Új hozzászólás Aktív témák
-
Rison77
senior tag
Nekem se ártana már, konkrétan márciusban volt az msi 1 éves, sose láttam az elején 65+ fokot, még nyáron se, az utóbbi pár hónapban meg rendre 74-75 fok 60% venti mellett, el se akarom képzelni mi lesz itt nyáron... Csak az a probléma, hogy a drága msi-nél le vannak ragasztva hátul a csavarok
Szóval vagy elviselem, vagy visszaküldöm gariba, aztán vagy megszánnak és újrapasztázzák vagy 1-2 hónap raktározás után visszaküldik, hogy nincs baja.
-
Rison77
senior tag
válasz
Poszilipo #3019 üzenetére
Ezekre a felpörgésekre javaslom a kártya kitámasztását egy ilyennel pl. ha nem adtak hozzá gyári holdert. Hasonló problémám volt nekem is random venti felpörgése MSI kártyával,és hosszas szenvedés után ez a kitámasztás megszüntette.
A coil whine meg gyakorlatilag vga-táp függő, nem nagyon tudsz vele mit csinálni, ha zavar szigetelt gépház oldal, vagy fejhallgató.
-
Rison77
senior tag
válasz
Rison77 #2823 üzenetére
Reggel szétkaptam a gépet, kiszedtem a kártyát, kb semmi por nem volt benne, de azért átfújkáltam sűrített levegővel, a slotot is. Visszaraktam fél óra valley alatt max 67-68, 3 óra Red Dead 2 után az alábbi értékek voltak:
Nem tudom mi történt, de úgy néz ki megjavult. Ami szembetűnő összehasonlítva, hogy míg most konkrétan ugyanazon teljesítményen csak 191W-ot vesz fel max, addig tegnap még ez az érték 207W volt, ami azért 15-20W különbség bőven benne van a 4-5 fok. Illetve ami kicsit furcsa még most is, hogy a belső venti bő egy 100 rpm-el többen forog mint a külső , nem szinkronban kéne forognia mindkettőnek?
-
Rison77
senior tag
Amit adtak hozzá tartót avval raktam fel anno. Most amikor próbálgattam ,azt is megnéztem, hogy levéve is ilyen-e, hátha túlságosan megfeszíti, és beakad a venti, de nem, ugyanúgy csinálja. vBiost próbáltam keresni , de azt ugye nem osztogatják úgy mint az alaplapit. Techpowerup-on találtam kb 11-et, de mindegyik a Z változathoz van. A jelenlegi bios 90.06.18.40.2A .
-
Rison77
senior tag
válasz
bobalazs #2816 üzenetére
Fogalmam sincs. Most felvettem egy valley lefutását, hogy lássátok mit művel. Szerintem ez garancia lesz mindenképp.
Custom Fan beállítás ahol 1600 rpm maxra van beállítva
Automatikus vezérlésAnno volt egy MSI 7870 -em aminek kicsit hasonló volt a gondja, alapból csak 1 ventilátor ment,majd ha kapott terhelést beindult a 2. ventilátor is iszonyat sebességen, majd ha visszahűlt leállt, gariba tesztelték ugyanazt tapasztalták kaptam egy újat.
-
Rison77
senior tag
válasz
bobalazs #2812 üzenetére
Igen, ugyanez a szituáció vele.
(#2814) danika0670:
Az volt az első dolgom, DDU-val gyalultam a drivert és újratettem.Még ami eszembe jutott ötlet, hogy újrapasztázom a kártyát,de sajnos le van ragasztva a csavar.. véletlenül se.. és még csak 1 éves sincs a kártya. Nagyon nem fáj a fogam a gariztatáshoz emiatt, hogy aztán 1 hónap múlva visszakapjam avval az indokkal , hogy semmi baja. Újabb BIOS-t nem találtam a kártyához, bár másnak se oldotta meg. Valakinek 2080-al volt ilyen problémája a topikjában, nála se oldódott meg ez, csak úgy ha vizezte a kártyát, és nem ment 70 fölé a kártya. Aztán találtam még valakit itt ph-n ugyanevvel a leírással tavaly szeptemberben írta, de azóta nem lépett be.
-
Rison77
senior tag
válasz
tibaimp #2811 üzenetére
Igen léghűtés topicban is jártam ezügyben, mert egy deep silence 2 házam van, oldala csak nekitámasztva, nincs bezárva, és ami elől van 2 db gyári 1400 rpm-es venti azt hátratettem közvetlen a vga mögötti radiátor részre,és maximum fordulaton mennek. De konkrétan olyan mintha ott se lennének, mert semmit nem változtatott a kártya hőfokain.
-
Rison77
senior tag
válasz
bobalazs #2809 üzenetére
Próbáltam már az afterburnert de nagy ívben tesz rá, beállítottam az értékeket, 70 fokon fixen 60%-on pörögjenek a ventik ami 1600 rpm-et jelent. Ennyin pörögne alapból is 70 fok körül. 74 fokig működik is, látszik, hogy a fan speed fix 60% max, de a max mért rpm meg már 2800 ugyanazon speed mellett ilyenkor kapcsol be valami. Ezután csak akkor hajlandó visszaállni a manuálisan beállított 1600 rpm-re ha 71-72 fokra visszahűti.
Hwinfo afterburner -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Az elmúlt hetekben előjött egy olyan probléma, hogy a vga kb 100% terhelés mellett felmegy 74-75 fokra, és a ventik hirtelen turbo módba kapcsolnak 2800-2900 rpm körül, ami le is hűti de 73 foknál visszaáll 1600 rpm-re, aztán megint 75 peak megint felszáll a gép, eléggé zavaró a dolog. Nem tudom ki találkozott hasonló problémával, külföldi oldalakon típustól független lehet olvasni róla 2080,70,60, msi és giga kártyák érintettek,de megoldás nem nagyon volt sehol. Próbálták gariztatni, de visszakapták, hogy semmi baja nincs. Próbáltam az MSI supportal beszélni,de csajnos csak kifogtam egy ctrl-c ctrl-v lelkes munkatársat, aki figyelembe se vette a kérdéseimet, csak egyből rma-ba akarta tuszkolni a kártyát.
MSI RTX Gaming X a kártya, kb 10 hónapja van meg, eddig sose csinálta ezt. -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Van egy msi gaming x-es sima 2070-em, és pár napja eléggé elkezdett melegedni játék közben, ami azt jelenti, hogy ilyen 80-85% core load-nál felmegy 75-76 fokra, és ilyenkor a ventik megőrülnek elkezdenek pörögni 2800-3000 rpm-en, ami már zárt fejesen keresztül is szépen hallható orkánt hoz össze. Természetesen havonta takarítva van, nincs elhanyagolva. Eddig a maximum 69-70 fok volt, még a nyári 30 fokos szobában is. Idle hőmérséklete 40-41 fok. Nincs ötletem mi lelte, esetleg elengedett volna a pasztája? Még garanciás természetesen szóval így mókolni nem igazán szeretnék vele. Lefuttattam egy valley-t, minden teszt végigment maximum 69-70 fokon, a legutolsónál viszont hirtelen felugrott 75-76 fokra, ventik beindultak, visszahűtötték 71 fokra, majd amikor a teszt eredmény volt már csak akkor is hirtelen felugrott 76 fokra, aztán így fel-le bőgtek a ventik amikor peakelte a 76-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Quadro FX 570 eladó
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest