Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz
ScomComputer #4046 üzenetére
XD
Csak az elnevezésekről volt szó. Gondoltam megint felhozom én is ezt. Ilyen hülye "hűtés változatot" kitalálni te... (Super Jetstream).
tibaimp: ja egyébként jogos.. ha volt már korábban Super Jetstream a Palitnál, de az NV kitalálta ezt a Supert gyakorlatilag a Ti helyett, muszáj volt alkalmazni a 2070 és 2070 Superhez is ezt a hűtést.
-
Albigator
őstag
Nekem pedig mint tudjátok
Palit RTX 2070 Super JetStream-em van hivatalosan is, ami sima 2070...123e volt de sajna csak 2 év garis..
-
Albigator
őstag
Ha már tápegység off:
Én is a túlméretezés híve vagyok, de más okból is:
Korábban FSP Hydro 600W Bronz tápom volt és cseréltem Corsair RM750X Goldra több indokból:
-a Corsairhoz akciósan, kuponozva lehetett hozzájutni
-az FSP ventije nagyon hangos volt még a 6 gigás 1060-om mellett is (most 2070em van)
-A 750X-nek pedig be se kapcsol a ventije 300W alatt, 525 wattig pedig 12db... azaz abszolút nem hangos -
Albigator
őstag
Bocsi, csak rosszalkodtam kicsit.
Remélem ezért nem találkozok én is BAN bácsival.
A lényeg ha 65 fokos a VGA-d akkor úgyis hazudsz. Ha nem te akkor a program ami kijelzi, legyen az GPU-Z, hwinfo, MSI AB vagy akármi.
Vagy a géped hűtőházban használod.Amúgy csak Astroboy trollkodását folytattam.
-
Albigator
őstag
válasz
tibaimp #3954 üzenetére
Igen, a GPU-Z alapból hazudik. 12-15 fokot levon a valós hőmérsékletből.
A normális (tört) változatot csak orosz torrentoldalról lehet letölteni, amit én nem fogok linkelni.
Másik megoldás még a GPU-Z otthoni helyes beállítása (crackelése), amihez viszont ukrán vendégmunkás személyes beavatkozása szükséges.Szóval ezért a legegyszerűbb megoldás, ha a látott hőfokhoz hozzáadsz 12 fokot napelemes számológép használata segítségével (pl.: 65+12=77 fok). Valamint az okostelefonod calculátorjában az alaphőfokhoz 15 fokot számolsz hozzá (pl.:65+15=80 fok).
Ezután a 2 értéket átlagolod (pl.: (77+80)/2=78.5 )Ebből ki is derült, hogy a VGA-d nem is 65, hanem majdnem 79 fokos.
Örülök, hogy segíthettem.
Ui.: A megspórolt ukrán munkás bérét legalább költheted alkoholra/nőkre vagy további hardverekre.
-
Albigator
őstag
válasz
Foglalt név #3852 üzenetére
Majd lehet meglesem akkor a memória tuningot. Köszi.
-
Albigator
őstag
válasz
#54630400 #3873 üzenetére
Te jó ég milyen őrjöngést toltál itt a topikban, meg is lett a gyümölcse.
Visszatérve a kártyámra. Valóban nekem csak sima 2070-em van, amit gondolom nagyon benéztél. (Adatlapomból ez egyébként gyakran megesik. Ez csak Super Jetstream hűtés, nem 2070 SUPER a VGA. ) De még így se járt soha 70 fok felett. Amikkel én játszom, a Plague Tale ami talán a leg GPU igényesebb:
itt írtam róla, 2020.06.24-én
63-64 fok maximum. Sync nem kavar be, nincs fix 144 FPS-em WQHD-n. Ventik végig 50% alatt.
De biztos hazudok.
Amiket láttam, az max 65-66 fok volt egyébként mikor ici pici tuningot próbálgattam (+50MHz).A szobám pedig nem 15 fokos. Még télen sem. Nyáron mikor meleg van, simán 25-28 fok is befigyel.
A házam egy elég jól szellőző darab: Fractal Design Meshify S2, elöl 3 db 140-es ventivel.
-
Albigator
őstag
válasz
Foglalt név #3849 üzenetére
Nem tudom miért, de vmiért a GPU memóriát sose húztam.
Procit, RAM-ot VGA órajelet igen. Utóbbit csak próbából de nem tetszik h kicsit cicereg így inkább alapon használom.VRAM tuningról mit érdemes tudni?
-
Albigator
őstag
válasz
perfegor17 #3844 üzenetére
Ez pedig egy jól húzott sima 2070 Strix?
(#3843) perfegor17
Ja így már értem. -
-
Albigator
őstag
válasz
perfegor17 #3836 üzenetére
Pedig hirtelen leesett az állam.
Aztán észre vettem, hogy ez nem 2070 Super, hanem 2080Ti. -
Albigator
őstag
"szobahőmérséklet, kisállatok száma a kerületben"
Tudom én is kitöltöttem azt.
Amúgy elég extra felhasználás az enyém, másnál azért nincsenek ilyen gondok szerintem.
(#3828) tibaimp
Igen a képfrissítés is fontos. Ha csak a 2 monitoromat nézem, a többi megjelenítőt kikapcsolom (NV vezérlőpultban) / kihúzom:
-WQHD 144Hz és FHD 144 Hz nem veszi vissza az órajelet
-144Hz és 120Hz nem veszi vissza
-120Hz és 120 Hz-nél pedig már vissza veszi -
Albigator
őstag
válasz
tibaimp #3825 üzenetére
Igen, kipróbáltam.
Nálam a 2 monitor ráadásul 144 Hz-es, az is bekavar, szóval:
-legalább 2 kijelzőnél ha az egyik nem 60 Hz-es már nem veszi vissza az órajelet
-3 kijelzőnél még visszaveszi a GPU órajelet 400 MHz-re, ha az összes megjelenítő 60 Hz-es, vagy arra van beállítva
-4 megjelenítőnél pedig ha az összes 60Hz-es, már akkor sem veszi vissza -
Albigator
őstag
Nem csak AMD-s kreténség. Én rendszeresen használok 4 kijelzőt képernyőkiterjesztéssel chrome alatt (2 monitor 2 tv) 1db WQHD-s, 2db FHD-s és 1db HD-s felületet egész pontosan.
A jelenség oka, hogy ilyenkor a 400 MHz-es memória alapórajel egyből ugrik 7000 MHz-re.
Nálam 0 RPM-es módban ekkor állandóan felpörögtek a ventik alacsony fordulaton, nyekergős hangon. Ezért használtam egyéni ventiprofilt inkább.
Most pedig a VGA-n átállítottam a BIOS kapcsolót Performance módba, ahol alapból 19%-on (500 RPM-el) tekernek a ventik. -
Albigator
őstag
válasz
tibaimp #3820 üzenetére
+ Ha NV vezérlőpultban az Optimális teljesítményt átállítja az ember Maximális teljesítményre, a VRAM órajel maxon fog járni akkor is melegszik a kártya.
Vagy még képernyőkiterjesztésnél is ugyan az van, több megjelenítőnél is ezt csinálja és előbb utóbb felmelegszik annyira a VGA h tekerjenek a ventik. -
Albigator
őstag
válasz
Apokalipszis #3783 üzenetére
Amúgy ebben lehet igazad van. De az emberek kb 90%-ànál nincs vízszintesen a kártya szerintem.
Csak berakjuk a helyére a jó nagy dög VGA-t és az egyik vége pár mm-el lejjebb van már egyből mint a másik.
Kevesen használnak ilyen tartót/támasztékot (bracket/holder).
Az előző 1060 Rog Strixnél még alkalmaztam egy házilag faricskált "műanyag oszlopot", de az még a másik gépházamba volt méretezve.
A mostani kártyámmal pedig nem foglalkoztam.
A másik megoldás még a gépház elfektetése, én is próbáltam egy kis ideig, de a szobámban annyira nem tudom esztétikusan kivitelezni, nagyon látszanak a kábelek. -
Albigator
őstag
-
Albigator
őstag
válasz
frelife #3763 üzenetére
"Az asus csucs kártyái sose szarok"
"egy egy jó sorozatban is lehetnek egy egy hibás darabok."Fentebb írtam le kicsivel, hogy a komplett Rog Strix 5700 - 5700XT széria nem sikerült jól ami kb 2020 előtti gyártású, mivel elcseszték a csavarozást...
(#3764) BogyóBP
Pedig az lenne a természetes ha találkoztál volna olyannal ahol nincs ez a jelenség. Tudom, hogy intelnél is van ilyen de a leggyakoribb ahol előfordul tudomásom szerint a Zen2-es szériánál van.
Az, hogy komplett pc ugyanaz, alaplapi BIOS-t nem frissítem, Wint nem raktam újból és akkor jelentkezett először ez a MAX venti felpörgés mikor a 2600X-et cseréltem 3600X-re elég érdekes... Ekkor még a vidikarin a Slient, Zero RPM-es BIOS volt beállítva szóval egyáltalán nem kellett neki felpörögni, még 0 RPM-el sem.
-
Albigator
őstag
Furán hangzik de olyasmi lehet mint a VGA + Táp kombó. Valamikor cicereg. Ha cseréled az egyiket megszűnhet és azt ha átrakod másik konfigba még lehet ott se cicereg..
Olyat is olvastam, hogy egy 3600-nál nem volt ez a jelenség, majd cserélve 3800X-re előjött. Szóval teljesen káosz ez az egész...
-
Albigator
őstag
válasz
Sontir Fel #3753 üzenetére
Igen, majdnem vettem egy olyan 5700 XT-t de szerencsére lebeszéltek róla. Viszont a Strix az a legjobb hűtésű kártyájuk amit szintén sikerült elcseszniük. (Mondjuk ebben elvileg az AMD is ludas volt)...
-
Albigator
őstag
Ez a bekapcsolásnál pár mp-ig ventifelpörgés maxon főleg ryzen 3000-es sajátosság. Viszont nem mindenkinél van jelen ez a fura jelenség. Valaki írta nekem, hogy intelnél is látott már ilyet. De annyi biztos, hogy nálam a 2600X-el nem csinálta, most a 3600X-nél pedig igen. Pedig semmi más nem változott a konfigomban.
Az eredményed pont olyan mint az én sima 2070 Palitom, +50 MHz-el. Csak nálam itt van cicergés sajna.
-
Albigator
őstag
válasz
tibaimp #3749 üzenetére
+ még ennyit az Asusról [link] Szarul csavarozták az 5700 és 5700XT Rog Strix szériát
A vicc, hogy nálam az ingyenes visszaküldés nem is működött. Amikor az Asus-t kerestem, akkor ők a boltra (alzára) mutogattak, hogy velük rendezzem, a bolt pedig vissza a gyártóra...Röhej. Másik fórumtárssal is konzultáltam akinek szintén 5700 Strix VGA-ja volt, ugyan abba falba ütközött mint én.
Úgyhogy nem jött össze a csavar-csere "akció".Ezek után én már nem szívesen veszek Asus terméket. Csak a laptopom és az alaplapomat kéne lecseréljem (pl. Gigára)...
-
Albigator
őstag
válasz
Apokalipszis #3742 üzenetére
Na kipróbáltam, csak +50 MHz-et adtam neki. Power limitnek 115%-ot lőttem be a biztonság kedvéért.
Így már végre látok 2000MHz feletti értékeket is. SP FHD Extreme 5818 pont (alapon 5604p volt ezzel a driverrel és 2004-es winnel)
De sajnos lett egy fura hangja a kártyának.Gondolom ez a cicergés, korábban nem tapasztaltam még.
Úgy érzem a tuningot el kell engedni... -
Albigator
őstag
Ma megvettem steamen a teljes verziót 3D Markból.
Time Spy Extreme Stress Test-et is kipróbáltam.
Azt írja, hogy: "for 20 loops without pausing or reloading between loops. A full test lasts around 10 minutes."
Ehhez képest nálam 20 percig fut kb, aztán mikor befejezi félig lefagy a gép, semmire nem reagál csak az egeret tudom mozgatni. De nem tudok semmit bezárni, alt ctrl deletere sem reagál. Ki kell lőjem a gépet...
(MSI AB, hwinfo, Steam futott a háttérben közben)Tapasztaltatok hasonlót? Még tök alapon teszteltem le a 2070-et ezután jött volna a tuning.. De így lehet nem kéne..
Driver: 446.14 -
Albigator
őstag
-
Albigator
őstag
válasz
Apokalipszis #3711 üzenetére
Ti mivel szoktatok benchelni és stabilitást tesztelni játékokon kivűl?
Amiket ismerek (ingyenesek):
-Superposition benchmark
-3D Mark: Time Spy és Fire Strike
-Heaven
-Furmarkt -
Albigator
őstag
válasz
Apokalipszis #3705 üzenetére
Én se. De 70 fölé sem szívesen mennék tartósan..
Szerinted az enyémet érdemes lenne tuningolni? Fesz emelés nélkül gondoltam, MSI AB-vel. -
Albigator
őstag
válasz
Apokalipszis #3703 üzenetére
Szerintem is. (Azért is vagyok elégedett vele, mert 123e-be került csak, újonnan
) Nagyon sokáig a Slient BIOS-al használtam, mert ott van Zero RPM mód. MSI AB-vel lőttem be a ventiket mert állandóan felpörgött és leállt aminek ilyen érdekes zörgős hangja volt.
De igazából nem tudtam olyan jó profilt kitalálni, mert képernyő kiterjesztésnél (4 kijelző: 2tv-2 monitor, amit gyakran használok) úgyis bekapcsoltak a ventik. Aztán megint KI és BE. Utána beállítottam azt a 15 fokos hysteresiset, azaz annál a hőmérsékletnél aminél bekapcsoltak a ventik legalább 15 fokkal lehűtve kapcsolhattak ki (Pl. 55-nél BE, akkor 40-nél KI)... Ez nem volt rossz megoldás mondjuk, de most inkább visszakapcsoltam a másik BIOS-ra és nem vezérlem manuálisan a ventiket, menjenek fix 500 RPM-el nem zavar az senkit (19%)...A 2000+ MHz szép, de neked 2070 Supered van és húztad is.
-
Albigator
őstag
Ha már hőmérsékletek:
2 ventis sima 2070 (Palit RTX 2070 Super JetStream)
full alapon, Performance BIOS-al, egy GPU gyentelő game alatt,
1440p 144Hz, A Plague Tale Innocence (a patkányos játék) 1.5 óra, Vsync KI, G-sync compatible BE:
-63 fok átlag és max is (62 minimum)
-97%-os átlag GPU kihasználtság (max 99%)
-1869 MHz az órajel avg (max 1905 MHz)
-48%-on pörögtek a ventik átlag és max is (1300 RPM), ami csendesnek számít (2700 RPM a 100% ennél a kártyánál)
-átlag 92 FPS
(MSI AB-s kép a játékból a végén)Ha mondjuk csak egy GTA V-öt nyomok Vsyncal - azaz max 144 FPS - (muszáj ennél a játéknál bekapcsolni, különben akad a menü mert beesik az FPS kb 1-10 közé
) , akkor 1980 Mhz a max, de átlag 1900-1950 MHz szokott lenni kb, sokkal kevesebb GPU kihasználtsággal természetesen.
Ezzel én teljesen elégedett vagyok, csak azt nem tudom hogy, hol a hőszenzor ennél a VGA-nál, azaz mennyire reális a kép..
AMD NAVI kártyáknál (sokkal több szenzor van: memória, hotspot stb.) ott jobban lehet elemezni a hőmérsékleteket...
De úgy érzem kicsit meg lehetne rángatni ezt a Palitot... -
Albigator
őstag
válasz
PsycHo88 #3461 üzenetére
Szeva!
"Pedig minden be van állítva a Nvidia control panelba ahogy" ??
Szóval ez be van kapcsolva az NV vezérlőpultban? Ha nincs ilyen menüpont véletlen akkor a monitoron van kikapcsolva az Adaptive / Free Sync.
Mondjuk win újratelepítés nem magyarázat erre. Ha NV drivert feltelepítetted alapértelmezetten be van kapcsolva a G-Sync kompatibilitás tudtommal.
-
Albigator
őstag
válasz
zalman90 #3046 üzenetére
Nálam is volt ilyen az 5700-al, de megnéztem most a 2070-el is. 2 monitor és 2 tv van rákötve a VGA-ra. Alaphangon persze h nem 144 Hz-es DP monitoron jelent meg a töltőképernyő vagy éppen a BIOS (ha nyomogattam a delt) hanem a HDMI kimenetre kötött kijelzőn.
Viszont Asus lapnál (Asus Prime B450 Plus) van egy beállítás ami befolyásolja ezt is érdekes módon:
Boot csm compatibility support module / launch cm --> disabledre állítva a 144 Hz-es DP főmonitorom lesz az elsődleges.
-
Albigator
őstag
Milyen disztribútor??
Sztem is külföldre kell küldeni ilyen esetben, ami nem túl jó dolog... -
Albigator
őstag
válasz
tibaimp #3034 üzenetére
Ja bocs igen, 3 év.
(#3036) Bivaly26
Igen, mi már beszéltünk.
A 6 gigás 1060-omhoz képest nekem is nagy ugrás lett volna, de egy 5700-hoz viszonyítva azért nem sok..Du. játszottam több mint 2 órát Plague Talel, ami azért nem kíméli a kártyát. Hőfokokban nem rossz szerintem, órajel 1900 MHz volt átlagban:
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
Beköszönök ide egy sima 2070 Super JetStreammel. (név megtévesztő, igen
)
Egyből átállítottam a BIOS kapcsolót a lightosabbra, amivel megy a 0 RPM. NV vezérlőpultban minden alapon van (442.19). FHD 144 Hz-es monitorral használom.
Pár bench kép:
Egy 5700 Strixet cserélek (folyamatban van) a 2070-re. KB egy kategória a 2 csak egy akció miatt le kellett csapjak erre a kis Palitra.
Mindenestre valamelyiktől mindenképp meg kell váljak.
Amúgy a bolt ahonnan vettem 2 év garit ad csak, de a dobozon év van ami gondolom gyártói.Erre valaki tud valamit?
Egyéb tanács a zöld oldalon esetleg?(Pl TDP-t kitolni egy kicsit vagy akármi )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- MSI GeForce GTX 1080Ti 11GB GDDRX GTX1080Ti GAMING X TRIO
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest