Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
duronx
senior tag
válasz
Baryka007 #17098 üzenetére
Nekem egy új is jó lenne, de kétlem hogy adnak egy újat, inkább megjavíttatják.
A haveromnak is giga kártyája van, ugyan úgy a firstshopnál vettem és beszart, ő sem kapott újat, 3 hétig ültek rajta s megjavíttattak.miqlas
"... de ha garanciális, akkor intézze a bolt! " Ezt én is így gondolom
2022.02-én vettem a kártyát rev 2.0-ás. -
duronx
senior tag
Sziasztok, egy kis infora lennem szükségem.
Ma reggel úgy töltött be a windows hogy a képernyő fele el volt mosódva
Újraindítás után normálisan betöltött. Csináltam egy vizsgálatot az OCCT programmal és több hibát is jelzett s vramra.
A karácsony miatt nem szívesen küldeném most szervízbe a kártyát, szerintetek ha használom (pl. játékra is) így pár hétig okozhat bármi károsodást a kártyában?
Köszi -
Atla
senior tag
válasz
gordonfreemN #17086 üzenetére
[link] Tudom ajánlani. A120x-ast kettőből kell kiraknod,mert sztem nincs olyan méretben.
-
gordonfreemN
addikt
A kívánt méretekben (80x40x2 és 120x20x2) nincs sehol gelid extreme...
Ha valakinek volna elfekvőben, kérem jelezze pm-ben -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #17084 üzenetére
Ez alapján 2mm:
https://www.youtube.com/watch?v=C2LNc5svoSc
Leírásban egy link, melyen található ez: -
gordonfreemN
addikt
Na csak szétkaptam, gondoltam egy pasztázástól nagy baja nem lehet.
Száraz volt a paszta ez tény, de nem lett jobb a hűtés, de így sem rossz, stressz teszt alatt a 75°C nekem megteszi ebben a szűk házban.
Viszont a thermal PAD-ek elég retkesek és azt ugye meg se tudod tisztítani rendesen. Kérdésem, hogy tudnátok-e abban segíteni, hogyan tudom kideríteni, milyen vastag thermal PAD-et rendeljek hozzá? Ha jól látom, sok esetben nem is ugyanaz a vastagság a VRM-en mint a memóriákon. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Baryka007 #17082 üzenetére
Én az X3D-vel váltottam 2x8GB SR 3200 CL14-ről 2x16GB DR 3600 CL16-ra, ezek Hynix DJR chipesek, X3D mellé úgyse olyan fontos már a gyors RAM, az R5 3600 viszont nagyon szerette a tuningolt B-die-t, RAM ventivel ment az 3800 CL15-öt is
Az a 4200 CL16-16 elég szép eredmény.
Csak azért megy most tuningolva a RAM, mert ebben az alaplapban ezek a RAM-ok XMP-vel, kikapcsolt GDM mellett már instabil, és ha már a GDM off-ot akarom belőni, akkor már nem fogom gyárin hagyni
Nem egy B-die szint, de szeptemberben 33 ezer volt ez a kit, és nem megy rosszul.
-
Baryka007
addikt
válasz
CJ4567 #17081 üzenetére
Noh igen... nálam szint úgy DR DDR4 B-DIE van... A teszt alatt 4200 CL16-16-16 on mentek a ramok G1 ben. De fogalmam sincs, hogy mennyit vesz el tőle, ha XMP re lövöm, vagy esetleg nem B-DIE van a CPU alatt... Tomb Raiderben 324 FPS-t csiholtam ezzel a RAM setuppal, az nagyon szereti a Ramokat... Viszont ott szintén nem rúgnék labdába, mert az X3D CPU val 400 akat is szoktak ott csinálni
"Kár" hogy már 3080 ad van, kíváncsi volnék a felállásra így -
CJ4567
nagyúr
válasz
Baryka007 #17080 üzenetére
És itt alapon mentek a memóriák, szóval volt még benne tartalék
Nem tudom, hogy most mennyit hozna, mert jelenleg a B-die helyett finomhangolt 2x16GB 3733 CL16 DR van mellette, csak azóta váltottam 3080-ra
Szóval az befolyásolná a kombinált eredményt.
Nálad a vízhűtés azért meglátszik, 240W-ból tudod hozni azt, amihez nekem a 270W is néha kevés volt, teszt közben néha dobálta lefelé a frekvenciát.
-
Baryka007
addikt
válasz
CJ4567 #17079 üzenetére
Az igen szép eredmény! Durva, hogy az 5800X3D hogy szétveri az 5,4ghz re hajtott i5 12600K-t Combinedben ... Gratula!
A graphics pontom nekem ment feljebb egy 500 assal, de az összpontszámod sokkal jobb... Érdekes, hogy physics pontjaid 6000 el gyengébbek, miközben combinedben 3000 ponttal többet hozol. Szóval a graphicsom és a physicsem is erősebb... Összpontszámban mégis te vagy a jobb ( nem is kicsivel )
Szép eredmény, gratula!
Szerk.: Az alacsony GPU maghő miatt tudok szerintem jó pontot hozni 240w on, mert engedi az MSI Afterburner a magas órajelet neki... Az egész teszt alatt 38°C volt a maximum, ha jól emlékszem -
Baryka007
addikt
válasz
Barnahalo #17069 üzenetére
FireStrikeban így is toronymagasan az én 12600K + 3070 kombóm hozza a legtöbb pontot... De 40e pontot szeretném megcsípni ezzel a konfiggal csak egyszer
Igen, dual biossal kicsit hosszabb lenne az e-p***nis így lehet, hogy inkább nem nyúlnék hozzá... Passz!
Csak ugye gyárilag a 12vhpwr kábelen csak 6 tyúkbélen megy nafta... Most ott van egy olyan vhpwr madzag, amin mind a 12 szál aktív... Ezáltal a tápja sincs annyira terhelve... Simán elmerném húzni 1-1 benchre 300w ig... De hát na... nem tudom, hogy a nyák hogyan viszonyulna a master biosához... Illetve azt is tudni kéne, hogy milyen memóriák kerültek ezekre a kártyákra, mert ha csak 1 típus akkor jó eséllyel elindulhat(na) a bios... de így meg sem merem próbálni, mivel fizikailag nem tudok bios-t írni... Nincs hozzá eszközöm sem...
A CPU is kellően megvolt húzva hozzá... Direct DIE- van levizezve a 12600K 5,4ghz-t bírt a benchmark alatt végig
Ez látszik ott a táblázaton is. Illetve, az is a harmadik helyezésnél, hogy ott 1x felment 2145mhz ig a vga
A graphics score is ott lett a legjobb... De CPU 5,3ghz en, meg a combined score letta legjobb... Szóval lehetne még reszelni sokat, csak jó lenne ha a vga nem limitálna le 240w nál kitolt limittel
Szerk.:Az ötödik helyezésnél 2190mhz ig is elment a GPU score, ott 39000 pontot karcolt a graphics score...
Lista -
Glaz-dozfhut
őstag
Ha véletlen tört játékon tesztelted, a forza az akadhat ilyen módon. Megvan még nekem is az a processzor. Olyan sok játéknál nem teszteltem, de egyetlen egynél tapasztaltam; '19 modern warfare kampány módjában. Másik játékmódban nem. Teljesen másra gondoltam, csak amikor lecseréltem hyper thread-es processzorra (11700k), akkor megszűnt. Lehet csak a játék motorja miatt. Máshol nem érzékeltem ilyesmit és csak 2060 superrel használtam, Z-s aorus lappal. De nem is vagyok egy játékos tesztelő.
-
Mika1227
őstag
Sziasztok! 3060 ti-ról van értelme 3070 ti-ra váltani? Vagy annyival nem hoz többet? Köszi a választ!
-
arcitec
addikt
Hát ha akad, akkor elsőre alaplap kell neked, mert ebbe a lapba már nincs nagyobb az is a 9900 lett volna, de játéknál nem sokat számítana. Amúgy meg nálam 1440p-re 41%
FHD-ra meg majd 47%-ot hozott ki, szóval a kártya sem egy erő bajnok nálad.
Nálam úgy jó ahogy van, neked meg egy új lap és proc és hűtése és mem kell, nem lesz olcsó mint ahogy szeretnéd, na meg rossz helyen is jelzed az igényed.
U.I: Apropó miféle háttértárolón van a játék és milyen erős a NET mert ezek is számíthatnak. Manapság játékot SSD-n célszerű futtatni. -
phain
tag
válasz
arcitec #17068 üzenetére
""Mostani configgal erősen érzeni a bottle neck-et."
Irodai felhasználásban?
"
Irodázásra volt használva 2 évig a config, majd kaptam egy RTX 3060 ti t és igen kiprobáltam....... érted(csak nem akartam leírni feleslegesen a fél életemet.)
Amúgy ha hiteles ez az oldal akkor azért érthető a bottleneck.
Kiprobáltam most Forzát singlebe.... ott is beakad. Akárcsak bármilyen competitive /single játékoknál. -
gordonfreemN
addikt
Ha már szó esett a 3060ti FE hőmérsékleteiről, mennyire rossz lehet: [link]
-
Barnahalo
tag
válasz
Baryka007 #17067 üzenetére
Brutál a hűtésed, gratulálok hozzá!
A BIOS-hoz mint mondtam nem értek, tudom az alapokat, de azt, hogy más kártyán is menne-e, arról fogalmam sincs. Főleg hogy az FE nem is dual-biosos, így nehezebb visszahozni, ha brickelődik. Szerintem egyszerűbb beszerezni egy ASUS ROG 3070-et, annak a legmagasabb a powerlimitje. Én nem feltétlenül terhelném túl az alap nVidia VRM-t, mert ha valami elszáll, akkor lehet kártyát venni százezerért, vagy ha javítható, akkor heteket várni.
Akkor majd megnézem mi a kártyám vége, de 21xx-nél többet nem várok. -
arcitec
addikt
"Mostani configgal erősen érzeni a bottle neck-et."
Irodai felhasználásban?
Csak azért írok mert Z390-es lapban 9600K és 3070TI és 1440P már 1 éve és tökéletesen tudom használni mint Assassins játékok, RDR2, jelentősebb autós játékok, Sniper, Vanguard. Ezekkel van tapasztalatom és tökéletesen akadás nélkül fut az RDR2 is 65-110fps közt sima ügy, de halkan megsúgom simán ment az is 1080p-ben 1660S-el is.Tudom papíron nem a legjobb párosítás, de ez elvileg van, jómagam még nem használtam olyan játékot ahol a papírforma érvényesült volna és valszeg nem is fogok. De kinek mi.
U.I: Amúgy meg a milyen alaplapot vegyek kellene lennie a kérdésnek és majd a procit és nyilván nem itt, ha mindenképp újítani akarsz. -
Baryka007
addikt
válasz
Barnahalo #17064 üzenetére
És van rá esély, hogy a te kártyád BIOS-a elindul az én FE kártyámon?
Nekem ment 2150mhz en is, de csak 80% os kihasználtságnál... 100% os kihasználtságnál 2075mhz a max amit elérek... Mert pwr limitre futok... +10% kitolt limittel is...
A hűtéssel nem lenne gond, illetve a tápot is most már fullos 12pinen (vhpwr) kábelen kapja előtte meg ott a 2x8 is...
A nyákon nincs olyan jó a tápegység, mint a te Aorus Mastereden, de 1-1 benchmarkra megcirógatnám -
phain
tag
Sziasztok !
Egy gyors segítséget szeretnék kérni. Kaptam egy Asus RTX 3060Ti- t, de a mostani configom egy i7-9700K egy z390es foglaltban. (most csak irodázásra használva).
Viszont ha már itt a 3060Ti akkor néha játszanánk barátokkal valami buta battle royal-t 1080P-be kizárólag. Mostani configgal erősen érzeni a bottle neck-et, szóval kicsit upgradelnem kellene.
A legminimálisabb befektetéssel szeretném kihajtani ezt a kártyát.
Kérdésem milyen procik jöhetnek szóba ? Egész életembe inteles voltam, de most bármit meghallgatok.
Előre is köszönöm annak aki veszi a fáradtságot és segít. -
Barnahalo
tag
válasz
Baryka007 #17054 üzenetére
FE-ről nem tudok nyilatkozni, soha nem volt olyan kártyám.
Meg őszinte leszek, nem értek ennyire hozzá, még az alaplapomon (Asus TUF B660 Plus Wifi D4) is a gyári BIOS fut, félek hogy pont akkor lenne gebasz mikor frissítem.
Ez a Gigabyte Aorus Master kártya a top kártyák között van. Futott nálam 2115mhz-el is, de nem OC a célom, hanem a halkabb, hűvösebb működés. Mondjuk egyszer ha vizesblokk kerülne rá, plusz kapna új padokat és pasztát, akkor lehet elmennék a végletekig.Szerk. Techpowerupon megnéztem a BIOS leírásban az én kártyám BIOSában 270W a target, 300W a limit, amit még lehet kitolni feljebb.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #17062 üzenetére
Rájöttem, pont azért mert más is felteszi nem csak a stock eredményeket...
-
gordonfreemN
addikt
Nézem itt a superpos eredményeket, rohadt sok a szórás, miért?
Nekem UV-vel csinált 9600-at, UV nélkül 9300-at 4k optimized-be -
gordonfreemN
addikt
válasz
Raymond #17060 üzenetére
Köszi, megnézem!
Játszottam, bár nem a leg erőforrásigényesebb játékkal, COD MW2 (pontosabban az amelyikkel bejött a WZ), de a tegnapi 825mV/1845-ről feltoltam 875/1920-ra (ez bizonyult jónak 1900MHz felett), így most a hőmérséklet játék közben 66-67°C közt ingadozik.
Egyébként egy R3600-al hajtom 4,2GHz-en, így e játék közben 80-90% a GPU és 40-45% a CPU kihasználtság TDM esetén. Ez így rendben van?
Szerintem megejtem a pasztázást, attól csak jobb lesz vagy max ugyanolyan. Thermalpad marad egyelőre -
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17059 üzenetére
A kijelzo felbontasa mindegy, a bench belsoleg renderel csak 4K-n.
-
4264adam
veterán
válasz
gordonfreemN #17056 üzenetére
Superposition 4K Balanced aztán játékok.
11k pontot kellene kapnod -
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17056 üzenetére
Jatekokkal teszteld amivel jatszol. Regen elmult mar az hogy valamelyik tesztprogram eleg volt ehhez. Siman van az hogy a teszt programokban a stress test OK kozben egy MW3 vagy CP2077 pedig kidob az asztalra.
-
Biga123
addikt
válasz
gordonfreemN #17053 üzenetére
Akkor teljesen ok. Kb felesleges is szétszedni. Én még kicsit csiszolnék az uv n , frekit feljebb vinném.
-
arcitec
addikt
válasz
gordonfreemN #17051 üzenetére
Nem, hanem a 800mV. De ha most fut és nem fagy, akkor ráérsz feljebb rakni, ha lefagy majd. Az enyém 925mV-on van.
-
-
Barnahalo
tag
Én is nekiálltam UV-zni a kártyát így 1 év stock után.
(Igazából az itt látottak miatt megjött a kedvem bíbelődni vele.)
A kártya: (Gigabyte 3070 Aorus Master)3Dmark Time Spy
Előtte: [link]
Utána: [link]Gyári: 1965mhz 1.075v (hosszú periódusban: sokkal hangosabb - 65°-73°C - throttling 1950mhz 1.062v ~272W felvétel)
UV: 1980mhz 0.943v (63°C 205-210W)
Ahol magasabb, ott az a gyári, és jól látszik, hogy amint UV-zva lett elkezdett csökkenni a hőmérséklet. -
negasonic
tag
Sziasztok!
Van egy asus dual rtx 3070 OC kártyám.
Ez: https://www.asus.com/hu/motherboards-components/graphics-cards/dual/dual-rtx3070-o8g/Keresem egy ideje az interneten de nem találom azokat a méreteket amik a thermal padokhoz tartoznak. 91 fok körüli a hot spotom hiába pasztáztam újra és cseréltem le egy padot, többi maradt gyári. Minden tanácsot ötletet elfogadok, lehet berendelek mindenből aztán majd megnézem, de jó lenne tudni a pontos paramétereket mielőtt nekilátok megcsinálni.
Akinek ilyen kártyája van, meddig szokott menni a hotspot? Max fordulaton megy ilyenkora kártya. HWinfóval nézem. Fan curve nincs beállítva csak UV van 0,9v és 1935 mhz. -
Biga123
addikt
válasz
gordonfreemN #17046 üzenetére
Ja akkor ok, de a hőfokok kicsit magasak.
Nálam 1945MHz 868mV mellett, szal úgy még valid is lehet.
De mindezt olyan 64 fok körül teszi maxban játékok alatt. 3070 TUF
Ennyivel gyengébb lenne az FE hűtés?
Friss pasztát neki, szvsz a padozás annyira nem indokolt a +10 fokos HS miatt, az még frankó. -
arcitec
addikt
válasz
gordonfreemN #17046 üzenetére
Azért az elég necces, mert bizton van olyan játék amit nem vinne el...
-
Biga123
addikt
válasz
gordonfreemN #17039 üzenetére
Nagyon furi.
Ahogy Raymond is írja nem szokták maguktól visszavenni a feszt (ennyire meg főleg) , ezért kell az UV.
Én tolnék rá egy bios frissítést , biztos ami tuti.
Ha semmi változás, padozás pasztázás. -
Baryka007
addikt
válasz
nvm
-
Baryka007
addikt
válasz
hibavissza #17009 üzenetére
A gyári 12vhpwr kábelen, csak 6db tyúkbélben van igazi réz... A maradék 6db látvány miatt gumiból van... A vga-n ki van huzalozva a tápig a másik 6 nak is a helye... Sőt még kondik is vannak utána... Szóval én alin vettem rá olyan vhpwr kábelt, aminek 2x8 és nem 1x8 pin a vége, és a 12vhpwr résznél mind a 12 ben áram folyik!
Azóta hűvösebb a vga hátlapja ... (Founders Edition vizezve)
gordonfreem:
Persze! Sőt! Nem értem mi a baj!
Az én FE kártyám 850mv on tudja az 1845 mhz et ( pont itt használom én is ) Ahogy Atla is írta, valszeg throttlingol a VGA, ezért váltja a frekiket eléggé meleg...
Sajnos ráfér egy újrapasztázás, talán a padolást még megússza. De kend újra valamivel, és a hűtőt pucold ki
Nekem mivel le van vizezve augusztus óta, ezért újra is van padolva... 850mv on nem megy játék alatt 34°C fölé, így nem tudok nagyon érdemben hozzászólni... 1 hónapot sem használtam gyári hűtéssel ezt a VGA-t... De biztosan azért ugrálsz... a hot spot elég durva -
Atla
senior tag
válasz
Ez egy szép eredmény.Én a 3060Ti-t 0.925/1950Mhz-en használtam.
Viszont nem lehet elmenni amellett,hogy nagyon forrófejú a karid,azért is veszi vissza a frekit ennyire.Ezeknek 1875-1920Mhz között kellene menniük játékok alatt.
Lehet,hogy a kicsi ház,és founders edition,sem segit,de 0.800V mellett nem kéne 65C-foknál melegebbnek lennie.
Valószínű Padozni is kell ,nem csak pasztázni.
Persze amit én irok az se szentírás,hátha van valaki itt Founders editionnal,és megmondja a tutit,hogy ezek pedig ilyenek. -
Raymond
titán
válasz
Megmondom oszinten nem tudom, egy desktop kartyatol ilyesmit nemigen lattam meg.
-
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17037 üzenetére
A HWinfo megmutatja miert ugral lejjebb. Vagy a GPU-Z is.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Raymond #17036 üzenetére
fölé megy, csak itt stabilizálódik. Ahogy írtam korábban, elkezdi 1905-re meg 1V fölé ugrova picivel a kombustor tesztet, majd visszafogja magát fokozatosan, csökkenti a feszt és a frekit:
az első 20 másodpercben felugrik 1905-re, majd lemegy 1875@950mV-ra, majd 1860@930mV, 1845@910mV, 1815@907mV és 1830@900mV. Innen még néha felugrik 1875-re majd leesik 1815-re és ujra beáll 1830-on.
Ez később még lejjebb csökken, ezért van a fotón 1800@897mV -
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17035 üzenetére
Hmm, nagyon valoszinutlen hogy nem megy a kartya 897 fole. Hasznalat kozben nezd HWinfo-val. Az mutatja mennyi az aktualis es azt is hogy van-e valamilyen limit (power, temp, current stb.).
-
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17033 üzenetére
Hat nem tudom, szerintem 1800@897 mar egy eleg szep eredmeny napi hasznalatra. De ez nagyon szubjektiv, biztos vannak itt tagok akik ezt lefujjogjak
-
gordonfreemN
addikt
-
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17031 üzenetére
Kitolhatod a PL-t de azert UV-zol hogy azt ne erd el, nem?
-
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17029 üzenetére
Szinte mindegy, ahogy latod kemeny 5%-van a min es a max kozott a felsorolt szamokbol. Kezd mondjuk 1875@981mV-al. Aztan jatszhatsz vele hogy mesz lefele szepen 950-925 stb. hogy meddig birja meg.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Raymond #17028 üzenetére
Értem. Viszont egy stessz teszt alatt (gondolom ez mégjobb megítélni a max órajelet?) az első 20 másodpercben felugrik 1905-re, majd lemegy 1875-re, majd 1860, 1845, 1815 és 1830. Innen még néha felugrik 1875-re majd leesik 1815-re és ujra beáll 1830-on. Akkor melyiket vegyem alapul, az 1905-öt, az 1830-at vagy az 1815-öt?
Na hát hozzányúlás nélkül hoz ilyen értékeket, lehet a kombustor nem a legjobb tesztelni? -
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17027 üzenetére
Megnezed milyen orajelen megy par jatek alatt (vagy csak sima 3DM TS alatt). Azt az orajelet megprobalod elereni kevesebb mV-al. Jo eselyel 925-975 kozott valahol sikerul. Ezzel lemegy a homerseklet es a venti fordulatszama is. Aztan jatszhatsz vele tovabb hogy megtalald a legidealisabb mV/Mhz erteket ami meg megfelel neked. A hivatalos spec orajeleket ignorald, az a 1410 es 1665 nagyon konzervativ, a kartyad sokkal magasabb orajelen jar mar alapbol is.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
4264adam #17024 üzenetére
Hajjajj, a legtöbb UV videó egyben OC videó is.
Most ha csak simán UV-zni szeretnék az alacsonyabb hőmérsékletekért, akkor a curve elejét feljebb húzom (így ahol mondjuk a 800mV az 1600MHz-nél volt, innentől 800mV 1800MHz-nél lesz, eből következik, hogy 1600MHz ennél kisebb feszt fog kérni) és mondjuk 900mV-tól pedig beállítom a maximum frekvenciát, igaz?
Az egy kicsit zavaró, hogy a curveról ezt a max-ot alapértékeken sem lehet leolvasni, mert még ott 2000MHz-nél is magasabb érték lehet, teszteknél 1890-től feljebb sosem megy, innen is csökken, a specifikációkból meg BASE 1410 a BOOST meg 1665. Tehát melyik értékre kellene állítanom a frekit, hogy ne legyen OC-zve?
-
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17023 üzenetére
LOL, igen, azt
-
4264adam
veterán
válasz
gordonfreemN #17023 üzenetére
AB még mindig az esetek 97%-ban amit használunk. 3070-et 0.95V-on használtam, de 0.90V-on is tudta ugyanazt.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
4264adam #17020 üzenetére
Ráadásul extrém kicsi házban, egy fractal ridge-ben. Köszi akkor karácsonyi szünetben pasztázok egyet.
UV mehet az afterburnerrel? Ez a progi él még mindig?Kombustor első tesztje alatt 77°C-on stabilizálódott:
Egyébként 2000-en tekerte a ventit, de nem mondanám hangosnak (messzebb van kicsit a gép), elég jó ez az FE konstrukció.
4264adam 17024: köszi! OK.
Raymond 17022: köszi, akkor nézem ezt az UV-t. Gondolom azt akartad írni, hogy nem pasztáznád újra. Tényleg nem tudom mitévő legyek, szét tudom szedni, mérnök is vagyok, ezer éve foglalatoskodok PC-vel, de minden hozzányúlás egy hibalehetőség is.thinking...
-
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17018 üzenetére
75C GPU temp mellett en pasztaznam ujra, UV viszont jot tesz neki mint minden Ada elotti NV GPU-nak.
-
4264adam
veterán
válasz
gordonfreemN #17018 üzenetére
76°C GPU és a 87°C Hotspot egész jó, igaz az 1900RPM hangos is lesz.
Pasztát mindenképp cserélném. Az UV-t pedig megkezdeném 0.95V majd 0.93V és végül 0.9V-on -
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Volna nekem egy Gigabyte Geforce RTX 3060 Ti Gaming oc pro 3.0 VGA-m, amit kb. 2 és fél éve vettem (tehát még garis), és pár napja az alábbi hiba jelentkezik a monitoron. Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek ez VGA, vagy inkább monitor hiba? Így nézne ki egy Vram hiba? Érdekesség, hogy 2 ugyanolyan monitorom van, de csak a bal oldali monitoron jön elő ez a hiba (ritkán), viszont utána ahogy megmozdítom a kurzort, eltűnik. Ha megcserélem a monitorokat, akkor a bal oldalon a másik monitorral is jelentkezik.
Ez a jelenség egyébként mindig máshol jelentkezik és a nagysága is eltérő. Van hogy csak egy pici fekete rész villan be, van hogy a fél monitor.
Mi a véleményetek?
Köszi szépen. -
-
4264adam
veterán
válasz
gordonfreemN #17015 üzenetére
Érdmes lehet ennyi idős korában újrapasztázni. MX-4 tökéletes rá. PAD-nak pedig a Gelid Extreme legyen, nem kell az Ultimate mert az nem puha.
-
Raymond
titán
válasz
gordonfreemN #17015 üzenetére
Ha a standard 83C alatt tartja az orajeleket es nincs vele nyilvanvalo problema akkor szerintem nincs ertelme.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Thrust phone-tól vettem egy 3060ti founders edition-t.
Működik a kártya, szépen letakaritottam a port róla, mert az volt egy kevés.
Kérdés: érdemes ujrapaaztázni és ujra hőpadozni?
Hogyan lehet ezt kideríteni?
Pasztának ha kell, az mx2-mx4 megfelel?
Hőpadot honnan érdemes rendelni?
Köszönöm a segítséget! -
burny
aktív tag
Köszi a válaszokat!
-
4264adam
veterán
Minden Alzaról még a 2.5mm 200-as kábel kötegelő. A 4 pines Venti az alaplapra. PST típus az Artic P12
-
bceen
csendes tag
Üdvözletem!
Egy EVGA 3070Ti beszámolót szeretnék veletek megosztani.
18 fokos ambient hőmérséklet mellett, 0.9 v-tal megkínálva 1920 mhz-en stabil.
Cinebench R23 10 perces teszt lefut mindössze két db. 15%-os (~400 rpm) társaságában, 10500 körüli pontszámot produkálva.Max temp, 73° GPU, 78° memória.
Az undervolt-nak hála coil vine is teljesen megszűnt. A két venti alapból ki van kapcsolva, extensive feladatnál is csak 30%-on megy a 3 három venti. De két 15%-os is tökéletesen elviszi.
Van valaki, aki cserélte a 3. ventit? Nálam is problémás, 30% alatt nem bír rendesen elindulni. Arra gondoltam, hogy cserélem az összes ventit, kérdés, hogy működik-e megfelelően. A halkság az egyetlen cél. Egyáltalán van olyan, akinek megfelelően működik? -
burny
aktív tag
Sziasztok!
[link] GeForce RTX™ 3060 Ti EAGLE OC 8G (rev. 2.0) -hoz honnét érdemes ventilátort rendelni? EU-n belül van bolt, vagy csak aliexpress maradt? Vagy inkább deshroud, 3d nyomtatni valamilyen keretet hozzá + 2x 92/120mm venti?
-
hibavissza
veterán
válasz
Milka 78 #17008 üzenetére
Köszi, mivel sürgős volt rákérdeztem az azonnaliban is. PCI-e 75 Watt + 8 pin 150 Watt = 225 Watt. A kártya névleges felvétele 220 Watt a gyártó szerint. 5 Watt a tartalék. Inkább bekötöttem mind a két kábelt. Gyermekem rátalál egyszer GUI-es tuning alkalmazásokra és pillanat alatt kihúzza a kártyát a limitből.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
hibavissza #17007 üzenetére
Palit Jetstream 3070 nálam egy kábellel van bekötve a tápba aminek a végén 2x8 pin van (EVGA B3 650).
-
hibavissza
veterán
Üdv, 3070-et hány érrel kell bekötni a tápba? Elég egy Y kábel vagy minden pinhez kell a dedikált ér (16 pin)? A tápon 16 dedikált pin van a videókártyának. Nvidia 8 pint ír, de akkor miért van a kártyán 16? Palit az oldalán ennyit ír, h Power Supplement 8 pin X2.....
-
Galóca
újonc
Srácok, adott egy Gainward 3070Ti Phoenix aminek a gép bekapcsolásakor már forognak a ventijei. (Nem úgy van, hogy nem kellene 60C-ig?) (30%-on mennek 40C-os a cucc, szóval nincs melegedés). Az expertoolal ha silent módban benyomom a fan stop-ot, akkor pedig forognak tovább, viszont lelövi a procim Dark Rock Pro 4.-ét.... Átdobtam egy másik gépbe (9600k+z390ud), ott simán működik a fan stop az expert toolban.
A lapom asus rampage v extreme. Valakinek valami ötlete? -
Raymond
titán
Erdekes termek - jatekok alatt 100-110W-ot fogyaszto 1x 8pin-es kartya a 3060Ti es a 3070 kozotti spec-el.
-
Pehi
senior tag
Szevasztok!
Talán tudtok segíteni! 3060Ti-t elbírna egy Chieftec Smart 500w-os táp?i5 10400 f lenne mellette.
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Decklink Mini Monitor 4K - Blackmagic Design
- ZOTAC Trinity RTX 3080 10GB OC GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest