Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz
zalman90 #3046 üzenetére
Nálam is volt ilyen az 5700-al, de megnéztem most a 2070-el is. 2 monitor és 2 tv van rákötve a VGA-ra. Alaphangon persze h nem 144 Hz-es DP monitoron jelent meg a töltőképernyő vagy éppen a BIOS (ha nyomogattam a delt) hanem a HDMI kimenetre kötött kijelzőn.
Viszont Asus lapnál (Asus Prime B450 Plus) van egy beállítás ami befolyásolja ezt is érdekes módon:
Boot csm compatibility support module / launch cm --> disabledre állítva a 144 Hz-es DP főmonitorom lesz az elsődleges.
-
Poszilipo
kezdő
Lehet megvan a probléma, MSI AB vel venti profil mindig menjen 20% majd 60 fokon kedzjen el szépen felfelé kúszni a sebesség. De viszont 30% alatti megadottnál mindig elindult-megállt a ventik. Most fix 30% fordulaton vannak, hogyha fixnél 30% alá állítom már egyből meghülyülnek a ventik. Így maradt 30% teljesen terhelésen 900 RPM fordulat (nem hallani) és 59-61 fok között ingázik. Semmi mást nem állította, csak MSI AB venti FIX 30% ( aztán kíváncsi leszek meddig jó
)
BIOS frissítést akkor dobjam?
-
válasz
zalman90 #3046 üzenetére
A TV lassan követi le a felbontásváltást, és mivel az az elsődleges kijelző, így ott jelenik meg. Ha kihúzod a TV-t, a DP-s monitor lesz az elsődleges kijelző, ezért jelenik meg a BIOS képernyő.
A megoldás az, hogy bekapcsolásnál lelkesen masszírozod az F2 / Del gombokat, és amire bejut a gép a BIOS képernyőre, addig a TV is ráébred, hogy valójában milyen felbontáson is kellene lennie.
-
zalman90
őstag
Üdv, egy kérdés.
Jelenleg HDMI-n egy samsung TV és DP-n a monitorom van a kártyára kötve. Probléma a következő:
Biosba szeretnék be lépni, de szépen kihagyja a bios screent és ezzel mindent el is mondtam, kivéve ha áramtalanítom a TV-T illetve ki húzom a HDMI kábelét, így már van BIOS kép.
Ötlet hogy mehetne egyszerre a kettő? -
zalman90
őstag
válasz
tibaimp #3042 üzenetére
nem látsz különbséget 60hz és 144hz között?
biztos jól megnézted azt?
én személy szerint nem ajhánlom a 27col-t, késöbb már az sem fog nagyobbnak tűnni ás ugy lesz vele az ember, akkor már miért nem vett 32-t ami nem sokkal kerül többe, és a következő lépcső (34", 39") már annyival drágább hogy nem is gondolkozik rajt(persze minden pénztárca kérdése)
-
Albigator
őstag
Milyen disztribútor??
Sztem is külföldre kell küldeni ilyen esetben, ami nem túl jó dolog... -
Albigator
őstag
válasz
tibaimp #3034 üzenetére
Ja bocs igen, 3 év.
(#3036) Bivaly26
Igen, mi már beszéltünk.
A 6 gigás 1060-omhoz képest nekem is nagy ugrás lett volna, de egy 5700-hoz viszonyítva azért nem sok..Du. játszottam több mint 2 órát Plague Talel, ami azért nem kíméli a kártyát. Hőfokokban nem rossz szerintem, órajel 1900 MHz volt átlagban:
-
Poszilipo
kezdő
Nem nagyon találtam kapcsolót. Az a fő problémám, hogy ventilátor profilt akármivel csinálok, egy ideig jó, aztán megint felpörög-leáll. Ezzel nem tudok mit kezdeni
Találtam BIOS-t, ami a jelenlegi Aida64 szerint az ez 90.04.76.80.2E. https://www.techpowerup.com/ szerint meg ez az új 90.04.86.00.C6.Próbáljam meg a cserét vagy ilyenkor garancia ugrik?
-
Bivaly26
tag
válasz
Albigator #3032 üzenetére
Örömmel látom csak átvetted a kártyát!
Szintén ebben az akcióban jutottam ehhez a kártyához mint Albigator.Nekem nagyon tetszik a kártya főlég én nem 5700 al hasonlítgatom hanem Sapphire R7260x em volt!Nekem baromi nagy ugrás volt a RTX 2070!Amihez továbbra is keresem a monitort amivel együtt fog dolgozni!
-
wooqt
csendes tag
válasz
Poszilipo #3033 üzenetére
A cicergést csak azzal tudod mérsékelni ha fixálod az fps-t a monitor frissítésedhez. A ventilátor problémára 2 megoldás is van. Vagy megszünteted a 0 rpm-et, így mindig forogni fog és belövöd 500 rpm-re 50 fok alatt pl. Vagy csak simán lejjebb húzod a fordulatot induláskor. Nem engedi 1600 alá a ventifordulatot? Esetleg nézd át a kártyát, az enyémen van kívülről bios kapcsoló és a 2 állás nálam más ventivezérlést kapott.
-
Poszilipo
kezdő
Terhelésen nincs gond a ventilátorokkal, elindultak aztán végig azon a fordulaton pörögtek. Cicergés pedig nem volt hangosabb mint eddig ( játék s miegymás közben )
Találtam írásokat, ott volt, hogy tudnak a problémáról BIOS frissítést adnak ki, de ez volt 2019 Szeptemberben, annyi idő alatt még nem sikerült volna?Tesztelgetem és próbálkozok ventilátor beállításokkal, inkább ott a hirtelen 1600 fordulattal az elindulás s 60 fok környékén pedig felpörög-leáll hiba vagy ez "nem hiba" Csak idegesítő ilyen drága alkatrészeknél (hajnalban ölöm az orkokat a sztyeppén, még a légy rezzenését sem hallani, erre meg itt cicereg a gép s aberrált módon működnek a ventik), hát kinek hiányzik ez. Inkább eladom a pííííí....ba
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
Beköszönök ide egy sima 2070 Super JetStreammel. (név megtévesztő, igen
)
Egyből átállítottam a BIOS kapcsolót a lightosabbra, amivel megy a 0 RPM. NV vezérlőpultban minden alapon van (442.19). FHD 144 Hz-es monitorral használom.
Pár bench kép:
Egy 5700 Strixet cserélek (folyamatban van) a 2070-re. KB egy kategória a 2 csak egy akció miatt le kellett csapjak erre a kis Palitra.
Mindenestre valamelyiktől mindenképp meg kell váljak.
Amúgy a bolt ahonnan vettem 2 év garit ad csak, de a dobozon év van ami gondolom gyártói.Erre valaki tud valamit?
Egyéb tanács a zöld oldalon esetleg?(Pl TDP-t kitolni egy kicsit vagy akármi )
-
-
Apokalipszis
tag
msi geforce rtx 2070 super gaming x trio
Nekem kártyalógás nincs, de kaptam a kártyához támasztót és a házhoz is.
nekem is felpörgött folyton, mikor 60 fokig kikapcsoltam a hűtést. aztán rájöttem, hogy semmi értelme. Jelenleg ez van, és windows alatt nem pörög, játékoknál is halk. max 66 fok volt játék alatt eddig, és 71 furmark alatt.
egyből 20% ra ugrik, de még az is halk. viszont már vissza is hűt, ezért lassabban emelkedik a hőmérséklet. mivel játékok alatt azért 50 re felmegy legalább, nem kapcsolgat ki be folyton -
tipuka
addikt
válasz
Goldmember01 #3021 üzenetére
Akkor legóval/dzsengával/valami építős elemmel támaszd ki.
Építesz egy kis masszív tornyot, majd valami puhát raksz a tetejére, hogy ne bántsa a kártyát (pl karcok). Nekem évekig legó támasztotta ki a kártyákat. -
Semin
őstag
válasz
Poszilipo #3024 üzenetére
No akkor tessék megterhelni a masinát valami izmos tesztel, pl mehet Aida stressz (GPU is )
vagy valamilyen AAA+ játék de korlátozások nélkül. (V-sync ki + nincs képocka korlát)
Utána kellenek hőfokok és ventifordulatok (GPUZ (max kipipálva) és Aida hőfokokKözben a hangot is csekkolnnod kell.
Valami gáz lessz ott, mert az adatlapomon lévő konfig csendes mint a fene, és nekem a gagyibb 2070-em van. (nincs annyi borda mint a tiéden)
-
Poszilipo
kezdő
Ház - be quite! Pure Base 500
Monitor - Acer Nitro VG240YP IPS 144 mhz
Táp - Seasonic Focus Plus 650w Gold
Lap - Asus Strix B450F Gaming
Proci - Ryzen 5 3600 alapon + Hűtő Cooler master víz ML240L ( 2 db ventit cseréltem le mert hangosak voltak, erre be quite! Silent Wing 3 PWM 12cm) radiátor felül van
Ram - Kingston HyperX Predator 3200 2*8
SSD - M.2 Samsung 970 EVO 500 gb
Ház hűtő - Elöl a házhoz kapott 2 db be quite! Pure Wings 2 140
- Hátul 1 db be quite! Silent Wings 3 NO PWM 140Mindent a leghalkabbra akartam csinálni és erre a gép legdrágább alkatrésze ami szo...at.
-
Rison77
senior tag
válasz
Poszilipo #3019 üzenetére
Ezekre a felpörgésekre javaslom a kártya kitámasztását egy ilyennel pl. ha nem adtak hozzá gyári holdert. Hasonló problémám volt nekem is random venti felpörgése MSI kártyával,és hosszas szenvedés után ez a kitámasztás megszüntette.
A coil whine meg gyakorlatilag vga-táp függő, nem nagyon tudsz vele mit csinálni, ha zavar szigetelt gépház oldal, vagy fejhallgató.
-
Semin
őstag
válasz
Nekem is Giga kártyám van, és csinálja a felpörög leáll dolgot, ha nincs megterheve.
Úgy oldódik meg, hogy hagyom "hadd' legeljen a ménes. "(Mehet maxon)
Kapcsold ki a V-sync-et és nézd meg hogy 85-99%-os terheltség mellett is csinálja -e.
(azért van, hogy menjen)MIlyen házad van? kéne pár infó. (ventik száma, és áramlás optimalizálva van-e stb)
Milyen felbontásban használod a géped?
Milyen konfig pontosan? (CPU) (moitor)
Terhelve hőmérsékletek CPU, GPU? -
Goldmember01
tag
válasz
Hasonlót csinál az enyém (venti felpörgés) is egy bizonyos hőfokot elérve: alapból ugye nem mennek a ventik de ha épp olyan játékot játszom, ami nem erőlteti meg annyira a kártyát és csak néha megy fel 59-60 fokra (nálam ez a hőmérséklet indítja be a ventiket) a kártya akkor elkezdenek pörögni a ventik egy pár mp-re. Nekem is karnyújtásnyira van a gép és engem is tud zavarni, nekem még ilyen fura pici kattogással is jár néha (mintha egy vízcsepp esne le egy kemény felületre - ehhez tudom hasonlítani azt a hangot
)
Coil whine (cicergés) ez ellen pedig semmit nem lehet tenni a legjobb tudomásom szerint, kártyája válogatja, nekem elég hangos tud lenni, valszeg le is teszem majd a földre a gépet és messzebb picit.
szerk.: ha még 14 napon belül vagy visszaviheted és veszel egy másikat hátha az kevésbé hangos, talán ez is lehet egy megoldás
-
Poszilipo
kezdő
Szép estét! Pár napja vásároltam Gigabyte GV-N207SGAMING OC-8GD egy ilyen kártyát 190.000 + 350.000 gép többi része ( 3 hete egy Rog RX5700XT, cseréltettem ki mert az méghangosabb volt), eléggé szomorú vagyok, hogy ilyen dolgok vannak és nem lehet vele mit csinálni. Azért írok, hátha valaki tud nekem mit mondani, szokásos dolgok elvégezve s kipróbálva. Jelenleg a cicergést annyira nem csinálja, Ultra High beállítások 60 FPS re állítva. "Nem azért raktam össze 500.000 gépet, hogy ezt halgassam" Ha feljebb veszem akkor eléggé idegesítő, asztalon van a gép jobb oldalamon.
Másik probléma a venti vezérlés, felpörög-leáll s ezt folyamat ismétli, ha bármit csinálok vele akkor is marad a hiba. Sok-sok olvasgatás után sincs eredmény!!! Driver le-fel, Giga saját programja manual profilban egy ideig jó aztán nem jó, MSI programja ugyanez a baj. Itt is user profil, auto profil akármilyen variációban van, ismét elkezdi random ezt az indul-leáll mókát. BIOS frissítést is olvastam, de nem találtam hozzá
Videót csináltam, YouTuBe re feltöltve:
https://youtu.be/sWyqBf7Db7Q
https://youtu.be/Txsz-NR5SDEhttps://youtu.be/zoxqTEGqnzU
https://youtu.be/_fOuTh6yyYQValakinek ötlet, hogy mi a csudát csinálhtnék vele. Előre is köszönöm!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Goldmember01 #3016 üzenetére
Bocsi, nem akartam a drámát, de jobb félni, mint megijedni....inkább támaszd alá.
Az én Giga-mon semmi hasonló nem látható, igaz, kisebb a hűtő is rajta (sima 2 slotos, nem 2,5-es mint a Tiéd) -
tipuka
addikt
válasz
Goldmember01 #3014 üzenetére
ha szereted az rgb-s cuccokat (mondjuk nem muszáj bekötni se a világítást), akkor egy ilyen deepcol rgb-s állíthatóst mondanék neked, mert ezt csak 1x kell megvenni, a vga tartó része amire fekszik a vga, az meg gumis, így puhán pihen, nem okoz plusz rezgést.
én most vettem meg, teljesen nem vízszíntes a vga mérete miatt, kicsit ferdén van a tartó, de nekem nagyon bejön.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Goldmember01 #3014 üzenetére
Nézd csak ezt: [link]
Meg létezik VGA alátámasztó is, benne van a linkben.
-
Goldmember01
tag
Milyen lehetőségeim vannak?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Goldmember01 #3010 üzenetére
Bocsánat, nem akartalak megijeszteni, lehet, hogy ez a jelenség normális.
Mindenesetre az én kártyám, tök egyenes, semmi hasonló elhajlás nem látszik, szóval én alátámasztanám a helyedben! -
válasz
Ilyen mértékű megereszkedésnél én már valami alátámasztásról gondoskodnék.
De jó, hogy ezt szóvátetted, anno nem volt nálam ilyen, figyeltem, de jó hónapja nem néztem rá... -
tibaimp
nagyúr
válasz
Azt a ku**a
! Én még ilyet nem láttam, gyorsan nézem is a sajátomat!
-
Goldmember01
tag
A képeken látható megereszkedés (sagging) mennyire gáz? Lehet/kell tennem valamit ellene vagy nem lesz baja? Lassan egy hónapja lesz összerakva.
-
tibaimp
nagyúr
RazoR:
Ez mekkora....
Atish19: nevetni fogsz, de én mikor a Gskill ramomat kellett kiküldenem Hollandiába (akkor még ne volt magyarországi disztribútor), a Postával küldtem ki, és nevetséges ~2000Ft volt az egész, szemben a GLS-el, akiket felhívtam és ~20.000Ft körül beszéltek! Mondtam is a telefonos kis hölgynek, hogy ez egy ram modul, nem egy fagyasztóláda, de nem érdekelte...
A Te esetedben a VGA nagyobb/ nehezebb szóval valószínű több lesz, de én a Postát sem hagynám figyelmen kívül. Persze csak Ajánlott csomagként! -
tibaimp
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #3004 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de ez nem ez a fórum. Szerintem itt nézzél szét : [link]
-
kircsi28
aktív tag
válasz
Kezdő vagyok #3002 üzenetére
Ez nem játék, ez a 3Dmark program
-
RazoR
veterán
válasz
Atish19 #2999 üzenetére
Az, hogy mi van raktáron semmit nem jelent, garis csere esetén refurbished raktárból dolgoznak. Kapni fogsz egy ugyanolyan kártyát és ennyi. Az átfutás max 7 munkanap de tapasztalatom szerint inkább 5, hétfőn feladott kártya után pénteken a kezemben volt a cserekártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Acer notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Haditechnika, harcászat
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpársportok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kutya topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest