Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz Petykemano #27889 üzenetére

    Konkrétan arról volt szó,- majd este megkeresem a híreket- anno, hogy amikor Nvidia megállapodást kötött a Samsunggal akkor utána kiadtak egy közleményt hogy nem bontottak fel semmiféle megállapodást a TSMC vel, továbbra is fognak tőlük rendelni. Nagyon egyszerű lesz szerintem,a professzionális kártyákat( mint ahogy most is ők készítették) az első 7 nm-t a TSMC és biztos pár SKu-t a Samsung is fg gyártani. Pont pedig a TSMC nek nagyon fontos az Nvidia hisz ezt ők maguk nyilatkozták le miután kiderült, hogy tőlük is fognak jönni kártyák.
    Én azt sem tartom kizártnak, hogy éppen Samsung 8 nm nem lesz hisz az 5 nm re a TSMC nél már Nvidia lefoglalta a gyártás jó részét.. [link] szerintem felesleges tényként kezelni bármit is ebből amit most tudunk nem lepődnék meg ha minden Amperer 7 nm-n jönne és esetleges autóipari vagy egyéb multi SOC jönne a Samsungtól.

    hokuszpk : ne ez ide felesleges abszolút. Nvidiának minden dizájnja jobban sikerült adott gyártáson már jó ideje, mint a konkurenciáé ez tény. Nem kell éppen mindig bűnbakot keresni abban ha valami nem úgy sikerül az AMD nek, lásd Vega vagy radeon. Egyszerűen jó szakemberek vannak Nvidiánál ez tény ,jól megtervezik a gyártást és éppen ezért van igaza paprobertnek, mert ugye milyen meglepő- Abu is az AMD-t veszi etalonnak a gyártásban és a tapasztalat szerzésben mikor évek óta el vannak maradva és 12-16 nm hozza a konkurencia az adott termékek teljesítményét és fogyasztását. Azóta nem számít a 7 nm re való ugrás és a csíkszél Abunál amióta a Turing és a navi egy szinten vannak ebben csak nagyon eltérő gyártástechnológián. :DDD

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák