Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
-
Diniboy
aktív tag
Lassan már használt 4gigas kártya sincs 60 alatt ami még értékelhető fpst tud FHD ra, azokhoz képest ez még egy álom.. De tény hogy nem ér ennyit én megjelenéskor boltból meg 160 körül megvettem volna, de csak a körülmények miatt, mert már az is sok érte...
Ha mondjuk lett volna egy 8 gigás rx 580am amit még 50ert vettem és most eladom 150ert akkor nem lenne sok mondjuk a 250k egy 3060ért, de így hogy még az r9 290 esem is tönkrement (amit mellesleg nem láttam értelmét lecserelni az említett 580ra xD) így picikét sokallom az árát az új kártyáknak xD egyetlen remény az lehet ha a miningolás véget ér, de sajnos nem úgy tűnik hogy ez mostanában lesz... -
relixo
tag
válasz
demmer123 #94 üzenetére
Jelenlegi árviszonyok mellett az a baj,hogy sehogy sem éri meg szerintem. Én értem,hogy sokan megveszik mert megtehetik, nincs ezzel semmi baj de komolyan -én is tudnék venni- csak látva a teljesítményt a jelenlegi árhoz viszonyítva ami van a 3060nak, ez így egy trash kategória. Pláne,hogy ennyi pénzért még 3070-t kaptunk pár hónappal ezelőtt, ne felejtsük el.
A meghirdetett árán bestbuy lenne. Persze ezt nem vehetem alapul most de nézzük a környező EU-s országok árait ahol is 180-240k között ingadoznak a 3 ventis oc-s verziók ha épp lehet kapni.Na annyiért éppen ,hogy csak nem fájna a jelenlegi helyzetet tekintve de csak a minőségi fajtákból. Csak ugye nálunk ezek 300 felett vannak jóval.Annyiért meg vegye aki akarja...Én azt is nézem,hogy lehet pont az a 10-15 FPS különbség fogja a jövőben elválasztani 1-1 játéknál,hogy még játszható-e vagy már megint kártya csere kéne...és inkább most beletolnám én pl a 3060Ti árát mint később ki tudja milyen helyzet jön még itt és verjem a fejem a falba,hogy anno miért is spóroltam.
Na mindegy én úgy látom,hogy ezen az áron nem életszerű a 3060. Ez a helyzet meg úgyse változik még évekig.... ez biztosan látszik most már. Így sokan fogják venni ezek ellenére is már amikor lehet kapni és az árát megtudja emészteni az ember a teljesítmény hiányára.
#93 tasiadam Hát éppen olcsónak így se mondanám, de oké...
Amúgy tényleg nagyon hangosak tudnak lenni a fentebb említett kártyák terhelés alatt és ennyiért joggal várható,hogy ne zúgjon mint egy méhkas.(persze van akit nem zavar, engem speciel igen) -
relixo
tag
Ja 250k a Zotac(számla nincs) és a legalja inno márka 270k mind a kettő a 2 ventis porszívó hangú változat
Mondjuk totál mindegy mert tesztek alapján annyit se érne meg esetleg valami komolyabb (asus,gigabyte...) oc verziós talán.
Az is vicc,hogy spanyoloknál 600 USD(~185k) lehetett kapni amíg volt, nálunk 290k alatt nem volt a megjelenés napján sem! Úgy látszik mi jobban teljesítünk.-nyerészkedésben- -
Gerzsi
tag
Ránéztem hogy kapható e már itthon hát nem gondoltam volna 300-400e között van
-
warcat
veterán
Aki beállt az Evga sorba 3060-ért :
3060 XC Gaming-3657 2/25/2021 09:00:32 AM PT
Tehát nagyjából aki a 32. másodpercben feliratkozott (este hat után) az kapott linket vásárlásra (ma?).Mivel az oldal akadozott, max 1-2 tucat kártyára tudok gondolni. Ha így haladnak, az első perc is hetekbe kerülhet
-
relixo
tag
Engem nem győzött meg...
120k normális időkbe már volt a 5700XT is és szinte ugyanott teljesít.
De HA még egyszer valaha visszajönnek a normális árak (amit sajnos én nagyon erősen kétlek) akkor a 3060Ti nem kérdéses,hogy azt kell választani ár/érték miatt.
Ez a 12GB trash 3060 kiadás egy félresiklott valami amit kapkodva kiadott az Ngreedia haszonleső módon.
Teszt 3060vs3060Ti: [link] -
warcat
veterán
De nem lesz, a legolcsóbb ami kijött az az Evga 2 ventis, és előjegyzést kivárva is 158k+szállítás.
EU egy darabot se kapott míg amcsiknál volt, talán minimális eséllyel kap EU is valamennyit jövőhéten és ezért volt most nulla.És csak hogy tiszta legyen, most nem a scalper árak eltűnését kellene kivárni a vágyott árért, hanem azt, hogy a gyártók maguk csökkentsék a hivatalos áraikat.Ez már csak telítődő piacnál fog bekövetkezni, az meg beláthatatlan, mikor lesz újra.
-
Tinya
csendes tag
Ez a videó elég biztató. Jó kártya lesz ez csak legyen normális áron. 120-130K a reális ára, de én 150-et is adnék egy 3 ventis MSI, ASUS vagy Gigabyte modellért.
RTX 3060 vs RX 5700 XT - Test in 8 Games - YouTube -
warcat
veterán
A már megjelent kártyákon nem butíthatják le utólag szoftveresen a bányászást mert azért beperelhetőek és kapják a bírságot mint az Apple.
Azt viszont megtehetik, hogy kiadják pl az RTX 3081-et ami felépítésileg ugyanaz mint a 3080, azonban le van korlátozva - azonban olyan hatalmas pénzek vannak benne, hogy nem fogadnék rá,hogy kitart bármi nem hardveres védelem.
-
-
kutyarigo
csendes tag
Akinek nem jutott 3060, vagy bármi más jó áron, az ne búslakodjon! Itt a tuti ajánlat!
-
tasiadam
veterán
válasz
RudiLicenc #75 üzenetére
nem, de 360 ezres "a boltban is draga" elado mar van itt :D
-
myckie2
őstag
válasz
RudiLicenc #76 üzenetére
Visszamenőleg nem tudnak módosítani a Bioson.
-
Csak az Ethereumra igen, de kíváncsi leszek mikor lesz valami módosított VBios/Driver rá.
Olyat olvastam viszont, hogy egy idő után az összes Ampere kártya megkapja ezt az Ethereum felező algoritmust. Ha ez igaz, visszamenőleg is érvényes lehet a mostani kártyákra: kitalálhatják pl. hogy a BAR támogatással rendelkező VBiosba az Ethereum felezést is beleteszik.
-
-
relixo
tag
Jujjj, vigyázz mit írsz...
nemrég írtam én is hasonlókat másik fórumrészen és bődületes nagy sz*rvihart csináltak belőle a gazdag vérpistikék, meg sznob gazdagok akik magukra vették. Pl. egy 3070 kártyáért szerintem ugyanúgy nem normális aki 500 ezret ad efeletti összegeket meg nem is említem.
U.I: /mielőtt delikvensek rám írnak megint nem én kezdtem és nem én mondtam csak válaszoltam valakinek/ -
Az a baj, hogy az egész világon félvezető hiány van, Biden most jelentette be, hogy vizsgálatot indít. Persze ebből 1 év múlva lesz bármi is a leghamarabb, de a cél az lenne, hogy ilyen hiány ne alakuljon ki soha többet. Nem lehet mit tenni, várni, és ahogy a koronavírus vakcináért is “tesszük”: portyázni
-
felyn
csendes tag
válasz
RudiLicenc #55 üzenetére
Már komolyan csak imádkozok hogy egy nap kriptovaluta árak leesnek egy nagyot és arra kelek hogy Vega 56 megint 55000 forint, és rx 5700 xt 100ezer
-
El kell engedni szerintem mindenkinek
Követem itt az eseményeket mert havernak jó lenne valami új RTX kártya, de így... Mennyire jól jártam, mikor 3070-et vettem 230-ért alzáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest