a kiralysagban aki meg nem az meg had epitsen valamit. Nem sokkal vagyunk a tobbi rezsim elott.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nalunk a varosi buszok elejen van kerekpar tarto, nem tudom kinek, mert a buszokat se nagyon hasznaljuk, de igy van megoldva, hogy ne az utasterbe kelljen csapkodni vele:
A becsi terror tamadast, meg epp esszel nem lehet felfogni. Miert?
Ma elnokvalasztas van, a vilag sorsa rajta, nagyon kiabrandito az egesz.
-
gaborbol
őstag
Irtam a tc-nek egy uzenetet a kilepes masnapjan, hogy a (20 evre valo tekintettel) lesz-e valami bucsu vagy elkoszones a winklertol. Hat ma megirtak.

Lusta is volt, dolgozni se szerertett, es a csicskamedias videoval rendesen belegazolt sokak lelkebe a TC-nel, de azert hianyozni fog

-
gaborbol
őstag
Itt is nehezen veszi be mar a gyomrom a hireket, de a hazaibol is eleg csak atfutni a szalagcimeket.
Winkler Róbert felmondott a Totalcarnál
Kövér László 4,4 millió forintra büntette Jakab Pétert, mert egy zsák krumplit akart adni Orbánnak
Járványügyi szakértő: A remdesivir hazai gyógyszervizsgálata alkalmatlan a gyógyszer vizsgálatára
Tiltott adatszerzés gyanújával indult nyomozás a Mészáros Lőrinc harcjárműveiről készült drónvideó miatt
-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Power on count az a bekapcsolas szam kikapcsolt allapotbol. Windows energia gazdalkodas beallitasa barmire kepes. Mult heten lattam gepet orvosnal ott a hdd suspend 0 minute idle volt meg adva, power on count 39.000

Az a 679 nap power on time siman lehet 5-6+ ev hasznalalatanak eredmenye.
-
gaborbol
őstag
válasz
bitpork
üzenetére
Ha el kell mennem nagy ritkan DC-be vagy Baltimore-ba, az minimum 2 ora oda-viszza, ezek a podcast musorok kivalloak arra. Mellesleg en mar alig hallok magyar szot, totalcar, filmbaratok klubbja, meg az index podcast az mindig ment ilyenkor.
Podcast -> Online radio adas, gondolom regen te is halgattal radio adast. -
gaborbol
őstag
Index+444 tortenete [link]
-
gaborbol
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Kismokusok kenyerre is kenhetik, nagymokusok sutemenybe is tolthetik.
-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem sirnak, nincs mar bennuk mergezo anyag vagy 20 eve.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Feleseg iden visszament tanitani, ugy voltunk vele, hogy ugyis tavoktatas lesz, csak nem aldozzak be a dolgozokat meg a csaladjukat. Amit a jarvanyugy kiadott reneletet iskolakra, azt lehetetlen betartani.
Eddig tavoktatas volt, tegnap be kellett mennie elso nap, termeszetesen a vezetesbol joparan maszk nelkul lofraltak egesz nap. Aztan pedzegettek, hogy valtani kell 3 nap suli + nap otthoni oktatasra.
Tizenpar eve tanar, soha nem szolt semmiert, uj munkahely, nem ismer senkit, aztan mindjart nyitott egy panaszt a megfelelo helyen.
Ha a vezetes keptelen a legalpavetobb szabalyt betartani, a gyerekekkel, hogy fogjak?
A fekete zaszlo meddig lesz kint az epuleten?Par napja a jarvanyugy megszelloztette, hogy tobb oltoanyag tesztelese is az utolso fazisba kerult, most kene tizezreken tesztelni mar varni egy evet, hogy esetleg mit okoz mellekhataskent, de ha kell jovahagyjak meg ez elott is a forgalmazast.
Tegnapi hir, hogy a jarvanyugy kikuldte minden allamnak, hogy az oltas akar mar novemberben elkezdodhet, es elkezdik kikuldeni az oltoanyagot.
( Keszulunk a novemberi valasztasokra)
5 eve gyakorlatilag egy fizetesbol elunk, amit igy a gyerekekmellett keresett az egy nem lathato osszeg. Ha vissza kell menni a suliba akkor szepen felmond, aztan majd visszamegy akkor ha nem kell kockaztatnia a sajat meg a kornyezete eletet.Komolyan kerdezem innen ki adatna be maganak vagy gyerekeknek?
( mult heti kozvelemeny kutatasok alapjan 40% -nem adatja be)concret_hp: tesom ketszer ment korhazba, tudo fajdalomma meg nem kaptt levegot.. lepattintottak mindketszer... hazni karanten atadta szuleimnek. Naluk nem volt, legzesi panasz, vagy fajdalom, de 2 honapig kohogtek, meg faradtak voltak. 1 hnapig nem tudtam veluk beszelni telefonon, mert csak a kohoges ment.
-
gaborbol
őstag
“ Nálunk már két hete megy. Most asszem épp 3, vagy 4 komplett osztály van karanténben, pedagógusokkal együtt.”
Ez most egy uj kiserlet a nyajimmunitas eleresere?
University of California harom napig huzta, minden tanteremben torteno oktatast befejeztek hatarozarlan ideig. -
gaborbol
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
Megerkezett az mar...
Honvedsegnel anno mindig mustaros viz volt a virslihez.. mert hat sosem jott eleg mustar. Aztan delutan a konyhasneni 8 reklamszatyorral indult haza... tobbek kozott a vodros mustarral.
Ebbol az utambattyam-mindenki lop rendszerbol soha nem lehet kikeverdni.Eddig szapultuk(usa) az oroszokat meg a kinaiakat, hogy vegso teszteles nelkul lovik a nepet a covid elleni oltassal.
Penteken mar mi is bejelentettuk, hogy nalunk is lehetseges lesz a befejezetlen vizsgalatu oltoanyag alkalmazasa. Novemberben valasztas, nyitni kell as iskolakat, jon a plusz penz osztonzonek meg a fenyegetes a forrasmegvonassal.
A “liberalis media” meg egymas utan hozza a cikkeket, hogy ezres szamban fertozodnek meg foiskolan meg egyetemeken a diakok, apa es fia es ora kulonbseggel halt meg covidban, a legfiatalabb aldozat akinek nem volt semmilyen betegsege 1 eves volt...Meg csak soros meg migrans sem kell itt, a feketeket mindig elo lehet huzni. Hova erdemes meg menni?
-
gaborbol
őstag
A termek 2009-ben jelent meg es meg mindig tamogatott vallati kornyezetben , ha hajlando vagy erte fizetni.
Szerintem teljesen rendben van , hogy 11 ev utan a nagyatlag szamara mar nem ajanlott.
Nem a tamogatas hianya miatt, nem bootol a laptop, ott valami mas gebasz lesz.Melyik operacios rendszer tamogatott ilyen hosszan?
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Nalunk is ez van. 11 ev alatt egyszer sem eloztem meg senkit. 90%-ba autoplya 3-4 sav. As osszes fouton-varosban ketto esetleg harom sav. Ahol csak egy sav van es szaggatott vonal ott sem eloz senki. Ottel a korlatozas felett megy szepen mindenki. Lehet az egy Ferrari vagy egy 40 eves kombi egy 90 eves mamaval az is annyival megy.
Nagyon mas. -
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Nem akarok kozetek allni, de amikor 2009-ben visszajottem a fonokomnek mar vezetek nelkul toltodo telefonja volt ami azt hiszem egy Palm volt.
2000-be amikor meg eloszor kijottem olyan mobilok voltak a cegnel, hogy cb radio volt integralva belejuk.10+ emeletes vasbeton szerkezetes epuletbe a tereronek hire sem volt, a radio meg ment szepen es azert nem kellett fizetni, mig az akkori sajat mobilomon a hivas is percdijjas volt

Az egyik legszebb hid mellett lakom, ez vezet le az oceanhoz a leggyorsabban ezert pentek deltol szombat estig a forgalom az kegyetlen. Ha at kell kelni rajta, van hogy 2 ora, normal esetben meg 10 perc. Tegnap irt szomszedom 12 oran keresztul tartott az ut a 3 gyerek kell a kocsiba. Valaki ugy gondolta leugrik, rendorok lezartak a hidat, aki rajta volt az ott is maradt, 20 oran keresztul gyozkodtek, de vegul nem ugrott le...
Most rakerestem a Palm telora, az elso forum kb elso hozzaszolasas:
Nagy kaland...(mas szohasznalat) a 1999-es philips fokkemem is vezetek nelkul toltodott. Mindenki lop.
-
gaborbol
őstag
Szamit, hogy mit tud?
Design, innovation, heritage, milyen bs jut meg eszembe... feature rich user experience...
4 honap ingyen Apple Music and free shipping. What’s not to like?Raakasztod a 32”-es monitort arra valo, mert alapbol nem allithato az allvany.
Van ugye standard meg a nano, had ne mondjam, hogy ki veszi standard glasst.
Es erre duct tappel rogzited a telot. -
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
First, please note that unless you have opted in to use a Microsoft SwiftKey Account on your Android device, all personal and language data generated by Microsoft SwiftKey is stored locally on your device and is never transferred.
Microsoft SwiftKey is designed never to learn from or predict what you enter in a specified password text field. It is up to the website or application you are logging into to build that specification into the field.
However, there are some situations out of our control where your password might be remembered by the prediction engine.
Most mar tudja, hogy tudod.

Par eve volt hir, hogy bizonyos HP laptopok ( probook, elitebook)lementik az osszes billentyu leutest, a hankartya driver tesztelese soran veletlenul benne maradt a kod alapjan es az gyujtotte a leuteseket.... egy kodolatlan fajlba lemetve localba. Valami 200 laptopon kellett drivert cserelni.
-
gaborbol
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Kepet elnezve valoban user error.
1) Rosszul fogta.( iPhone)
2) Tul meleg vagy tul hideg volt aznap.
3) Napfenyt nem birta.
4) Nyitogatta es azt nem birta. Minek nyitogatta? Minek ment oda?Next!
-
gaborbol
őstag
Siman, meg mazda 6-ot is vennek tole.
Amennyit osszeszopattak a cougar-ral azzal orokos helyet szerzett szivemben. Ebbol a majden veget nem ero tortenetbol siman lejon , hogy csak is joember lehet, a nep egyszeru fia, akit szamolatlanuk csesztek at a legotvarabb modokon. Csikos ponton mercije vagy a kopasz kaorszeria kalvariaja is egyseges kepet mutat mind roluk mind a “szakikrol”.Megneztem a ket mazda 6 tesztet es szerintem tok korrekt, szerintem nincs lehuzva. Nekem az ellenkezoje jon le, a vegen meg a kategoria kiralya fole is emeli, hogy belsot kiveve mindenben veri a passatot, ami azert nagy szo egy ennyire pici gyarto termeket tekintve.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook / ZBook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Iqos cigaretta
- Mini-ITX
- Robotporszívók
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ez termeszetesen csak a csaladi autora vonatkozik amit nagyreszben o vezet.

de fix, hogy millio YouTube video van a temarol. En meg a gazbojler kivetelevel embert nem hivtam javitani. Minimalis szerszammal meg utananezessel siman barki hozza az atlagos szintet.