Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • as_Rock

  őstag

  válasz matheus92 #465 üzenetére

  Az általad leírtak és az 50k-s keret esetén csak az M42-es régi objektívek (pl. fix 300-as, 500-as) és egy eos-m42 konverter jöhet szóba.

  A többiek már leírták, és én is osztom a nézetet, hogy előbb járd körül a dslr-témát, pl. felkészültél-e arra, hogy cserélgetned kell az objektíveket a közeli (nagylátószög) és távoli (tele-) témák fotózásakor? Vagy arra, hogy az obicserék következtében porszemcsék kerülnek a gépbe, emiatt a képeken idővel apró foltok jelentkeznek és/vagy emiatt rendszeresen takarítanod kell a gép belsejét?
  Makrózni alapból nem nagyon tudsz, a dslr-ek mélységélessége ugyanis sokkal kisebb mint a mókusvillantó kompaktoké, vagy előtétlencsét kell beszerezned, vagy közgyűrűsort (felrakás-levétel, porosodás, stb.) vagy egy jó makróképességű újabb objektívet ;) vagy veszel egy fényerős fix obit amire felrakod a közgyűrűt és mint egy ''makró'' objektívet használod.

  szvsz próbálj meg olcsón beszerezni egy Panasonic FZ-30at compactban az egyik legjobb, manuális beállítási lehetőségek, külső vaku is használható, azon sok dolgot meg tudsz tanulni, aztán ha elérted a magad és a gép határait, szereztél elég tapasztalatot és még mindig dslr-t akarsz válts.

  "Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

Hozzászólok Aktív témák