- Gaming notebook topik
- Egérpad topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Fujifilm X
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atish19
őstag
Benne van mindkét kábel rendesen. Külön ágról ráadásul. Tápegység nem rég lett cserélve egyébként teljesen más okból kifolyólag. Szerintem nem magasak a hőfokaim. Nagyon tágas és jól szellőző házban van. A hot spot szerintem annyira nem számít. A sima GPU temp meg 55-58 körül szokott lenni játék közben. Csak néha megy fel 60 fokra vagy kicsivel az fölé. Ez itt most 3 órás játékmenet után készült.
-
Atish19
őstag
Sziasztok. EVGA RTX 2070 XC Ultra OC kártyám van. Egész konkrétan ő lenne az alany. Nézegettem videókat, hogy mégis mások milyen képkockaszámokat érnek el egy ilyen kártyával 1440p mellet és feltűnt, hogy egyesek kártyája 200w körül vesz fel az enyém viszont nagyon maximum 160w. Mindezt úgy, hogy Afterburnerben a powerlimit maximumra van kitolva. Úgy sejtem emiatt is érnek el sokkalta jobb eredményeket vagy rosszul gondolom? Lehet ezen tuningolni valamit bios csere nélkül? Előre is köszönöm az építőjellegű válaszokat.
-
Atish19
őstag
Sajnos a Dragon Center egy igazi ipari hulladék. Én is értetlenül állok az előtt, hogyan képes egy ilyen volemnű cég ilyen ótvar munkát kiadni a keze közül. Próbáld ki esetleg ezeket a programokat hátha valamelyik segít: Jacknet RGB Sync, Open RGB. Ezeknél elvileg egy helyen tudod kezelni az összes RGB eszközödet.
-
Atish19
őstag
Sziasztok. A segítségetekre lenne szükségem. Eddig volt egy 1080p TV és egy 144Hz 1080p Monitorom. Kicsit upgradeltem. 4k Tv és 2K 144Hz monitor. Kijelző duplikálást használok, mert filmeket is gépről nézem. Ha be van dugva a TV a gépre HDMI porton keresztül (be se kell, hogy kapcsolva legyen) a videókártya nem hajlandó lemenni nyugalmi helyzetbe (értsd folyamatosan 1410 körüli frekin pörög 300mhz helyett). Továbbá pár játékban be sem tudom állítani emiatt a 144Hz-et a monitoron csupán 60-at. Ha jól olvastam akkor a duplikálásnál sajnos ez nem is fog megoldódni. Viszont az megoldható lenne, hogy a 2 megjelenítőt teljesen külön kezelje a gép? Ezt úgy értem, hogy lenne 2 külön asztal, mindegyik natív felbontáson és az elérhető legmagasabb képfrissítéssel. Mi lenne ebben a helyzetben a legjobb megoldás? A kiterjesztés sajnos nem játszik egyéb problémák miatt. Bocsánat, hogy ide, de nem találtam ehhez jobb topicot és ha valaki segítene annak nagyon hálás lennék.
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem. Azt vettem észre, hogy a kártyám IDLE folyamatosan 1410mhz-en ketyeg. Nem kellene lemennie 300mhz környékére? Nvidia control panelben az energiagazdálkodás optimálisra állítva. Monitor frekvenciát levettem 60hz-re, de nem változott. DDU-->> Driver reinstall sem segített. Háttérben futó alkalmazás nincs. Bányászvírus nincs. Valakinek lenne egyéb ötlete?
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Evga 2070 xc ultra gaming kártyámat (gyártótól vásárolt) szeretném garanciáztatni gyártónál több okból kifolyólag. Ahogy néztem a webshopot már nincs is a kínálatukban ilyen kártya. Ha cserére szorulna ilyenkor mi a tényállás? Lehet nekik még raktáron? Vagy ráfizetéssel cserélik 2070s-re? Remélem nem visszatérítéses a dolog, mert mindenképpen kell egy kártya. Ryzen konfigom van igp nélkül. Illetve mennyi időbe telik egy ilyen procedúra?
-
Atish19
őstag
Sziasztok! EVGA RTX 2070 XC Ultra Gaming kártyámmal szerzett tapasztalataim szeretném megosztani veletek. Március 12. került hozzám újonnan a gyártótól rendelve. Azaz még nincs nálam 1 éve sem. A közelmúltban kicsit elszálltak a hőmérsékleteim. 45-50 fok IDLE és 70-75 játékban úgy, hogy már emeltem a venti fordulatokon is. Out of the box és a nyári kánikulában is Idle 41-2, de játék közben is max 65 fok volt. Rávettem magam és újrapasztáztam Kryonaut-al. Az eredmény újra gyári venti görbével: IDLE 35-37 fok játék alatt 55-60fok(Masszív PUBG)
Milyen kacsazsírt használhat az EVGA ami pár hónap alatt ekkora hatásfokcsökkenésre képes?
Most kicsit csalódtam bennük, de legalább ők nem ragasztgatják a csavarokat
-
Atish19
őstag
válasz
Create. #1812 üzenetére
Ha ez megnyugtat én folyton ilyen kártyákat fogok ki. 2 előző Gigabyte (960/1060) és most az EVGA is pontosan ugyan ezt csinálja. Sőt ha ez nem lenne elég emellé még jár a Coil Whine is
a ventilátor kerregést venti profillal orvosoltam. Minimum 20%-on mennek a ventik IDLE is. A Coil Whine-t meg megszoktam
-
Atish19
őstag
válasz
Predator2 #1102 üzenetére
610euro+17euro a szállítás az 627 euro ami ha 330-al számolom az eurot (napi közép 322) 207000Ft. Ha magyar árakhoz mérten nézzük a kártya ára +/- pár ezer forint ehhez képest (PCX-en jelenleg 204000+1000 szállítás 205000Ft). A táp 35-40000Ft környékén változik bolttól függően. Ha beépíted az új tápot a régit jó eséllyel eladod annak az árát vond le ebből és a kapott összegből kaptál egy minőségi hűtéssel rendelkező kártyát és egy minőségi tápegységet 7 év garanciával
Én is egy ilyen akció keretén belül szereztem be a kártyát és a tápot is. Szerintem megéri
-
Atish19
őstag
válasz
Foglalt név #1051 üzenetére
A játékok külön ssd-n vannak. Az az ssd csak erre van fenntartva semmi más nem használja.
(#1052) KAMELOT: Eddig soha nem volt gondom vele. DDU safe módban teljes takarítás, net kábel kihúz, gép újraindítás és legfrissebb driver fel. Minden kártya cserénél ezt a metódust használtam. Egyenlőre sajnos nincs lehetőségem windows újratelepítésre egy intenzív tanfolyam miatt szükségem van folyamatosan a gépre, de ha végzek vele megpróbálom.
(#1053) lafaty80: Mindenhol minden sync kikapcsolva csak a G-Sync aktív és energiaséma maximum teljesítményre állítva ezeken már túl vagyok.
Köszönöm a tippeket. -
Atish19
őstag
Mikor cseréltem a kártyát DDU-val lepirítottam a régi drivert és tiszta lappal indult az új ahogy a nagy könyvben meg van írva. Nekem az a fura, hogy alap 3,4ghz órajelen a 1060ból kb 120 fps-t hozott ki jelenleg meg ugyan azon beállítások mellet 3,9-4ghz cpu freki mellet is 60 körül van 20% cpu és 20%gpu kihasználtsággal. Addig nem is ment fel 70-90 fps-re amíg nem maxoltam ki a beállításokat. Pubg szintén ugyan ez. R6S-nél 80% felett teker a vga és ami meglepő Apex alatt teljesen ki tudja tolni 98-100 között ugrándozik. Azt értem, hogy gyenge pont a CPU, de miért csak 20-30%-on teker? Zen2 megjelenéskor mindenképpen váltok 3600-700x-re, de bíztam benne, hogy addig valami ideiglenes megoldás csak születik amivel legalább a stabil 100fps-t ki lehetne hozni.
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Kb 2 hete beléptem én is a 2070 felhasználók közé egy EVGA XC Ultra Gaming kártyával. A probléma, hogy sehogy nem bírom kihasználni teljesen. Kb ugyan olyan értékeket sikerül kicsikarnom belőle, mint az előd 1060-ból. A cél 144fps vagy aközeli érték 1080p-n. Tudom a processzorom nem a legizmosabb egy szálon, de ennél azért többre számítottam. A GTA5 GF Exp. beállításai szerint mindent maxra tolt, de ha lejjebb is veszek ezt-azt az fps csak csökken és a kihasználtság is 10-20%-ra esik GPU fronton. Nvidia panelben maximális teljesítmény van beállítva. Nyáron tervezek zen2-re váltani ha kijön addig viszont ebből kellene kihozni valamit. Esetleg tipp valakinek?
-
Atish19
őstag
Sziasztok rendelt már valaki Evga-tól közvetlenül? Ma megrendeltem az aktuális bundlet, de csak annyit írnak 30 napon belül
mennyi idő szokott lenni a szállítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Diablo IV
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest