Hirdetés
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
Monya78
üzenetére
Nézz már utána az áraknak.. említed itt egy lapon a filléres 50/1.8-at a 35/1.4-el ami 160ezer forint
értem én hogy menő, meg tuti az f/1.4 hát még az f/1.2 meg az f/0.95-ös lencsék, húdejó..
Csak azt felejtik el említeni az emberek hogy ezekre a gatyádat ráköltöd kb.. -
marcyman
aktív tag
válasz
Monya78
üzenetére
No, köszi az infókat.
A kérdésem értelme annyi lett volna, hogy mennyivel kerülne többe egy "hasonló" (csak obi oldalról megközelítve) minőségű FF Canon szett, mint a fentebb említett Fuji X. De így számolgatva jelentős különbség lenne (tömegről nem is beszélve.) Mondjuk ez nem meglepő, csak mégis kíváncsi voltam milyen lehetőségek vannak. Nikont és Sonyt még nem is néztem, de gondolom ott is hasonló a helyzet. -
.DLL
veterán
válasz
Monya78
üzenetére
Vágod a Metabones adaptereket?

Az azt csinálja, hogy összehúzza a képkört, tehát megnöveli a fénysűrűséget, több fény jut egy kisebb körre. Ha ráteszünk pl. egy FullFrame obit, és azzal csatlakoztatjuk egy például APSC szenzoros vázhoz (pl. egy Sony E-váz), akkor egy f/2.8-as obit a váz f/2-esnek fog látni. (A gyutávba most nem megyek bele azt is átkonvertálja, így a látószög is ekvivalens lesz).
Itt ugyanarról van szó, nagyobb felület több fényt gyűjt be, így az obi fényereje kisebb lehet azonos expozícióhoz, ezért írt alacsonyabb fényerejű objektíveket.Persze a 28-90-nél felnevettem.
A kérdés értelme a minőségnél veszett el, amit ugye rendszerben lehet csak nézni. 
-
schawo
titán
válasz
Monya78
üzenetére
Ő "ekvivalens" fényerőben gondolkozott:
(no és fényerejű) (átszorozva, 1,5-ös szenzorra)
Ezért kapta ezt a listát. Ezért mondtam, hogy értelmetlen ugyan a kérés, de teljesítem.Minőségben kettő nem igazán passzol, ekv. fényerőben viszont lehetőségekhez mérten igen. Az nem volt kérdés, hogy ezeket az objektíveket ajánlom-e neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Arc Raiders
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
értem én hogy menő, meg tuti az f/1.4 hát még az f/1.2 meg az f/0.95-ös lencsék, húdejó..
Csak azt felejtik el említeni az emberek hogy ezekre a gatyádat ráköltöd kb..

A kérdés értelme a minőségnél veszett el, amit ugye rendszerben lehet csak nézni.