Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nyomtató topik
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- ASUS notebook topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nRu3
addikt
a telet és a havat újbol
valohogy nem kivánkozik az most.
-
tkazmer
addikt
600e 2 főnek? Az nem semmi...mi tavaly 6-an voltunk ennyiből máltán, 4*-os hotelben, az egyetlen olyan hotelben, amelynek saját homokos tengerpartja van. Igaz, még vagy 300 elment költőpénznek, málta iszonyat drága hely....bár ha hozzávesszük, hogy ezt a pénzt mind apám keresi, egyedül, akkor annyira talán nem rossz..
-
Vérboci
addikt
értem én, csak én mindig azt szoktam mondani, hogy nekem többet ér egy szerényebb hely (közelebb, olcsóbban), ahol kiskirály lehetek és költhetem a maradék pénzt, mint egy pompázatos út, ahova én viszem a sonkászsemlét, és nem költhetek kedvemre, mert a tőke elment az útra.
Arról nem is beszélve, hogy el lehet menni kevesebb időre is, meg kevesebb csillagos szállodába is. Meg közelebb is, ahova nem kell repcsi.
Nyaralásra hitelt felvenni meg erősen balgaság. Ha pedig a fehérnép ezt nem érti meg, akkor baj van. Állj a sarkadra, különben kétkilós kenyérből csinálok neked papucsot -
Vérboci
addikt
Az én barátnőm is kitalál ilyenekt, de mondtam neki, hogy max bőröndben, abban is darabokban tudom csak eljuttatni ilyen helyekre.
Mi a szokásos balatonszemesi 1 hetet töltjük el kellemesen augusztusban. Többre a meló miatt nincs is időm. Szerencse, hogy közel vagyok a tűzhöz és már februárban tudtam, mikor lesz leállás a gyárban, így pont akkorra tudtam foglalni a céges üdülőbe. Hivatalosan csak egy hete hirdették ki, most meg már megy a nyomulás a helyekért -
nRu3
addikt
Sajnos a barátnöm kitalálta menjünk jó helyre ,menjünk, Tenerife 5* az út+minden 10napra kb 600e + költöpénz.
-
lorcsi
veterán
-
molecula
csendes tag
Sárvár jó kis hely!Én szombathelyi vagyok tehát hozzánk közel van és elég gyakran járunk oda! (képes vagyok fagyiért addig is elmenni mert istnei!)
Az élményfürdő körrekt a vár szép csak ritkán vannak jó programok.(koncerteket szoktak a hétvégéken tartni!)Ha már Sárváron jársz érdemes Szombathelyre is ellátogatni közel van, illetve Sárvár utáni falu Rábapaty és ott van a DR. Lupó cipőbolt állatparkkal érdekes szobrokkal éterremmel és nem elhanyagolható a legolcsobb márkás cipőkkel pl:s.Oliver!! -
-
AMD Power
titán
Thx a tanácsokat! Szerintem ez a törölközös megoldás lesz a legjobb a 1L whisky-nek.
-
iXuf
tag
válasz
AMD Power #357 üzenetére
Rendes börönd + pia törölközőbe csavarva, ruhák között. Nekünk így megúszta az utazást a pálesz.
Alkohol csak a szállodákban és egy kijelölt boltban vásárolható (nevét sajnos elfelejtettem, de úgyis elmondja az idegenvezető). Elég szegényes a választék. Sörük jó. Fügepálinka szerintem gyíkf*ng, datojalikőr nem tudom. Árak kb itthoni szinten, az ásványvíz a szállodákban drága és nem szeretik, ha viszel be, ezért boltban megvesz és hátizsákban becsempész...
És néhány jótanács: Első napokban ne menjetek a piacra, nézzetek körül a Soula Centernek nevezett ajándékboltokban. Utcai mozgóárusoktól ne fogadjatok el semmit, a présent nem ajándék. Visszajárónál nagyon figyeljetek.
Port El Kantaoui kultúrált hely, tengerparton sétálva Susse-ból kb 2-3 óra, taxival 15 perc, 5 dínár.
Monastírt legegyszerűbb és legolcsóbb hév szerű vasúttal megküzelíteni, az állomáshoz keressétek a (metro?) stacione-t. A városközpontban (nevét úgyszint elfelejtettem, pedig az összeset ugyanúgy hívják) kevésbé agresszívek az eladók. Exelnök (Habib el valaki) mauzóleumát + az erődöt érdemes megnézni.
A 2 napos szaharai és a kartagói/tuniszi fakult-ra szvsz érdemes befizetni.
A helyiek a franciákat szeretik, ha vki képes magát megértetni francia nyelven, akkor ő beszéljen ha szükséges. Angolt is sokan, főleg fiatalok beszélik. Némettel ne nagyon próbálkozzatok, ha nem muszáj...Érdemes egy két szót arabul is megtanulni: köszönöm/igen/nem stb... én csak a mefi guru-ra elmékszem = nincs pénzem -
jasszer
őstag
Tényleg nem öröm, de érthető. 12 órát melóznak, még a legszutykabb járatokon is legalább 20-40 fő utazik a nyári időszakban. Ha csak minden órában kiküldenek egy járathoz, akkor az 12*50 fő (minimum)*20 kg = 12.000 kg.
És ebben nincs benne egy zsúfoltabb / tengerentúli járat sem. Én sem tenném fel finoman... -
hoby36
senior tag
Megyek a családdal sárvárra.Remélem normális hely.Apósom szerint jó.Ismeri valaki hogy mien?
-
válasz
AMD Power #340 üzenetére
hát kár, hogy ezekre nem emlékszem. úgy nagyjából: egy üveg bor 13-15 dínár körül kezdődik, egy 3,33-as sör is 4-5 dínár között van. egy nagy pohár frissen facsart narancslé 4,5-5 dínár. 100 dollárért kb 130 dínárt kapsz. a dínárt csak az átvételkor kapott számla ellenében váltják vissza, szóval egyszerre nem érdemes sokat beváltani, ki ugysem viheted az országból.
mod: #348-al egyetértek teljes mértékben. de azért jó olyan helyet kinéznünk, ahová elég pénzzel tudunk menni, hogy jólérezzük magunkat.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
AMD Power #348 üzenetére
Hat en azert nezem az ar/ertek aranyt is. Es ha tul draga /lehuzos valami, akkor az mar igazan jo sem tud lenni nekem. Szlovakia pont emiatt tetszik , ott nem erzema lehuzast
Bandus: hat mi is azert neztuk ki tavaly horvatorszagot. Aztan meg csak lestunk nagyokat...
[Szerkesztve] -
pulcsi
tag
-
tkazmer
addikt
Hamburg szerintem is elég jó hely, tavaly ilyenkor voltam ott, és nem volt rossz. A bőröndömmel mondjuk semmi nem történt, bár odafelé befóliáztattam(hamburgban nem találtam meg, hogy hol lehet). Jah, vicces volt, hogy a belvárosban minden 5.-ik autó porsche volt
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
AMD Power #340 üzenetére
Sajnos tunéziában még nem jártam(a család némely tagjának túl meleg), így nem tudom, ott mi a helyzet. Amúgy se nagyon szoktunk iszogatni, cigizni meg pláne nem. Amúgy szeszesital biztos van, mivel gondolnak a külföldiekre, de valahogy az ilyen délebbi országokban nem nagyon láttam helyi lakost cigizni. Árban meg általában minden attól függ, hol veszed, frekventáltabb helyen mindig rengeteget elkérnek érte.
-
pulcsi
tag
-
-
tkazmer
addikt
Hát akkor nem tudom mennyire szeretnének 1l whisky-t...leadni meg szerintem nem érdemes, nem tudom, tunáziában mit csinálnak a csomagokkal, de mi sajnos egyszer láttuk, hogy zakynthoson(görögo) mit csinálnak, (az illető kb 2-3m-ről, majdnemhogy hozzávágta a csomagokat a futószalaghoz, amikor egy meg elakadt, akkor meg odaugrott, és a lábával kicsit agresszíven megigazgatta...) de én nem tennék bele törékenyet..
-
AMD Power
titán
Mivan akkor ha én most lefoglaltam a helyet és idővel változik a létszám!?? Mert úgye így ,hogy egyedűl megyek 20K-val drágább az út. De ha ez megváltozik akkor mivan?
-
lorcsi
veterán
Fontos tudnivalók az utazóknak - Miből, mennyit, hogyan?
Hamarosan indul az üdülési szezon, jó, ha ki-ki a kellő ismeretek birtokában szervezi külföldi útját.
Érdemes tudni, hogy az Európai Unión belül legfeljebb 800 szál cigaretta, 200 darab szivar, 400 szivarka, 1000 gramm fogyasztási dohány minősül nem kereskedelmi mennyiségnek.
Az alkoholoknál 110 liter sör, 20 liter köztes alkoholtermék (így például likőr), 10 liter alkoholtermék, (pl. pálinka, whisky, brandy), 90 liter bor (ebből pezsgő legfeljebb 60 liter lehet) a vámmentes keret. Néhány uniós országban azonban szigorúbbak a szabályok a bevihető cigaretta mennyiségét illetően, ezért hasznos az utazás előtt alaposabban tájékozódni.
Vámmentes 175 euró összeghatárig a „személyi poggyász”, de nem lehet igénybe venni ezt a vámmentes keretet az olyan termékek vámkezelése során, melyek egyedi értéke a 175 eurót meghaladja.
Az Európai Unión kívülről vámmentesen behozható dohánytermék-mennyiség 200 darab cigaretta, vagy 100 szivarka, vagy 50 szivar, vagy 250 gramm cigaretta-, pipadohány vagy a fenti termékekből vegyesen összeállított arányos mennyiségek.
Vámfizetés nélkül behozható 50 gramm parfüm, és 0,25 liter kölnivíz, valamint a kezelőorvos által előírt mennyiségű gyógyszer, azonban szinte minden ország tiltja a pszichotrop készítmények (nyugtatók, élénkítők, hallucinogének) bevitelét.
Ha valaki házi kedvencével (kutya, macska, házigörény, stb.) kívánja átlépni a határt, úgynevezett állatútlevelet (pet passport) kell kiváltania. Ezt a lakóhely szerint illetékes állatorvos adja ki, amennyiben az állat megkapta a szükséges védőoltásokat és tetoválással vagy mikrochippel gondoskodtak az azonosíthatóságáról. Az okmány egy oltási időszakra érvényes (kutyáknál egy év), ezután újra ki kell váltani.
A kulturális javaknak egy másik államba (unióba és harmadik országba egyaránt) történő kiviteléhez a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által kiállított engedély szükséges. Az ilyen jellegű tárgyak csak meghatározott határátkelőhelyeken szállíthatók.
Az utazás előtt mindenképpen célszerű tájékozódni a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal honlapján.
Uniós határozat értelmében 2007. január 1-jétől 2007. szeptember 30-ig tilos Románia és Bulgária egész területéről élő sertés, friss sertéshús (hűtve, fagyasztva), sertésből származó előkészített hús és húskészítmény az Európai Unió más tagállamaiba történő szállítása.
További információk a Vám- és Pénzügyőrség internetes oldalán.
[link] -
AMD Power
titán
Az létezik , hogy szabad a bőröndben kivinni egy liter skót whisky-t?
Az első 2 napban innom kell majd valamit. -
AMD Power
titán
Elintéztem mindent, Befizettem az előleget. Szeptember 18-tól 25-ig Tunéziában leszek.
-
AMD Power
titán
Felhívtam őket. 40% az előleg. És az indulás elött 1 hónappal kell befizetni a maradékot. Most bemegyek és elintézem.
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
Azért idén is lesz kis nyaralás, biciklivel körbejárjuk a környék fürdőit, csárdáit
(Gyula, Mindszent, Szeged stb)
-
AMD Power
titán
A budavartoursal ment már valaki nyaralni?
-
Viszlát
addikt
Témához kapcsolódó cikkem a logout.hu-n : [link]
-
AMD Power
titán
Ahogy elnézem nem lesz hideg Szeptemberben se!
[link]
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Vettem egy ilyen utifilm DVD-t. Természeteseb Tunéziáról. Minden volt benne a 60 perc alatt csak a lényeg lemaradt. A tengerből és a partból kb 5 percet láttam!
-
AMD Power
titán
Hely az van. Ma hívtak. De ma be kellett volna fizetni a nyaralást. Mivel ma nem ''ment'' így legalább 10%-al drágább lesz már ezek után!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- Path of Exile (ARPG)
- Eredeti játékok OFF topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest